خواص گوگرد برای درخت انار را در این مقاله میخواهیم مورد بررسی قرار دهیم و ببینیم که استفاده از این عنصر چه تاثیری میتواند بر روی میزان رشد و باردهی میوهای همچون انار داشته باشد. از این رو اگر صاحب باغی از درختان انار هستید و در پی یافتن راهکاری برای افزایش محصول میباشید پیشنهاد میکنیم که تا پایان این مقاله ما را همراهی بفرمایید.
نقش کود در باردهی محصولات باغی و زراعی
امروزه نقش و تاثیری که کود بر روی رشد و میزان باردهی درخت دارد بر کسی پوشیده نیست. کود ساخته شده از مواد طبیعی و یا غیر طبیعی دارای یکسری ریز مغذی است که میتواند با نفوذ به بافت گیاه و یا خاک، تامین کننده مواد مغذی مورد نیاز انواع گیاه باشد که این امر رشد هر چه بهتر گیاه را به دنبال دارد. در واقع وجود کود برای غنی کردن خاک از مواد مغذی امری ضروری به نظر میآید. کود از طریق بهبود کارایی خاک، فراهم آوردن مواد مغذی مورد نیاز، تغییرات در نگهداری آب و هوای خاک و … موجب رشد برگ، ریشه، گل، دانه و میوه میگردد و به طور کلی افزایش عملکرد کیفی و کمی محصول را در پی دارد.
کودها از نظر ساختاری و ترکیب به دسته شیمیایی، آلی (ارگانیک) و بیولوژیک (زیستی) تقسیم میشوند که هر کدام از نظر ویژگی و تاثیر گذاری بر روی عملکرد گیاه متفاوت هستند.
بیشتر بخوانید: مضرات کود شیمیایی چیست؟
بهترین کود برای باردهی درختان انار
انار نیز از آن دسته محصولاتی است که برای رشد هر چه بهتر و با کیفیتتر نیاز به کوددهی به موقع دارد. برای این که درخت انار، محصولی آبدار و شیرین داشته باشد نیاز به کودی دارد که بتواند تمام ریز مغذیهای مورد نیاز را تامین نماید. تغذیه مناسب درخت انار با تولید اقتصادی و بهره برداری مناسب رابطه مستقیم دارد. به همین جهت شناخت نیاز غذایی درخت انار و نقش آنها در چرخه متابولیسم این محصول میتواند در بازدهی هر چه بهتر تاثیر گذار باشد. تحقیقات محققان نشان میدهد که برای اکثر گیاهان 16 عنصر ضروری میباشد و وجود آنها موجب رشد هر چه بیشتر میگردد. این نوع از عناصر ضروری در دو دسته معدنی و غیر معدنی جای میگیرند. از جمله عناصر غیر معدنی میتوان اشارهای به کربن، هیدروژن و اکسیژن نمود. و عناصر معدنی نیز خود به دو دسته پرمصرف و کم مصرف تقسیم بندی میشوند یکی از این عناصر پرمصرف و کاربردی گوگرد است که از خواص بیشماری برای درختی همچون انار برخوردار میباشد.
نقش و خواص گوگرد برای درخت انار
همان طور که اشاره کردیم گوگرد یکی از عناصر معدنی پرمصرف در گیاه انار به شمار میرود. گوگرد جزیی از پروتئین تشکیل دهنده گیاه است که این امر موجب شده تا نقش اساسی در تولید اسید آمینه و در نتیجه سنتز پروئین داشته باشد و هر گونه کمبود این عنصر با کاهش عملکرد کمی و کیفی محصول همراه گردد. همچنین در متابولسیم درختی همچون انار تاثیر گذار است چرا که در تشکیل ویتامینهای ضروری دخیل میباشد. گوگرد به فراوانی در درخت انار به خصوص برگ آن یافت میشود.
این عنصر از آنجایی که نقش مهمی را در کنترل اسیدیته خاک ایفا میکند به طور گستردهای در ترکیب انواع کود مورد استفاده قرار میگیرد. اسیدی بودن خاک، فرایند جذب آهن، فسفر، منگنز و سایر ریز مغذی-ها را تسهیل میکند.
علاوه بر آنچه که اشاره کردیم موارد زیر از دیگر خواص گوگرد برای درخت انار به حساب میآیند:
- کاهش مصرف سموم کشاورزی
- ضدعفونی کردن تدریجی خاک
- کمک به سلامت محیط زیست
- خاصیت قارچ کشی (جلوگیری از گسترش و نفوذ قارچ به خاک)
- تامین مواد مغذی مورد نیاز گیاه و افزایش تولید در واحد سطح
- اصلاح پی اچ خاک
- بالا بردن کیفیت آب آبیاری
بیشتر بخوانید: تاثیر کود اسید هیومیک بر انار
کلام پایانی
امروزه از کودهای مختلفی برای رشد هر چه بهتر گیاه و درخت استفاده میشود چرا که تامین کننده مواد مغذی مورد نیاز محصولات باغی و زراعی هستند. یکی از مهمترین این مواد مغذی، عنصر گوگرد میباشد که به صورت کود و یا به شکلهای دیگری در اختیار درخت قرار میگیرد. وجود این عنصر در رشد، باردهی بیشتر و تولید دانههای آبدار و شیرین در درخت انار بسیار تاثیر گذار است.