تکثیر دیفن باخیا همچون نگهداری کردن از آن ساده میباشد و به روشهای مختلفی مثل روش قلمه زدن دیفن باخیا و تکثیر دیفن باخیا در آب و تکثیر آن از طریق پاجوش و غیره انجام می گردد اگر در منزل خود از این گیاه زیبا داریدو دلتان می خواهد که آن را تکثیر کنید در این مقاله ما را همراهی کنید تا مرحله به مرحله برای تان توضیح دهیم.تکثیر دیفن باخیا از طریق کاشت قلمه و با جدا کردن پاجوش و پرورش در آب انجام میشود همچنین این را هم باید بگویم که تکثیر از طریق قلمه خود نیز به ۴ صورت مختلف انجام می گردد که در ادامه مطالب به تفسیر کردن آنها خواهیم پرداخت.
یک نکته برای قبل از اینکه هر کاری را انجام دهید به یاد داشته باشید که این گیاه سمی میباشد برای پیشگیری از هرگونه آسیب های احتمالی از سوی آن در تمام مراحل دستکش را فراموش نکنید.
روش قلمه زدن دیفن باخیا
تکثیر با استفاده از جدا کردن پاجوش
اگر در گیاه مادری پا جوش های زیاد ایجاد شده و ریشه داده است یکی از راه های ساده برای تکثیر دیفن باخیا جدا کردن پاجوش های آن است، در این مرحله اول صبر کنید تا اندازه کافی پاجوش های دیفن باخیا بزرگ شوند با توجه به اینکه این گیاه سریع الرشد است زمان کمی برای این کار لازم میباشد، سپس آن را از گیاه مادر جدا نموده و در گلدان جدید کاشت کنید.
قلمه زدن با استفاده از روش ساقه روش اول
پیشنهاد می کنیم که این کار را از وسط های فصل بهار تا اول های تابستان انجام دهید قلمه دیفن باخیا از ساقه به روش های گوناگونی انجام می گیرد که مرحله های ابتدایی آنها یکسان می باشد.
بیشتر بخوانید: جلبک دریایی
- مرحله اول
به این موضوع توجه داشته باشید که ابتدا از گیاه مادری قلمه ها را جدا کنید که برای این کار میتوانید از بخش انتهایی و نیز طول ساقه استفاده کنید همچنین باید قلمه هایی که از قسمت انتهای گیاه جدا می شوند با سرعت بیشتر ریشه زایی نمایند.
- مرحله دوم
لازم است قلمه هایی که جدا کردید را حدود ۸ تا ۱۲ سانتی متر دارای طول باشند و برش را از بالای بند انجام دهید نه از روی آن.
- مرحله سوم
قلمه هایی که قصد دارید به صورت عمودی کاشت کنید حداقل باید دارای یک جوانه باشند و سپس برگ های انتهایی آنها را جدا نمایید تا گیاه انرژی که دارد را صرف ریشه زایی کند.
- مرحله چهارم
هنگامی که از ساقه گیاه مادری قلمه تهیه کردید بهتر است که در آخر حدوداً ۱۵ سانتی متر ارتفاع برای گیاه مادری باغی نگهدارید تا بتواند به رشد کردن و نمو خود ادامه دهد.
- مرحله پنجم
قبل از اینکه قلمه ها را بکارید در محیط خشک و به دور از دسترس نور مستقیم خورشید قرار بدهید تا محل های برش بتوانند خشک شوند که این کار بسته به شرایط یک یا دو روز طول می کشد.
- مرحله ششم
برای اینکه قلمه ها را ببرید حتما از چاقوی ضدعفونی شده و تمیز استفاده نمایید تا بعدا گیاه به بیماری دچار نشود.
- مرحله هفتم
بهتر است برای کاشت قلمه ها از مخلوط کردن یک پیت موس با یک قسمت شن و یا اینکه یک قسمت پیت ماس با یک قسمت پرلیت است.
- مرحله هشتم
قلمه هایی که در بستر کاشت آنها از پیت ماس استفاده گردد هم با سرعت بیشتری ریشه دار می شوند البته لازم به ذکر است از هر ترکیب سبک دیگری که رطوبت را در خود داشته باشد می توان برای ریشه زایی قلمه ها استفاده نمود.
- مرحله نهم
در این مرحله برای سریعتر شدن ریشه زایی قلمه ها را میتوانید در محلول ریشه زایی فرو ببرید.
قلمه زدن دیفن باخیا از طریق ساقه روش دوم
در این روش قلمه ها را به صورت افقی در خاک قرار داده که این خودش می تواند به دو نوع انجام شود به این شکل که نیمی از قلمه قرار بگیرد یا تمام آن.
- مرحله اول
به صورت افقی قلمه ها را در خاک قرار داده و رویش را با خاک بپوشانید.
- مرحله دوم
در این قسمت روی خاک را باید آبیاری کنید.
- مرحله سوم
با پلاستیک شفافی روی بستر کاشت را بپوشانید تا شرایط گلخانهای فراهم گردد و سپس چند سوراخ روی کیسه ایجاد نمایید تا به انجام گردش هوا کمک شود.
- مرحله چهارم
بعد از اینکه مدتی از کاشت گذشت و جوانه ها را مشاهده کردید پلاستیک ها را برداشته و کمی بعد که گیاه بزرگتر شد آن را در گلدان جدیدی میتوانید بکارید.
قلمه زدن دیفن باخیا از طریق ساقه روش سوم
- مرحله اول
به شکل افقی و تقریباً تو نصف بستر کاشت قلمه ها را قرار دهید.
- مرحله دوم
همچون حالت قبلی روی آنها را با پلاستیک شفافی بپوشانید.
- مرحله سوم
تا هنگامی که جوانه ها بیرون بزند سطح بستر آن را مرطوب نگه دارید.
- مرحله چهارم
در محلی به دور از نور مستقیم خورد بستر کاشت را قرار بدهید.
قلمه زدن از طریق ساقه روش چهارم
- مرحله اول
قلمه ها را به شکل عمودی در خاک قرار داده و به این موضوع دقت داشته باشید که دیفن باخیا در این روش قلمه باید حداقل یک جوانه داشته باشد.
- مرحله دوم
حدود ۲ تا ۳ سانتیمتر در کاشت عمودی در داخل بستر فرو ببرید.
- مرحله سوم
بعد از اینکه مدتی گذشت گیاه شروع به دادن جوانه جدید میکند و برگ ها شروع به رشد می کنند.
- مرحله چهارم
هنگام ریشه دهی دو ماه طول میکشد
- مرحله پنجم
حدود ۲۰ الی ۲۴ درجه سانتیگراد دما را نگه دارید.
بیشتر بخوانید: تاثیر فروت ست بر روی درخت گیلاس
- مرحله ششم
هنگامی که ریشه دهی انجام شد و طول جوانه به پنج سانتی متر رسید کیسه را بردارید و سپس تغذیه کردن مصنوعی را شروع کنید.
در این مقاله سعی کردیم با هر چهار روش شما را آشنا کنیم و امیدواریم که مطالب برایتان مثمرثمر واقع شده باشد.