کوکوپیت coco peat انواعی از بستر کشت می باشد که از الیاف پوست نارگیل به دست می آید. کوکوپیت برای صادرات گل ها و کاکتوس ها به کار می رود. زیرا کشورهای گوناگونی تنها مجوز صادرات گیاهان مختف را تنها در خاک کوکوپیت دارند. بنابرای گیاهان را با خاک کوکوپیت صادر می نمایند. کوکوپیت در خاک گیاهان و گلهایی که در آدپارتمان پرورش می یابند یافت می شود. کوکوپیت ها به شکل قالبی ومتراکم در بازار موجود میباشند. با افزودن آب به کوکوپیت می توان آن ها را از حالت فشرده خارج کرد.
نکته ای که در این جا ذکر آن الزامیست آن است که انواع و اقسام کاکتوس ها که در بازار به صورت وارداتی هستند در خاک کوکوپیت می باشند. دلیل این امر آن است که چون این کاکتوسها صادراتی هستند در خاک کوکوپیت نگهداری می شوند. شما می توانید بعد از خرید خاک آنها را تعویض نمایید چون اگر این کاکتوس ها به مدت ظولانی در خاک کوکوپیت رشد کنند فرسوده میشوند و ریشه آن ها پوسیده می شود.
چون خاک کوکوپیت آب را به مقدار زیاد در خود نگهداری می کند. از کوکوپیت در زمان نشا برای ترکیب خاک کاکتوس ها استفاده می شود. این زمانی است که کاکتوس را از بستر و منبع اولیه آن جدا می نماییم.
فایده کوکوپیت
- کوکوپیت در قیاس با پیت ماس آب بیشتری را در خود نگهداری میکند. کوکوپیت بستر خوب و مناسبی برای گیاهانی است که به آبیاری فراوان نیاز دارند.
- کوکوپیت در برابر رشد باکتری، قارچ و علفهای هرز مقاومت بسیار خوبی دارد.
- به جهت فیزیکی مقاومت بسیاربالایی دارد. کوکوپیت به آهستگی تجزیه میشود. پس از تقریبا ده سال شروع به تجزیه میکند.
- کوکوپیت ماده ای کاملا آلی است. هیچ گونه تأثیر مضر و زیانباری بر روی محیط زیست ندارد.
- کوکوپیت باعث تهویه خاک می گردد. کوکوپیت از سفت شدن خاک جلوگیری میکند و ایجاد خلل و فرج درخاک را افزایش میدهد.
- کوکوپیت میتواند به عنوان یک بستر جهت کشت گیاهانی که به خاک نیازی ندارند استفاده شود.
- pH کوکوپیت خنثی تا اندازه ای اسیدی میباشد.
معایب کوکوپیت
کوکوپیت غنی از مواد غذایی مفید نیست. به همین دلیل است که از کوکوپیت بیشتر برای کاشتن جوانه و قلمه زدن استفاده می شود. زیرا مواد معدنی و املاح مفید در آن بسیار کم است.
چون گیاه تا هنگامی که ریشه به طور کامل تشکیل شود به تغذیه نیازی ندارد. و بعد از ریشه زدن هم می توان به صورتی دیگر ریشه گیاه را از لحاظ غذایی تامین کرد. بنابراین از این مشکل گیاه برطرف می شود.
مزایای استفاده از کوکوپیت
کوکوپیت بخشی از فضا برای کاشت آلی دسته بندی میشود و یکی از مفیدترین بسترهای کاشت جهت گیاهان است. امتیازات استفاده از این بستر کاشت را در زیر نام می بریم.
صرفه جویی در میزان استفاده از آب
کوکوپیت این قابلیت را دارد تا میزان زیادی آب را در خود نگهداری کند. از این جهت است که کوکوپیت به شما کمک می کند تا در مصرف آب صرفه جویی نمایید و هم به هر چه بهتر شدن رشد گیاه کمک نمایید. کوکوپیت مانند اسفنج است. چون هماممد آن آب را تا 20 برابر وزنی که دارد در خاک نگه می دارد. لذا رطبت خاک تا حد قابل قبولی بالاتر می رود و سبب می گردد که در مصرف آب در کشاورزی صرفه جویی شود.
تهویه مناسب
از مخلوط کوکوپیت با خاک معمولی، خاک کوکوپیت حاصل می شود. این خاک قدرت تهویه کنندگی بالایی دارد. الیا ف نارگیل که کوکوپیت از آن ها به دست می آید حتی مواقعی که از آب به طور کامل اشباع شده باشند خلل و فرج عالی دارند. در نتیجه ترکیب کوکوپیت با خاک معمولی از فشرده شدن خاک به میزان قابل قبولی جلوگیری می کند و از سفت شدن و تراکم آن ممانعت به عمل می آورد.
خالی از هر گونه بیماریهای خاکزی و آفتها
کوکوپیت ار انواع و اقسام بذرهای علف هرز، آفات و بیماری ها عاری است. این بدان دلیل است که چومن الیا ف نارگیل در بالای درخت می باشند و از سطح زمین بسیار بالاتر هستند از خیلی آلودگی هایی که ریشه در خاک دارند عاری می باشند.
ماندگاری بالا
ماندگاری کوکوپیت در قیاس با دیگر بسترهای کاشت بیشتر است و دست کم برای مدت چهار سال و ماکسیمم تا زمان ده سال می توان از آن به عنوان فضا جهت کاشت استفاده نمود.
ph عالی برای رشد گیاه
پ.هاش خاک کوکوپیت خنثی تا مقداری اسیدی (۶/۵ تا ۵/۶) است . این میزان پ. هاش برای بیشتر گیاهان خوب است. در این بازه از پ. هاش مواد غذایی به سادگی در اختیار ریشه گیاه قرار می گیرد.
کم کردن زمان جوانه زنی و رشد ریشه با سرعت
از آن جا که الیاف نارگیل دارای کیفیت طبیعی بالایی می باشند و همچنین تهویه بستر کوکوپیت بسیار مناسب است، به عنوان بهترین بستر خاک شناخته می شود. کوکوپیت جوانه زنی بذرها را افزایش می دهدو همچنین به ریشه دار شدن قلمه ها کمک شایانی می کند.
کمک به حفظ محیط زیست
همان طور که در بالا ذکر کردیم کوکوپیت ماده ای آلی می باشد. بنابراین هیچ اثر بدی بر روی محیط زیست ندارد. این ماده پس از آن که تجزیه می شود به دامان طبیعت بر می گردد.
از معایب کوکوپیت می توان به قیمت بالای آن اشاره نمود. از آن جا که بیشتر کوکوپیت وارداتی است لذا هزینه آن جهت گلخانه داران زیاد است. از دیگر عیوب کوکوپیت می توان به کمبود مواد غذایی در آن اشاره کرد. بنابرایناگر می خواهید از این بستر برای گیاهان استفاده نمایید لازم است تا از محلول های غذایی و مود مایع برای غذا دادن و تقویت گیاهان بهره بگیرید. به دلیل آن که کوکوپیت قابلیت دوباره خیس شدن را دارا می باشد و ویژگی زه کشی سریع در کوکوپیت بالاست لذا سبب می شود مواد غذایی داخل خاک از طریق آب شویی هدر رود.
خاک کوکوپیت به عنوان بستر کاشت با سیستم هیدروپونیک برای کاشتن خیار، گوجه فرنگی ، فلفل دلمه ای و رشد گل هایی با شاخههای هرس شده و همچنین گیاهان آپارتمانی به کار می رود. همچنین کوکوپیت بستر بسیار مناسبی جهت بذرها، قلمه ها، انواع و اقسام پیازها و نشا میباشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید اسید هیومیک با کارشناسان ما در ایرانکود در ارتباط باشید