تاثیر اسید هیومیک بر گندم

تاثیر اسید هیومیک بر گندم

آخرین مقالات

غلات از مهم‌ترین مواد مصرفی در سراسر جهان هستند و در این بین گندم، به عنوان قدیمی‌ترین گیاهی که توسط کشاورزان کشت می‌شود، از مهم‌ترین آن‌هاست. این محصول در نواحی مختلف آب و هوایی از گرم و خشک تا سرد و مرطوب به دو روش بهاره و پاییزه قابل کشت است.

گندم به عنوان غذای اصلی در وعده‌های مختلف روزانه در کشور ما قابل مصرف است که بیشترین موارد استفاده از آن در انواع نان، کیک‌ها، شیرینی‌جات و غیره است.

بیشتر بخوانید: تاثیر اسید هیومیک بر گل ‌ها

این گیاه مفید، ارزش غذایی بالایی دارد و دارای پروتئین و مواد معدنی مختلفی از جمله:
انواع ویتامین‌ها، سلولز و درصد زیادی آهن است.
کاشت گندم در تمام ادوار بین کشاورزان اهمیت فراوانی داشته و افزایش برداشت آن بسیار مهم است.
با توجه به مشکلات زیست محیطی، آلودگی هوا، گرمایش زمین و همچنین نبود بذرهای مناسب برای پشتیبانی از این گیاه در سال‌های اخیر کاشت آن با موانعی روبرو شده است. یکی از کودهای مؤثر در این زمینه که از آن به عنوان دوست‌دار طبیعت نیز یاد می‌شود هیومیک اسید است.
با کمک این کود طبیعی تولید این محصول تا سطح چشم‌گیری افزایش می‌یابد و به نوعی کشور را به خودکفایی در زمینه‌ی تولید گندم می‌رساند.

تاثیر اسید هیومیک بر گندم

هیومیک اسید و نقش آن در کشاورزی

اسید هیومیک از جمله کودهای بدون اثر مخرب زیست محیطی برای گونه‌‌ی انسانی و جانوری است که در واقع بقایای تجزیه شده‌ی مواد آلی ارگانیک است، بدین صورت که وقتی گیاهان و حیوانات از بین می‌روند مولکول‌های ساختاری آن‌ها درون خاک باقی می‌ماند، سپس توسط چرخه‌های مختلف خورده می‌شود و تغییر شکل می‌دهد که در نتیجه یک ماده‌ی غیر قابل تجزیه از آن به جا می‌ماند که هوموس نام دارد و به این فرآیند هوموسی شدن گفته می‌شود.
هوموس‌ها در واقع از سه جزو اصلی ساخته می‌شوند که اسید هیومیک جزو اصلی‌ترین آن‌هاست. هیومیک اسید معمولا رنگ تیره‌ای دارد که مولکول‌های تشکیل دهنده‌ی آن به ریشه‌ی گیاه می‌چسبند و از طریق جذب توسط آب به رشد گیاه کمک می‌کنند.

اسید هیومیک بستر مناسبی برای به وجود آمدن باکتری‌های مفید است. این کود ph خاک را به حالت طبیعی خود باز می‌گرداند و آن را برای باروری آماده می‌کند.
همچنین با تغذیه‌رسانی به سطح خاک آلودگی آن را از بین برده و به رشد گیاه کمک شایانی می‌کند.

پیشنهاد خرید: خرید اسید هیومیک

تاثیر اسید هیومیک بر گندم

تاثیر اسید هیومیک بر گندم بسیار زیاد بوده و البته در بهبود رشد گندم دارد که به شرح زیر است:

  • هیومیک اسید به عنوان یک کود آلی اثربخشی زیادی در اصلاح خاک و به دنبال آن افزایش سرعت جوانه‌زنی بذر دارد که این امر موجب توسعه‌ی ریشه گیاه می‌شود.
  • با ترکیب 100 میلی گرم از اسید هیومیک در یک لیتر آب و اضافه کردن آن به خاک، شاهد سرعت بیشتر رشد در گیاه خواهیم بود.
  • اسید هیومیک میزان پروتئین، فسفر و همچنین نیتروژن مورد نیاز گیاه را در خاک بالا می‌برد و این عامل مهمی در رشد دانه آن است.
  • این کود کاربردی طول مدت بالندگی را در گیاه کاهش می‌دهد و در کمترین زمان محصولی با کیفیت و مطلوب به مصرف کننده ارائه می‌دهد.
  • اسید هیومیک با افزایش جذب آهن موجب حذف کلروسیس آهن (کلروز) می‌شود.
  • گیاه را در مقابل خشکی، بیماری و آفت حفظ می‌کند، همچنین مواد سمی موجود در خاک را از بین می‌برد.
  • استفاده از هیومیک اسید در ابتدای فصل رشد سبب توسعه ریشه و افزایش تعداد پنجه‌ی بارور می‌شود.
  • این کود گیاهی با تغذیه‌رسانی اصولی، کاهش مصرف انواع کود شیمیایی را به همراه دارد و سختی خاک را از بین می‌برد.
  • تغذیه خاک با این کود باعث سلامت گیاه و باروری بیشتر آن شده و اجزای آن را اصلاح می‌کند.
  • وجود عناصر نیتروژن، پتاسیم، کلسیم و منیزیم در این کود نیازهای اساسی گیاه را برای تغذیه حل می‌کند و جالب است بدانیم نبود هر یک از این عنصرها آسیب جدی‌ایی به گیاه وارد می‌کند که به سه مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

نیتروژن: با کم شدن این عنصر در گیاه برگ‌ها زرد و ساقه‌ها ضعیف و شکننده می‌شوند

فسفر: نبود فسفر در گیاه، به مرور زمان موجب توخالی شدن ساقه و سفید شدن آن می‌شود که نتیجه آن گندم‌هایی ضعیف با ریشه‌هایی کوتاه و سست است.

پتاسیم: کمبود این عنصر در گیاه سبب ایجاد لکه‌های سیاه در امتداد برگ‌ها شده و این به تنهایی موجب عدم تولید لوله گرده خواهد شد.

در آخر بهتر است بدانید اسید هیومیک باعث افزایش تعداد سنبله‌ها شده و عملکرد دانه را بهتر می‌کند، به دنبال این پروسه درصد شاخص برداشت بالا می‌رود.

زمان مصرف اسید هیومیک برای گندم

اسید هیومیک برای گیاه گل‌دار معمولا دو ماه یکبار قابل استفاده است ولی در گیاهان معمولی هر زمان از فصل رشد و طی مراحل آبیاری می‌توان از وجود آن بهره برد.
در گیاهان زراعی مانند گندم، بهتر است هر دفعه حین آبیاری در تمام فصول رشد به میزان 200 تا 300 سی در لیتر به صورت محلول‌پاشی در مجموع 15 تا 50 لیتر، 4 الی 7 مرتبه انجام شود. با توجه به تحقیقات انجام شده بهترین زمان استفاده از آن قبل از ظهور برگ و پرچم گیاه است.

اسید هیومیک چیست؟

اسید هیومیک مورد استفاده برای گندم

اسید هیومیک به سه روش گرانول، پودری و مایع قابل استفاده است که همگی از نظر عناصر تشکیل دهنده یکی هستند و فقط شکل ظاهری آن‌ها با هم متفاوت است.
برای گندم که نوعی محصول زراعی است می‌توان از اسید هیومیک مایع در محلول ‌پاش، نوع پودری آن به صورت ترکیب با آب به همراه آبیاری و یا با استفاده از چالکود در خاک محصول استفاده کرد.
لازم به ذکر است استفاده از اسید هیومیک به عنوان یک کود آلی در کنار آفت کش نیز مانعی ندارد.

تاثیر اسید هیومیک بر گندم

سخن پایانی

کشت گندم در مقیاس انبوه، به عنوان مهم‌ترین غله مصرفی در سراسر جهان دغدغه‌ی همیشگی کشاورزان بوده که با استفاده از اسید هیومیک، به عنوان کود آلی دوست‌دار طبیعت این مهم امکان‌پذیر شده است.
تاثیر اسید هیومیک بر گندم و استفاده از آن کاملا مقرون به صرفه بوده و اثرات مخرب زیست محیطی به همراه ندارد، بلکه بهبود دهنده‌ی محصولات زراعی است.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی ایرانکود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

ایرانکود

اشتراک گذاری
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در print
خرید کود مایع گیاهان آپارتمانی
کود ارگانیک

خرید کود مایع گیاهان آپارتمانی شوک

خرید کود مایع گیاهان آپارتمانی شوک اگر عاشق گیاهان آپارتمانی هستید، دوست دارید گیاهان شما سرسبز باشند،  برای سالم نگه داشتن هر گیاه  به یک

بهترین کود جلبک دریایی
کود ارگانیک

کود جلبک دریایی

کود جلبک دریایی همونطور که می‌دانیم برای رشد و نمو گیاهان عوامل مختلفی نیاز است، یکی از این عوامل که تاثیر زیادی بر کیفیت و

خرید خرید کود فروت ست
کود ارگانیک

خرید کود فروت ست

خرید کود فروت ست (کود بهاره) برای گیاهان یکی از کودهای فوق العاده‌ای که تاثیر بسیار زیادی در افزایش تناژ محصول داشته کود فروت ست

قیمت خرید کود آهن
کود ارگانیک

قیمت کود آهن

قیمت کود آهن آمریکایی شوک کود آهن در برخی از حیاتی ترین عملکردهای گیاهان مصرف می شود، مانند: تولید کلروفیل و آنزیم  های تثبیت نیتروژن