تاثير انواع کودهای آلی بر عملکرد و اجزای عملکرد گياه دارويی هميشه بهار

گل همیشه بهار

گل همیشه بهار گلی است از راسته میناسانان و تیره کاسنیان (ستاره ای٬ علفی و پایا) است . این گل که نام علمی آن calendula officinalis است٬ به گل همیشه بهار معروف است. این گل دارای پرزهای غدهای زرد رنگ است . گل همیشه بهار در ارتفاعات بیش از ۲۵۰۰ متری استان کهکیلویه و بویر احمد به صورت خودرو (علفی) می روید. این گل علفی دارای ساقه هوایی افراشته و منشعب بوده که در سن یک سالگی طول هر ساقه‌اش ۲۰ تا ۵۰ سانتی‌متر می‌شود. غنچه این گلها پس از زمان شکفتن تا مرحله پوسیدگی و از بین رفتن هر روز صبح بین ساعات ۹ تا ۱۰ شکفته و سپس در بعد ازظهر بین ساعات ۴ تا ۵ جمع می شود . در این قسمت قصد داریم تا درباره تاثیر کود آلی بر همیشه بهار بیشتر صحبت کنیم.

گل همیشه بهار دارای برگ هایی  پوشیده از کرک٬ ساده٬ بیضی٬ دراز و به رنگ سبز مایل به قهوه ای روشن که گویا لایه ای از خاک روی آن نشسته است . این گیاه به طور کلی ضد التهاب و قاعده آور است اما دارای خواص دیگری نیز هم هست. از جمله خواص دارویی گل همیشه بهار می‌توان به بهبود کننده زخم٬ ضد التهاب٬ نرم کننده٬ مرهم٬ قاعده آور٬ ضد میکروب و … که البته بهتر است به صورت خوراکی در زنان حامله و شیرده استفاده نشود. اما در حالت عادی می‌توان ۱ تا ۳ گرم آن را در ۱۵۰ سی سی آب به صورت دم کرده تا حداکثر سه بار در روز و در هر وعده ۱ تا ۲ قاشق چایخوری مصرف کرد.

این گیاه همچنین دارای خواص بهداشتی است که استفاده از پودر گلبرگ‌های این گل در شامپو یا نرم کننده مو به طور مداوم  باعث روشن شدن رنگ مو می‌شود یا به عبارتی دیگر می‌توان از آن به عنوان رنگ موی طبیعی استفاده کرد .

تاثير انواع کودهاي آلی

کود آلی

کود آلی نوعی کود است که از عواملی مانند ضایعات زراعی و کشاورزی٬ بقایای تخمیر شده زباله‌های شهری و کود دامی بوجود میاید. اما هیچگونه زیانی برای خاک‌های کشاورزی ندارد‌. یکی از دلایلی که باعث شده کود‌های آلی مورد توجه و استفاده بسیار قرار بگیرند٬ طبیعی بودن آنها بود٬ زیرا کشاورزان از این هراس داشتند که با استفاده از کود‌های شیمیایی باعث آلوده کردن آب و خاک شوند اما چون کودهای ‌آلی از منابع طبیعی بوجود میاید بنابراین هیچگونه آلودگی را با خود پدید نمیاورند و به تنهایی می‌توانند برای پایداری خاک و کشاورزی مناسب باشند.

بیشتر بخوانید : انواع کود ارگانیک و آلی

برخی از نمونه‌های کودهای آلی عبارتند از:

کود های حیوانی٬ کمپوست حاصل از ضایعات کشت و صنعت های قارچ خوراکی٬ کمپوست‌های حاصل از فاضلاب های شهری٬ کمپوست حاصل از بقایای شاخه و برگ درختان٬ کمپوست حاصل از تخمیر زباله های شهری٬ کمپوست حاصل از زباله‌های کارخانه دخانیات٬ کمپوست حاصل از ضایعات نیشکر٬ کمپوست حاصل از تخمیر برنج و سبوس٬ کود های آلی از پودر استخوان٬ کمپوست حاصل از ضایعات کارخانه قند و هرچیز دیگری که نسبت کربن و ازت خاک را تنظیم کند. به تمام انواع کود نام برده شده٬ کود آلی می گوییم .

بیشتر بخوانید: کود کمپوست غنی شده چیست؟

ماده آلی ماده ای است که از فضولات جانداران٬ لاشه٬ خاکروبه و … بدست میاید که با تاثیر بر خواص فیزیکی و شیمیایی خاک موجب کامل‌تر شدن خواص خاک می شوند. مقدار اندکی از این کود تاثیرات چشمگیری بوجود میاورد به همین دلیل برای استفاده آن اطلاع داشتن از میزان مصرف جدیت زیادی دارد. در غیر این صورت استفاده از کود فایده ای ندارد .

بیشتر بخوانید: کود ورمی کمپوست

مواد آلی خاک همیشه در حال تغییر است به همین دلیل موجود خاکزی با پوشاندن کود آن را تبدیل به هوموس می کنند. کودهای دامی که نمونه‌ای از کودهای آلی هستند به دو صورت مایع و جامد وجود دارند که جامد آن از نظر وزنی٬ تولید آن به حدود سه برابر نوع مایع میرسد. این کود دارای ازت٬ پتاسیم و فسفر در ترکیب خود است.

تاثير انواع کودهاي آلی

مزایای کودهای آلی

دو فایده مهم کود های آلی عبارتند از:

کودهای آلی ویژگی‌های متفاوتی دارند که هرکدام از این ویژگی‌ها در خاک و رشد گیاهان تاثیر دارد. برخی ویژگی های این کودها عبارت است از:

بیشتر بخوانید : تاثیر اسید هیومیک بر روی انواع گل و گیاه

تفاوت کودهای آلی با کودهای شیمیایی

کودهای ‌آلی با کودهای شیمیایی تفاوت‌های بسیاری دارند که اکنون چند نمونه از آن را بیان می‌کنیم:

بررسی تاثیر انواع کودهای آلی بر عملکرد و اجزای عملکرد گیاه دارویی همیشه بهار

از تاثیر کود آلی بر همیشه بهار و دلایل مصرف کود‌های زیستی یا آلی بهتر شدن عملکرد دانه و عملکرد کیفی گیاهان دارویی این گل است .

تاثير انواع کودهاي آلی

در این بخش عملکرد و تاثیر کود آلی بر همیشه بهار را بررسی می‌کنیم:

 کود فسفات بر روی ارتفاع بوته٬ عملکرد گل٬ وزن دانه  تعداد گل و شاخص برداشت دانه تاثیر دارد و همچنین این کود بر قطر گل ٬ تعداد ساقه های فرعی٬ عملکرد زیست توده٬ عملکرد بذر و شاخص برداشت تاثیرگذار خواهد بود.

در مجموع مصرف کودهای زیستی باعث افزایش معنی دار ارتفاع بوته٬ عملکرد بیوماس٬ وزن هراز دانه و شاخص برداشت شده است اما تاثیری در قطر گل٬ تعداد ساقه های فرعی٬ عملکرد گل خشک٬ تعداد گل در هر متر مربع و عملکرد بذر ندارند.

برای خرید اسید هیومیک و انواع کود آلی با کارشناسان ما در ایرانکود در تماس باشید.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی ایرانکود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

ایرانکود

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *