هنگامی که درخت میوه انار به مرحله گسترش میوه می رسد، استفاده از کود ترکیبی معدنی و آلی اسید هیومیک را با محتوای نیتروژن، فسفر و پتاسیم در حدود 25-30٪ انتخاب کنید، یا کود ترکیبی اسید هیومیک 30 درصد نیتروژن، فسفر و پتاسیم را برای آبیاری ریشه انتخاب کنید. به طوری که درخت میوه به خوبی آن را جذب کند و باروری مناسبی را داشته باشد، لذا اگر خواهان شناخت بیشتر اسید هیومیک برای درخت انار هستید، لازم است ادامه مطلب را با ما همراه باشید تا اطلاعات تان در این زمینه افزایش یابد.
موارد حائز اهمیت در بررسی اسید هیومیک برای درخت انار
در بررسی اسید هیومیک برای درخت انار می توان گفت که در دسترس بودن آب برای مصارف کشاورزی چالش اصلی برای پرورش درختان میوه در شرایط مختلف است، زیرا بارندگی باید با آبیاری تکمیل شود تا از کمبود آب که باعث کاهش عملکرد منظم میوه و افزایش الگوی باروری متناوب می شود، جلوگیری شود. علاوه بر این، تغییر اقلیم به طور اجتناب ناپذیری منجر به خشکسالی های بسیار مکرر و شدید در آینده ای نزدیک خواهد شد.
در این حوزه استراتژیهای اصلی برای مقابله با کمبود آب عبارتند از: (1) استفاده از شیوههای مدیریت کم آبیاری بهبودیافته، مبتکرانه و دقیق که میتواند تأثیر را بر عملکرد و کیفیت میوه به حداقل برساند، و (2) استفاده کمتر از مواد گیاهی جدید، که این امر نیاز به آب دارد یا می تواند در برابر کم آبی با حداقل تأثیر بر عملکرد و کیفیت میوه مقاومت کند.
در رابطه با بررسی اسید هیومیک برای درخت انار تاکید بر این نکته نیز حائز اهمیت است که کشاورزی بر کشت تعداد بسیار محدودی از گونههای گیاهان درختی متمرکز شده است و بسیاری از محصولات دیگر نادیده گرفته شده یا کم استفاده می شوند، لذا استفاده از کود مناسب و مرغوب در رشد آن ها بسیار مهم است. در حقیقت انار (Punica granatum L.)، یکی از قدیمی ترین میوه های خوراکی شناخته شده و یکی از هفت نوع میوه ذکر شده در کتاب مقدس است که عمدتاً در آب و هوای نیمه خشک معتدل تا نیمه گرمسیری رشد می کند.
در اصل از آسیای مرکزی است و در واقع کل مساحتی که برای کشت آن در جهان اختصاص داده شده است بیش از 302000 هکتار است که بیش از 76 درصد آن در پنج کشور (هند، ایران، چین، ترکیه و ایالات متحده آمریکا) یافت می شود. در رابطه با بررسی اسید هیومیک برای درخت انار باید گفت که اسپانیا بزرگترین تولید کننده و صادرکننده انار در اتحادیه اروپا است و کشت آن در چند سال گذشته افزایش زیادی داشته است و سطح کل آن در سال 2015 بالغ بر 4753 هکتار بوده که 3197 هکتار از آن تولید و 56185 تن عملکرد دارد.
این افزایش کشت به دلیل تقاضای زیاد مصرف کنندگان برای انار است که عمدتاً به دلیل تأثیرات مفید میوه بر سلامتی و سازگاری کامل محصول با شرایط ادافوکلیماتیک مدیترانه ای است. شرایط کشت این میوه بسیار راحت است، می توانید از کارشناسان و باغبانان مجرب در این حوزه راهنمایی بگیرید. با این وجود، برای کاهش بروز برخی فیزیوپاتی های میوه (مانند ترک خوردن و شکافتن میوه و رسیدن به رشد، عملکرد و کیفیت میوه بهینه انار برای تولید تجاری نیاز به آبیاری منظم در طول فصل دارد.
عوامل موثر در استفاده از اسید هیومیک برای درخت انار
در بررسی اسید هیومیک برای درخت انار کم آبی احتمالاً مفیدترین استراتژی برای بهبود صرفه جویی در مصرف آب و حتی کیفیت برداشت است که حداقل تأثیرات را در عملکرد قابل فروش این میوه ایجاد می کند. RDI مبتنی بر کاهش آبیاری یا عدم آبیاری در طول دورههای فنولوژیکی مقاوم به تنش آبی (دورههای غیر بحرانی) و تامین آبیاری کامل در طول دورههای فنولوژیکی حساس به کود پایه مصرف درختان میوه بررسی شده است. معمولاً پس از ریزش برگ درختان میوه در زمستان، اسید هیومیک دانه ای را انتخاب کنید.
محتوای مواد آلی بیش از 50٪، محتوای اسید هیومیک است که موجب می شود محصولات کشاورزی به درستی پرورش یابند. کود ترکیبی آلی- معدنی اسید هیومیک دارای مواد مغذی کافی است که می تواند مواد مغذی مورد نیاز برای رشد و جوانه زنی درختان میوه را تامین کند. کود دهی در لبه تاج به سیستم ریشه آسیب نمی رساند. بلکه برای جذب کود مفید است.
در بررسی اسید هیومیک برای درخت انار هنگامی که درخت میوه به مرحله رشد میوه می رسد، کود ترکیبی آلی- معدنی اسید هیومیک دانه ای با محتوای نیتروژن، فسفر و پتاسیم حدود 25 تا 30 درصد انتخاب می شود. آبیاری ریشه بسیار حائز اهمیت است.
بیشتر بخوانید: خواص گوگرد برای درخت انار
درختان میوه باید چهار بار در سال کوددهی شوند.
- اولین پوشش کود قبل از گلدهی باشد.
جوانه زدن و گلدهی درختان میوه مواد مغذی زیادی را مصرف می کند. و در صورت در دسترس نبودن مواد مغذی باعث طولانی شدن گلدهی و کاهش میزان میوه دهی می شود. بنابراین لازم است از کودهای موجود به مقدار مناسب استفاده شود.
- نوبت دوم گل بعد از کود است.(استفاده از کود آلی اسید هیومیک محلول)
استفاده از کود مرغوب باید بلافاصله پس از ریختن گل انجام شود. به منظور کاهش و ریزش فیزیولوژیکی میوه، رشد ساقه جدید را تقویت کرده و برگها را بزرگ می کند. برای اعمال کود نیتروژن سریع الاثر، اولین و دومین پانسمان باید با هم ترکیب شوند. و هر درخت کهنسال 100 کیلوگرم کود و یا 1 کیلوگرم هومات پتاسیم استفاده کنید.
- بار سوم در مرحله انبساط میوه و تمایز جوانه گل.
در بررسی اسید هیومیک برای درخت انار نکته دیگر این است که در این زمان، میوه به سرعت گسترش می یابد. جوانه های گل شروع به تمایز می کنند. رشد زایشی و رشد رویشی شدید است. و می توان مقدار مناسبی از کود نیتروژن، فسفر و پتاسیم را به موقع مصرف کرد. به طوری که می توان اثر فتوسنتزی برگ ها را بهبود بخشید. تجمع مواد مغذی تقویت می شود. و الزامات گسترش میوه و تمایز جوانه گل در تغذیه را می توان برآورده کرد.
- چهارمین بار پانسمان زمانی است که رشد آن پس از شاخه های پاییزی متوقف شود.
- عملکرد اصلی بهبود عملکرد فتوسنتزی برگها است.
بیشتر بخوانید: تاثیر کود اسید هیومیک بر انار
سخن پایانی:
در استفاده از اسید هیومیک برای درخت انار. 50 کیلوگرم کود دامی، 1 کیلوگرم هومات پتاسیم و 0.5 کیلوگرم اسید فولویک به درختان بالغ داده می شود. به جز کود معمولی، محلول آبی بوراکس 250 بار در مرحله گلدهی سمپاشی می شود. 200 بار عصاره اوره یا هومات پتاسیم یا محلول فولوات پتاسیم در مرحله انبساط میوه اسپری شده و تاثیرش خیلی خوب بوده است. پس از هر کود آبیاری باید به موقع انجام شود.