ترکیب کودها کاری است که برای سرعت بخشیدن به کارکرد درختان میوه انجام می شود تا کود بتواند سریع تر جذب گیاهان شود و مرغوبیت محصولات تا حد بسیار زیادی بالا برود. چنانچه شما قصد دارید تا کودها را با هم مخلوط کنید باید بدانید که مخلوط کردن هر کود با کودهای دیگر نمی تواند عملکرد خوبی داشته باشد، بلکه لازم است تا از خصوصیات واکنش دو کود با هم آگاهی داشته باشید. اما توجه داشته باشید که می توانید اسیدهیومیک با کودهای پتاس، آهن، سه بیست و سه فسفره هم زمان ترکیب کنید. زمانی که اسیدهیومیک را با دیگر کودها مخلوط می کنید می تواند باعث عملکرد بهتر آنها شود. لذا نشاط و کیفیت بالا را برای محصولات شما به ارمغان می آورد. در این مقاله قصد داریم تا ترکیب هیومیک اسید با سایر کودها را بررسی کنیم.
نتایج اختلاط هیومیک اسید با کودها
- فایده استفاده از کود اوره با اسید هیومیک
کود اوره یک کود شیمیایی است که دارای 46 درصد ازت است. این کود می تواند نیتروژن لازم برای رشد رویشی و شکل گیری شاخهها و برگها را برای درختان فراهم کند. همه درختان به نیتروژن احتیاج دارند. از جمله این گیاهان می توان به توت فرنگی، سیر، پیازو گندم اشاره نمود. هیومیک اسید یک ماده طبیعی و ارگانیک است که بسیار مقوی است. این ماده حاصل بقایای موجودات تجزیه شده است که در لایه های خاک هستند.
لازم است بدانید که این مواد از ترکیبات پیچیده ای تشکیل شده اند که حاوی مولکولهای سنگین هستند. این مواد با عنوان اسیدهای آلی می توانند گیاهان را منتفع سازند. اسید هیومیک توانایی اختلاط با کود اوره را دارد و جدب و کارکرد آن را بالا می برد. بنابراین می تواند در اول فصل رشد از اخلاط این دو کود بهره گرفت.
بیشتر بخوانید: کود برای سفید شدن مغز گردو
- مزایای ترکیب هیومیک اسید با کود آهن
اکنون زمان آن است که تاثیرات مخلوط اسیدهیومیک با کود آهن را بدانیم. هر دوی این کودها سهم زیادی در رشد محصولات باغداری دارند. وجود آنها جهت کاشت و پرورش گیاهان آپارتمانی نیز مهم است. کود آهن به علت فراهم کردن مواد ریز مغذی می تواند نقسی مهم را برای فعالیت عالی آنزیم های گیاهی مثل کاتالاز بازی کند. وجود این آنزیمها جهت ادامه زندگی و پرورش تاثیرگذار گیاهان به شدن مهم و حیاتی است.
وجود عنصر آهن زمینه ساز تولید کلروفیل است و سبب می شود تا سرسبزی و فتوسنتز در گیاهان بهتر صورت بگیرد.
اما ممکن است بپرسید که آیا کود آهن را می توان با اسیدهیومیک مخلوط کرد یا خیر؟ در پاسخ باید بگوییم بله. از پر استفاده ترین کودهای آهن در باغداری سولفات و کلات آهن است که به دلیل بازی بودن بیشتر در نواحی محصول خیز ایران جذب آن کم است و گیاه قادر نیست تا به اندازه کافی ان را جذب کند.
بنابراین استفاده از اسیدهیومیک با کود آهن بهترین پیشنهاد جهت درمان کمبود آهن است. چون با اسیدی کردن و توازن پی اچ خاک این شرایط برای کود آهن آماده می شود که با ماکزیمم مقدار جذب همراه شود. چنانچه کود آهن را بدون اسیدهیومیک استفاده کنید اثر چندانی بر آن مترتب نیست. بنابراین جهت صرفه جویی در زمان و رسیده به نتیجه مطلوب لازم است تا از مخلوط اسیدهیومیک با آهن چشم پوشی نکنید.
- مزایای مخلوط کود پتاس بالا با هیومیک اسید
کود پتاس بالا از مهم ترین ترکیباتی است که سبب رشد و پرورش گیاهان می شود. جهت جذب بهتر کودهای پتاس مثل سولفات پتاسیم لازم است تا از اسیدهیومیک بهره ببرید. چون گیاهان به پتاسیم در موقع رشد احتیاج دارند. این کود در زمان حجم گیری میوهها باید به میزان کافی جذب شود تا مزه، کیفیت و رنگ آن بازار پسند شود.
مخلوط اسیدهیومیک با کود پتاس به میزان زیاد سبب می شود تا عناصر بهتر کلاته شوند و پروسه جذب آسان تر شود. لذا زمان رسیدن میوهها سرعت می یابد. استفاده از اسیدهیومیک با کود پتاس سبب می شود تا کیفیت و مرغوبیت محصولات تا میزان زیادی افزایش یابد و خصوصیت و سلامتی آنها افزایش یابد.
- فواید مخلوط هیومیک اسید با کود فسفره
مخلوط اسیدهیومیک با کود فسفر توصیه ای عالی است که سبب می شود تا رشد گیاه تغییر کند. چون ریشه با داشتن فسفر به اندازه کافی می تواند رشد فوق العاده ای داشته باشد. اضافه کردن اسیدهیومیک به کود فسفره سبب می شود تا مرغوبیت محصولات بالا رود و جذب فسفر به وسیله ریشه بهتر صورت بگیرد. همچنین این ترکیب سبب می شود تا این گیاه بتواند در مقابل بیماریها مقاومت کند و بازدهی عالی از خود نشان بدهد.
بیشتر بخوانید: زمان کاشت گل همیشه بهار در باغچه
- اثر مخلوط هیومیک اسید با کود گوگرد
گوگرد از کودهایی است که جهت تامین ماده گوگرد پیشنهاد می شود. این کود برای یک سری از محصولات مانند پیاز، سیر، تربچه و غیره بسیار مورد نیاز است. اما آیا ترکیب کردن اسیدهیومیک با گوگرد درست است یا خیر؟
لازم است بدانید که کود گوگرد با اسیدهیومیک را نباید استفاده کنید و آنها جدا جدا استفاده نمایید تا در کارکرد یکدیگر هیچ گونه تداخلی ایجاد نکنند.