پلیت مرغی، بهترین انتخاب برای باغداران تازهکار
پلیت مرغی یک منبع غنی و کارآمد از نیتروژن است. نیتروژن از ملزومات رشد گیاهان سبز محسوب میشود. البته مواد و عناصر مغذی دیگری نیز در این کود وجود دارد، که در نوع خود منبع قدرت و سرسبزی گیاه هستند.
فسفر و پتاسیم دو عنصر موجود در پلت مرغی بوده که همانند یک اهرم محرک، پروسه رشد گیاه را سرعت و کیفیت می بخشند. پتاسیم عامل اصلی گل آوری گیاه، محصولدهی درختهای میوه و به اصطلاح عمل آمدن سبزیجات است. فسفر نیز مسئول اصلاح روند رشد و بهبود جذب مواد مغذی توسط گیاه است.
اما جدای از ریزمغذیهای موجود در پلیت مرغی، عملکرد منحصر به فرد این کود نیز در نوع خود جالبتوجه است. عملکرد ویژه پلیت مرغی، تداوم تأثیرگذاری آن است. در واقع این کود مواد معدنی و آلی را آهسته و پیوسته در بافت خاک رها میکند. این موضوع به معنای قابلیت پلیت مرغی در خوراکرسانی طولانی مدت به خاک و گیاه است. از طرفی قابلیت تغذیه مدام و درازمدت، رمز طولانی کردن عمر گیاهان باغی است.
یکی دیگر از وجه تمایزهای پلت مرغی نسبت به کودهای دیگر، کیفیت تولید و منابع فراوان آن است. در واقع منابع پلت مرغی آنقدر زیاد و در دسترس است که از این نظر دغدغهای برای کشاورز و باغدار باقی نمیگذارد. همچنین پروسه بهرهبرداری از کود مرغ و تولید پلت مرغی، فرآیندی آسان، کمزحمت و کمهزینه به حساب میآید.
از طرفی فرآیند کوددهی به گیاه از طریق پلت مرغی بسیار ساده بوده و نیاز به داشتن هیچ مهارت خاصی ندارد. به همین خاطر، پلت مرغی برای کشاورزان و باغدارانی که در این صنعت تازهکار هستند، بسیار کارآمد است. علاوه بر آن، این ماده ارگانیک که حاصل استرلیزه کردن کود مرغ است، بهترین گزینه برای تقویت و اصلاح خاک باغ و باغچههای خانگی نیز محسوب میشود.
راهنمای استفاده از پلت مرغی برای کشاورزان و باغداران تازهکار
پلیت مرغی منبع منحصر به فردی از نیتروژن است. این ماده میتواند فواید زیادی برای گیاه داشته باشد. اما چنانچه روش اصولی استفاده از آن را ندانید، ممکن است به جای تغذیه خاک و گیاه، آن را سوزانده و از بین ببرید.
شما به عنوان یک کشاورز تازهکار باید قبل از هر گونه اقدامی در جهت کوددهی خاک و گیاه خود، اطلاعات دقیقی در این زمینه کسب کنید. به همین منظور نکات کلیدی استفاده از کود پلت مرغی در ادامه شرح داده شدهاست:
- بهترین زمان برای اضافه کردن کود پلیت مرغی به خاک زمین کشاورزی یا باغ میوه و سبزیجات، از اواخر بهمن تا اوایل آذر ماه هر سال است؛
- کوددهی بوسیله پلیت مرغی باید هر چهار تا شش هفته یکبار انجام بگیرد؛
- در فصل رشد گیاه، سراسر خاک زمین زراعی یا باغ مورد نظر باید با کود پلیت مرغی تغذیه شود؛
البته روش کوددهی بوسیله پلت مرغی میتواند بسته به عواملی، متفاوت باشد. برای مثال کوددهی به زمینی که برای کاشت بذر آماده میشود، با کوددهی به نهال کاشته شده یا گیاه استقرار یافته فرق میکند. به همین منظور ما دستورالعمل استفاده از پلیت مرغی را برای هر نوع خاک و گیاهی به طور مجزا توضیح میدهیم:
دستورالعمل استفاده از پلت مرغی در فرآیند آمادهسازی خاک
بستری که بذر بر روی آن پاشیده میشود، باید از قبل غنی شدهباشد. این موضوع به فرآیند جوانهزنی و رشد گیاه از بذر اولیه کمک زیادی میکند. در واقع بذر باید در خاکی نشانده شود که شرایط پذیرایی از آن را داشتهباشد. نکات کلیدی استفاده از پلت مرغی در کوددهی زمینی که آماده بذرپاشی میشود، به قرار زیر است:
- به منظور اثرگذاری حداکثری پلت مرغی بهتر است، دانههای این کود را به طور یکنواخت بر روی خاک بریزید.
- در مرحله بعد از کودریزی، با ابزار مناسبی کمی کود و خاک را زیر و رو کنید تا خوب مخلوط شوند.
- پس از کاشت بذر، میتوانید خاک را آبپاشی کنید. به خصوص اگر هوا گرم و خشک باشد.
دستورالعمل استفاده از کود پلت مرغی در فصل جوانهزنی گیاهان
به جرأت میتوان گفت که فصل جوانهزنی گیاهان، حساسترین مرحله در چرخه زندگی و رشدشان محسوب میشود. در این زمان هم خاک و هم گیاه به مقدار متعادلی از مواد مغذی، نور، آب و البته مراقبت و توجه نیاز دارند.
برای استفاده از پلت مرغی در فصل رشد، بهتر است نکات زیر را مدنظر داشتهباشید:
- دانههای کود را به طور مساوی روی خاک و اطراف همه گیاهان بپاشید؛
- در مرحله بعد با استفاده از یک چنگال معمولی، دانههای پلت مرغی را به آرامی در خاک فرو کنید.
- خاک کوددهی شده را به خوبی آبیاری کنید.
- در این فرآیند باید چنان دقتی و صبوری به خرج بدهید، که ریشههای گیاهان بوسیله چنگال شما کوچکترین آسیبی نبینند.
دستورالعمل استفاده از کود پلت مرغی برای گیاهان استقراریافته در خاک
گیاهانی که از بخش ابتدایی حیات خود عبور کرده و در خاک استقرار یافتهاند، اگر چه حساسیت بذرها و جوانهها را ندارند، اما چنانچه نادیده گرفته شوند، آسیب میبینند. بنابراین هنگام کوددهی به اینگونه گیاهان نکات زیر را لحاظ کنید:
- بهترین زمان برای کوددهی گیاهانی که در خاک استقرار یافتهاند، اواخر اسفند تا اوایل شهریور است؛
- دقت کنید که فاصله بین دو کوددهی باید بین چهار تا شش هفته باشد. این موضوع کمک میکند که گیاه همواره فعال و در حال رشد باشد؛
- پس از اینکه دانههای پلت مرغی در کنار گیاه پاشیدهشد، باید به خوبی با خاک مخلوط شده و به خورد بافت آن برود؛
- بعد از زیر و رو کردن خاک، باید سرتاسر زمین یا باغ موردنظر آبپاشی شود؛
- در همه مراحل کوددهی به گیاه استقرار یافته باید مواظب ریشهها باشید، که کوچکترین آسیبی نبینند؛
دستورالعمل استفاده از کود پلیت مرغی برای نهالها و گیاهان جوان
کاشت نهال در خاک، اگر با دقت و به شیوه صحیح انجام نگیرد، میتواند چالشهای فراوانی را برای شما به دنبال داشتهباشد. در واقع شما باید خاک را به حدی از آمادگی و غنا برسانید که نهال جوان خیلی زود در خاکتان ریشه بدواند. توجه به نکتههای زیر در این راه به شما کمک میکند:
- هنگامی که قصد دارید بستر خاک را برای کاشت گیاهان جوان و نهالها آماده کنید، باید کوددهی را از هفت تا ده روز قبل شروع کردهباشید. در واقع یک هفته قبل از کاشت نهال، بهترین زمان برای تقویت و اصلاح خاک با دانههای پلت مرغی است؛
- دقت کنید که استفاده از پلیت مرغی بعد از کاشت گیاه در خاک، به میزان قابلتوجهی از تأثیرگذاری آن میکاهد؛
کود پلیت مرغی باکیفیت را چگونه تهیه کنیم؟
آیا به تازگی کسبوکار کشاورزی خود را راه انداختهاید؟ اگر در این حوزه تازهکار محسوب میشوید و به چالشهای فراوانی برخوردهاید، ما میتوانیم به شما کمک کنیم.
ما علاوه بر تولید، واردات، صادرات و عرضه انواع کودهای طبیعی باکیفیت؛ میتوانیم راهنمای شما در راهاندازی، توسعه و به موفقیت رساندن کسبوکار کشاورزی یا باغداریتان باشیم.
کافی است با مشاوران ما در ایران کود تماس گرفته و دغدغههای خود را بازگو کنید. کارشناسان ما میتوانند در زمینههای مختلف کشاورزی به شما مشاوره داده و به منظور سفارش آنلاین پلت مرغی راهنماییتان کنند.