جابجایی درختان بزرگ به اصول و شرایط خاصی نیاز دارد که بایستی تحت نظر افراد با تجربه و حرفه ای در زمانی درست به اجرا در بیاید. انتقال و جا بجایی درختان بزرگ به زمان حمل درخت و عملیات اجرایی بستگی دارد. همچنین تصمیمات اتخاذ شده نیز در این امر دخیل هستند. لذا افراد برای این که بتوانند در حمل و جابجایی درختان بزرگ موفق باشند لازم است تا اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرند. توجه داشته باتشید که هنگامی می توانید جابجایی یک درخت را در زمین کاشت انجام دهید که درخت مورد نظر شما به بلوغ رسیده باشد. درختان در زمان جابجایی ممکن است دچار اشکالات زیادی شوند که مهم ترین عات این موضوع ایجاد تغییرات در قابلیت جذب آب به خاطر از بین رفتن بسیاری از ریشهها است. در جابجایی درختان بزرگ لازم است تا ریشه دچار کمبود آب نشود. زیرا این موضوع باعث می شود تا ریشهها به طور کامل از بین بروند. زمانی که ریشهها از بین بروند ترکیبات هورمونی و تولید مجدد ریشه نیز از بین خواهد رفت. درختان به سه روش ریشه لخت، ریشه توپی و ریشه پیچیده داخل پارچه و گلذان تقسیم بندی می شوند.
بیشتر بخوانید: کود کلسیم مایع شوک برای گوجه فرنگی
سه روش قابل اطمینان برای جابجایی درختان بزرگ
برای جابجایی درختان بزرگ سه راه وجود دارد. بنبراین مخاطبان می توانند با توجه به موقعیت درختان و انتخاب بر اساس معیارهای خود بهترین گزینه را برای اجرای کار در دستور کار خود قرار دهند. در سالهای اخیر انتقال درختان به جای قطع کردن آنها بسیار مورد توجه مسئولان قرار گرفته است. نوع گونه درختان، مدت زمان جابجایی و مکان مناسب برای جابجایی بسیار مهم بوده است. روش اول جابجایی، لخت کردن ریشه است. روش دوم گونی پیچ کردن آن است. روش سوم بهره گیری از ماشین آلات خاص برای جابجایی است. در این بین می توان گفت با پیشرفتهای اخیر در تکنولوژی، بیشتر کاربران به سمت استفاده از دستگاههای مدرن روی آورده اند. در روش سوم جابجایی درختان بدون وارد شدن صدمات بزرگ به ریشه صورت می پذیرد. بنابراین بیشترین روش جابجایی درختان از این روش است.
ضروریات پیش از جابجایی درخت به مکان جدید
در زمینه جابجایی درختان بزرگ به مکان جدید لازم است تا به یک سری از نکات دقت لازم را داشته باشید. در این بین می توان به ضروریات پیش از حمل و جا بجایی به جای جدید اشاره کرد.
در بعضی مواقع لازم است تا بدون تعیین مکان کاشت، اقدام به جابجایی درخت نماییم. این موضوع می تواند به علت عدم کاشت دوباره درخت در سریع ترین زمان ممکن برای ریشه و استحکام گیاه با مشکلاتی مواجه شود. لازم است تا فضای مورد نیاز را برای موقعی که درخت بالغ می شود در نظر داشته باشید. درختان بزرگ را در پایین خطهای برق نکارید. زیرا موجب وارد آمدن صدمات جدی به آنها می شود.
مراقبتهای پس از کاشتن درخت
در جابجایی درختان بزرگ بایستی این اجازه را بدهید که اطراف حفره مانند یک زیر گلدانی عمل کند. خاکهای اطراف حفره نیز بایستی مانند رطوبت خاک در اطراف ریشه اهمیت داشته باشد. چنانچه خاک را همیشه مرطوب نگه دارید ریشههای جدید می توانند در نخستین فصل باروری از حفره به خاکهای دور تا دور رشد داشته باشند. بنابراین هر چه زود تر این پروسه انجام شود درخت سریع تر می تواند به شرایط اول خود باز گردد. لذا سعی نمایید همواره رطوبت گلوله خاکی در اطراف ریشه و خاکهای دور تا دور را مورد ارزیابی قرار دهید.
زمان جابجایی درخت
برای اینکه بتوانید درختان بزرگ را در بهترین زمان ممکن جابجا نمایید لازم است تا در بهترین زمان ممکن اقدام نمایید تا بتوانید به بیشترین موفقیت در خصوص جابجایی نائل شوید. بهترین زمان برای انتقال درختان بزرگ در آغاز فصل بهار است. در این زمان گیاه هنوز در خواب زمستانی است. در این هنگام اگر درختان جابجا شوند می توانند تا فصل تابستان ریشه خود را محکم تر کنند. در نظر داشته باشید که اواخر تابستان و اول پاییز نیز از زمانهای مناسب برای انتقال درختان بزرگ است. زیرا در این زمان درختان دست از رشد برداشته اند و در خواب فرو رفته اند. بیشتر درختان در این زمانها اگر جابجا شوند می توانند پاسخ بسیار خوبی بدهند. اگر در جابجا کردن درختان دیر کنید می توانید درختان را با مشکلاتی از قبیل سوختگی و خشک شدن بعضی از شاخهها مواجه کنید.
بیشتر بخوانید: کاشت درخت عناب
نکتههایی برای جابجایی درختان بزرگ
آبیاری از موارد بسیار مهمی است که بایستی بعد از جابجایی درختان بزرگ انجام دهید. این کار را بایستی در اولویت مراقبتهای بعد از انتقال قرار بدهید. زیرا درختانی که تازه منتقل شده اند از آب کم یا زیاد می میرند. لذا لازم است تا در میزان آبیاری برای آنها دقت بسیار بالایی را لحاظ کنید. هنگام فصل رشد باید به طور هفتگی در اطراف ریشه را بررسی نمایید و قسمت 10 سانتی بالایی خاک را مرطوب کنید. چنانچه باران نبارد هر درخت با ضخامت 8 سانتی متر به حداکثر 320 لیتر آب در یک دوره ده روزه نیاز دارد.
در اول پاییز که درختان هنوز به خاواب نرفته اند می توانید یک دایره به قطر یک سوم قط درخت را ترسیم نمایید. شیاری با پهنای 30 و ارتفاع 60 سانتی متر حفر نمایید. شاخههای درختان را با طناب یا یک نوار از جنس پلاستیک به دور درخت جمع کنید و سپس گره بزنید.
در قسمت شیار بایستید و اقدام به برداشتن خاک کنید. هر چه جلوتر روید ریشههای مویین بیشتری را خواهید دید. لازم است تا نهایت دقت خود را به کار ببرید. خاکها را بیرون بریزید. سپس با احتیاط زیاد ریشه درخت را با رعایت نکات لازم در قسمت مربوطه قرار دهید.