لازم است تا افرادی که قصد کاشت زعفران دارند با بیماری های قارچی زعفران آشنا باشند. با شناختن نشانه‌‌های بیماری می توانید راه درمان و کنترل آن‌‌ها در موقع مناسب را پیدا کنید. لذا می توانید به تقویت قدرت دفاعی در زعفران کمک شایانی نمایید و از هر گونه ضرر و خسارت برای این گیاه پیشگیری نمایید.

زعفران دارای ارزش بالایی است و در بسیاری از نقاط کشور رویش دارد. لازم است تا برای کاشت زعفران اطلاعات خود را در خصوص فاکتورهای تهدید کننده، توسعه عوامل بیماری زا و غیره به عمل آورید.

شرایط لازم برای ایجاد بیماری های قارچی زعفران

عاملی که سبب بیماری در گیاه زعفران می شود به تنهایی نمی تواند به پیاز گیاه نفوذ کند. از مهم ترین دلایلی که گیاه زعفران بیمار می شود این است که پیاز گیاه در شرایط گرمایی و رطوبتی بالا قرار بگیرد. همچنین ضعف گیاه نیز از دیگر عوامل بیمار شدن آن است. هر چقدر زعفران از کودهای تقویتی کمتری استفاده کند برایش بدتر است. زیرا عوامل بیماری زا می توانند آن را زودتر از پای در بیاورند. از دیگر نکات مهم که بایستی به آن دقت شود این است که اگر آبیاری گیاه زعفران در تابستان بیشتر از اندازه انجام شود سبب می شود تا گرما و رطوبت زیاد سبب حمله عوامل قارچی به گیاه شوند. بنابراین لازم است تا از آب دادن گیاه در میانه مردا جدا خودداری نمایید و فقط آبیاری تابستانه در اواسط شهریور با گوگرد مایع شوک به انجام رسانید.

بیماری‌‌های قارچی زعفران

 اما در این جا لازم است تا بیشتر در مورد راه‌‌های جلوگیری از بروز بیماری‌‌های قارچی در زعفران بدانید. اول قبل از کاشت پیاز لازم است تا آن را از جاهای معتبری تهیه نمایید و تاکید کنید که پیاز سالم را به شما  بدهند. همچنین قبل از کاشت پیاز زعفران لازم است تا آن را با کود فسفیت پتاسیم شوک به طور کامل ضد عفونی کنید تا خیالتان کاملا آسوده گردد. سپس در هنگام کاشت لازم است تا عمق مناسبی را برای کشت در نظر بگیرید. لازم است تا این عمق بین 15 تا 20 سانتی متر باشد.

 همچنین لازم است تا با انجام آبیاری با گوگرد مایع مزرعه زعفران را پاک سازی نمایید و به کنترل بیماری-های قارچی و نابود کردن فاکتورهای بیماری زا بپردازید.

بیشتر بخوانید: مبارزه با آفات زعفران

انواع بیماری های قارچی زعفران

 این بیماری با دارا بودن قارچی به اسم فوماکو و پیشرفت در گیاه زعفران سبب می شود تا این گیاه از پای دربیاید. ابتدا لک‌‌های قهوه ای بر روی برگ زعفران ایجاد می شود و در پی آن سبب می شود تا لک‌‌ها به رنگ مشکی در بیایند. اگر عامل سیاهک در زعفران  نابود نشود سبب می شود تا پیاز زعفران مورد حمله قرار بگیرد. در نتیجه کل گیاه از بین می رود.

 ممکن است متوجه شده باشید که کلاله‌‌های زعفران به شکل فنر به هم پیچ خورده اند و بعد از اندک زمانی بر روی زمین نقش بسته اند. این بیماری به علل مختلفی انجام می شود مثل حمله عوامل ویروسی، تغذیه بد به گیاه و غیره.

بیماری‌‌های قارچی زعفران

 دلیل این بیماری یک قارچ پر خطر است که اول از سطح روی پیاز زعفران به درون آن نفوذ می کند و روز به روز با گسترش در گیاه آن را پوسیده می کند. به علت بیماری رایزوکتونیا لک‌‌های سفید در سطح پیاز گیاه به وجود می آید و برگ‌‌ها شروع به زرد شدن می نمایند و از بین می روند.

چنانچه در فکر راه حل برای درمان این بیماری نباشید به تدریج قسمت داخلی و بیرونی پیاز گیاه به علت پوسیدگی زیاد نابود می شود و باید در فکر کاشتن پیازهای سالم در محیط بدون عوامل بیماری زا باشید. البته در نظر داشته باشید که با محلول پاشی فسفیت پتاسیم شوک در موقع مناسب عوامل بیماری زا نابود می شوند.

 این بیماری اغلب با تغذیه گیاه مرتبط است به خصوص زمانی که علف زعفران به کمبود مواد غذایی مانند آهن و نیتروژن دچار شده باشد. زمانی که متوجه نشانه‌‌های زردی در برگ گیاه شدید می توانید از یک کارشناس خبره کمک بگیرید تا علائم زردی گیاه به خوبی برطرف شود.

 یکی از بهترین و تاثیر گذارترین راه‌‌ها برای از بین بردن این بیماری این است که از محلول پاشی با کود مولتی کمپلکس شوک، کود آهن و کوددهی کافی برای مزارع زعفران بهره بگیرید.

بیماری‌‌های قارچی زعفران

 عامل این بیماری ریزوکتونیا است که اول به سطح پیاز در زعفران هجوم می برد و باعث می شود تا لک‌‌های قرمز بر روی پیاز پدیدار شود. زمانی که کشاورز به تغذیه گیاه توجهی ندارد این لک‌‌ها به داخل پیاز راه پیدا می کنند و سبب می شوند تا برآمدگی در قسمت رویی پیاز پدیدار شود. سپس پیاز دچار پوسیدگی فراوان می شود و برگ‌‌های زعفران خشک می شوند و گیاه تا مرز نابودی از بین می رود.

بیشتر بخوانید: کود کامل 10Xshock برای پسته

 به علت این بیماری سطح پیاز ورم می کند و در پی آن، گیاه زعفران ریز و کوچک می شود. لازم است تا با درمان فوری از رشد این بیماری جلوگیری کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *