در مراحل کاشت و برداشت برنج یکی از مهمترین نکاتی که باید رعایت کرد، مصرف و نحوه مصرف هیومیک اسید است. در این مقاله قصد داریم تا شما را با زمان مصرف هیومیک اسید در برنج آشنا کنیم.

اسید هیومیک چیست؟

اسید هیومیک ماده ای است که به راحتی در دسترس بوده و کم هزینه است و برای افزایش تولید محصول و کاهش اتلاف نیتروژن (N) استفاده می‎‌شود. با این حال، در مورد اثر بخشی اجزای مختلف HA، اتفاق نظر کمی وجود دارد. روند جداسازی مواد هیومیک به ویژه اسید هیومیک، زمان زیادی را مصرف می‎کند. فرآیندهای جداسازی (استخراج، تقسیم و خالص سازی) اسید هیومیک از منابع مختلف مانند خاک، کودهای آلی و غیره از 12 ساعت تا 7 روز متفاوت است. در این راستا به منظور آشنایی بیشتر می‎خواهیم بدانیم اسید هیومیک چیست و زمان مصرف هیومیک اسید در برنج چگونه است؟

زمان مصرف هیومیک اسید در برنج

نکات موثر در رابطه با زمان مصرف هیومیک اسید در برنج

به منظور بررسی و کاوش زمان مصرف هیومیک اسید در برنج بر اساس یافته و دانسته های گزارش شده توسط محققان دیگر، نسبت استاندارد به کار رفته برای استخراج اسید هیومیک ۱:۱۰ است، زیرا بیشترین عملکرد اسید هیومیک جدا شده را گزارش می‎دهد. تا به امروز، اطلاعات کافی در مورد دوره استخراج و نسبت استخراج مورد نیاز برای استخراج اسید هیومیک از برنج وجود ندارد.

لذا بیشترین مطالعه با هدف ارزیابی حداقل مدت و نسبت استخراج برای اسید هیومیک از برنج انجام شده است. نسبت ۱: ۵ و ۱: ۱۰ نمونه ای از نسبت برنج به مواد شیمیایی مورد استفاده در استخراج اسید هیومیک است. ۵ گرم نمونه برنج به ترتیب با ۲۵ میلی لیتر و ۵۰ میلی لیتر هیدروکسید سدیم ۰.۵ میلی لیتر مخلوط شد و تحت دوره های مختلف استخراج (۱ ، ۳ ، ۵ ، ۷ ، ۹ ، ۱۲ و ۲۴ ساعت) قرار گرفت. اختلاف معنی داری در دوره‎های استخراج و نسبت استخراج بر عملکرد اسید هیومیک وجود داشت.

بیشتر بخوانید: کاشت گوجه گیلاسی در گلدان

این مطالعه نشان داد که برای استخراج اسید هیومیک از برنج به نسبت استخراج ۱:۱۰ و ۱۲ ساعت دوره استخراج نیاز است و می‎توان آن را در عرض ۱ ساعت با استفاده از آب مقطر خالص کرد. عملکرد اسید هیومیک هنگامی که مدت زمان استخراج کمتر از ۱۲ ساعت بود، به طور قابل توجهی پایین تر بوده است. اهمیت این مطالعه این است که اسید هیومیک موجود در برنج را می‎توان در مدت ۱۲ ساعت از زمان استخراج و۱ ساعت از دوره تصفیه تحت نسبت ۱:۱۰ جدا کرد. بنابراین، این ممکن است در کاهش زمان و هزینه های مورد نیاز برای تولید محصول کمک کند. نسبت استخراج ۱:۱۰ به ‎‌شود.

زمان مصرف هیومیک اسید در برنج

بررسی اسید هیومیک

تجمع خاک یکی از وجوه مهم ساختار خاک است که مقاومت در برابر فرسایش بادی و آبی و محافظت فیزیکی از مواد آلی را برای فعالیت میکروبی فراهم می‎کند. گیاهان در مقیاس های مختلف و از طریق مکانیسم‎های مستقیم و غیرمستقیم بر ساختار خاک تأثیر می‎گذارند، که این امر بر روی بخش های مختلف ماده آلی تأثیر می‎گذارد. علاوه بر این، ریشه های گیاهان می‎توانند مصالح خاک را درگیر کرده و پایدار کنند و همچنین می‎توانند با آزاد سازی ماده ای که می‎تواند ذرات خاک را به طور مستقیم تثبیت کند و یا فعالیت میکروبی را که به نوبه خود، روی جمع شدن خاک تأثیر می‎گذارد، تجمع خاک را تقویت کند. با این حال، با نفوذ به خاک،ریشه ها مناطقی از شکست را ایجاد می‎کنند، که به تکه تکه شدن خاک و تشکیل سنگدانه های کوچکتر کمک می‎‌کند.

بقایای گیاهان تجزیه شده، باعث تجمع خاک می‎‌شوند و میزان تأثیر آن به تجزیه مواد مربوط می‎شود. در این راستا زمان مصرف هیومیک اسید در برنج بسته به عملکرد کیفی و کمی برنج بررسی می‎شود که این امر را می توان در زمینه های شور و آهکی انجام داد. در حقیقت، به منظور بررسی اسیدهیومیک در خاک، اندام های هوایی گیاه، میزان کلروفیل آن، ارتفاع برگ و میزان پروتئین و ریزمغذی های موجود در آن مورد ارزیابی قرار گرفت.

مواد هوموس خاک، نسبتاً پایدار و مقاوم در برابر تجزیه بیولوژیکی هستند. با این حال، آنها ممکن است به طور قابل توجهی توسط فناوری های کشاورزی با شدت های مختلف اصلاح شوند. سیستم های مصرف کود باید کیفیت هوموس خاک را بهبود ببخشند. اثر سیستم های مختلف کود بر روی گروه و ترکیب هوموس باید مورد مطالعه قرار گیرد. در حال حاضر، علیرغم تحقیقات بیشمار در مورد آن، نظرات مختلفی در مورد تأثیر کودها بر ترکیب کیفی هوموس وجود دارد.

زمان مصرف هیومیک اسید در برنج

بیشتر دانشمندان به تأثیر مطلوب آنها در گروه و ترکیب هوموس خاک اشاره می‎‌کنند. با این حال، برخی از دانشمندان استدلال می‎کنند که استفاده از کودهای آلی به طور قابل توجهی نمی تواند ترکیب کیفی هوموس خاک را تغییر دهد. در حقیقت، استفاده طولانی مدت از کودهای معدنی به طور قابل توجهی بر کیفیت هوموس تأثیر نمی‎گذارد. محققان دیگر استدلال می‎کنند که کودهای معدنی، با افزایش محتوای بخش های تهاجمی اسیدهای فولیک، باعث ایجاد تغییرات نامطلوب در ترکیب کیفی هوموس می‌‎شوند.

در سال های اخیر، بسیاری از مطالعات نشان داده اند که تجمع مواد هوموس در خاک تحت تأثیر، خاک ورزی و مدیریت بقایای خاک، استفاده از کود و مواد آلی و مدیریت مزرعه است. با این حال، مطالعات نسبتاً کمی در مورد تجمع خاک و مواد هوموس خاک در یک سیستم کشت برنج و هم چنین زمان مصرف هیومیک اسید در برنج انجام شده است. در واقع نتایج حاکی از آزمایشات مشخص کرده است که مصرف اسیدهیومیک در رشد گیاه به شدت تاثیرگذار است و موجب بهبود و رشد اندام های هوایی در ریشه برنج می‎‌شود.

بیشتر بخوانید: نگهداری از گیاه اسپاتی فیلوم

در سال های اخیر، بسیاری از مطالعات نشان داده اند که تجمع مواد هوموس در خاک تحت تأثیر، خاک ورزی و مدیریت بقایای خاک، استفاده از کود و مواد آلی و مدیریت مزرعه است. با این حال، مطالعات نسبتاً کمی در مورد تجمع خاک و مواد هوموس خاک در یک سیستم کشت برنج و هم چنین زمان مصرف هیومیک اسید در برنج انجام شده است. در واقع نتایج حاکی از آزمایشات مشخص کرده است که مصرف اسیدهیومیک در رشد گیاه به شدت تاثیرگذار است و موجب بهبود و رشد اندام های هوایی در ریشه برنج می‎‌شود.

با توجه به کشت سرشار برنج در مناطق شمالی کشور انتظار می رود تا بهره برداری از این ماده خوراکی بیشتر باشد. بنابر این باید تا جاییکه امکان دارد از منابع شیمیایی کمتر استفاده کرد تا آسیب چندانی به محصول نرسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *