درختان پسته به تغذیه مناسب نیاز دارند از این رو بهترین کود برای درخت پسته باید مورد استفاده قرار گیرد. قبل از انجام هر کاری نیاز است تا نیاز کودی درختان پسته با بهره گیری از نتایج تجزیه خاک و برگ و میوه پسته سنجید. پس از آن کار کوددهی را شروع کرد. در همه فصل‌های سال می توان نمونه برداری از خاک را انجام داد. برای این کار لازم است تا از بخش سایه انداز پایین سر شاخه‌ها در عمق‌های مختلف مقداری خاک را برداشت. سپس بعد از انجام سنجش دقیق به کوددهی پرداخت.

 جهت نمونه برداری از برگ‌های درختان پسته پس از اینکه مغز میوه‌ها شکل گرفت اقدام به آزمایش نمایید. نمونه‌های لازم از سر شاخه‌های بدون بار انجام می شود. بهترین نتیجه نمونه برداری خاک زمانی انجام می شود که توامان آزمایش خاک و برگ صورت بگیرد.

آشنایی با درخت پسته و زمان باروری آن

پسته از گیاهان پرطرفدار در جهان است. دلیل گران بودن آن نیز به شرایط دشوار کاشت آن مرتبط است.

 درختان پسته در نواحی معتدل و گرم به خوبی پرورش می یابند و در برابر سرما مقاوم نیستند. باروری درختان پسته با گرده افشانی صورت می گیرد. لذا برای باروری درختان پسته به درختان نر و ماده نیاز است. به طور کلی به ازای هر 10 درخت پسته، یک درخت نر، می کارند.

 بذرهای پسته را بایستی دو سال زمان داد تا به یک نهال بدل شوند. برای یک نهال پسته، 5 سال زمان نیاز است تا به باروری برسد. در سال های اولیه کاشت نهال، باردهی درختان کم است. معمولا بایستی 10 سال به درختان پسته زمان داد تا باروری اقتصادی شکل بگیرد. در این زمان‌ها نیز بایستی با برنامه مدون به درختان کود داد تا مغز عالی داشته باشند. زیرا تقویت درختان پسته سبب می شود تا ثمردهی عالی از خود نشان بدهند.

بیشتر بخوانید: چه گیاهانی را می‌توان با کشت ایروپونیک پرورش داد؟

نکات لازم قبل از تنظیم برنامه کودی درختان پسته

 هر باغداری که درخت پسته می کارد نیاز دارد تا از نیازهای این درخت و روش‌های استفاده از کودهای شیمیایی برای تغذیه و تقویت آن‌ها اطلاع کسب کند تا بتواند به بهترین نتیجه برسد. زیرا هر چقدر درختان را با کودهای مغذی تر تغذیه نمایید نتایج خوب آن را خواهید دید. کیفیت مغزها در گرو نوع کودی است که به آن‌ها می دهید. لازم است تا برنامه مدونی برای کوددهی به درختان پسته تنظیم نمایید. لازم است تا این کار را زیر نظر کارشناسان حرفه ای در این امر به انجام رسانید و بهترین کود برای درخت پسته را انتخاب نمایید.

بهترین کود برای درخت پسته

خاک مناسب برای کاشتن پسته

برای اینکه نفوذ مواد مغذی در خاک بهتر انجام شود لازم است تا قبل از تنظیم برنامه کود دهی به پسته خاک مناسب برای کاشتن درختان پسته را بشناسید. جالب است بدانید که رشد ریشه‌های درختان پسته بسیار عمقی و زیاد است. بنابراین خاک‌های سبک که دارای لایه بندی نباشند برای این درختان بهترین است. همچنین میزان پی اچ خاک نیز بایستی خنثی باشد و بین 7 تا 7.5 را می توان بهترین مقدار برای رشد این درختان دانست. در واقع بهترین خاک برای رشد درختان پسته، خاک‌های لومی هستند.

لزوم نگهداری مناسب از درختان پسته

برای رسیدن به حداکثر باروری در درختان پسته لازم است تا به بهترین نحو از این درختان مراقبت نمایید تا بتوانید ثمره مراقبت‌های خود را در میوه‌های برداشتی ببینید. به همین علت است که متخصصان کشاورزی توصیه می کنند تا از اول کاشتن بذر یا نهال برنامه مدونی برای کود دادن به درختان پسته تنظیم نمایید. این درختان را بایستی در هفته یک بار آب دهید. بهترین دما برای رشد درختان پسته بین 20 تا 45 درجه سانتی گراد است.

لزوم استفاده از بهترین زمان برای آزمایش خاک

 پیش از کاشت نهال و همچنین در زول رشد آن بایستی با آزمایش خاک باغ، از کمبودها و احتیاجات خاک با خبر شوید و بر اساس آن برنامه کودی دقیقی را برای پرورش درختان پسته در نظر بگیرید. زیرا در نتیجه ای که از آزمایشگاه دریافت می دارید می تواند دقیقا کمبودهای خاک را بشناسید و مقدار عنصرهای مهم در خاک و میزان شوری و اندازه پی اچ خاک را متوجه شوید. لازم است تا آزمایش خاک را هر ساله در زمان مشخص و موقعی که خاک رطوبت دارد انجام دهید.

عنصرهای مفید در برنامه کودی پسته

درختان پسته نیز برای اینکه بهترین باروری را داشته باشند به عنصرهای مختلفی نیاز دارند تا بهترین ثمره را داشته باشند. بعضی از این عنصرها به عناصر ماکرو و برخی دیگر به عناصر میکرو یا ریز مغذی نیاز دارند. در برنامه درختان پسته لازم است تا میزان کود را به میزان معینی در هر زمان به کود بدهید.

بیشتر بخوانید: اسید هیومیک برای انگور

خاک و کود مناسب برای درختان پسته

کاشتن پسته در مناطقی که خاک، شنی لوکی است بهترین محصول دهی را دارد. همچنین در بافت‌های سنگین تر مثل لوم رسی سیلتی محصولات قابل قبول را می توان به ثمر نشاند. به دلیل وجود زهکش‌های طبیعی مانند لایه شنی در اعماق زیر 2 متر در خاک، قابلیت جبران سنگینی بافت را دارند. خاک‌هایی که عمق پایین دارند و یا سخت لایه هستند سبب می شوند تا قسمت‌های زیرزمینی و هوایی درختان کوتاه مانده و باروری درختان به خوبی انجام نگیرد. بنابراین در این شرایط درختان پسته نمی توانند بهترین باروری را از خود نشان بدهند. در زمین‌هایی که قلیایی هستند پی اچ بالا است و جذب عنصرهای میکرو بسیار کم است.

کود مناسب درختان پسته

بهترین کود برای درخت پسته کودی است که عناصری مانند آهن، روی، مس و منگنز را دارا باشد زیرا این عناصر به مقدار کم مورد نیاز درختان پسته هستند. بنابراین به راحتی و به خوبی می توان از روش محلول پاشی این مواد را به درختان داد . نیازی به کوددهی میکرو به وسیله خاک نیست. چون کودهای میکرو دارای قیمت بالا هستند و از نظر اقتصادی به صرفه نیستند. با شناسایی برگ‌های درختان پسته می توان تا حد زیادی کمبودهای غذایی آن‌ها را تشخیص داد و پس از آن برنامه کوددهی به این درختان را شروع کنیم. اما مناسب ترین روش شناسایی کمبودها در درختان پسته، آزمایش‌های خاک و برگ است که دقیق تر است.

 بعضی مواقع است که عنصرهای مغذی به قدر کافی در زمین موجود هستند اما به دلایل مختلف قابلیت جدب پایینی دارند و از راه ریشه‌ها جذب نمی شوند. در این گونه موارد لازم است تا دقیقا این علل را کشف نماییم و در جهت رفع آن‌ها بکوشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *