اسید هیومیک برای گندم

اسید هیومیک برای گندم

آخرین مقالات

علف های هرز می توانند عملکرد گندم را به میزان قابل توجهی کاهش دهند. اگرچه تناوب زراعی می تواند جمعیت علف های هرز را کاهش دهد، اما هنوز مقدار زیادی بذر علف های هرز در مزارع باقی مانده است. برای کنترل بهتر و افزایش محصولات باید از کود اسید هیومیک برای گندم استفاده نمود. برای کسب آگاهی بیشتر در این زمینه، می توانید ادامه مطلب را با ما همراه باشید.

موارد حائز اهمیت در بررسی کود اسید هیومیک برای گندم

در حقیقت در بررسی کود اسید هیومیک برای گندم، اگر گندم در بستر بذر با فاصله 45 سانتی متر از هم کشت شود، جمع آوری علف های هرز آسان تر می شود. فاصله بین دو خط روی یک دانه باید 15 سانتی متر باشد. این روش کاشت تأثیری بر جمعیت گیاه و عملکرد گندم در هکتار ندارد. روش دیگر کنترل علف های هرز استفاده از علف کش های شیمیایی است.

علف های هرز باید ظرف 6-4 هفته پس از کاشت از مزارع خارج شوند. کارشناسان کشاورزی برای عملکرد و باروری بیشتر گندم، از باغبانان خواستار استفاده از کودهای مناسب هستند تا کیفیت محصولات افزایش یابد. دوز توصیه شده باید با 120 لیتر آب پس از اولین آبیاری با رطوبت مناسب اعمال شود.

بیشتر بخوانید: معیار مناسب بودن کود گندم

در اینجا مراحل استفاده از دانه گندم و نقش کود اسید هیومیک برای گندم آورده شده است:

  1. قسمت های تمیز مزرعه ای که محصول در آن نگهداری نمی شود باید برای نگهداری به عنوان بذر انتخاب شود. برداشت و خرمن کوبی آن مزرعه باید به طور جداگانه انجام شود تا از هر گونه مخلوطی جلوگیری شود.
  2. در صورت وجود ارقام اصلاح شده، برداشت باید 3-2 روز زودتر انجام شود.
  3. برداشت باید زمانی انجام شود که رطوبت دانه در حدود 16-17 درصد باشد.
  4. دانه باید به درستی خشک شود تا رطوبت 9-10 درصد قبل از ذخیره سازی کاهش یابد.
  5. در صورت امکان از خرمنکوب یا ترکیب برای کارایی بیشتر و جلوگیری از ضرر استفاده کنید.
  6. بذر باید در انبارهای تمیز مناسب نگهداری شود تا از آسیب حشرات جلوگیری شود.
  7. از کیسه های تمیز برای نگهداری استفاده کنید.

اسید هیومیک برای گندم

نقش آبیاری و استفاده از کود اسید هیومیک برای گندم در رشد این محصول

  • مناطق بارانی

برای کاشت گندم در مناطق بارانی روش حفاری یا سوراخ کاری توصیه می شود. در صورتی که کاشت توسط پورا انجام شود، نباید از پلانکر استفاده کرد. تمام کودها بالاخص کود اسید هیومیک برای گندم باید قبل از کاشت اعمال شوند. در صورت محدود بودن رطوبت، تیمار قبل از خیساندن بذر باید به مدت 12-8 ساعت انجام شود. آبی که برای این منظور استفاده می شود باید عاری از نمک باشد که در غیر این صورت می تواند روی جوانه زنی بذر تاثیر بگذارد.

  • مناطق آبیاری شده

در بررسی کود اسید هیومیک برای گندم هنگام کاشت واریته های اصلاح شده، بذر نباید بیش از دو اینچ قرار گیرد. بهترین نتیجه در کاشت با مته حاصل شده است، زیرا در این روش جوانه زنی یکنواخت و مناسب حاصل می شود. روش دوم کاشت باید در رطوبت مناسب استفاده شود تا نتیجه بهتری حاصل شود. با ریخته‌گری گسترده نمی‌توان به نتایج خوبی دست یافت، اما اگر راه‌حل دیگری به جز این راه‌حل وجود نداشت، در این روش 4 تا 5 کیلوگرم میزان بذر بیشتر توصیه می‌شود. در صورت دیر کاشت و آبیاری پس از کاشت نیز می توان کاشت خشک انجام داد. کاشت خشک فقط باید بعد از 15 دسامبر انجام شود، جایی که دسترسی به آب محدود است. در این مورد نباید بذر را عمیق تر کرد.

  • کاربرد کود

در بررسی کود اسید هیومیک برای گندم به طور کلی هر دو کود نیتروژنه و فسفاته از اهمیت اولیه برای به دست آوردن عملکرد خوب محصول گندم هستند. از طریق آزمایش مشخص شد که هم N و هم P باید در یک تعادل مناسب در نسبت 1:1 یا حداکثر 1:1-1/2 باشند. سولفات پتاسیم همچنین باید به میزان 12-15 کیلوگرم پتاس در هکتار (1/2 کیسه سولفات پتاسیم) در هنگام کاشت گندم پس از برنج و نیشکر استفاده شود. استفاده از پتاس در خاک ضعیف شنی که به طور مداوم با آب چاه لوله آبیاری می شد نیز اهمیت پیدا می کند.

کل مقدار کود فسفاته و نیمی از کود نیتروژن دار باید در زمان کاشت بذر و نصف باقیمانده کود نیتروژنه در اولین آبیاری مصرف شود. در صورت عدم استفاده از کود فسفاته در زمان کاشت می توان آن را با آبیاری اول استفاده کرد. کل مقدار کودهای نیتروژنه و فسفاته باید در زمان کاشت در مناطق دیم استفاده شود. اگر در زمان کاشت به نحوی از کود نیتروژنی استفاده نمی شد، می توان آن را در اولین بارندگی مصرف کرد. مقدار PH بیشتر خاک ها از 8.2 افزایش یافته است که بر راندمان جذب کود خاک تأثیر می گذارد.

  • مواد آلی و کود سبز

به طور کلی خاک های ما دچار کمبود مواد آلی هستند و این وضعیت روز به روز بدتر می شود. بنابراین بسیار مهم است که تناوب زراعی مناسب و کود سبز و کود حیاط مزرعه باید در خاک ما استفاده شود. این به رشد گیاه کمک می کند و ظرفیت جذب آب را در خاک افزایش می دهد. رشد ریشه شدیدتر می شود. گوارا و جانتار محصولات خوبی برای کود سبز هستند. گوارا در مناطق آبی نتایج خوبی داشته است در حالی که جانتار برای خاک های شور و بعد از برنج توصیه می شود. ارهر را می توان برای کود سبز در مناطق بارانی استفاده کرد.  بسته به شرایط خاک باید از 8 تا 10 بسته کود دامی حیاط مزرعه به خوبی استفاده شود.

بیشتر بخوانید: تاثیر اسید هیومیک بر گندم

سخن پایانی :

گیاه گندم دو مرحله حیاتی برای نیاز آبی خود دارد. مرحله اول در مرحله پنجه زنی است که حدود یک هفته پس از سبز شدن شروع می شود. بنابراین اولین آبیاری باید حداکثر 12-18 روز پس از کاشت انجام شود. در مناطق کشت برنج، زیر خاک معمولاً از رطوبت اشباع می شود، زیرا قدرت حفظ رطوبت خاک بالاست. اولین آبیاری در این مناطق باید تا حد امکان به تعویق بیفتد. در بسیاری از موارد حتی ممکن است بیش از یک ماه پس از ظهور باشد. سعی کنید به منظور افزایش باروری محصول از اسید هیومیک برای گندم استفاده کنید تا هم محصول با کیفیت تولید گردد و هم رشد گندم تسریع یابد. می توانید از اسید هیومیک 20 لیتری شوک برای بهبود رشد محصول خود استفاده کنید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید اسید هیومیک با کارشناسان ما در ایرانکود در ارتباط باشید

اشتراک گذاری
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در print
خرید کود مایع گیاهان آپارتمانی
کود ارگانیک

خرید کود مایع گیاهان آپارتمانی شوک

خرید کود مایع گیاهان آپارتمانی شوک اگر عاشق گیاهان آپارتمانی هستید، دوست دارید گیاهان شما سرسبز باشند،  برای سالم نگه داشتن هر گیاه  به یک

بهترین کود جلبک دریایی
کود ارگانیک

کود جلبک دریایی

کود جلبک دریایی همونطور که می‌دانیم برای رشد و نمو گیاهان عوامل مختلفی نیاز است، یکی از این عوامل که تاثیر زیادی بر کیفیت و

خرید خرید کود فروت ست
کود ارگانیک

خرید کود فروت ست

خرید کود فروت ست (کود بهاره) برای گیاهان یکی از کودهای فوق العاده‌ای که تاثیر بسیار زیادی در افزایش تناژ محصول داشته کود فروت ست

قیمت خرید کود آهن
کود ارگانیک

قیمت کود آهن

قیمت کود آهن آمریکایی شوک کود آهن در برخی از حیاتی ترین عملکردهای گیاهان مصرف می شود، مانند: تولید کلروفیل و آنزیم  های تثبیت نیتروژن