صادرات کود
صادرات انواع ریز مغذی های کشاورزی به افغانستان.
از همکاران واجد شرایط در افغانستان جهت اهدای نمایندگی دعوت به عمل می آید.
از کلیه تولید کنندگان داخلی جهت فروش اجناس و تولیدی خود چه در تناژ بالا چه تناژ پایین در کشور افغانستان دعوت به عمل می آید.
صادرات کود سولوپتاس
کود سولو پتاس یا سولفات پتاسیم چیست و چه کاربردهایی در کشاورزی دارد؟
سولو پتاس یا سولفات پتاسیم با فرمول شیمیایی KSO4 که با نام تجاری سولوپتاس نیز شناخته شده است یکی از پرکاربرد ترین و بی ضرر ترین کودهای معدنی و غیر آلی می باشد که برای رشد و نموی بهتر هر گیاه و درختی لازم و ضروری است.
سولوپتاس از کاتیون های پتاسیم و آنیونهای سولفات تشکیل شده است، به طور کلی پتاسیم در افزایش سرعت فتوسنتز، نقل و انتقال بهتر مواد غذایی پروتئین و آمینو اسیدها در ساقه ها و آوند های گیاه، افزایش مقاومت میوه ها و گیاهان در برابر سرما و گرما و شوری و … تاثیر زیادی دارد، همچنین آنیونهای سولفات حاوی مقادیر زیادی گوگرد بوده که برای تغذیه بهتر گیاهان و افزایش سرعت رشد و فتوسنتز آنها موثر می باشد که در ادامه مقاله مفصلا در مورد آنها بحث خواهد شد.
چرا سولفات پتاسیم یا همان سولوپتاس از اهمیت زیادی در کشاورزی برخوردار است؟
جالب است بدانید که در ساختار هیچ یک از گیاهان برگ ها و درختان و میوه ها عنصر پتاسیم به صورت قابل توجهی وجود ندارد، اما این عنصر نقش بسیار حیاتی در رشد گیاهان و درختان دارد. صادرات کود
عنصر پتاسیم سرعت انتقال کربوهیدرات ها آمینو اسید ها و سایر ریزمغذیها را در ساقه ها و برگ های گیاه افزایش خواهد داد و بدین ترتیب زمان رسیدن میوه ها را سرعت خواهد بخشید، همچنین با افزایش ضخامت دیواره ساقه ها باعث مقاوم شدن آنها در برابر سرما و گرما، انواع تنشهای طبیعی مانند باد و باران و طوفان و تگرگ خواهد شد.
درختانی که با کمبود سولفات پتاسیم روبرو هستند اکثر میوه های آن پس از رسیدن و یا در حالت نرسیده به ریزش می شوند چون ساقه های میوه توانایی نگهداری آنها را ندارند، همچنین برگهای انتهایی درختان و گیاهان دچار زردی میشوند که از علایم عدم رسیدن مواد غذایی به آنها می باشد. بنابراین برای جلوگیری از چنین مشکلاتی استفاده همه ساله از سولوپتاس بسیار مهم می باشد.
سولو پتاس چه مزایایی نسبت به سایر کودها دارد؟
همانطور که اشاره شد سولو پتاس بی ضررترین کود شیمیایی است که تاکنون شناخته شده است چرا که این کود کاملا عاری از نیتروژن است و به صورت ۱۰۰% در آب حل میشود یعنی هیچ مواد مضری از خود برجای نمی گذارد. با توجه به حلالیت بالای سولوپتاس امکان استفاده از آن در حالت محلول پاشی نیز به راحتی ممکن خواهد شد و هیچ رسوبی را نیز در ابزارات سمپاشی بر جای نمی گذارد.
این کود برخلاف سایر کودها هم در خاکهای اسیدی و هم در خاکهای قلیایی کاربرد دارد یعنی با هر نوع ph سازگار است و در هر نوع خاکی می توان از آن استفاده نمود، یعنی در خاکهای قلیایی با کاهش میزان بازی خاک باعث جذب بهتر مواد مغذی و سایر عناصر و مواد معدنی توسط گیاه خواهد شد و در خاکهای اسیدی نیز همین عملکرد را خواهد داشت.
همچنین در خاکهایی که نیترات بالایی دارند، موجب کاهش نیترات آن خواهد شد و در نتیجه مانع از کوچک ماندن یا افت کیفیت میوه ها می شود.
خاک برخی از مناطق به دلیل سبک بودن وزن خود، قابلیت آبشویی بالایی دارند یعنی با کمترین میزان آبدهی عناصر و مواد معدنی موجود در خاک همراه با آب شسته می شوند، اما این کود سبب سنگین شدن خاک شده و مانع است شسته شدن عناصر موجود در خاک توسط آب خواهد شد.صادرات کود
سولفات پتاسیم را به سه روش پودری، مایع و محلول پاشی می توان کود دهی کرد، این کود در هر سه حالت نیز کاملاً جذب درخت خواهد شد و هیچ گونه مشکلی نیست ایجاد نخواهد کرد، اما در مورد سایر کودها، باقی مانده آنها پس از محلول پاشی بر روی شاخ و برگها مشاهده می شود.صادرات کود
سولفات پتاسیم چطور به رشد بهتر گیاهان و درختان کمک میکند؟
همانطور که اشاره شد کاتیون پتاسیم موجود در سولو پتاس و همچنین آنیون سولفات آن تاثیر زیادی در افزایش سرعت فتوسنتز و جذب مواد غذایی به ساقه ها و برگ های گیاهان را دارند، اما این مکانیزم ها چطور انجام میشود؟ در ادامه با هر یک از مکانیزم های مواد موجود در سولوپتاس آشنا خواهید شد:
الف- تاثیر پتاسیم بر افزایش فتوسنتز گیاه:
همانطور که میدانید گیاهان از طریق نور خورشید، دی اکسید کربن و آب موجود در خود را تبدیل به قند می کنند. ATP جزوه فرآورده های است که از طریق فتوسنتز گیاه به دست می آید و به عنوان یک منبع انرژی برای انجام موفقیت آمیز بسیاری از فعالیت های فیزیکی و شیمیایی گیاه لازم می باشد، اما برای اینکه این انرژی به قسمتهای مختلف گیاه منتقل شود نیاز به بار الکتریکی خواهد داشت که از طریق کاتیونهای پتاسیوم یا همان K+ تامین خواهد شد، پس اگر پتاسیم موجود در گیاه نیز کم باشد سرعت فتوسنتز آن نیز کاهش خواهد یافت.
ب- کمک به انتقال قند در قسمت مختلف گیاه:
همچنین برای انتقال قند تولید شده از طریق آوند ها به قسمتهای مختلف یک گیاه از جمله ساقه ها و برگ ها نیاز به همان انرژی ATP می باشد، پس اگر کاتیون پتاسیم گیاه کم باشد، میزان انتقال قند نیز کاهش خواهد یافت و در نتیجه میوه های درختان نیز بی طعم و نیمه رسیده خواهم ماند.
ج- کمک به انتقال مواد غذایی :
همین کاتیون و انرژی تولید شده، به کمک یکدیگر انواع مواد معدنی، پروتئین ها ، آمینو اسید ها و کربوهیدرات های مورد نیاز گیاه را از طریق آوند ها به سراسر قسمت های یک گیاه می رسانند و موجب شادابی و سرسبزی تمامی قسمتهای آن خواهد شد، پس از زرد شدن برگ های انتهایی درختان و گیاهان شما نشان از کمبود کاتیون پتاسیم یعنی K+ است.
د- کمک به سنتز پروتئین:
برای شکستن مولکول های آمینو اسید ها و تبدیل آن ها به ترکیبات پروتئینی کوچکتر نیاز به آنزیم نیترات ردوکتاز خواهد بود که کاتیون پتاسیم نقش به سزایی در فعالیت و سنتز این آنزیم دارد.
پس اگر گیاهان با کمبود پتاسیم مواجه شوند این آنزیم نیز به درستی فعالیت خواهد کرد و در نتیجه نیترات ها و آمینو اسید های خام در قسمت انتهای گیاه باقی خواهد ماند و در صورت تغذیه حیوانات و انسان از این گیاهان و سبزیجات سموم زیادی وارد بدن آنها خواهد شد که بسیار خطرناک نیز می باشد.
ه- افزایش مقاومت گیاه در برابر شوری:
تحقیقات دانشمندان نشان داده که افزایش مقدار سولفات پتاسیم در خاک شور، سبب افزایش تحمل گیاهان در آن خاک خواهد شد. بدین صورت که هنگام آبدهی خاک، نمک موجود در آن به کاتیون های سدیم و آنیون های کلر تبدیل می شود و در صورت وجود پتاسیم سولفات در آن خاک، کاتیون های پتاسیم به خنثی کردن آنیونهای کلر مشغول خواهند شد و در نتیجه باعث افزایش تحمل گیاه در برابر شوری خواهد شد. پس اگر میزان پتاسیم سولفات بسیار بیشتر از میزان نمک موجود در خاک باشد تحمل گیاه بسیار افزایش یافته و در نتیجه رشد و باروری آن نیز به راحتی امکان پذیر خواهد بود. لازم است بدانید که کلر یکی از عوامل از بین برنده حیات گیاهان می باشد.
و- افزایش مقاومت گیاهان در برابر آفات:
آفات زمانی جذب گیاهان و درختان خواهد شد که ورود به ساقه ها و برگ های آن به راحتی ممکن باشد، کاتیون پتاسیم و آنیون های گوگرد از طریق مقاوم سازی ساقه ها و شاخه ها، روند ورود آفات به داخل درخت یا گیاه را با مشکل روبرو می سازد و از این طریق مقاومت گیاه در برابر آفات و شته ها افزایش می یابد.
علائم کمبود سولفات پتاسیم در گیاهان چیست؟
از مهمترین علائمی که در اثر کمبود پتاسیم در گیاهان و درختان بروز میکند می توان به موارد زیر اشاره نمود:
الف- ساقه های گیاهان به صورت کوتاه خواهند بود و فاصله های گره های بین ساقه ها بیشتر نزدیک به هم خواهند بود، به عبارتی میتوان گفت که کوچک ماندن گیاهان یکی از علائم کمبود پتاسیم میباشد.
ب- به دلیل عدم تغذیه کافی برگ های انتهایی به خصوص برگ های پیرتر، به صورت زرد رنگ خواهند بود و از لبه ها شروع به خشک شدن خواهند کرد. همچنین شاخ ها نیز از انتها شروع به خشک شدن می کنند.
ج- کوچک ماندن میوه ها، ریزش بیش از حد و بی طعم بودن آنها از علائم کمبود پتاسیم است.
د- اگر گیاه در اثر کوچکترین سرما مقاومت خود را از دست داده و دچار سرمازدگی شود، می توان به کمبود پتاسیم در آن پی برد.
ه- وجود آفات زیاد بر روی شاخ و برگ ها یکی دیگر از علائم کمبود پتاسیم میباشد.
و- کمبود پتاسیم در برگ های پهن سبب زردی و سوختگی لبه های آن خواهد شد ولی در برگهای تیز حالتی قرمز رنگ به آنها خواهد داد.
علت کمبود سولفات پتاسیم در خاک چیست؟
تحقیقات دانشمندان نشان داده است که بیش از ۲۵ درصد خاک ایران با کمبود مواد معدنی از جمله پتاسیوم روبروست و عوامل زیادی در این کمبود دخیل هستند که مهمترین آنها به عبارت زیر می باشد:
۱- ph بالای خاک مانع جذب پتاسیم توسط گیاهان میشود.
۲- وزش بادهای شدید و آبدهی زیاد خاک موجب از بین رفتن میزان پتاسیم موجود در سطح خاک می شود.
۳- مقدار زیادی از پتاسیم موجود در خاک در اعماق زیرین آن می باشد که ریشه گیاه قادر به دریافت و تغذیه از آن نیست.
۴- وجود مقدار زیادی نیترات در خاک مانع جذب پتاسیم توسط ریشه گیاه میشود.
۵- حضور مقادیر زیادی از سایر مواد معدنی مانع از دسترسی ریشه گیاه یا درخت به پتاسیم موجود در خاک می شود.
۶- وجود مقادیر زیاد شن و ماسه در خاک، میزان حاصلخیزی آن را پایین آورده و در نتیجه درصد پتاسیم موجود در آن نیز کاهش می یابد.
نحوه استفاده از سولفات پتاسیم از زمان مناسب کود دهی
به منظور افزایش باروری میوه ها و جلوگیری از کمبود پتاسیم در خاک، عملیات کود دهی را قبل از شروع رشد میوه ها یعنی در اوایل بهار و در حین رشد میوه ها می توان انجام داد.
سولوپتاس به سه روش پودری، محلول در آب و محلول پاشی قابل انجام است، شما با توجه به نیاز خود میتوانید هر یک از اشکال این کود را استفاده کنید. معمولاً به ازای هر درخت به ۱۰۰ الی ۱۵۰ گرم کود سولفات پتاسیم احتیاج است و در هر هکتار زمین نیز بین ۱۰ الی ۱۵ کیلو گرم از این کود مورد استفاده قرار خواهد گرفت و در حالت محلول پاشی نیست با یه ۱۰۰ الی ۱۲۰ گرم از این کود را در یک لیتر آب حل کنید.
لطفاً دقت کنید که سولفات پتاسیم با کود هایی که حاوی کلسیم و مس و سایر فلزات سنگین باشد تداخل داشته و مانع جذب آن خواهد شد بنابراین هنگام استفاده به این نکته نیز توجه کنید.
چطور می توان سولو پتاس تهیه کرد؟
سولفات پتاسیم یا سولوپتاس پتاس در برندهای مختلفی در بازار موجود می باشد، اما اعتماد به هر شرکت و هر فروشندهای کار سختی می باشد، تیم تحقیقاتی آل کود با سابقه درخشان در زمینه ی تامین انواع کودهای شیمیایی و زیستی قادر به تامین سولفات پتاسیم مورد نظر شما در بهترین کیفیت می باشد، از طریق تماس با یکی از شماره های درج شده در انتهای سایت ضمن دریافت مشاوره رایگان، مقدار کود مورد نیاز خود را نیز با پایین ترین نرخ بازار دریافت خواهید کرد.
صادرات کود درخت
مختصری بر بهترین کود جهت رشد سریع درخت
کودهای حیوانی : مصرف کودهای حیوانی علاوه بر وجهه تغذیه ای بیشتر به هدف اصلاح زمین از جمله بهبود ساختمان، بذر بندی، تهویه و بیولوژی آن و همچنین بیشتر کردن ظرفیت تبادل کاتیونی زمین صورت می پذیرد.
- نوع کود ازت (کیلوگرم در تن) فسفر (کیلوگرم در تن) پتاس (کیلوگرم در تن)
- کود گاوی 4/3 3/1 5/3
- کود گوسفندی 2/8 1/2 4/8
- پلت مرغی 20 25 13
مقدار مواد مغذی در کود مرغی بیشتر است از گوسفندی و در کود گوسفندی بیشتر است از کود گاوی با این وجود مواد مغذی در کود مرغی به مقداری نیست که بتوان تمام نیازهای غذایی درخت را تامین کرد. پلت مرغی زود تر از کود های حیوانی دیگر مورد حل قرار می گیرد ولی به همین مقدار آثار آن در زمین سریع تر از بین می رود که در این مورد توصیه می شود که کود گوسفندی و گاوی را به طور پوسیده به زمین بدهیم تا آثار آن زود تر بروز کرده و از آسیب های احتمالی جلوگیری شود.
نکته : اگر به پلت مرغی یا کود مرغی با کیفیت بسیار بالا جهت خرید نیاز دارید میتوانید به پست مذکور مراجعه کرده و با متخصص این بخش تماس بگیرید .چرا که وبسایت آل کود بصورت مستقیم از کارخانه(ویدئوی تولید از کارخانه در پست مذکور موجود است) پلت مرغی عرضه میکند جهت اطلاعات بیشتر در خصوص صادرات به افغانستان هم میتوانید به لینک مربوطه مراجعه کنید.
زمان استفاده : زمان استفاده بهترین کود برای رشد سریع درخت از اواسط پاییز تا اوایل زمستان ادامه دارد. اگر پس از زمان گفته شده مصرف شود می تواند مشکلات فیزیولوژیکی مثل زردی برگ ها در اول فصل به دلیل رقابت در مصرف ازت موجودات تجزیه کننده کود با درخت و یا حتی عدم دسترسی گیاه به ازت کافی ایجاد کند. این امر در مورد کود هایی که به درسته نپوسیده اند بشتر است.
شیوه استفاده : باید در ته سایه انداز گیاه به صورت متناوب هر دو سال یک دفعه، در 1 سوی گیاه چاله ای به عمق چهل و عرض پنجاه سانتی متر حفر شود، کود را داخل چالع ریخته و از ریختن کود های حیوانی در سطح زمین خودداری کرد (مخصوصا در زمین های رسی) چون که کود هایی که در سطح زمین ریخته می شوند مقداری که در تشعشع مستقیم نور آفتاب و هوا قرار دارند تجزیه شده به هدر می رود و مقدار دیگر نیز چون که می تواند آب و مواد مغذی بیشتری را جذب کند و در اختیار درخت قرار دهد، باعث رشد هوایی ریشه ها به سطح زمین شده و خشکی تابستان و سرمای زمستان می تواند ریشه های گیاهان را تهدید کند.
بهترین کود برای رشد سریع درخت
کود های شیمیایی : در استفاده از کود های شیمیایی، تنظیم کردن مقدار کود بر اساس دور آب یاری همیشه باید مورد توجه قرار داده شود. در دوره های آب یاری ببیشتر از دو ماه مقدار استفاده باید دقیق محاسبه شده و احتیاط انجام شود. برای مثال هر چه قدری که فاصله بین 2 آب یاری بیشتر می شود می باید از مقدار کود های ازته کم کرد.
در اوایل پاییز رشد چنان چه زرد برگی و رنگ پریدگی به همراه داشته باشد باید به 2 امر مهم توجه کرد : اول مصرف کود دامی نپوسیده در اواخر زمستان موجب فعالیت زیاد ریز موجودات خاک زی به علت تجزیه کود شده و رقابت بر سر استفاده از نیتروژن با درخت به وجود می آید که این امر می تواند موجب کاسته شدن ازت زپمین در شروع فصل رشد شود و زرد برگی را به وجود آورد . دوم رقابت کردن طولانی مدت باغ ها در اوایل ماه های رشد که می تواند سبب زرد برگی و تشییع آفت ها و بیماری هایی مانند شیره سیاه (گموز) شود.
نحوه استفاده از کود های ازت برای رشد سریع درخت
نیمی از ازت مورد نیاز گیاهان بارور در آخرین ماه زمستان، یک چهارم در اردیبهشت ماه نهایتا تا ماه آخر فروردین، و یک چهارم باقیمانده آن را به همراه آب قبل از برداشت میوه در ماه آخر تابستان
- نکته 1 : دور اول کود ازته بهتر است که از ازته اوره استفاده شود چون که در سرمای اسفند ماه و اوایل فروردین بهتر جذب می شود.
- نکته 2 : دور دوم کود ازته به شکل نیترات اوره استفاده شود که جذب آرام آن رشد بذر را تا اواخر فصل تضمین کرده و به علاوه نیترات آمونیوم به تمایز جوانه های گل سال بعد که در این دوره صورت می پذیرد، کمک کند.
- نکته 3 : دور سوم کود ازته بهتر است که به فرم نیترات آمونیوم مصرف شود تا پس از ریزش برگ ها به صورت کامل جذب گیاه شده و ذخیره خوبی برای شروع فصل بعد باشد.(در سال های کم بار دور دوم ازته باید حذف شود).
میزان استفاد ه ازته مورد نیاز گیاه بر اساس 3 رکن سن گیاه، دوره آب یاری و سال پر محصول و کم محصول آن تعیین می گردد. هر گیاه بالغ بارده در طول 3 ماه رشد به میزان ششصد گرم ازته خالص نیاز دارد. مصرف اوره بیشتر از هفتصد کیلو گرم در هکتار نیاز به دوره آب یاری مناسب (زیر یک ماه) دارد و باغ هایی با دوره آب یاری بیشتر از دو ماه، کشاورز در کل در مدت 3 مرحله فقط قادر به استفاده از سیصد کیلو گرم کود اوره در هکتار است.
مصرف کود ازته برای رشد سریع درختان جوان
در امر گیاهان زیر سه سال از ماه آخر زمستان تا پایان ماه اول تابستان همراه با هر دوره آب یاری مجموعا صد کیلو گرم در هکتار کود اوره مصرف می گردد. در مورد نهال هایی بین سه تا هشت سال به ازای هر یک سال ازیاد سن، پنجاه کیلو گرم ازته به مقدار اولیه اضافه می شود تا در آخر به چهارصد کیلو گرمدر هکتار در 8 سال خواهد رسید.
- 1 : شوری و وجود نمک سطحی، کم آبی، ریشه دراز و عمیق و عمر زیاد از عمده مسائلی است که تجزیه و جذب کود و مواد مغذی را با مشکل همراه می سازند.
- 2 : در ابتدای فصل رشد که مهم ترین زمان نیاز گیاه به مواد مغذی زمین سرد است و فعالیت ریشه ها کند و درصد پایینی از عناصر مغذی می توانند به وسیله ریشه ها جذب شود.
- 3 : در هنگام پر شدن سریع بذر ها، ریشه ممکن است از رساندن همه نیازهای گیاه باز بماند حتی اگر عناصر مغذی کافی هم در اختیار داشته باشد.
به همین دلیل به دلایل بالا مصرف تغذیه برگی و محلول پاشی عناصر مغذی باید بیش تر از قبل مورد توجه باشد.
تغذیه به واسطه ی برگ: ریشه عضو اصلی جذب گیاه است. تغذیه برگی جانشینی برای کود دهی به واسطه ریشه نیست بلکه فقط مکمل آن می تواند باشد. بهترین هنگاه برای محلول پاشی هفت ال ده صبح و ساعت پنج غروب به بعد است. چون در این ساعت ها روزنه های برگ ها باز است و جذب بهتر انجام می پذیرد. بهترین دما حدودا بیست و دو درجه باید باشد. در دمای ببیشتر از بیست و هفت درجه بهتر است محلول پاشی انجام نشود.
با رسیدن فروردین برای تقویت گل دهی و رشد بعدی گیاه , کود دهی به درختان مهم می باشد. درختان مرکبات برای رشد مناسب به کود ازته و هم به کود فسفر نیاز پیدا خواهند کرد. این مواد را می شود با مصرف کود فسفات آمونیوم یا از فرمول های کود دارای فسفر و ازته برای گیاهان مرکبات اجرا کرد.
- گیاهان بالغ با سن و قطر بزرگ (بیش تر از شش سال بعد از کاشت ) به حدود هزار و سیصد و پنجاه گرم کود نیاز پیدا خواهند کرد.
- گیاهان کوچک ( 2 تا 3 ساله بعد از کاشت ) به حدود سیصد و چهل گرم کود نیاز پیدا خواهند کرد.
- گیاهان جوان ( 1 تا 2 ساله بعد از کاشت ) به حدود دویست و بیست گرم کود نیاز پیدا خواهند کرد.
- گیاهان کوچک بالغ (4 تا 5 ساله بعد از کاشت ) به حدود نهصد گرم کود نیاز پیدا خواهند کرد.
- گیاهان کوچک با اندازه متوسط (3 تا 4 ساله بعد از کاشت ) به حدودششصد و هشتاد گرم کود نیاز پیدا خواهند کرد
- گیاهان بالغ با اندازه متوسط (5 تا 6 ساله بعد از کاشت ) به حدودهزار و صد و بیست و پنج گرم کود نیاز پیدا خواهند کرد.
- کود باید به طور یک نواخت در سایه انداز گیاه پخش بشود , این نوع مصرف کود از نزدیک به تنه درخت شروع شده وتا چند سانتی متر پس از انتهای شاخه ها ادامه پیدا می کند.
پس از توضیح بهترین کود برای رشد سریع درخت , مخلوط کردن کود ها با چند سانتی متر عمق زمین انجام می پذیرد. سپس , گیاهان را به آرامی آب یاری می کنند.
به صورت کلی درختان مرکبات در طول سال 3 بار به کود دهی در آخرین ماه زمستان , اواسط بهار و اواسط تابستان نیاز پیدا خواهند کرد. در هر دوره به یک مقدار کود مورد استفاده قرار می گیرد.محتاط باشید که کود بیشتر مصرف نشود. درختان مرکباتی که کود بیشتری مصرف کرده باشند محصول هایی با پوست کلفت به بار می نشانند. اگر درختان مرکبات رشد بیش از حدی داشته باشند و رنگ برگ ها سبز تیره شده باشند ,اندازه کمی کود استفاده شده را کم تر کنید. یکی از دوره های کود دهی را می شود با توجه رشد زیاد درختان مرکبات حذف کرد.
رایج ترین و بیش ترین نگرانی در درختان مرکبات زرد شدن برگ و ریزش برگ های پیر است. در ماه های دی ، بهمن ، اسفند ریزش برگ در همه درختان همیشه سبز یک مسئله معمولی به حساب می آید. هر چقدر برگ ها پیرتر می شوند , ریزش آن ها نیز شروع می شود. در گیاهان میوه , ریزش برگ های پیر دقیقا پس از شروع رشد جدید در فروردین روی می دهد.
دیدن رنگ سبز مایل به زرد در برگ نو جوانه زده بر روی گیاهان میوه یک مسئله معمولی است. اگر این برگ های مو جوانه زده در طول زمان توان به تولید رنگ سبز تیره نداشته باشند در آن صورت به زمین ممکن است کود آهن بتوانیم اضافه کنیم. کود آهن کلاته شده درزمین مصرف شود. کود دهی درست به درختان میوه باید به حفظ توان رشد و میوه دهی گیاهان کمک کند. اگر درختان مرکبات توان رشد را نداشته باشند , تولید میوه کم می شود و مرگ سرشاخه ها شروع می شود.
کود فسفر
بهترین کود برای رشد سریع درخت : فسفر موجب ازیاد اندازه و کیفیت در میوه می گردد. و با استفاده درست و متعادل فسفر بر طول دوره انبار داری میوه افزوده می شود. در کشور ایران در استفاده از کودهای فسفر اسراف شده که نیاز درختان بارور به فسفر بیست الی پنجاه کلیو گرم در هر هکتار است. کودهای فسفاته قابلیت حرکت پایینی در زمین دارند و برای مصرف این کود باید حتما در عمق پهل الی پنجاه سانتی متری و در کنار ریشه قرار داده شوند. مواد کودی فسفر شامل دی فسفات آمونیوم چهل و شش درصد فسفر و بیست درصد ازت- سوپر فسفات تریبل چهل و شش درصد فسفر و سوپرفسفات معمولی بیت درصد فسفر به شکل P2O5 است.
کود ازت
از استفاده بیش از حد نیتروژن در زمین باید بپرهیزید چون که باعث آثار منفی بر روی کیفیت میوه است. استفاده سالانه کود ازت برای گیاهان بارور میوه سیب بر روی پایه دانه ای صد و بیست کیلو گرم در هر هکتار ازته خالص و برای گیاهان میوه هلو بسته به نوع خاک صد و پنجاه الی دویست کیلو گرم در هر هکتار است. در سال نخست بعد از کاشت برای جلوگیری از صدمه به نهال های نو جوانه زده کود خشک کم تری مصرف می گردد در صورت نیاز پانزده الی سی گرم ازته خالص در سال نخست به صورت خشک مصرف گردد.
در سال دوم در نخستین روز های فروردین مقدار پنجاه الی صد گرم ازته خالص با توجه به بافت زمین برای گیاهان مصرف شود. موادکود ازته شامل اوره چهل و شش درصد – فسفات آمونیوم یازده درصد – سولفات آمونیوم بیست درصد و نیترات آمونیوم سی و سه درصد می باشند. در زمین های کشورایران اکثرا سولفات آمونیوم برای استفاده زمینی و اوره برای محلول پاشی مصرف می شود.
کود پتاسیم
مقدار کود پتاسیم مورد نیاز در گیاهان میوه صد و هفتاد الی دویست و سی کیلو گرم در هکتار K2O می باشد. بهترین موقع استفاده از کود های پتاسیم نخسستین روز های فروردین است و بهتر است به جای توضیع سطحی در زمین آن را در زمین در عمق پهل الی پنجاه سانتی متری کاشت. برای تغذیه پتاسیم می شود از کود هایی مانند سولفات پتاسیم – سولفات پتاسیم منیزیم با 22% K2O ، هجده درصد اکسید منیزیم و 22% گوگرد – نیترات پتاسیم با 44% K2O و صد و سی و پنج گرم نیتروژؤن استفاده کرد.
کود گوگرد
اندازه کود گوگرد مورد نیاز شانزده الی چهل کیلو گرم در هر هکتار است، که به این صورت دیدن علامت های کمبود گوگرد در زمین و یا روی گیاه می توان سوپر فسفات معمولی سیزده درصد گوگرد – گچ هجده درصد گوگرد – سولفات پتاسیم هفده درصد گوگرد – سولفات منیزیم سیزده درصد گوگرد و گوگرد خالص پودری مصرف کرد.
کود منگنز
پر استفاده ترین کود حاوی منگنز سولفات منگنز با شانزده درصد منگنز است که در زمین های اسیدی و قلیایی پر کاربرد است. سولفات منگنز را به صورت محلول پاشی با غلظت دو ال سه در هزار در درختان در ماه فروردین و اردیبهشت بعد از نمو کامل برگ ها در صورت کم بودن می شود محلول پاشی کرد و یا در دی و بهمن در نیمه خارجی سایه انداز درخت به شکل چالکو استفاده کرد.
کود کلسیم
مصرف کلرور کلسیم در درختان میوه سیب و گلابی به طور محلول پاشی اسپت. محلول پاشی کلرور کلسیم موجب ازیاد غلظت کلسیم گیاه و کم شدن عوارض فیزیولوژیک لکه تلخ در سیب و لکه چوب پنبه ای در میوه گلابی می شود و به بهتر شدن کیفیت و تعداد محصول درخت سیب از قبیل بهبود در رنگ ، و جلای میوه و رنگ قرمز پوست کمک می کند.در زمین های کشور ایران کاربرد کلسیم به شکل آهک به غیر از مناطق شمالی کشور توصیه نشده است.
کود آهن
مهم ترین کودهای محتوی آهن ترکیبات شیمیایی با بنیان Fe-DTPA – Fe-EDDHA می باشد. که به طور چالکود در زیر قطره چکان ها مصرف می شود.
1 : کلات های آهن Fe-EDTA حاوی شش درصد آهن و به صورت محلول پاشی استفاده می شود.
2 : سولفات آهن آب دار حاوی نوزده درصد آهن می باشد ، این کود به صورت محلول پاشی مصرف می شود .
3 : سولفات آهن خشک در زمین های آهکی کشور ما بهتر است که به صورت محلول پاشی مصرف گردد . محلول پاشی بعد از رشد کامل برگ ها با غلظت دو و نیم الی ده در هزار استفاده می شود ، می شود در ماه های دی و بهمن در نیمه خارجی سایه انداز گیاه به طور چالکود نیز مورد مصرف قرار گیرد . مقدار مصرف برای نهالای نو جوانه زده هفتاد الی دویست و پنجاه گرم و برای گیاهان بارور دویستو پنجاه الی هزار گرم و برای درخت انگور پنجاه الی دویست و پنجاه گرم برای هر درخت مورد مصرف قرار می گیرد .
4 : سکوسترین آهنFe-EDDHA با کیفیت ترین کود آهن در زمین های آهکی کشور ما می باشد که حاوی شش درصد آهن می باشد این کود فقط به طور استفاده در زمین و به مقدار پنجاه الی صد و پنجاه گرم برای هر درخت است. این کود در دی ماه و بهمن ماه و در نیمه سایه انداز درخت در زیر قطر چکان ها و یا به همراه آب ، اب یاری در خورد درخت قرار می گیرد.
کود منگنز ، بهترین کود برای رشد سریع درخت ، محتوی هفتاد درصد منگنز است که به موجب قابلیت حل شوندگی پایین تنها در زمین های اسیدی می شود از آن استفاده کرد. کلات منگنز با دوازده درصد منگنز اشت که به دلیل هزینه زیاد آن فقط در شرایط اضطراری و به صورت محلول پاشی مورد استفاده قرار می گیرد .
کود روی
مقدار معمولی روی در گیاه باعث گل دهی با کیفیت می شود. از مواد قابل اهمیت کود روی می توان به سولفات روی ، اکسید روی و سکوسترین روی اشاره کرد. کود های حاوی روی را می شود به طور استفاده زمینی ، محلول پاشی و تزریق در تنه گیاهان استفاده کرد . کود سولفات روی حاوی بیست و سه درصد روی خالص است . اندازه استفاده سولفات روی در نهال های نو جوانه زده سی الی صد گرم و در درگیاهان بارور صد الی دویست گرم برای هر گیاه است و در درخت انگور پنتجاه الی صد گرم است.
سولفات روی را می شود در فصل آخر سال در نیمه سایه انداز درخت و یا به طور محلول پاشی بلافاصله بعد از هرس زمستانه ، و در اوایل سال پس از ریزش گل برگ ها و در حالت کمبود می شود محلول پاشی را هر نیم ماه یک بار تکرار کرد . و به اندازه دو الی پنج در 1000 استفاده کرد . سولفات روی خشک حاوی سی و چهار درصد روی است و به علت قدرت حل شوندگی زیاد در آب و آسانی در استفاده و تولید تجاری بیش تر مورد مصرف قرار می گیرد . در نهال های نو جوانه زده بیست الی هشتاد گرم و در درختان بارور هشتاد الی صد و پنجاه گرم برای هر گیاه مورد مصرف قرار می گیرد.
کود مس
معمول ترین ترکیب حاوی مس سولفات مس با بیست و پنج درصد مس و سیزده درصد گوگرد می باشد . اکسید مس نیز حاوی هفتاد و پنج درصد مس است که به علت قدرت حل شوندگی کم فقط در زمین های اسیدی مورد مصرف قرار می گیرد . کلات مس از مواد بسیار موثر مس هستند که به دلیل هزینه زیاد فقط در شرایط خاص استفاده می شوند.
سولفات مس ، بهترین کود برای رشد سریع درخت ، به اندازه بیست الی شصت گرم برای نهال های نو جوانه زده و در درختان بارور چهل الی صد گرم برای هر درخت مورد استفاده قرار می گیرد . در محلول پاشی باید بسیار محتاط بود تا از گیاه سوزی در امان ماند . در هنگام محلول پاشی به محلول آهک مخلوط کنید تا خاصیت اسید زایی ان کم شود در صورت دیدن کمبود می شود سولفات مس را در فصل اول سال بعد از رشد کامل برگ ها محلول پاشی و در صورت لزوم هر نیم ماه یک بار تکرار شود .
کود بر
میزان استاندارد عنصر بر باعث افزایش بذر گرده و در ادامه آن بهتر شدن کیفیت و کمیت لقاح می گردد . معمول ترین مواد تامین برعبارت اند از اسید بریک با هفده درصد بر برات های سدیم شامل براکس با یازده درصد بر تترا برات سدیم با چهارده درصد بر تترا برات سدیم خشک با بیست درصد بر می باشند .
بهترین موقع برای محلول پاشی بر برای درختان مرکبات 2 دوره در سال یکی نخستین روز های وروردین قبل از متورم شدن جوانه ها و دیگری در اوایل مهر بعد از برداشت محصول و قبل از زرد شدن برگ ها می باشد . اسید بریک را می شود به مقدار بیست کیلو گرم در هر هکتار مورد استفاده قرار داد . در نهال های نو جوانه زده بیست الی چهل گرم و در درختان بارور چهل الی هشتاد گرم برای هر گیاه در ماه های دی بهمن اسفند و در نیمه خارجی سایه انداز گیاه مورد استفاده قرار داد .
کود مولیبدن
کم بودن مولیبدن در زمین های آهکی کشور ما اغلب دیده نمی شود و در صورت کم بودن چگالی می شود از مولیبدات آمونیوم حاوی پنجاه و دو درصد مولیبدن و شش درصد نیتروژن و مولیبدات پتاسیم حاوی چهل و پنج درصد مولیبدن و هشت درصد پتاسیم اشاره کرد.
اندازه استفاده کود برای رشد سریع درخت
از بین منابع مغذی اصلی ( یعنی : نیتروژن ، فسفر و پتاسیم ) درختان مرکبات ، به صورت استاندارد تا اوایل باروری ، فقط نیتروژن مازاد نیاز پیدا می کنند و میزان فسفر و پتاسیمی که در زمین وجود دارد برای تامین نیازهای درختان تا آن هنگام بس می باشد ، مگر این که زمین از نظر این دو ماده ، دارای کمبودی باشد.
برای مازاد نمودن نیتروژن به خاک در زمین ، فرمولی اصلی و به شدت تقریبی به واسطه ی کشاورزان به کار می رود . بر اساس این فرمول ، می بایستی بر حسب مقدار رشد درخت ، در هر سال شصت الی نود گرم نیتروژن خالص تا حداکثر پانصد الی هزار گرم در عوض هر سال سن درخت ، به هر درخت داده شود .(بهترین کود برای رشد درخت)
به این صورت ، یک درخت پا کوتاه در عوض هر سال سن شصت گرم ( تا حداکثر پانصد گرم ) و یک درخت بزرگ و پر رشد در عوض هر سال سن خود نود گرم ( تا حداکثر هزار گرم ) نیتروژن در یک سال مصرف می کند و بعد از رسیدن به مقدار حداکثر، میزان کود دریافتی سالانه ی آن ها به ترتیب پانصد و هزار گرم می شود که می بایستی در 2 یا 3 دوره ، یکی در نخستین روز های فروردین و 1 الی 2 بار در طول فصل رویش ، به درخت رسیده شود .
اندازه استفاده از کود های فسفره و پتاسه ، برحسب نوع درخت و اندازه این کود ها در زمین ، پنجاه الی صد و پنجاه کیلو گره در سال در هر هکتار است. برای استفاده از این کود ها ، باید کود ها با زمین زیر سایه انداز گیاه مخلوط شوند و مذکور ، حد الامکان ، بدون وقفه آب یاری شود .
مواد کم استفاده مثل آهن ، روی ، منیزیم و . . . را باید فقط در صورتی به زمین داد که آثار کمبود آن ها در خاک حس بشود . برای تعیین میزان مورد نیاز از مواد ذکر شده ، خوب ترین راه تجزیه برگ گیاهان و اندازه گیری میزان مواد مورد نظر و مقایسه مواد با میزان یک درخت سالم و یا با اعداد جدول های مخصوصی که برای این امر هستند می باشد .
کود های حیوانی دارای مواد مغذی زیادی نیستند و بیش تر به علت بهبود خاصیت های فیزیکی زمین و بیش تر کردن توان نگهداری آب مورد استفاده قرار می گیرند . بر حسب میزان عناصر آلی موجود در زمین ، استفاده ده هزار کیلو گرم الی چهل هزار کیلو گرم کود دامی پوسیده در سال در هر هکتار زمین توصیه می گردد .
در خیلی از موارد ، کشت کود سبز ، مخصوصا درختان یک ساله تیره ی لوبیاسانان که توان نگه داری نیتروژن هوا را دارا هستند ، در زمین توصیه می گردد . این درختان وقتی که در انتهای فصل رشد به وسیله ی شخم با خاک زمین مخلوط شوند ، مثل کودهای دامی ، خواص فیزیکی زمین را بهتر می کنند و دوما این که با آزاد سازی نیتروژن نگه داری شده شدهی خود در زمین حاصل خیزی خاک را بیشتر می کنند.
صادرات کود زعفران
بهترین و کامل ترین کود برای زعفران مرغوب و با کیفیت چیست ؟
گیاه زعفران بسیار با ارزش بوده و از خانواده زنبقیان است که تقریبا در حدود طول عمر آن تا ۷ سال است. در کشت و کار و پرورش و تولید این گیاه نکات زیادی را باید به آن دقت کرد و مورد توجه قرار داد تا در نتیجه به زعفران بهتر و با کیفیت تر و بیشتر ی رسید . از شرایط مورد نیاز و آرمانی برای رشد گیاه می توان به شرایط رشد و پیشرفت ، زمان کاشتن محصول ، چگونگی و زمان آبیاری گیاه ، مدل و جنس خاک، نوع مدل کود مورد استفاده و زمان کود دهی، نوع پیاز اولیه زعفران که برای کاشت استفاده می شود و … را نام برد .
بطور کلی و جامع ۲ مدل کود برای استفاده از کود های شیمیایی مرغوب و با کیفیت برای گیاه زعفران بعد از کاشتن آن مورد استفاده قرار می گیرد :
افرادی که از کود حیواناتی مانند کود گاوی ، گوسفندی ، مرغی و … برای تقویت و افزایش رشد گیاه زعفران استفاده می کنند باید با استفاده از کود های حیوانی سطح زمین را کاملا بپوشانند و دقت کنند تا در درون آن تخم گیاهان هرز وجود نداشته باشد . خود این کار باید قبل از آبیاری مزرعه انجام گردد. این کار باعث تقویت و آماده شدن خاک برای کشت گیاه زعفران می گردد .
استفاده از این کود با توجه به شرایطی که خاک دارد مشخص و تعیین می شود که به این کود برای زعفران می گویند.
نوع دیگر آن کود شیمیایی است . اما در صورت لازم بودن استفدا از این کود در سال بعد، با توجه به مدل خاک، قبل از اولین آبیاری، ۱۰۰کیلوگرم، کود پتاسیم مونو فسفات ، به اندازه ۱۵۰ کیلوگرم کود اوره ، به اندازه حدود ۱۰۰ کیلو گرم کود فسفات و حدودا 50 کیلو گرم اوره با مقداری شن قاطی و مخلوط کرده و در سر تا سر زمین پخش می کنیم.
تحقیق و تفحص ها نشان داده که در بـین روش هـاي آزمایشی، استفاده ازروش 70 درصد ماده از ماسـه + 30 درصد ماده از خـاك + کـود گاوي باعث بهبود و افزایش محصول دهی و رشد تمامی مورد هاي گلدهی در گیاه زعفران می شود. همچنین بالا ترین میزان وزن کلی گیاه زعفـران و تعـداد گل هـاي آن در همـین روش بدست آمده.پس در نتیجه، از طریق تصحیح خاك و سبک تر کردن خاك مزارع و یا انتخاب مزرعه هاي داراي بافت خاکی سبک تر و بهتر بـراي کاشـت زعفران، میتوان باعث افزایش و زیاد شدن عملکرد آن از لحاظ اقتصـادي ایـن گیـاه گردد.
پژوهشگران در سال های اخیر به این نتیجه رسیده اند که استفاده از بافت های خاکی سبک به همراه استفاده از کود گاوي بر وزن گل و کلاله زعفران اثر مستقیم و مثبتی را خواهد داشت. پژوهشگران دیگـري نیـز بیان کرده اند که خاك همراه با شن با مخلوطی از مواد آلی بهترین خاك برای بهبود خصوصیات رشـدي گیاهـان زعفران پیـازي می باشد.
اکثر تحقیقات انجام شده نشان داده شده که در میان کود های حیوانی مانند : گاوی ، گوسفندی ، کود مرغی ، حداکثر بازخورد و تاثیر در اثر استفاده از کود های گاوی کاملا پوسیده به دست آمده است و استفاده از کود های حیوانی دیگر مانند مرغی می تواند در مواردی باعث کاهش رشد در گیاه زعفران گردد .
اگر دوست دارید به وسیله ی کود دهی شیمیایی ، کوددهی کنی بهتزین و موثر ترین راه برای این کار محلول پاشی است. محلول پاشی معمولا بعد ازبه اتمام رسیدن فصل یخبندان زمستان انجام می گردد. استفاده موثر از کود آمینو اسید ها و کودهای بسیار ریز و خرد شده و مخلوطی و کودهای کامل پتاسیم مونو فسفات بالا انجام می شود.
این محلول پاشی بخاطر تاثیر بیشتر و تقویت پیاز مادگی و افزایش گل دهی و پر بار بودن و تامین عناصر مورد نیاز گیاه برای رشد و محصول بهتر انجام می گیرد. استفاده از کود گاوی به میزان 28 تن در هر هکتار بهترین حالت برای کود رسانی به مزارع و زمین هاست.
انواع زعفران
آیا از این واقعیت آگاه هستید که از زعفران به عنوان داروی طبیعی برای بیش از 90 بیماری برای چهار هزار سال گذشته استفاده شده است؟ امروزه بیشتر از زعفران به عنوان ادویه ای بی نظیر برای افزودن طعم و عطر جذاب به ظروف مختلف استفاده می شود. البته بیشتر و بیشتر به دلیل اینکه محبوبیت بیشتری در درمان های طبیعی پیدا می شود ، به خواص دارویی این ادویه علاقه نشان می دهند.
زعفران غالباً بر اساس کشور مبدا به دسته ها تقسیم می شود. در حال حاضر تولید کنندگان اصلی زعفران ایران ، افغانستان ، اسپانیا و یونان هستند.
زعفران فارسی تقریباً مطلوب ترین شکل زعفران امروزی است. در حقیقت ، نه تنها اولین شواهد كشت زعفران در ایران باستان یافت شد ، بلكه امروزه ایران بیش از 96٪ از كل عرضه زعفران جهان را به خود اختصاص می دهد.
بسیاری از توزیع کنندگان شخص ثالث ادعا می کنند که دارای “زعفران با بالاترین کیفیت در جهان” هستند اما این تقریباً همیشه تبلیغ کاذب است. خوشبختانه برای مصرف کنندگان ، کیفیت و قدرت زعفران در واقع قابل اندازه گیری است.
كيفيت زعفران با انجام آزمايشگاه آزمايشگاهي محصول اندازه گيري مي شود ، زماني كه آزمايش زعفران مي رسد سه عامل اصلي وجود دارد كه بايد در نظر گرفته شود.
طبقه بندی زعفران فارسی
آنچه جالبتر از همه این است که چهار طبقه بندی اصلی زعفران ایرانی وجود دارد ، این چهار طبقه بندی بر اساس تر و تمیز کردن نخ زعفران است. چهار طرز مختلف زعفران فارسی عبارتند از:
1.سارگل: به معنی “بالای گل” به زبان فارسی است. سرگل یک نوع فرعی زعفران ایرانی است که از نوک نخ زعفران سرچشمه می گیرد. از این رو ، نام آن “بالای گل” است. همچنین دارای عطر خاص و قدرتمندی است. به طور کلی ، زعفران سرگل به دلیل عدم داشتن نخ های زرد یا نارنجی ، از کیفیت بالایی برخوردار است.
سارول را می توان به لطف رنگ قرمز کامل و عمیق و نخ های کوتاه آن به راحتی شناخت. در نزولی ، زعفران سرگل اغلب حاوی خرده و نخ های شکسته است.
2.سوپر نگین: گرانترین و نادرترین تزیین زعفران. زعفران سوپر نگین نه تنها به دلیل پر قدرت ترین بودن بلکه به دلیل ویژگی های زیبایی شناختی بسیار شناخته شده است. نخ های Super Negin از طول بیشتری برخوردار هستند و هیچ نخ زرد یا نارنجی ندارند.
نخ ها بصورت متقارن بریده شده و بدون خرده چوب هستند. سوپر نگین هنگام مقایسه همه لباس های زعفران ، بیشترین جستجوی کسانی است که بهترین ها را می خواهند.
3.نگین: در مقایسه با سارگل و سوپر نگین ، نگین طول بیشتری دارد و حاوی برخی قسمت های زرد و نارنجی از نخ است. به عبارت ساده ، عطر ، کیفیت و خلوص آن هنوز هم عالی است ، اما هزینه برخی از نخ های زرد و نارنجی را نیز با کیفیت پایین پرداخت می کنید.
4.زعفران پوشال ارزان ترین و متداول ترین فروش زعفران در فروشگاه ها است. از آنجایی که زعفران بسیار گران است ، بسیاری از توزیع کنندگان با فروش قسمت های نارنجی و زرد رنگ نخ برای افزایش حاشیه سودشان ، از مصرف کنندگان استفاده می کنند. از آنجا که این قسمت های زرد از ننگ هیچ ارزشی ندارند ، مصرف کنندگان در نهایت هزینه بیشتری را برای یک محصول فرومایه می پردازند.

چگونه کیفیت زعفران خود را آزمایش کنید:
به طور کلی ، زعفران فارسی تقریباً همیشه از کیفیت بالایی برخوردار است تا زمانی که از طریق یک منبع معتبر خریداری شود. ایران به دلیل ویژگیهای بسیار مناسب مانند: آب و هوا ، توپوگرافی ، خاک و برداشت ارگانیک همچنان به حفظ شهرت زعفران با کیفیت بالا ادامه خواهد داد.
انتخاب هر یک از این نوع زعفران ایرانی یک انتخاب هوشمندانه است ، اما برای افرادی که به دنبال بهترین ها هستند – Super Negin آن گران ترین و نادرترین شکل زعفران است. همچنین بالاترین کیفیت زعفران موجود در بازار است.
در این نوع زعفران 3 نخ استیگما به یکدیگر متصل می شوند و نخ های استیگما از سیم پیچ در داخل یکدیگر به منظور زیبایی بیشتر به نظر می رسند و از حجم بیشتری برخوردار هستند.
به همین دلیل ، این نوع زعفران مشتریان بیشتری نسبت به انواع دیگر دارد بنابراین قیمت بالایی دارند. این نوع زعفران در دسته نی قرار می گیرد. بوم شناسی سطح زیر کشت (آب و کود) ، برداشت مناسب و خشک کردن آن ، اساسی و تعیین کننده در تهیه و دسترسی به زعفران فوق العاده نگین (زعفران قلمدار) است.
اگر گلهای بزرگ و قرمز زعفران به شکل سه شاخه بدون خام (قسمت زرد) از گل بچسبند گل زعفران بزرگی به دست می آید که گرانترین و مرغوب ترین زعفران است. آن نی بنام نگین. قدرت رنگ آمیزی زعفران نگین بین 230 و 270 درجه است.
در زعفران نگین دقیقاً مانند موضوعات ننگ زعفران فوق العاده متصل به هم. تنها تفاوت در موضوعات است. نگین رشته های کوتاه تر و ظریف تری دارد به عنوان نتیجه از نظر کیفیت و قیمت قرار داده شده پس از فوق العاده نگین.
زعفران سرگل
این نوع زعفران شامل ننگ خالص و بدون قسمت خامه ای زعفران است. هر 100 یا 115 کیلوگرم تمساح ، حدود 1 کیلوگرم زعفران سارگل را بدست آورید. همچنین این زعفران معروف به زعفران Cope است.
زعفران در دو گروه طبقه بندی شده است:
زعفران سرگل درجه 1
این نوع شامل ننگ زعفران خالص و بدون ذرات شکسته با بالاترین کیفیت است.
زعفران سرگل درجه 2
در این نوع همراه با ننگ خالص نیز بخشی از ننگ شکسته زعفران وجود دارد.
پورسال زعفران سرگل:
این نوع زعفران شامل ننگهای رنگ قرمز به همراه مقداری خامه(3-5 میلی متر) است. این نوع در ابتدای فصل برداشت محصول تولید می شود. با توجه به اینکه بخشی از زعفران خام به همراه نعناع زعفران وجود دارد. نام دیگر این گروه منچست است.
به طور متوسط از 101 کیلوگرم تمساح زعفران به 1 کیلوگرم نی رسیده است.
در سه گروه طبقه بندی می شود
نی درجه 1
این نوع بهترین است و میزان کرم متصل به استیگما بسیار کمی است.
درجه 2
ننگ زعفران به همراه بخشی از خامه و کیفیت آن پایین تر از نگین است.
درجه 3:
مقدار زعفران تازه در این گروه بیشتر است و بخشی از نعناع شکسته شده است.
زعفران پیچیده دخترطبقه
این نوع زعفران حاوی همسران استیگما با زعفران خامه ای است. قسمت قرمز زعفران (ننگ) با گروههای بسته بندی شده به شکل نخهای خوشه ای كه در هم قرار گرفته اند ، در هم آمیخته است.
زعفران خامه ای
زعفران خامه ای موضوعات بلند است که معمولاً در زمان برداشت از گل جدا می شوند یا در هنگام تولید زعفران سارگل بدست می آیند.
زعفران خامه ای در دو گروه طبقه بندی می شوند
درجه 1
کرم نخ بلند معمولاً در ابتدای فصل برداشت جمع آوری می شود و از نظر ظاهری سفید و کل است.
درجه 2
تارهای کرم کوتاه (نخ) که معمولاً به صورت مخلوط بوده و دارای رنگ زرد و سفید کم رنگ بوده و از کیفیت پایین تری نسبت به کرم درجه یک برخوردار است.
برخلاف تصور برخی افراد ، تصور می شود که زعفران خامه ای نسبت به سارول نسبت به سارول بوی بیشتری دارد ، باید گفت تحقیقات و تحلیل های علمی نشان می دهد که مواد با ارزش فقط در ننگ رنگ قرمز زعفران پنهان می شوند.
این مواد مخصوص رنگ ماده زعفران با حرکت در گیاه بافت ، ننگ را به کرم منتقل می کند. زیرا مرطوب کننده بیشتری وجود دارد و به نظر می رسد کرم بوی بیشتری داشته باشد.
در عین حال به دلیل زیبایی ظاهری و رنگ چشم گیر آن مورد توجه قرار می گیرد. شما نمی توانید برای آن تقلب در نظر بگیرید.
پودر زعفران:
این نوع زعفران حاوی ننگ زعفران به رنگ پودر است.
پودر زعفران در 3 گروه طبقه بندی می شود:
پودر درجه 1 (پودر سارگل)
این نوع از بهترین کیفیت در حقیقت به صورت پودر زعفران سارول است که از قدرت رنگ آمیزی بالایی برخوردار است.
پودر درجه 2
این نوع زعفران شامل پودر زعفران سارول و درصد کمی از زعفران خامه ای است که دارای قدرت متوسط رنگ آمیزی است.
پودر درجه 3
در این نوع از زعفران میزان خامه پودری بیشتر از گروه قبلی است.
لازم به ذکر است که هر یک از این زعفران ها در نوع واقعی خود می توانند درجه 1 (درجه بالا) ، درجه 2 (متوسط – درجه) و درجه 3 باشند. هیچ یک از این نوع ها را نمی توان به راحتی نسبت به دیگری ترجیح داد. فقط به دلیل ننگ خالص و یا نسبت به آن نسبت به کرم می تواند برتری بیشتری را نسبت به آن ایجاد کند.
بدیهی است که با این نگاه سارگل و پاشال در شرایط مشابه نسبت به سایر انواع زعفران برتر هستند و از ارزش بیشتری نیز دارند. نکته مهمی که در مورد دسته وجود دارد این است که برخلاف تصور برخی افراد فکر می کند.
زعفران کرم و حتی کرم یا بید یا کنگ بوی بیشتری دارد ، باید گفت که تحقیقات و تحلیل های علمی نشان می دهد که مواد با ارزش فقط در ننگ رنگ قرمز زعفران پنهان می شوند. اضافه كرد كه قسمت زرد نه تنها مواد غير اصلي است ، بلكه حتي نيز در آن وجود ندارد.
مزیت های استفاده از کود برای زعفران با کیفیت و مرغوب
چنانچه تمایل به کود دهی شیمیایی هستید باید با روش محلول پاشی، این کود را استفاده نمایید. محلول پاشی پس از پایان یخبندان زمستان استفاده کودهای ریز مغذی و اسیدهای امینه و کودهای کامل پتاس فسفر بالا انجام میشود. این محلول پاشی به جهت تقویت پیاز دختری و افزایش گلدهی و تامین عناصر مورد، نیاز گیاه انجام می گیرد. کود گاوی پوسیده در هر هکتار ۲۸ تن بهترین کود حیوانی برای زعفران می باشد
مزایا ی محلول پاشی زعفران در فصل زمستان
زمان : بهمن ماه تا نیمه فروردین با فاصله هر 15 روز
1- بیشتر شدن تولید کلروفیل سازی که کمک بسیار زیادی به رشد و باعث تولید با کیفیت بالای محصولات می کند
2- افزایش قدرت تثبیت و موندگاری ریشه در خاک و همین طور قدرت بالای جذب ریشه
3- باعث بالا رفتن تحرک و جابجایی مواد غذایی و معدنی در گیاه زعفران
4- باعث بالا رفتن وزن و مقدار کمی پیاز یا ریشه (بنه) و بالا رفتن رنگ پذیری و بالا رفتن گل آوری 5- باعث مقاوم شدن گیاه در برابر شرایط جوی و اقلیمی بد و همینطور مقاوم شدن در برابر آفات و حملات حشرات می شود
این مزایا و خوبی های گفته شده با انجام دادن و عکلی کردن یک سری کار های مهم انجام شدنی است. یکی از این روش ها محلول پاشی است که بیشتر در باره آن توضیح خواهم داد :
با انجام کار های محلول پاشی و استفاده از کودهای ارگانیک ما تا 30 درصد افزایش عملکرد را خواهید دید.
با تحقیق و تفحص و تحلیل و تلاش و مطالعه و انجام شدن آزمایشات مورد نیاز و بررسی پایان نامه ها ی دانشگاهی بر روی روش ها ی محلول پاشی ، این روش جزو بهترین روش های کود دهی به محصول گیاه زعفران می باشد که انجام دادن آن باعث رشد بهتر و با کیفیت تر و همینطور با رنگ پذیری بهتر گیاه می شود به شرطیکه از کود های شیمیایی مرغوب و با کیفیت برای گیاه زعفران استفاده شود .
موارد قابل توجه و مهم در محلول پاشی کود برای زعفران :
1- محلول پاشی را در روز های بارانی سال به هیچ وجه اجرایی نکنید و بگذارید در روز های آفتابی این کار را انجام دهید.
همچنین برای تاثیر بهتر و ماندگار تر توصیه می گردد به هنگام انجام عمل محلول پاشی سطح گیاه و بخصوص برگ ها ی آن به طور کامل خیس شده و بتوان با چشم کاملا خیس شدن آن را دید . حتی المقدور از آب زلال استفاده گردد.
2- عمل محلول پاشی بر روی برگ ها را نباید در دمای زیر 10 درجه سانتی گراد انجام نشود .
-3برای انجام عمل محلول پاشی چون بعد از آبیاری روزنه ی برگ ها باز می شود بهتر است قبل از محلول پاشی آبیاری انجام شود و شرایط جذب عناصر راحت تو بیشتر می گردد یا حداقل زمین مقداری مرطوب بوده و حالت خیسی داشته باشد.
توصیه ها و نحوه کود دهی زعفران
برای داشتن زعفرانی مرغوب و عالی و با کیفیت و تولید بیشتر باید راهکار های زیر را انجام دهید :
مرحله یک
زمان مصرف : آب اول (آب کولش)
عملیات کاشتن ، آب دادن و کود دهی :
استفاده از کود نیتروژن ۱۰۰ کیلوگرم در هر هکتار – استفاده از کود فسفر (فسفات آمونیوم یا سوپر فسفات تریپل) به مقدار ۱۵۰ کیلوگرم – استفاده از کود سولفات پتاسیم ۱۰۰ کیلوگرم – استفاده از کود هیومکس مخلوط کردن با آب به صورت بصورت پودری ۸۰ درصد هیومیک به مقدار یک کیلوگرم در هر هکتار و یا مایع مانند و آبکی مانند ۱۲ درصد هیومیک به مقدار ۶ لیتر در هر هکتار
مرحله دوم
زمان مصرف : آبی که بعد از برداشت گل زعفران و محصول (زاج آب)
عملیات زراعی ، آب دادن و کود دهی :
برای تقویت زمین از کود سولوپتاس به میزان ۱۰ تا ۱۵ کیلوگرم در هر هکتار – کود نیتروژن به میزان ۱۰۰ کیلوگرم در هرهکتار
مرحله سوم
مهم ترین مرحله کود دهی به زمین کشاورزی
زمان مصرف : اوایل بهمن ماه تا نیمه اسفند ماه، (به صورت مخلوطی از آب و کود شیمیایی به صورت محلول پاشی)
عملیات زراعی ، آب دهی و کود دهی :
از کود ماکرو استفاده می شود با درصد فسفر و پتاس بالا یا کود کامل ۲۰-۲۰-۲۰
شرایط و ویژگی ها ی لازم برای استفاده از کود میکرو
از روز ها ی پایانی بهمن ماه تا اواسط اسفند ماه ، برگ ها ی زعفران که از راس ریشه ها ی مادگی رشد کرده اند از رشد باز می ایستند و ریشه ها که از کف ریشه های مادر روییده اند خشکیده و پیاز یا همان ریشه مادر در جسم پیازهای ماده مستهلک می شود . از این پس ریشه گیاه ماده و پیازچه هایی که فاقد ریشه می باشند .
برای تغذیه ورشد کردن در طول ماه های اسفند و فروردین فقط به جذب از ظریق حفره ها ی برگی و انجام فتوسنتز و ذخیره سازی مواد غذایی که از طریق باران های فصلی وابسطه هستند.
برای داشتن گل ها و پیاز ها ی بزرگ و قوی و موثرباید از محلول پاشی زمین زیر کشت در این دوره کوتاه با کودهای کاملا بهینه و موثر و درست با فرمول موثر و کار شده و تحقیق شده ، موجب درشت شدن و رشد بهتر و موثر تر پیازها و گل آوری آنان در سال بعد ودر حالت کلی باعث افزایش تولید در زمین زیر کشت زعفران می شود.در سال هایی که دما ی هوا خیلی سرد بوده و دما نزدیک به یخ بندان است آبیاری مزارع کار بسیار اشتباهی است .
چون این آبیاری ها باعث می شود پیاز و ریشه گیاه ضعیف شده و از بین برود. آخرین آبیاری را در اواسط فروردین ماه انجام می شود ، زمانی که برگ های گیاه زعفران رو به زردی و خشک شدن و پژمردگی می گرایند ، بعد از آن برگ ها را چیده و بعنوان خوراک دام استفاده گردند زیرا دیگر آن برگ ها کاربرد ندارد و برای خوراک دام موثر است.
چه مواد مغذی برای رشد زعفران مناسب هستند؟
زعفران فقط به یک هدف کلی ، کامل مواد مغذی هیدروپونیک نیاز دارد. چند هفته اول پس از کاشت لامپهای خفته گلها و برگهای اول از ذخایر تهیه شده در لامپ برای رشد استفاده می کنند ، بنابراین حداقل مواد مغذی مورد نیاز است.
با این حال ، پس از گلدهی ، گیاه باید به مدت 8 تا 10 ماه شاخ و برگهای زیادی تولید کند ، این امر باعث ایجاد تغذیه پیازهای در حال رشد از محصول می شود و در این مرحله گیاهان به فرمول یا محصول هیدروپونیک رشد رویشی نیاز دارند.
من پیشنهاد می کنم با یک خرده فروش هیدروپونیک تماس بگیرید و یک محصول مغذی رویشی هیدروپونیک رویشی را به دست بیاورید این یک محصول هیدروپونیک است زیرا بسیاری از غذاهای گیاهی مایع با هدف کلی که می توانید از تهیه کنندگان باغ خریداری کنید برای تولید بدون آب مناسب نیستند.
تعیین مؤثرترین صفات به منظور بهبود عملکرد زعفران:
به منظور تعيين صفات مؤثر در بهبود عملكرد زعفران ، طراحي طرح كرت هاي خرد شده براساس در منطقه مشهد در ايران به مدت سه سال انجام شد .نتایج نشان داد که کلیه صفات به جز تعداد طوفان دختر ، وزن تازه کرم دختر و وزن برگ دارای وراثت پذیری عمومی کم است.
نتایج ضریب ژنوتیپی و فنوتیپی تغییرات و پیشرفت ژنتیکی نشان داد که اکثر صفات از تنوع کمی برخوردار هستند و انتخاب آنها هیچ تاثیری در بهبود صفات ندارد. در نتیجه بهترین راه برای افزایش عملکرد زعفران بهبود مدیریت مزرعه است.
همچنين مشخص شد كه عملكرد زعفران بيشترين همبستگي فنوتيپي و ژنوتيپي را با وزن تر و خشك كرم دختر و وزن گل و خشك دارد. بنابراین تلاش برای بهبود این صفات باعث افزایش عملکرد زعفران می شود. طبق مطالعه حاضر 5 ژوئن تا 5 ژوئیه بهترین تاریخ کاشت زعفران بود. همچنین اکوتیپ های مشهد و تربت بهترین اکوتایپ ها در این مطالعه بودند.
تجزيه و تحليل مسير فنوتيپي و ژنوتيپي نشان داد كه در مرحله اول ، سه صفت تعداد كرم دختر ، وزن گل و تعداد گل و در مرحله دوم صفات وزن تر كرم دختر ، وزن گل و وزن برگ خشك در مدل رگرسيون نقش داشتند. بالاترین تأثیر مستقیم و غیرمستقیم مثبت بر عملکرد زعفران.
عمدتاً می توان نتیجه گرفت كه اجرای صحیح مدیریت مزرعه شامل تاریخ كاشت مناسب ، اكتیپ زعفران ، چگالی مناسب ، كرم زعفران با كیفیت بزرگتر و بالاتر می تواند نقش به سزایی در بهبود اجزای عملکرد و متعاقباً افزایش عملکرد زعفران داشته باشد.
قدیمی ترین گونه گیاهی است که گران قیمت است تکثیر رویشی از طریق طوفان ها و گیاه سه گانه استریل است . زعفران به دلیل داشتن خواص معطر و طعم دهنده در صنایع غذایی ، در صنایع شیرینی سازی و مشروبات الکلی شناخته شده است. علاقه زیادی به زعفران به دلیل خاصیت ضد سرطانی و کاربرد آن در دارو وجود دارد. ایران یکی از مهمترین کشورهای جهان است که زعفران در آن تولید می شود.
طوفان های بالغ و بزرگتر در مطالعات قبلی ، گل و دختران بیشتری را نشان داده است. بنابراین ، یکی از اهداف اصلی در تولید زعفران دستیابی به طوفان های بزرگتر است. به این نتیجه رسیدند که اندازه ی طوفان عامل مهمی برای تعیین وجود یا عدم وجود گل حتی اگر غار به اندازه اصلی خود نرسد و گل تولید کند.
گزارش شده است كه محيط زيست و مقاومت به طوفان تاثير معني داري بر تعداد گل و عملكرد ننگ دارد. نشان داد که شرایط و شرایط آب و هوایی (به عنوان مثال دما ، محتوای آب خاک) صفات کمی و کیفی زعفران را تغییر داده است.
برای شناسایی صفات مهم مؤثر بر عملکرد گیاهان ، از بسیاری از تکنیک های آماری چند متغیره مانند تجزیه خوشهای ، همبستگی ، تحلیل مسیر ، تحلیل عاملی و مؤلفه های عامل استفاده کردیم . مطالعات قبلی نشان می دهد که عملکرد تجزیه و تحلیل مسیر برای شناسایی روابط بین صفات بهتر از ضرایب همبستگی است .ضریب همبستگی و تحلیل مسیر توسط چندین محقق استفاده شده است .
با توجه به حقایق فوق ، این تحقیق با هدف ارزیابی اهمیت صفات مختلف از طریق برآورد پارامترهای ژنتیکی ، ضرایب همبستگی ، تحلیل خوشه ای و تحلیل مسیر انجام گرفت. اطلاعات گزارش شده به پیش بینی صفات مؤثر در بهبود عملکرد زعفران کمک می کند.
مواد و روش ها
براي تعيين صفات مؤثر در بهبود عملكرد زعفران ، آزمايش كرت هاي خرد شده در منطقه مشهد انجام شود به عنوان توطئه اصلي و اكوتيپ هاي مختلف زعفران (مشهد ، تربت جام ، گناباد و بيرجند) به عنوان زير نقشه استفاده مي شود . منطقه مشهد در عرض جغرافیایی 36 ′ 15، طول 59 ′ 28 ′ و 985 متر بالاتر از سطح دریا واقع شده و خاک در مزرعه آزمایشی سیل رس با پی اچ هفت ممیز هشت بود.
در این مطالعه ، اکوتیپ های مختلف زعفران در سه سال مشخص مورد بررسی قرار گرفت به طوری که در پایان هر سال ، ما طوفان های فرخنده را ترسیم کردیم و در همین مزرعه زغال های تازه ای پرورش دادیم. در این کار چهار نمونه زعفران از مناطق مختلف ایران ، یعنی مناطق سنتی تولید زعفران مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های 1 ، 2 ، و 3 مورد از مناطق مشهد ، تربت جام و گناباد در استان خراسان رضوی ایران بدست آمد. نمونه 4 از منطقه بیرجند در استان خراسان جنوبی ایران بدست آمد. برای جلوگیری ازآلودگی در محلول غوطه ور شدند و به مدت 5-7 ساعت تحت تهویه اجباری خشک شدند تا سطح آب حذف شود.
در این آزمایش از وزن گاوهای زعفران 10 تا 12 گرم استفاده شده است. در هر سال پس از آماده سازی مزرعه از 75 کیلوگرم هکتار -1 ازت خالص ، 75 کیلوگرم در هکتار – فسفر خالص ، 50 کیلوگرم در هکتار – پتاسیم خالص استفاده شد.
روشهای کشت مورد استفاده از آن روشهایی است که معمولاً برای این محصول استفاده می شود و کودهای آلی (کود بالغ) استفاده می شود. هر کرت از خط دیگر (منطقه طرح 6 متر بود شامل 8 خط فرهنگ با طول 3 متر و 25 سانتی متر فاصله 2 ).
فاصله بنه در خطوط 8 سانتی متر و عمق 15 سانتی متر (تراکم 50 بنه متر بود -2) برای جلوگیری از اثرات حاشیه ای و به حداقل رساندن خطاها ، توطئه ها در فاصله 50 سانتی متری در کنار یکدیگر قرار گرفتند.
برای افزایش دقت ، حاشیه ها در ابتدا و انتهای کرت ها و همچنین 50 سانتی متر در دو طرف دیگر توطئه ها به عنوان دو خط در نظر گرفته می شوند. کلیه عملیات زراعی (اکوتایپ ها و آماده سازی گیاهان زراعی ، اندازه گیری صفات و طراحی آزمایشی) در سه سال مشابه بود و در پایان هر سال ، شاخسار شخم زده شد و گاوهایی برای اندازه گیری برداشت شد. شرايط ديد باراني در آغاز رشد نيازهاي آب را برآورده كرد و گياهان از دسامبر تا آوريل آبياري شدند.

تحلیل واریانس
نتایج آنالیز واریانس نشان داد که بین سالها ، تاریخ کاشت ، اکوتیپ های زعفران و اثر متقابل آنها با تمام صفات اختلاف معنی داری وجود دارد. این نتیجه موجب می شود که انتخاب تاریخ کاشت دقیق و اکوتیپ مناسب زعفران در هر منطقه دارای اهمیت و ضروری باشد.
طبق مطالعه حاضر 5 تا ژوئن تا 5 ژوئیه بهترین تاریخ کاشت زعفران شناخته شده است. همچنین اکوتیپ های مشهد و تربت بهترین اکوتایپ ها در این مطالعه بودند. سرانجام ، کرم های زعفران با 10 گرم و بیشتر برای کشت توصیه می شود و کرم هایی با 6 گرم و کوچکتر توصیه نمی شود.
تفاوت معنی داری بین صفات در سالهای معین تأیید کرد که صفات مورد بررسی تحت تأثیر محیط و شرایط آب و هوایی قرار گرفته است. بنابراین ، بهبود مدیریت مزرعه می تواند در بهبود صفات و متعاقباً در افزایش عملکرد زعفران مؤثر باشد، که درجه حرارت یکی از عوامل محیطی برای کنترل رشد و گلدهی گونه های آن است.
پارامترهای ژنتیکی
وراثت پذیری آماری است که در کارهای اصلاح نژاد و ژنتیک مورد استفاده قرار می گیرد و تخمین می زند که چه میزان تغییر در صفت فنوتیپی در یک جمعیت به دلیل تنوع ژنتیکی در افراد آن جمعیت است. پاسخ به انتخاب به وراثت پذیری صفت بستگی دارد و به پرورش دهنده گیاه در برنامه اصلاح نژاد کمک می کند.
تنوع ژنتیکی زعفران
دید خوبی از تنوع ژنتیکی صفات مختلف به پرورش دهنده برای استفاده در برنامه های اصلاح نژاد می دهد .اندازه گیری تنوع ژنتیکی برای شروع برنامه های اصلاح نژاد گیاهان در گیاهان مختلف مورد نیاز است. ژنوتیپی و فنوتیپی ضرایب تنوع ناچیز بود.
علاوه بر این، پیش ژنتیکی بر اساس میانگین مقدار کمتری داشت. در مجموع ، این نتایج نشان داد که بین اکوتیپهای زعفران با توجه به همه صفات اختلاف کمی وجود دارد. بنابراین ، انتخاب برای بهبود نسل زعفران بعدی پیشرفت چندانی نداشته است.
بنابراین ، بهترین راه برای افزایش عملکرد زعفران بهبود مدیریت مزرعه (از جمله تاریخ کاشت مناسب ، انتخاب گاو بزرگتر ، لقاح ، تراکم مناسب و غیره) است. وقتی تنوع ژنتیکی در یک جمعیت گیاهی کم است ، احتمال افزایش عملکرد بیشتر کم است.
تمام الحاقات زعفران ، كلون هاي يكسان ، نه تنها به دليل صفات مورفولوژيكي ، بلكه در سطح مولكولي نيز ظاهر مي شوند. این داده ها به شدت نشان می دهد که زعفران یک گونه مونومورفیک است.
ضرایب همبستگی فنوتیپی و ژنوتیپی
اندازه گیری ضریب همبستگی ایده مناسبی برای پرورش دهندگان برای تولید ارقام پر محصول است در پژوهش حاضر ، به منظور بررسی روابط بین عملکرد زعفران و اجزای عملکرد ، ضریب همبستگی فنوتیپی و ژنوتیپی محاسبه شد. نتایج همبستگی در اغلب موارد، همبستگی مثبت ومعنی بزرگتر از همبستگی فنوتیپی است.
این نتیجه قابل پیش بینی و منطقی بود. از آنجا که تأثیر عوامل محیطی در محاسبه ضریب همبستگی ژنوتیپی حذف شده است ، روابط با دقت و واقع گرایانه تری تخمین زده می شوند. ارتباط ژنتيكي به علت از بين بردن اثرات محيط زيست در محاسبه ضرايب همبستگي ژنتيكي از همبستگي هاي فنوتيپي از اهميت بيشتري برخوردار است.
در این مطالعه مشخص شد که عملکرد زعفران با کلیه صفات مورد مطالعه دارای همبستگی مثبت و معنی دار (فنوتیپی و ژنوتیپی) است. بنابراین ، هر گونه بهبود در اجزای عملکرد می تواند در افزایش عملکرد زعفران تأثیر مثبت داشته باشد.
به طور کلی ، بر اساس نتایج ضرایب همبستگی ، می توان نتیجه گرفت که صفات NDC و FWDC مهمترین صفات برای بهبود اجزای عملکرد و متعاقباً افزایش عملکرد زعفران هستند. از آنجا که زعفران یک گیاه چند ساله است ، از نظر صفات زراعی آن همبستگی فنوتیپی و ژنوتیپی زیادی با یکدیگر دارد.
بنابراین ، انتخاب تراکم مناسب و حفره های زعفران با کیفیت بزرگتر و بالاتر برای کاشت باعث بهبود FN ، FFW ، LN و DLW می شود و در نتیجه باعث افزایش عملکرد زعفران در سال اول و سال های آینده می شود. كيفيت هاي مختلف مانند اندازه و ظرفيت ظهور به عنوان تعداد كرم ها در كشت زعفران از اهميت بسياري برخوردار است.
تحلیل مسیر
تجزیه و تحلیل ضریب مسیر به طور گسترده ای در برنامه های اصلاح نژاد مورد استفاده قرار می گیرد تا اثرات مستقیم و غیرمستقیم صفات تأثیرگذار بر عملکرد باشد و از این نتایج برای افزایش عملکرد محصول استفاده می شود در پژوهش حاضر ، تجزیه و تحلیل مسیر بر اساس ضرایب همبستگی فنوتیپی و ژنوتیپی انجام شد. در این تحلیل ، عملکرد زعفران به عنوان متغیر وابسته در نظر گرفته شد و تمام صفات به عنوان متغیرهای مستقل در نظر گرفته شدند.

تکثیر زعفران
زعفران یک گیاه استریل است و فقط از طریق طوفان تکثیر می شود. بنابراین ، یکی از مهمترین راه های افزایش عملکرد زعفران بهبود مدیریت مزرعه به ویژه با استفاده از تراکم مناسب و انتخاب کرم های بزرگ زعفران با کیفیت بالا برای افزایش صفات و متعاقباً افزایش در سال اول و سالهای آینده خواند واندازه كرم مادر تاثير معني داري بر رشد گياهي و توليد كرم هاي دختر دارد به نظر می رسد كه كاهش اندازه ی كرم باعث كاهش گل در زعفران می شود.
نتیجه گیری
نتایج این مطالعه نشان داد که بین تاریخ کاشت و اکوتیپهای زعفران از نظر کلیه صفات مورد مطالعه اختلاف معنی داری وجود دارد. بنابراین ، انتخاب دقیق تاریخ کاشت مناسب و اکوتیپ زعفران در هر منطقه از عوامل مهم و اساسی است.
نتایج وراثت پذیری عمومی نشان داد که بیشتر صفات مورد مطالعه دارای وراثت پذیری عمومی کم و یا متوسط است ، که تأیید می کند که این صفات تحت تأثیر محیط به طور قابل توجهی قرار دارند. نتایج حاصل از ضرایب ژنوتیپی و فنوتیپی تغییرات و پیشرفت ژنتیکی نیز نشان داد که بیشتر صفات از تنوع کمی برخوردار هستند .
بنابراین انتخاب برای بهبود عملکرد زعفران در نسل بعدی پیشرفت قابل توجهی نداشته است. بنابراین ، بهبود مدیریت مزرعه (مانند تاریخ کاشت مناسب ، انتخاب کرم با کیفیت بزرگتر و بالاتر ، کوددهی ، تراکم مناسب و غیره) بهترین راه برای افزایش عملکرد زعفران است. در این مطالعه مشخص شد که عملکرد زعفران بیشترین همبستگی (ژنوتیپی و فنوتیپی) با وزن تر دختر ، وزن گل خشک ، وزن گل تازه و وزن خشک کرن دختر را دارد.
نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل مسیر فنوتیپی و ژنوتیپی نشان داد که تعداد صفات کرن دختر ، وزن گل و تعداد گل در مرحله اول و صفت وزن تر گاو دختر ، وزن گل خشک و وزن برگ خشک در مرحله دوم مثبت ترین عملکرد را داشتند. و اثرات غیر مستقیم بر عملکرد زعفران در نتیجه ، هرگونه پیشرفت در این صفات ، به ویژه در تعداد دختران و وزن تازه کرم دختر ، می تواند در افزایش عملکرد زعفران تأثیر مثبت داشته باشد.
تجزیه و تحلیل خوشه ای نشان داد که اکوتیپ های زعفران در دو خوشه گروه بندی می شوند. اکوتيپ هاي مشهد و تربت جام (خوشه اول) ، در مقايسه با اکوتيپ هاي بيرجند و گناباد (خوشه دوم) با شرايط اقليمي منطقه مشهد سازگارتر بود.
روش پوساندن و فراوری کود دامی برای زمین زعفران چگونه است ؟
اگر تمایل دارید که کود های مرغوب و با کیفیتی تهیه کنید مراحل ذیل لازم است برای استفاده از کودهای دامی تازه و فرآوری نشده در مزارع مضر است و خسارات جبران ناپذیر خود را دارد و باید حتما کود حیوانی مورد استفاده درزمین کشاورزی پوسیده باشد. طرز تهیه کود گاوی (یا مخلوطی از گاو،گوسفند،…که درحالت کلی کود گاو بهتره) بدین صورت نیست که با یک دور هم زدن این مشکلات حل بشود و باید کامل کود ها را در هم مخلوط کرد و مطمئن شد که کاملا با هم همسان شده اند.
برای 10000 کیلوگرم (منظور وزن کود با رطوبت حدود 15درصده)حدود 1000 کیلو گرم کلش گندم و کاه ، و 1 الی هزار کیلو گرم کاه و کلش جو و حدود تقریبا 2 کیسه کود اسید اوره اضافه کنید، اگه نمی خواهید از کلش و گندم استفاده کنید استفاده از یک کیسه اوره کافیه برای 10000 کیلو گرم تقریبا نزدیک به 250 کیلو گرم گوگرد خالص را هم باید استفاده کنید .
تمام مواد رو دوباره مخلوط کرده و هم بزنید البته به نظر ما بهتر است که کاه و کلش در مرکز هسته قرار بگیرند و درمراحل بعد مخلوط شده و بعد از هم زدن مجدد بهتره آن ها را به صورت دپوشده به حالت پخش شده ودر حوضچه دربیاد و تقریبا باید 2 هفته بحال خود رها شود و بعد از 2 هفته ابتدا آن را با آب قاطی کرده ولی حواسمان باید باشد که آب به صورت لجن باشد و جاری نشود و بعد از آن باید دمای درون کود رو محاسبه کنیم تا بیشتر از 60 تا 70 درجه بیشتر نشود.
این کار رو باید با اندازه گیرلیزری انجام می دهیم و اگر بیشتر اط این دما شد با هوادهی و زیر و رو کردن م مخلوط کردن کودها خنک شوند . (لازم بذکر است فقط یک بار باید لجن انجام گیرد و بیشترش لازم نیس حتی مضرهم خواهد بود . تاحدود 2 ماه باید کار کنترل دما بصورت منظم و به ترتیب چک شود .
بعد از این زمان بیشتر فرایند ها ی کود سازی انجام شده و بدلیل گرما و هوادهی مناسب و کافی میزان رطوبت در هر روز کم تر می شود و وقتی میزان حرارت ازحالت طغیان اولیه خارج شد باید کود ها و منابع معدنی دیگر را به او اضافه کرد تا بعداز مدت زمان ها ی 3 ماه مقداری از کود را به آزمایش برده و الباقی کمبودها ی معدنی و کودی و… جبران شود.
بعداز طی مدت زمان و پروسه 4 ماه کود اماده هست و یک npk طبیعی و تقریبا اورگانیک و کامل و بهینه و موثر تولیدشده که هیچ تقلب یا فیک بودن و دیگر مشکلات درون آن نیست؛ مورد قابل توجه آنجاست که، دربرخی مزارع تا حتی پنج سال از کود های دیگراستفاده نمیشود و فقط استفاده از این کود باعث جواب گرفتن محصول شده است.
اضافه کردن ماسه بادی با کیفیت و عالی و بدون شور بودن بیش از حد و نرمال ، لازم است و بهتر است که در اولین مرحله بعد از لجن کردن کود به آن اضافه شود ، پیشنهاد میشود 15 الی 30 درصد ماسه حتما در کود ها ی گیاه زعفران اضافه شود و وجود داشته باشد .
برای هر هکتار چه مقدار کود حیوانی ( گاوی) لازم است؟
برای هر یک هکتار چیزی در حدود30 تن کود حیوانی ( گاوی) پوسیده لازم است.به علت ازبین رفتن و ریشه کن شدن بذر علفهای هرز و همچنین حذف تخم و شفیره و آفات موجود در آن کود پوسیده بهتر و کامل تر می باشد .
با چه مقدار محلول هایی باید پیاز گیاه زعفران را قارچ کشی و کنه کشی کنیم؟
عموما با همه قارچ کش ها و کنه کش های رایج در بازار می شود این کار رو کرد و ضدعفونی کرد . به عنوان مثال چندین مدل رایج و مهم از آفت کش های صنعتی می توان به :رورال قارچ کش و پروپارژیت کنه کش به نسبت 100گرم برای هر 100کیلو پیاز استفاده کرد .
مزایا و فواید تولید و پرورش زعفران
گران ترین محصول کشاورزی جهان زعفران است و مهم ترین محصول صادراتی کشور ما ایران نیز این محصول گران بهاست. به غیر از آن که این محصول در داخل بسیار مورد پسند و مصرف است، همه ساله مقداربسیار زیادی از این محصول ارز مورد نیاز کشور را با صادرات تعمین می کند .
از طرفی با توجه به ارزش بالای این گیاه و بخاطر اهمیت بالای آن در اقتصاد کشور از ارزشمندی و امکان ارزآوری بسیار زیاد آن برای اقتصاد کشور و از دیگر سو به دلیل آن که 90 درصد زغفران جهان در ایران تولید می گردد ، این طلای سرخ در زمینه درآمدزایی و اشتغال آفرینی از اهمیت به سزایی برخوردار است و جزو کالا ها ی استراتژیک به حساب می آید. پس در نتیجه پرورش و تولید و فروش این محصول اهمیت بالایی دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی درباره این محصول مهم در این خصوص گفت: زعفران گیاه بسیار مناسب و اقتصادی و به صرفه در مناطق کم آب است . .
وی با اشاره به استفاده از تمامی بخش های زعفران در صنایع مختلف تشریح کرد : تمامی بخش های زعفران از جمله برگ های آن و پیازهای ریز ، گلبرگ و کاسبرگ و همین طور پرچم های آن بدین صورت در صنایع مختلف مانند دامداری، صنایع رنگرزی و زنبورداری مورد استفاده قرار می گیرند . پس ما باید با استفاه از کود های مخصوص زعفران سعی کنیم تا تولید خود را بیشتر و با کیفیت تر کنیم ..
وی از چگونگی محاسبه عملکرد و بهره وری اقتصادی زعفران گفت و توضیح داد : عملکرد اقتصادی و سود زعفران بر اساس مقدار وزن گل برداشت شده در واحد کیلو گرم یاحجم زعفران خشک حاصل شده در واحد سطح بیان می گردد .
مدیریت محترم باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یادآور شد : از هر گرم زعفران از 167 گل این گیاه بدست می آید. وی تاکید کرد:
سه مرحله مهم و حیاتی به نام ها ی کاشت، داشت، برداشت و فرآوری و درست کردن صنعتی زعفران ساده است و به دستگاه های پیچیده نیاز ندارد و نسبت به دیگر گیاهان راحت تر می توان آن را به پول نزدیک کرد .
کارشناس مسئول زعفران سازمان جهاد کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: افزودن کود زعفران دامی در هر سال به منظور تقویت خاک به سطح خاک ضروری است و باعث افزایش میزان تولید گیاه زعفران و همین طور بالا رفتن میزان کیفیت این گیاه می شود .
اصغر نقشی افزود: در صورت انبارداری باید دقت کرد که پیازهای زعفران روی هم انباشته و تلنبار نشوند تا تهویه به خوبی انجام گیرد و گیاهان بخاطر عدم تهویه دچار خرابی و گندیدگی نشوند .
این منبع آگاه در باره تاثیر خاک بر رشد گیاه را درچگونگی تخصیص کود به اراضی زعفران مربوط دانست و تشریح کرد: تخصیص کود به اراضی زعفران باید بر اساس تجزیه و تحلیل ها ی خاک و میزان مواد آلی و معدنی و نسبت کربن به ازت خاک صورت پذیرد تا بهترین کود به این گیاه برسد .
کارشناس مسئول زعفران سازمان جهاد کشاورزی یادآور شد: یکی از عوامل کم شدن کیفیّت و رنگ محصول زعفران ایران، طولانی شدن مدت خشک شدن آن است که باعث افت کیفیت می گردد.
آقا ی نقشی با توصیه ای به زعفران کاران تاکید کرد: پس از کندن و بردن گلها از مزرعه به محل جداسازی باید در زود ترین زمان ممکن اقدام به جداسازی کلاله گیاه از سایر اجزاء گل نمود پون در غیر این صورت کلاله ها مانند گل فاسد شده ئ دیگر کاربرد نخواهد داشت.
پس در نتیجه باید بتوان هر چه سریع تر و زودتر زعفران های تولید شده را با رعایت اصول اولیه و مهم زراعی به صورت بهداشتی در بسته های زیبا و شکیل و مشتری پسند تهیه و عرضه نمود . ما با انجبم این کار ها می توانیم بازارهای جهانی را به خرید بیشتر این محصول تشویق کنیم و در چنین حالتی رونق اقتصادی بسیار خوبی برای کشاورزان فراهم خواهد شد .
از مزیت های کودهای شیمیایی میتوان به ارزان بودن آن ها، آسان بودن کاربرد ، درآمد خوب و عالی کوتاه مدت (بدون توجه به استهلاک پول اولیه کار و یعنی خاک و مواد معدنی درون آن) است.
هم چنین عمل اصلی بیماری های خاکی مانند شیوع آتشک گلابی در باغ های گلابی کرج و قزوین، نماتد در مزارع چای و حتی شانکر مرکبات در جنوب کشور بخاطر مصرف نا متعادل و غیر اصولی و بی منطق کود هاست ..
خطرات ، اقدامات احتیاطی و مقدار مصرف زعفران:
به طور کلی زعفران بی خطر است و عوارض جانبی ندارد.در مقادیر استاندارد پخت و پز ، به نظر نمی رسد که زعفران باعث ایجاد عوارض جانبی در انسان شود.
به عنوان یک مکمل رژیم غذایی ، افراد با اطمینان می توانند روزانه 1.5 گرم زعفران مصرف کنند. با این حال ، تنها 30 میلی گرم زعفران در روز نشان داده شده است که به اندازه کافی برای به دست آوردن مزایای سلامتی آن.از طرف دیگر ، دوزهای بالای 5 گرم یا بیشتر می تواند اثرات سمی داشته باشد. زنان باردار باید از دوزهای زیاد خودداری کنند ، زیرا ممکن است باعث سقط جنین شود.
مانند هر مکمل ، قبل از مصرف زعفران به شکل مکمل با پزشک خود صحبت کنید.مسئله دیگر در مورد زعفران – خصوصاً پودر زعفران – این است که ممکن است با سایر مواد مانند چغندر ، الیاف ابریشمی با رنگ قرمز ، زردچوبه و پاپریکا زرده شود. برای تولید کنندگان هزینه های زناشویی را کاهش می دهد ، زیرا برداشت زعفران واقعی گران است.
بنابراین ، برای اطمینان از دریافت یک محصول معتبر ، خرید زعفران از یک برند معتبر مهم است. اگر زعفران خیلی ارزان به نظر می رسد ، بهترین کار برای اجتناب از آن است.
خلاصه
در دوزهای طبیعی ، زعفران به طور کلی بی خطر است و عوارض جانبی ندارد. حتما زعفران را از یک مارک یا فروشگاه معتبر خریداری کنید تا از محصول زراعی جلوگیری نکنید.
مزایای سلامتی چشمگیر زعفران
در اینجا 8 مزیت چشمگیر سلامتی زعفران آورده شده است.
1.یک آنتی اکسیدان قدرتمند
زعفران حاوی انواع چشمگیر ترکیبات گیاهی است که به عنوان آنتی اکسیدان ها عمل می کنند – مولکول هایی که سلول های شما را در برابر رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو محافظت می کنند.آنتی اکسیدان های زعفران قابل توجه شامل کروسین ، کروستین ، صفرانال و کائمپرفول.
کروسین و کروستین رنگدانه های کاروتنوئیدی هستند و مسئول رنگ قرمز زعفران هستند. هر دو ترکیب ممکن است دارای خاصیت ضد افسردگی ، از سلولهای مغزی در برابر صدمات پیشرونده ، بهبود التهاب ، کاهش اشتها و کاهش وزن کمک کنند.
به زعفران طعم و عطر خاص خود را می دهد. تحقیقات نشان می دهد که ممکن است به بهبود خلق و خو ، حافظه و توانایی یادگیری شما کمک کند ، همچنین از سلولهای مغزی در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کند.
سرانجام ، کائمپرفول در گلبرگهای گل زعفران یافت می شود. این ترکیب با فواید سلامتی مانند کاهش التهاب ، خاصیت ضد سرطان و فعالیت ضد افسردگی مرتبط بوده است.خلاصه
زعفران سرشار از ترکیبات گیاهی است که به عنوان آنتی اکسیدان ها مانند کروسین ، کروستین ، سافرانال و کائمپرفرول عمل می کنند. آنتی اکسیدان ها در محافظت از سلول های شما در برابر استرس اکسیداتیو کمک می کنند.
2.ممکن است باعث بهبود وضعیت و علائم افسردگی شود
زعفران ملقب به ادویه آفتاب است.این تنها به دلیل رنگ متمایز آن نیست بلکه ممکن است به دلیل روشن تر شدن روحیه شما باشد.در بررسی 5 مطالعه ، مکمل های زعفران در درمان علائم افسردگی خفیف تا متوسط به طور قابل توجهی مؤثرتر از دارونما بودند.
مطالعات دیگر دریافتند که مصرف 30 میلی گرم زعفران روزانه به همان اندازه فلوکستین ، ایمی پرامین و سیتالوپرام – درمان های معمول برای افسردگی است. علاوه بر این ، کمتر افراد نسبت به سایر تیمارها اثرات جانبی زعفران را تجربه کردند.
علاوه بر این ، هر دو گلبرگ زعفران و ننگ مانند مانند در برابر افسردگی خفیف تا متوسط مؤثر هستند.در حالی که این یافته ها امیدوار کننده است ، قبل از اینکه زعفران به عنوان درمانی برای افسردگی توصیه شود ، مطالعات طولانی تر با مشارکت کنندگان بیشتر مورد نیاز است.
خلاصه
زعفران ممکن است به علائم افسردگی خفیف تا متوسط کمک کند ، اما مطالعات بیشتری لازم است قبل از توصیه های قطعی انجام شود.
3.ممکن است دارای خواص ضد سرطان باشد
زعفران سرشار از آنتی اکسیدان است ، که به خنثی کردن رادیکالهای آزاد مضر کمک می کند. آسیب رادیکال آزاد به بیماریهای مزمن مانند سرطان مرتبط است.
در مطالعات لوله آزمایش ، زعفران و ترکیبات آن نشان داده شده است که سلولهای سرطانی روده بزرگ را بطور انتخابی می کشد یا رشد آنها را سرکوب می کند ، در حالی که سلولهای طبیعی را بی ضرر می گذارد.
این اثر همچنین برای پوست ، مغز استخوان ، پروستات ، ریه ، سینه ، دهانه رحم و چندین سلول سرطانی دیگر اعمال می شود.علاوه بر این ، مطالعات لوله آزمایش نشان داده است که کروسین – آنتی اکسیدان اصلی زعفران – ممکن است سلولهای سرطانی را نسبت به داروهای شیمی درمانی حساس تر کند.
در حالی که این یافته ها از مطالعات لوله آزمایش امیدوار کننده است ، اثرات ضد سرطانی زعفران در انسان ضعیف است و تحقیقات بیشتری لازم است.
خلاصه
زعفران دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است ، که ممکن است در حالی که سلولهای طبیعی را بی ضرر می کند به کشتن سلولهای سرطانی کمک کند. با این حال ، تحقیقات انسانی بیشتری لازم است.
4.ممکن است علائم پی ام اس را کاهش دهد
سندرم قبل از قاعدگی (PMS) اصطلاحی است که علائم جسمی ، عاطفی و روانی را نشان می دهد که قبل از شروع دوره قاعدگی رخ می دهد.مطالعات نشان می دهد که زعفران ممکن است به علائم پی ام اس کمک کند.
در زنان 20 تا 45 ساله ، مصرف 30 میلی گرم زعفران روزانه در درمان علائم پی ام اس مانند تحریک پذیری ، سردرد ، هوس و درد بیشتر از دارونما بود.
یک مطالعه دیگر نشان داد که بوی ساده زعفران به مدت 20 دقیقه باعث کاهش علائم پی ام اس مانند اضطراب و کاهش سطح هورمون استرس کورتیزول می شود.
خلاصه
به نظر می رسد زعفران خوردن و بو کردن هر دو به درمان علائم پی ام اس مانند تحریک پذیری ، سردرد ، هوس ، درد و اضطراب کمک می کند.
5.ممکن است به عنوان آفرودزیازیك عمل کند
مواد غذایی یا مکمل هایی هستند که به تقویت میل جنسی شما کمک می کنند.مطالعات نشان داده است كه زعفران ممكن است دارای خاصیت آفرودزیازیك باشد خصوصاً در افرادی كه داروهای ضد افسردگی مصرف می كنند.
به عنوان مثال ، مصرف 30 میلی گرم زعفران روزانه در طی چهار هفته ، عملکرد نعوظ را بیش از یک دارونما در مردان با اختلال نعوظ مرتبط با ضدافسردگی بهبود داده است.
علاوه بر این ، تجزیه و تحلیل از شش مطالعه نشان داد که مصرف زعفران عملکرد نعوظ ، میل جنسی و رضایت کلی را بهبود می بخشد اما خصوصیات منی را نشان نمی دهد .
در خانمهایی که تمایل جنسی کم به دلیل مصرف داروهای ضد افسردگی دارند ، 30 میلی گرم زعفران روزانه در طی چهار هفته ، درد ناشی از رابطه جنسی و افزایش میل جنسی و روانکاری را کاهش می دهد ، در مقایسه با دارونما.
خلاصه
زعفران ممکن است برای زنان و مردان دارای خاصیت آفروفیزیا باشد و به ویژه در مصرف داروهای ضد افسردگی به شما کمک می کند.
6.ممکن است اشتها و کاهش وزن را کاهش دهد
میان وعده یک عادت رایج است که ممکن است شما را در معرض بدست آوردن وزن ناخواسته قرار دهد.طبق تحقیقات ، زعفران با مهار اشتها باعث جلوگیری از تنقلات می شود.
در یک مطالعه هشت هفته ای ، زنانی که مکمل های زعفرانی مصرف می کنند به طور قابل توجهی پر از احساس ، بیش از حد تنقل شده و نسبت به زنان گروه دارونما وزن بیشتری به دست می آورند.
در یک مطالعه هشت هفته دیگر ، مصرف یک مکمل عصاره زعفران به کاهش قابل توجهی در کاهش اشتها ، شاخص توده بدنی (BMI) ، دور کمر و کل توده چربی کمک کرد .
با این حال ، دانشمندان مطمئن نیستند که چگونه زعفران اشتها را کاهش می دهد و به کاهش وزن کمک می کند . یک نظریه این است که زعفران روحیه شما را بالا می برد ، که به نوبه خود میل شما به میان وعده را کاهش می دهد.
به طور خلاصه
نشان داده شده است که زعفران میان وعده را کاهش داده و اشتهای شما را کاهش می دهد. به نوبه خود ، این رفتارها ممکن است به شما در کاهش وزن کمک کند.
7.سایر مزایای بهداشتی بالقوه
زعفران با سایر مزایای بهداشتی که هنوز مورد مطالعه گسترده ای قرار نگرفته است پیوند خورده است:
ممکن است فاکتورهای خطر بیماری قلبی را کاهش دهد: مطالعات حیوانات و لوله آزمایش نشان می دهد که خاصیت آنتی اکسیدانی زعفران باعث کاهش کلسترول خون و جلوگیری از گرفتگی رگ های خونی و شریان ها می شود.
ممکن است قند خون را پایین بیاورد: زعفران ممکن است قند خون را کاهش داده و حساسیت به انسولین را افزایش دهد – همانطور که در مطالعات لوله آزمایش و موش های مبتلا به دیابت مشاهده می شود.
ممکن است بینایی را در بزرگسالان مبتلا به دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) بهبود بخشد : به نظر می رسد زعفران بینایی را در بزرگسالان با ای ام دی بهبود می بخشد و در برابر آسیب های رادیکال آزاد ، که با ای ام دی مرتبط است ، محافظت می کند .
ممکن است حافظه را در بزرگسالان مبتلا به آلزایمر بهبود بخشد: خواص آنتی اکسیدانی زعفران ممکن است باعث افزایش شناخت در بزرگسالان مبتلا به آلزایمر شود.
خلاصه
زعفران به چندین مزیت بالقوه سلامتی دیگر ، از جمله بهبود خطر بیماری های قلبی ، قند خون ، بینایی و حافظه مرتبط است. با این وجود ، برای نتیجه گیری قوی تر مطالعات بیشتری لازم است.
8.آسان به رژیم غذایی خود اضافه کنید
در دوزهای کوچک ، زعفران دارای طعم و عطر لطیف است و به خوبی با غذاهای معطر مانند پلا ، رییزوت و سایر ظروف برنج جفت می شود.
بهترین راه برای جلب طعم بی نظیر زعفران خیساندن نخ ها در آب گرم – اما نه جوش – است. نخ ها و مایع را به دستور غذای خود اضافه کنید تا به یک طعم عمیق تر و غنی تر برسید.
زعفران در بیشتر بازارهای تخصصی به راحتی قابل تهیه است و می توان آن را به صورت نخ یا به صورت پودری خریداری کرد. با این حال ، بهتر است نخ ها را بخرید ، زیرا آنها متنوعیت بیشتری به شما می دهند و احتمال زایمان کمتری دارند.
اگرچه زعفران گرانترین ادویه در جهان است ، مقدار کمی از آن طول می کشد ، و در دستور العمل های خود اغلب به چیزی بیش از خرج کردن احتیاج نخواهید داشت. در حقیقت ، استفاده از زعفران بیش از حد می تواند به غذاهای شما طعم دارویی بیش از حد بدهد.
علاوه بر این ، زعفران به شکل مکمل موجود است.
خلاصه
زعفران دارای طعم و عطر لطیفی است که باعث می شود اضافه کردن آن به رژیم غذایی شما آسان شود. آن را به خوبی با غذاهای مرموز جفت می کند و باید در آب داغ خیس شود تا طعمی عمیق تر به دست آید. از طرف دیگر ، می توانید زعفران را به صورت مکمل خریداری کنید تا از مزایای آن استفاده کنید.
کاشت زعفران
در کشت زعفران از شکوفه های جمع آوری می شود ، که معمولاً به عنوان زعفران کروکوس یا لامپ های زعفران شناخته می شود . توسط لامپ هایی به نام کروموس تکثیر می شود. هر طوفان لامپهای جدیدی تشکیل می دهد و به این ترتیب گیاه چند برابر می شود.
گلهای زعفران در پاییز بیرون می آیند و برای گلهای قرمز رنگی که همه ما به عنوان نخ های زعفران می شناسیم برداشت می شود ، برداشت می شود که ادویه از آن گرفته می شود. هر شکوفه سه عدد نیش به دست می دهد و با دقت با دست انتخاب می شود.
گلها قبل از ظهر باید برداشت شوند زیرا به راحتی پژمرده می شوند. این روند خسته کننده و دقیق است. این توضیح می دهد که چرا ادویه زعفران به قدری گرانبها بود که به آن طلای قرمز گفته می شود.
تمدن زعفران در کشورهایی مانند ایران ، هند ، افغانستان ، ایتالیا ، فرانسه ، نیوزلند ، پنسیلوانیا ، اسپانیا ، پرتغال ، یونان و مراکش ، ترکیه و برخی مناطق چین رشد می کند. از آنجایی که این گیاه در مناطق مختلف دنیا تکثیر می شود ، بسته به آب و هوا ، نوع خاک ، عمق کاشت و فاصله کرمها ، تکنیک های کاشت زعفران نیز ممکن است متفاوت باشد.
خاک
زعفران در بسیاری از انواع مختلف خاک رشد می کند اما رشد بهترین در آهکی و خاک خوب زهکشی با پی اچ بین 6 و 8. بنه زعفران غنی از هوموس همچنین می توانید در انواع خشک یا نیمه خشک خاک رشد کرده، با این حال، شما نیاز به خاطر داشته باشید که در دوره های خشکسالی در پاییز و بهار ، باید بتوانید زمین را آبیاری کنید.
در صورت کاشت زعفران در انواع خاکی مرطوب یا نیمه خاکی ، باید مطمئن باشید که زمین شما به خوبی زهکشی می شود تا از پوسیدگی یا آلوده شدن گربه ها در طی دوره های مرطوب و مرطوب جلوگیری شود.
آب و هوا
برای کشت زعفران ، ما نیاز به یک تابستان و زمستان با اقلیم صریح داریم با دمای آن از بیش از 35 درجه سانتیگراد یا 40 درجه سانتیگراد در تابستان تا حدود 15- درجه سانتیگراد یا 20 درجه سانتیگراد در زمستان.
به همین دلیل زعفران را می توان در انواع آب و هوای خشک ، معتدل و قاره ای کشت اما نه در انواع آب و هوایی گرمسیری یا قطبی.
از آنجا که این واقعیت که یک گیاه پیاز تحمل گرما است ، تابستان های خشک و گرم به هیچ وجه مشکلی نخواهد داشت. با این وجود ، در دماهای شدید زمستان ، این امکان وجود دارد که برگها یخ زده شوند ، و باعث می شود که کرن ها کمتر رشد کنند و به همین دلیل کمتر شکوفا می شوند و زعفران کمتری می دهند.
هنگامی که یخ زدگی شدید حمله به مزرعه زعفران شما را تهدید می کند ، عاقلانه است که گیاهان را با پارچه کاه یا پارچه الیاف برای محافظت بپوشانید ، تا زمانی که یخبندان راحت شود.
در شرایط خشک آب و هوایی در بهار ، آبیاری ضروری است. در این مدت ، بارندگی منظم برای رشد و نمو گردنه ها مناسب است ، زیرا به معنای عملکرد بیشتر گل و کرملت (کرم دختر) است.
کاشت
هنگام کاشت زعفران برای اولین بار ، یک تکه بکر باکره را انتخاب کنید ، یعنی قبلاً هیچ غده یا حفره زعفرانی در آنجا کاشته نشده است ، در صورت امکان (در غیر اینصورت ، حداقل در ده سال گذشته). توصیه می شود قبل از کاشت ، خاک را به عمق 20 تا 50 سانتیمتر عمیق نگه دارید تا بسترهای کاشت سست و شاداب نشوند و کود آلی را نیز در طی این فرآیند وارد کنید.
به خصوص نوع خاک در اسپانیا به این آماده سازی پیش از کاشت نیاز دارد. برای کشت زعفران ، کاشت کرم در تخت های بزرگ شده برای اطمینان از آبیاری و زهکشی ایده آل است. آبیاری باید کمترین سرعت را داشته باشد که گردنه های برگ رشد کنند.
کاشت در ماه های ژوئیه ، آگوست و سپتامبر به صورت دستی یا دستگاه انجام می شود و برداشت از اواخر اکتبر تا اواسط نوامبر ، تقریباً هشت هفته پس از کاشت صورت می گیرد. تمساح های زعفران گیاهانی هستند که دارای آفتاب هستند بنابراین دوست دارند در مزارع باز و خشک بجای سایه کاشته شوند.
بطور کلی غارها بین 7 تا 15 سانتی متر در اعماق خاک کاشته می شوند. هر چه کاشت آنها عمیق تر باشد ، کراس ها نیز کمتر می شوند ، برداشت کمتر می شود اما کیفیت شکوفه های تولید شده بالاتر می رود.صادرات کود
سیستم بذر زعفران
سیستم ردیف را در کاشت رعایت کنید . هر ردیف در حالت ایده آل 15 تا 20 سانتیمتر با دیگری فاصله دارد. سوراخ های ردیف اول را حفر کنید و هرکدام را با یک طوفان پر کنید. همانطور که در ردیف دوم حفر می کنید ، از خاکی که حفر می کنید برای پوشاندن قفل های کاشته شده در ردیف اول و غیره استفاده کنید.
ردیف های جمع شده را برای زهکشی و تهویه نگه دارید. یک بلوک از ردیف ها تشکیل دهید و فضای کافی را برای مسیری که می توانید بین هر بلوک قدم بزنید بگذارید به گونه ای که حرکت در طول مزرعه آسان است زیرا می توانید علف های هرز ، آب و بعداً برای برداشت محصول کار کنید.صادرات کود
دستورالعمل گیاهان
فاصله
فاصله بین کرم ها تا حد زیادی به اندازه آنها بستگی دارد. در کشت زعفران در ایتالیا ، کشاورزان با استفاده از طوفان هایی که بین 2-3 سانتی متر و تا 10 تا 15 سانتیمتر فاصله دارند ، تکنیکی را به دست می آورند که بیشترین برداشت از شکوفه ها و کرم های فراوان را به آنها می دهد .
کشاورزان یونان بین هر ردیف فاصله 25 سانتی متری و فاصله 12 سانتی متری بین کرم ها را حفظ می کنند که هر یک از آنها به عمق 15 سانتی متر دفن شده است. در اسپانیا ، ردیف ها با فاصله 3 سانتی متر و کرن ها ، 6 سانتی متر فاصله دارند. در هند بین هر ردیف بین 15 تا 20 سانتی متر فاصله وجود دارد و بین هر طوفان 5/7 تا 10 سانتیمتر است.
فاصله همچنین بستگی به زمان برنامه ریزی برای جمع آوری دارد. هس اشاره به حذف کامل بنه زعفران از زمین برای جدا کردن بنه مادر وکه تشکیل داده اند و آنها را برای فصل کاشت بعدی. کوبیدن دوسالانه به فاصله بین 10 تا 10 سانتیمتر نیاز دارد. برای یک دوره طولانی تر ، آن را بین 10 تا 20 سانتی متر قرار دهید.
آفات صادرات کود
اقدامات حفاظتی علیه پرندگان ، جوندگان و خرگوش ها باید انجام شود. از پوسیدگی کرم ، زنگ زدگی برگ ، نماتد و سایر عوامل بیماری زا نیز باید در جلوگیری از تأثیر گیاهان تمساح زعفران جلوگیری شود.صادرات کود
آشغال
بنه زعفران خوب ماندن برای برداشت به مدت چهار سال، و در سال پنجم، آنها نیاز به شود. در اسپانیا و ایتالیا کباب زنی بین ژوئن و ژوئیه انجام می شود و در یونان بین ماه های مه و ژوئن انجام می شود. هنگامی که برگهای زعفران قهوه ای و پژمرده شود ، کرم ها خفته هستند و برای کباب کردن آماده هستند.
مزارع با استفاده از کفی یا ماشین مخصوص شخم زدن قیر خورده و کرم ها به صورت دستی جمع می شوند. سپس کرمها از علفهای هرز و لامپهای ناخواسته تمیز می شوند و مواد کاشت جدید با توجه به اندازه طبقه بندی می شوند. طوفان ها نباید بیش از چند ساعت در آفتاب بمانند. سپس این کرمهای مرتب شده در یک مکان تاریک و خشک اما با تهویه مناسب تا فصل کاشت بعدی ذخیره می شوند.صادرات کود
علفهای هرز
از بین بردن علفهای هرز نیاز به روش خسته کننده و دستی دارد ، به خصوص اگر با علفهای هرز ریشه سر و کار دارید. ممكن است در كشت زعفران از ماشین علفهای هرز استفاده شود ، اما خطر آسیب رسیدن لامپ ها وجود دارد. بنابراین ، بیشتر کشاورزان ترجیح می دهند این کار را به روش سنتی انجام دهند.
هرچه علفهای هرز در بسترهای زعفران بیشتر بمانند ، برداشتن آنها دشوارتر خواهد بود ، بنابراین بهتر است هر چه سریعتر با آنها مقابله کنید. وقتی برگهای زعفران خشک شد ، اما هنوز زمان آن برای ریختن نیست ، برگهای قهوه ای را جدا کنید تا علفهای هرز را به راحتی لکه دار کنید.

برداشت زعفران
، گلهای زعفران شروع به شکوفایی می کنند و این شکوفه حدود سه هفته ادامه می یابد. دوره شکوفایی شدید به نام “روزهای پتو” رخ می دهد که از دو تا شش روز به طول می انجامد. شکوفه هایی که در طول شب ظاهر می شوند ، باید در روز سحر همان روز تا قبل از ظهر برداشت شود تا از پژمردگی گلبرگها جلوگیری شود. برای اطمینان از نخ های زعفران با کیفیت بالا ، بهتر است شکوفه هایی که هنوز “خواب” یا بسته هستند ، برداشت کنید.
سلب کردن
وقتی شکوفه ها برداشت می شوند ، آنها را به منطقه “سلب” منتقل می کنند که نیشها یا نخ ها با دقت و دستی با دست و پا برداشته می شوند. قسمتهای سفید و زرد ننگ در قسمت برش قرار نمی گیرند ، فقط قسمتهای قرمز.
خشک کردن
بعد از برداشتن سایش بلافاصله خشک می شود ، همچنین به عنوان نان تست شناخته می شود ، که هر روز تا خشک شدن آخرین نخ ها انجام می شود. از آنجا که آنها بسیار مرطوب هستند ، نژادهای جمع شده توسط نان تست در دمای بالاتر از 60 درجه سانتیگراد از آب بدن کم رنگ می شوند.
از این رو ، “توستر” (شخصی که وظیفه انجام این کار را بر عهده دارد) نقش بسیار ظریفی در تولید ادویه زعفران با کیفیت دارد . پس از نان تست ، نخ ها اندازه و وزن آنها را به شدت کاهش می دهند ، تا 80٪ اصلی. پنج کیلو نیش تازه فقط یک کیلو از نخهای زرشکی خشک و واضح به دست می آورد.
را می توان بیش از زغال سنگ داغ و یا در فر نیز خشک کرد. نخهای تازه را روی توری سیمی قرار داده شده با کاغذ پخت بپاشید و در وسط فر قرار دهید. گرما را در 50 درجه سانتیگراد روشن کنید ، رشتهها را به مدت 10 تا 20 دقیقه کاملاً رعایت کنید تا خشک شوند و به اندازه کافی خشک شوند تا از یکدیگر دور نشوند. برای خشک کردن فله ، نخهای زعفران در یک اتاق مخصوص با دمای 30 درجه سانتیگراد تا 35 درجه سانتیگراد به مدت 10-12 ساعت گرم می شوند.
یک روش مدرن تر استفاده از یک دهیدراتور است که دمای آن در دمای 48 درجه سانتیگراد به مدت 3 ساعت تنظیم شده است. به نظر می رسد مدت زمان آن به مقدار نخ برای خشک شدن بستگی دارد. اما نکته مهم این است که آنها اضافه وزن نمی شوند زیرا این امر باعث کاهش کیفیت و قیمت نخ های زعفران می شود.

ذخیره سازی زعفران
هنگامی که نخ ها خشک می شوند ، آنها به رنگ قرمز تیره و روشن تبدیل می شوند که نوک آن نارنجی تیره است. آنها در بافت یا فویل خنک می شوند و در آن پیچیده می شوند و درون کوزه های مهر و موم شده قرار می گیرند ، حداقل سی روز قبل از آماده شدن برای استفاده ، در گوشه ای تاریک و خنک پوشانده می شوند. می توان آنها را برای مدت یک سال در آن گره نگه داشت و هنوز هم برای استفاده از آنها برای غذاهای خوش طعم خوب است.
چرخه گیاه در کشت زعفران
گردن زعفران مراحل فعالیت ، گذرا و خواب را پشت سر می گذارد. دوره فعالیت از زمان کاشت آنها شروع می شود و ریشه ، شاخه ، برگ و گل رشد می کنند. دوره گذرا زمانی اتفاق می افتد که کرم ها به صورت طوفان های مادر تبدیل می شوند و پیازها یا کرم های جدیدی تولید می کنند.
دوره خوابیدن زمانی است که کرم ها به مرحله بالغ رسیده و دیگر تولید لامپ های جدید نیستند. دوره خفته با برگهای پژمرده و ریشه های خشک شده مشخص می شود. قبل از اینکه دوباره پیوند زده شود باید کرمها حفر شوند و اجازه دهند تا مدتی استراحت کنند تا دوباره تولید شوند.
در مورد منطقه کاشت ، بسیار ایده آل است که حداقل ده تا دوازده سال پس از به حداکثر رساندن چرخه زراعت ، به منظور بازیابی یا طراوت ، یک زعفران استراحت کند. برای شروع یک چرخه جدید بهتر است به یک قسمت باکره یا یک میدان تازه شده منتقل شوید. این شما را از یک مزرعه مستحکم تضمین می کند که برای یک دوره دیگر بازده خوبی خواهد داشت.
زعفران در اندازه های مختلف
اندازه ی طوفان
با توجه به اندازه های خود طبقه بندی می شوند. اندازه یک طوفان عملکرد آن را تعیین می کند. تجربه سالها به این نتیجه رسیده است که هر چه مادر طوفان مادر بزرگتر باشد ، فرزندان بیشتری تولید می کنند ، عملکرد گل و گل کلم در سال اول کاشت بیشتر است.
صادرات کود
انواع کودها که در کشت زعفران میتوان استفاده کرد
مصرف کود نیتروژن برای رشد درسبزیجات
تغذیه :
گیاهان قادرند از طریق ریشه خود نیتروژن موردنیاز خود را جذب کنند و همینظور از راه برگ نیز می توانند نیتروژن را به صورت آمونیم، نیترات و اوره جذب کنند که این کود می تواند در رشد گیاه زعفران نیز موثر و کارآمد باشد . ای مورد برای کود برای زعفران مهم است .
در سبزی هایی با طول عمر کوتا مانند تربچه که طول عمرشان سی روز است یک بار دادن کود نیتروژن برایش کافی است. در حالیکه برای گیاهی که هشت ماه در زمین است مثل فلفل و مرتب محصول می دهد چند بار مصرف کود نیتروژن برایش ضروری است .استفاده ازکود های ارگانیک نیز خیلی کمک می کند .
در نواحی با رطوبت بالا بهتر است یک سوم یا یک چهارم کود نیتروژنه را قبل از کاشت و مابقی را به صورت تقسیم شده و به صورت نوبتی مصرف شود. در سبزی هایی مثل فلفل، گوجه فرنگی ، بادمجان و … که در طول فصل رشد محصول می دهند، بهتر است کود نیتروژن در دو یا سه نوبت به آن ها داده شود .
گیاهان فراری از کلسیم یا گیاهانی که به خاک های اسیدی وفق یافته اند و گیاهانی که به کاهش و کم بودن ماده پتانسیل اکسیداسیون سازش یافته اند کود آمونیم را ترجیح می دهند. گیاهان موافق کلسیم یا گیاهانی که در خاک های که حالت قلیایی با پ هاش کم تر بهتررشد می کند و نیترات را بهتر مصرف می کنند.فرق آمونیم و نیترات این است که نیترات تنفس ریشه را افزایش می دهد. در مواقع گرم معمولا زیرخاک بودن کودهای نیتروژن دار ضروری است چون گرما و حرارت هوا ممکن است باعث از بین رفتن کود شود.
کمبود :صادرات کود
درگیاهانی مانند خیار و طالبی اولین نشانه های کمبود نیتروژن روشنی رنگ و توقف رشد برگ است. رنگ سبز طبیعی برگ ها، زرد می شود و گاهی وقت ها کل کلروفیل از بین می رود . شاخه ها باریک شده و سخت و فیبری می شوند .
میوه های خیار رنگ های روشن به خود می گیرند و در محل گل، نوک آنها باریک می شود. میوه های طالبی در صورت کمبود نیتروژن اندازه های بسیار ریزی پیدا می کنند . بیشتر در مواقع اول فصل بهار که بارندگی سنگین است کمبود نیتروژن ظاهر می شود.
چنین کمبودی ممکن است در مرحله به ثمر رسیدن محصول کشت شده نیز دیده شود که میتوان با کود برای زعفران این مشکل را حل کرد. زمانی که درجه حرارت در شب ها کاهش می یابد تجمع کربوهیدرات ها را راحت تر کرده و اگر نیتروژن کافی در خاک موجود باشد تولید محصول زیاد خواهد شد. بارندگی های شدید،باعث شست و شو عمق ریشه و کاهش نیترات در اعماق پایین پروفیل خاک می شود. پس از پایان فصل بارندگی، نیترات موجود در خاک به صورت گاز از خاک خارج می شود.
مواد آلی :صادرات کود
زمانی که مواد آلی معدنی موجود در درون خاک تجزیه می شوند اولین ماده ای که به آن تبدیل می شوند نیتروژن است که آزاد می شود و بعد از آن آمونیم است. کاه و کلش و کود برای زعفران که جزو مواد آلی هستند باعث کاهش وجود نیترات در خاک می شوند .
برای بهره بری بیشتر از ماده آلی باید از کود برای زعفران را 3 هفته قبل از کاشت دانه به خاک داده شود. در زمان های کشت و کار آبی که زمین همیشه زیر کشت گیاه می باشد، مقدارماده معدنی مورد نیاز محصولات نظیر سبزیجات، ۲۵ تن در هکتار برآورد شده است. در مناطقی که میزان بارش در آن ها ۱۲۵۰میلیمتر می باشد مقدار کمپوست مصرفی ۱۲.۵ تن در هکتار توصیه می شود و نواحی خشک (متوسط بارندگی حدود ۵۰۰ میلیمتر) پنج تن در هکتار توصیه می گردد .صادرات کود
نیمی از نیتروژن و پتاسیم و تمام فسفرموجود در کود ها ی اصلی در قسمت جامد آن جمع شده است. در صورت کمبود کود دامی یکی از بهترین راه های جبران تلفات مواد آلی خاک، دادن کود های شیمیایی برای جبران کمبود ها است. اجزا ی ریشه های یونجه حدود ۲۰۰کیلوگرم در هکتار نیتروژن موجود در هوا را کنترل می کنند و شبدر معمولا ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم و سویا حدود یک دوم این مقدار را کنترل می کند.صادرات کود
این گیاهان توانایی آن را دارند که از فسفات های غیرمحلول، پتاسیم تثبیت شده در خاک یا هوا و عناصر کم مصرف تا حد زیادی استفاده کنند . برگرداندن و دفن کردن این گیاهان به خاک علاوه بر بهبود خواص شیمیایی و فیزیکی و زیستی، سبب راحت تر آزادشدن عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف می شود. در فصل بهار پون حرارت خیلی بالا نرته است نیتروژن به آرامی از مواد آلی آزاد شده و به تدریج که هوا گرم می شود باعث طیاد شدن این عمل شیمیایی می گردد.صادرات کود
در اینجا ما به پنج دلیل درباره اینکه چرا از کشت بدون خاک برای این گیاه استفاده میکنیم حرف میزنیم :صادرات کود
مزیت اول : در این روش پیاز گیاه با خاک رابطه مستقیم ندارد که بجای آن می توان از کور برای زعفران بهره برد و درواقع پون در این روش هیچ گونه آلودگی و بیماری مجود ندارد زیرا اصلا در این روش از خاک استفاده نمی شود . نیار به یاد آوری است که در روش سنتی پیاز وریشه گیاه زعفران را باید در زیر خاک و دور از دسترس برای چند سال پیاپی پنهان کرد. پس در کشت ایروپونیک زعفران می توان زغفران های مرغوب تر و با کیفیت تر را درست کرد زیرا پیاز های سالم تر تهیه نموده و این خود دلیل مرغوبیت است.صادرات کود صادرات کود
مزیت دوم : در این نوع کشت از پیاز های بزرگ بهره میگیریم و آن ها را در بهترین شرایط اقلیمی و محیطی و دمایی پرورش داده که خود این کار باعث می شود بازدهی و مرغوبیت کالا نسبت به روش سنتی بسیار بالا رود . یکی از مهم ترین مزایای کشت ایروپونیک زعفران این مزیت می باشد .صادرات کود
مزیت سوم : چون در روش ایروپونیک گیاه در گلخانه کشت می شود ، پیاز ها اصلا تماس مستقیمی با نورخورشید ندارند پس در نتیجه زعفران بدست آمده از این روش بسیار مرغوب تر از لحاظ رنگ و کیفیت و ماندگاری خواهد . بازدهی مزیت 4 : در این روش نیاز به مکان و زمین های گسترده ای نیست و پیاز ها را می توان در یک مکان با کوچک و هم در مساحت خیلی کم پرورش داد که این روش خود یک مزیت نسبت به کشت خاکی ، فقط باید گیاه را با فاصله معین از یکدیگر قرار داد .صادرات کود
مزیت پنجم : مسئله دیگر که مهم است و باید تحت بررسی به عنوان کاهش مصرف آب در کشت ایروپونیک مورد بحث قرار بگیرد توضیح این نکته مهم است که چون بحران بی آبی در کشور ما یکی از بحران های مورد توجه است و کشاورزان برای آبیاری مزارع خود مجبور به پرداخت هزینه بالایی برای آب هستند ، بنابراین باید قسمتی از درآمد خود را از کشت زعفران پرداخت کنند برای مصرف میزان آب بها .
گاهی اگر درست و اصولی و منطقی آبدهی انجام نشود ممکن است خساراتی به کشاورز و گیاه زغفران وارد گردد که این مورد راندمان کشت را پایین آورده ، اما در پرورش گلخانه ای گیاه زعفران آب به طور یکسره و اصولی به گیاه اسپری می شود که هم در مصرف آب صرفه جویی شده و هم هزینه خرید هر ساله آب برای کشاورزان بسیار کم می شود.صادرات کود
تاثیرکود نانو کلات آهن بر جذب آهن و زعفرانصادرات کود
به منظور بررسی اثر کلات آهن نانو و نسبت به کلات در زعفران، آزمایشی به صورت فاکتوریل با شش تیمار و سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی زعفران دانشگاه شاهد در سال زراعی 2013-2014 از انجام گرفت. تیمارها شامل کود آهن در دو سطح کود نانو آهن کلات و کود کلات آهن با پایه EDDHSA و ماده دوم مقدار کود در سه سطح 0 و 0 و 10 کیلوگرم در هکتار بود .
در اين تحقيق تعداد گلها ، عملكرد گلها ، عملكرد گلهاي مرطوب و خشك ، ميزان كلروفيل a و b ، كلروفيل كل ، شاخص سطح برگ ، عملكرد برگ خشك ، غلظت آهن برگ و آهن كل مورد مطالعه قرار گرفت. خصوصیات کیفی زعفران شامل متابولیتهای ثانویه کروسین (ماده رنگی) ، پیکروکروسین (ماده طعم دهنده) و سافرانال (بو) اندازه گیری شد.
نتایج نشان داد که کلیه صفات مورد مطالعه بجز پیکروکروسین ، صفران ، کروسین ، کلروفیل b ، کلروفیل کل و سطح برگ تحت تأثیر نوع ، مقدار یا اثر متقابل نوع کود از نظر نوع کود قرار گرفته است. با افزایش مقدار کود نانو آهن به میزان 10 کیلوگرم تعداد گل و عملکرد گل مرطوب نسبت به شاهد افزایش یافت.صادرات کود
اما استفاده از نانو کلات 5 کیلوگرم منجر به افزایش عملکرد ننگ خشک ، عملکرد برگ خشک ، غلظت آهن برگ و آهن كل ، در مقایسه با شاهد. نتایج کلی نشان داد که کود آهن بر پایه نانو نسبت به میکرو مؤثر است و کاربرد 5 کیلوگرم این کود نسبت به 10 کیلوگرم برتر است.صادرات کود
زعفران متعلق به خانواده زنبق است و یکی از با ارزش ترین و با ارزش ترین گونه های گیاه کشاورزی در دنیا است که اغلب مناطقی با آب و هوای خشک کاشته می شود. عملکرد و کیفیت زعفران تحت تأثیر جنبه های مختلف اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی ، آموزشی کاشت زعفران است .صادرات کود
عملیات بهتر کشاورزی و بهسازی فرآیند تولید و تأمین محصول و درنهایت ایجاد تغییرات لازم برای بهبود کیفی و کمی محصول در نتیجه تحقیق ، آموزش و ترویج روشهای جدید کاشت ، رشد و برداشت محصول است. استفاده از تکنیک های جدید برای زعفران می تواند به ایران در رقابت در بازارهای جهانی با زعفران تولید شده در سایر کشورها کمک کند .
در حال حاضر 85 درصد از تولید جهانی زعفران در جهان به ایران اختصاص می یابد و سالانه زیر کشت آن به طور دائم در حال افزایش است ، به طوری که سطح زیر کشت در استان خراسان از 2950 هکتار در سال 1974 به حدود 65000 هکتار در سال 2013 رسیده است.صادرات کود
تقدم زراعت زعفران ، این گیاه در مقایسه با بسیاری از محصولات زراعی فعلی در کشور ، دارای بخش کمتری از فناوریهای جدید است و تولید آن به شدت وابسته به دانش بومی است.نانو به تدریج از مرحله آزمایشی به مرحله کاربردی و عملیاتی می رود و این مرحله حساس تر این فناوری را در بخش کشاورزی به دنبال خواهد داشت .
استفاده از کودهای نانو برای کنترل دقیق رهاسازی مواد مغذی می تواند گامی مؤثر در دستیابی به کشاورزی پایدار سازگار با محیط باشد وبا استفاده از کودهای نانو به عنوان جایگزینی برای کودهای معمولی ، مواد مغذی کودها به تدریج به صورت کنترل شده به داخل خاک منتقل می شوند .صادرات کود
کشت زعفران در مناطق خشک و نیمه خشک و این مناطق متداول است ، به دلیل داشتن pH بالا ، خاک قلیایی و هدایت الکتریکی زیاد و کربنات های آزاد در خاک ، با مشکل کلروز آهن روبرو می شوند به گونه ای که عملکرد محصول را تحت تأثیر قرار می دهد .صادرات کود صادرات کود
بر واردات آهن در تغذیه گیاهان ، با توجه به راهکارهای مورد استفاده گیاهان برای جذب این عنصر تحت استرس ، تأكید شده است. با این وجود آهن ممکن است به عنوان یون آهن (Fe3 + ) یا آهن (Fe2 + ) جذب شود ، زیرا به دلیل حلالیت بیشتر یون های آهن ، جذب آن بیشتر است.صادرات کود
بطور کلی گیاهان از دو استراتژی مجزا برای حل و جذب آهن از خاک استفاده می کنند: اولین استراتژی که در پاسخ به کمبود آهن در گیاهان غیر چمن زنی و تک رنگ مشاهده می شود.
یک سری واکنش ها و تغییر شکل و عملکردهای فیزیولوژیکی در ریشه ها اتفاق می افتد ، این تغییرات توانایی گیاهان را در جذب و حل آهن از محیط افزایش می دهد. به منظور جبران كمبود آهن ، گياهان اين گروه پروتوني را در ريشه خود (ترميم كننده) توليد مي كنند كه از ريشه خارج مي شود .صادرات کود
بنابراين آهن آهن به آهن آهني تبديل مي شود كه با بيشتري جذب گياه مي شود.صادرات کود صادرات کود
استراتژی دوم در گیاهانی مانند علفها و مشاهده شده است: ترشح و رهاسازی ترکیبات احیا کننده در ریشه مانند اسید سیتریک و اسید مالیک و همچنین آزادسازی لیگاندهای ارگانیک با وزن مولکولی کم ، به نام سایدروفورها که یک پروتئین اسید آمینه است که باعث ایجاد آن و افزایش حلالیت.صادرات کود
طبق توصیه شکل کلات ریز مغذیها راندمان بالاتری نسبت به ترکیبات معمولی دارند ، بنابراین می توان با استفاده مستقیم آهن چلو شده در منطقه ریشه یا اسپری گیاهان ، کمبود آهن را جبران کرد. شاخ و برگ فاکتور کلات ، آهن سه ظرفیتی را با قدرت زیادی حفظ کرده و از رسوب آن در خاک جلوگیری می کند.
بنابراین ، غلظت آهن محلول در خاک به طور قابل توجهی افزایش می یابد و در نزدیکی ریشه آهن به عنوان دو ظرفیتی پس از ترشح مواد اسیدی کاهش می یابد. از آنجا که پایداری عامل کلاتینگ با آهن دو ظرفیتی زیاد نیست ، در مجاورت ریشه ها آهن از آهن کللات جدا شده و به راحتی توسط ریشه ها جذب می شود .
کود نانو ذرات آهن ، با پایه هیدروکربن بدون پیوند اتیلن بدون هورمون ها ، با پایداری بالا و آزاد شدن تدریجی آهن در گسترده می تواند منبع غنی و مشخصی برای تهیه آهن دو ظرفیتی گیاهان باشد مطالعات توسط روی زیره سبز نشان داد که در آبیاری محدود با اعمال 6 کیلوگرم کود نانو آهن در هکتار می توان کاهش عملکرد به دلیل افزایش چرخه آبیاری را جبران کرد.
این مطالعه با هدف ارزیابی تأثیر نانو آهن کلات و کلات آهن معمولی بر عملکرد و کیفیت زعفران انجام شد:صادرات کود
مواد و روش ها صادرات کود
به منظور بررسی تأثیر نوع و میزان کود آهن بر رشد و عملکرد زعفران ، مطالعه حاضر به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی زعفران دانشگاه شاهد در سال زراعی 1392-1390 انجام شد.
عامل اول مطالعه شامل دو نوع کود نانو آهن کلات (تولید شده توسط شرکت دانش بنیان سودور اهرار شارغ) و کلات معمولی و عامل دوم میزان کود در سه سطح 0 ، 5 و 10 کیلوگرم در هکتار بود.
تيمارهاي کودي به همراه آب آبياري اول براساس طرحي كه براساس فاكتوريل در قالب طرح بلوك هاي كامل تصادفي تعيين شده بود ، به كرت ها استفاده شدند. مساحت هر قطعه مسطح شده و مرز آن 10 متر مشخص شده است. كرمها در 8 رديف با فاصله 20 رديف رديف 5 سانتيمتر در عمق 15 سانتيمتر كشت شدند.
با توجه به محاسبه، برای هر طرح به عنوان 5 گرم (5 کیلوگرم در هکتارو 10 گرم) (10 کیلوگرم در هکتار )از نانو کلات به توطئه مربوط و در درمان کلات معمولی برای جبران خسارت از غلظت کم آهن 15.5 اضافه شد و 10.30 گرم کلات به مدت سه سال به توطئه ها اضافه شد و داده ها در سال چهارم جمع آوری شد.صادرات کود
خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک (عمق 0-20 سانتی متر)
کودهای موجود در بطری کاملاً حل شدند و سپس در طول آبیاری به گلدانهای مرتبط اضافه شدند. تجزیه و تحلیل خاک انجام شده توسط موسسه تحقیقات آب نشان داد که خاک از مزرعه کمبود نیتروژن در و بر اساس محاسبات 100 کیلوگرم در هکتار است .اوره (تقسیم) به توطئه اضافه شده است.صادرات کود
در كليه تيمارها همچون آبياري ، علف هاي هرز ، پوسته پوسته شدن ، آفت و كنترل بيماري بطور يكسان استفاده شد. آبیاری توطئه ها هر 15 روز در ماه های اکتبر تا آوریل با استفاده از لوله آبیاری و به صورت کرت انجام می شد.
عملیات پوسته پوسته شدن با ماله پس از برداشت کامل گلها در پاییز و پس از برداشت برگ در ماه مه انجام شد. مبارزه با علفهای هرز در دوره رشد و زمان خواب تابستان با دست انجام می شد. خوشبختانه به دلیل سلامتی کرم ها هیچ بیماری در توطئه ها مشاهده نشده است.صادرات کود
اما در برخی از توطئه ها طوفان زعفران و مورچه وجود داشت که تعداد آنها زیر آستانه خسارات اقتصادی بود و کنترل شیمیایی با آنها انجام نشده است. به منظور بررسی اثر تیمارها بر ویژگی های کمی و کیفی زعفران، نمونه برداری در دوره گلدهی به مدت یک هفته از 1 متر انجام شد 2منطقه با استفاده از کوادرات.صادرات کود
تعداد گل ، وزن گل ، وزن ننگ مرطوب و وزن خشك اندازه گيري شد. در آن زمان تولید برگ کامل در ماه مه، برای تعیین وزن تر و خشک ساقه، کلروفیل a و b، تعداد برگ در هر بنه و ساقه غلظت آهن، نمونه ها از 1 متر گرفته شد 2 و ثبت شده است. به منظور ارزیابی غلظت آهن ، برگها توسط دستگاه جذب اتمی توسط جونز و همکاران تهیه شد .صادرات کود
برای اندازه گیری میزان جذب کل آهن ، غلظت آهن با عملکرد بیولوژیکی ضرب شده و در کیلوگرم در هکتار بیان می شود. خصوصیات کیفی زعفران شامل متابولیت های ثانویه کروسین (ماده رنگی) ، پیکروکروسین (ماده طعم دهنده) ، کروسین (ماده بو) با توجه اندازه گیری شد .صادرات کود
نتایج و بحث
اثر متقابل نوع کود آهن و مقدار کود آهن از لحاظ عملکرد خشک کلزا ، پیکروکروسین ، ساکارن ، کروسین ، کلروفیل a ، کلروفیل b ، کلروفیل کل ، شاخص سطح برگ ، غلظت آهن برگ از نظر کلیه ویژگیها معنی دار بود.
تجزیه و تحلیل واریانس نشان داد که نوع و میزان کود آهن و اثر متقابل آنها در سطح 1٪ تعداد گلها را تحت تأثیر قرار داده است. روند افزایشی نمودار مربوط به مقایسه میانگین صفات تعداد گل نشان می دهد که پاسخ زعفران به تیمارهای کود در این صفت مثبت بوده و با افزایش مقدار کود ، تعداد گل زعفران افزایش یافته است .صادرات کود
به طوری که تعداد گلهای موجود در تیمار از 10 کیلوگرم نانو کلات در هکتار 125٪ بیشتر از شاهد بود. اگرچه تعداد گلهای تولید شده در زعفران با کود معمولی کمتر از تیمار کودهای نانو کلات شده بود.
تأثیر مقدار کود آهن بر عملکرد خشک ننگصادرات کود
بررسی های محققان ارتباط زیادی بین تعداد گل ها و عملکرد ننگ نشان داده است ، به طوری که هرچه تعداد گل ها بیشتر شود ، با توجه به بررسی گل ، ننگ عملکرد بیشتری حاصل می شود. عدد صفت نتایج آنالیز واریانسنشان می دهد که نوع و میزان کود آهن ، هر کدام عملکرد خشک ننگی را در سطح 1٪ تحت تأثیر قرار داده اند.
روند نمودار نشان می دهد که تأثیر کود کلاته شده با نانو کلات بیشتر از کود کلات معمولی است.صادرات کود
صادرات کود ماهی صادرات کود
مزایای کود ماهیصادرات کود
این نوع کود از بقایای ماهی و ریز مغزی ها و بقیه ی عناصر مفید برای تغدیه و رشد گیاه تشکیل میشود.عناصر اصلی کود ماهی میکرو ماکروی غنی شده ی مورد نیاز گیاه میباشد.
این نوع کود ، کودی اقتصادی تقلی میشود به علت اینکه تامین کلیه نیاز های غذایی گیاه و کود ماهی مقرون به صرفه به شمار میرود.صادرات کود
کودماهی برای زمین های زراعی که از نطر مواد آلی فقیر هستند توصیه میشود به این دلیل که کود ماهی در دسته کود های آلی قرار دارد.صادرات کود صادرات کود
کود های ماهی به علت میزان ازت و فسفر بالاتری که نسبت به دیگر کودهای حیوانی (مرغی یا دامی) دارند در زمین های زراعی و باغات بسیار کار امد و مفید میباشند.صادرات کود
در خاک مواد آلی وجود دارند که معمولا از بقایای جانواران و یا فساد گیاهان تشکیل میشود که برای خاک از نظر شیمیایی و فیزیکی مفید میباشد در نتیجه میزان عملکرد محصولات و گیاهان بالا میرود.
مواد آلی موجود در خاک و کودهای حیوانی و کود ماهی باعث چشبیدن مواد خاک بهم دیگر میشوند و این فرایند باعث میشود خاک به صورت دانه های درشت دربیاید. خاک هایی که از نظر مواد آلی فقیر میباشند فرایند تهویه بصورت مناسب انجام نمیگیرید هنگامی که درخاک مواد آلی وجود نداشته باشد ذرات ریز خاک پراکنده میشوند و بین ذرات خاک فاصله ایجاد میشود این عمل باعث کم شدن سرعت حرکت اب در خاک میشود درنتیجه محصول بازده ی مورد نیاز را ندارد.صادرات کود
در دسته ی کود های آلی ترکیب کودهای ماهی و کود شیمیایی میتواند شرایط مناسبی را برای رشد گیاه فراهم کند.و از طرفی دیگر استفاده ی کود های آلی کود ماهی ،کود مرغی یا کودهای دامی اثرات مخربی که کود شیمیایی در دراز مدت بر روی خاک میگذارد را کاهش میدهد.صادرات کود صادرات کود
در مناطق خشک و گرم دمای هوا بالا و رطوبت موردنیاز کم میباشد که این عامل باعث تجزیه شدن مواد آلی خاک میشود در نتیجه خاک این مناطق فاقد مواد آلی میباشد.در زمین ها وباغاتی که در این مناطق قرار دارد استفاده از کود ماهی و بقیه ی کودهای آلی توصیه میشود.صادرات کود
تاریخچه ی کود ماهی
قرن ها قبل از شروع تحقیقات علمی خاک ، بومیان آمریکایی ارزش ماهی را به عنوان کود درک می کردند. در حالی که زمین را برای کاشت ذرت آماده می کرد ، بومیان ماهی کوچکی را در خاک قرار می دادند.
انها ماهی را در خاک دفن کردند و یک بذر ذرت کاشتند. در طول فصل رشد ، ماهی به آرامی تجزیه می شود و تا زمان برداشت محصول تغذیه اش می کند.
کود ماهی یک محصول ارگانیک است . بنابراین مزایایی که سایر افزودنیهای آلی خاک دارند نیز دارد. این گیاه از گیاهان میکروب ها تغذیه می کند و ساختار خاک را بهبود می بخشد.
اصلی ترین چیزی که گیاهان از کود به آن نیاز دارند منبع نیتروژن است. خاکهای باغ معمولاً دارای مقدار کافی فسفر و کلسیم و سایر مواد مغذی جزئی هستند.
نیتروژن چیزی است که در خاک وجود ندارد. با توجه به این واقعیت ، کود ماهی بهتر یا بدتر از سایر انواع کودهای شیمیایی نیست. کود ماهی حدود 2٪ نیتروژن دارد ، که همان کودهای آلی است.
کود ماهی از محصولات کامل ماهی و لاشه از جمله استخوان ، فلس و پوست ساخته می شود. این کالاها به جای اینکه محصولات ماهی غیر قابل استفاده را به هدر دهند ، به زباله تبدیل می شوند.
انواع مختلفی از ماهی ها ، مانند منهدن و آنچوی ها ، در یک دوغاب قرار می گیرند. این محصول سپس برای از بین بردن روغن ها و وعده های غذایی ماهی ، که برای صنایع دیگر استفاده می شود ، پردازش می شود. مایعی که پس از پردازش باقی می ماند امولسیون ماهی است.
پس از جدا کردن مواد جامد ، اسید سولفوریک برای کاهش پی اچ اضافه می شود و از رشد میکروب ها جلوگیری می کند. کود ماهی برای بسته بندی و حمل برای استفاده در باغ پایدار است.صادرات کود
کود ماهی یک محصول ارگانیک است . بنابراین مزایایی که سایر افزودنیهای آلی خاک دارند نیز دارد. این گیاه از گیاهان میکروب ها تغذیه می کند و ساختار خاک را بهبود می بخشد.
اما طرفداران کود ماهی ادعا می کنند که آنها دیگر کودهای ارگانیک اعمال نمی شوند. به احتمال زیاد به این واقعیت متمرکز می شود که کود مایع حاوی پروتئین و روغن است. همه ما می دانیم که روغن ماهی برای سلامتی ما بسیار مهم است و بنابراین آنها باید برای گیاهان خوب باشند.صادرات کود
گیاهان از مولکولهای بزرگی مانند روغن و پروتئین استفاده می کنند. به کودهای آلی مراجعه کنید ارزش واقعی چیست؟ برای اطلاعات بیشتر وقتی این مولکول ها به خاک اضافه می شوند ، میکروب ها آنها را هضم کرده و آنها را به مولکول های کوچکی مانند نیترات و فسفات تبدیل می کنند. فقط در این مرحله گیاهان می توانند از این مولکول ها استفاده کنند.
از آنجا که مولکول های بزرگ قبل از استفاده از گیاهان از آنها باید تخریب شوند ، بین پروتئین و روغن های موجود در ماهی ، گاو یا حتی گیاهان تفاوت کمی وجود دارد. من هیچ گونه پشتیبانی برای این ادعا ندارم که کود ماهی بهتر از کودهای ارگانیک دیگر است.صادرات کود
اصلی ترین چیزی که گیاهان از کود به آن نیاز دارند منبع نیتروژن است. خاکهای باغ معمولاً دارای مقدار کافی فسفر و کلسیم و سایر مواد مغذی جزئی هستند.صادرات کود
نیتروژن چیزی است که در خاک وجود ندارد. با توجه به این واقعیت ، کود ماهی بهتر یا بدتر از سایر انواع کودهای شیمیایی نیست. کود ماهی حدود 2٪ نیتروژن دارد ، که همان کودهای آلی است.صادرات کود
کودهای ماهی یک روش طبیعی برای تأمین فراوانی مواد معدنی و ویتامین ها به گیاهان است ، چه شما در حال رشد گل سرخ ، سبزیجات ، میوه ، سرخس یا حتی گیاهان خانگی باشید.صادرات کود
سه نوع کود ماهی وجود دارد: وعده غذایی ماهی ، امولسیون ماهی و کود ماهی هیدرولیز. هر یک از اینها فواید خاصی برای گیاهان شما دارد و منبع غنی از مواد مغذی غلیظ است.صادرات کود
کود مایع ماهی
کود غنی شده ی ماهی محرک و معحزه گر رشد گیاه در خاک است و به علت تحریک کلسیم در خاک استوار شدن گیاه در خاک تضمین میکند.بعلاوه باعث گل انگیزی و افزایش رشد گیاه و در نهایت رشد مفید تر گیاه میشود.
کود مایع ماهی بعلاوه ماده ی آلی که درون خاک وجود دارد را افزایش میدهد و در نهایت جذب عنصر ها در خاک افزایش پیدا میکند.
ترکیب و تشکیل این کود از ریز مغذی ها و بقایای ماهی و عنصر های غذایی پر مصرف است و به گویشی بهتر کود ماهی مایع غنی شده با عنصر های میکروی و ماکرو که برای گیاه مهم و حیاطی است تهیه میشود.
انتخابی مقرون به صرفه و ایده آل برای تامین عنصر های مورد نیاز و مواد آلی در مزارع و باغات میباشد.
ویژگی های کود ماهی (مایع):
۱.افزایش سرعت در دریافت مواد معدنی توسط گیاه
۲.کم شدن موضعی ph
۳.گسترش ریشه و استحکام گیاه
خواص استفاده از کود مایع ماهی:صادرات کود
۱.استحکام بیشتر گیاه در مقابل پاتوژن هاصادرات کود صادرات کود
۲.مقاومت بیشتر گیاه و گسترش ریشهصادرات کود
۳.سرعت بیشتر عملکرد گیاهصادرات کود
این نوع کود مناسب برای تحرک بیشتر کلسیم در خاک است که باعت مقاومت بیشتر گیاه در خاک میگردد و همچنین موجب افزایش سرعت رشد گیاه و افزایش مواد آلی در خاک و جذب عنصر های خاکی و گل انگیزی بیشتر میگردد.صادرات کود
از مزایای استفاده از کود مایع ماهی میتوان به نداشتن عوازض کودهای شیمیایی و توانایی آبکی بودن برای ابیاری در حجم های بالا اشاره کرد.
و ناگفته نماند که کود مایع ماهی به عنوان قوی ترین کود آلی در دسته ی کود های آلی به شمار می اید.
همچنین این غذای کامل و مغذی گیاهی باعث گستردگی نیتروژن ، پتاسیم و فسفر درون گیاه میشود.
و از آنجایی که این کود از بقایای ماهی به وجود می اید برای تغذیه ی گیاه به عنوان کود بسیار مناسب است .
کود مایع ماهی دارای عطر و بوی معمولی است که قسمت بزرگی از ان به علت مواد تشکیل دهنده ی ان بوجود می اید.
کود خشک ماهیصادرات کود
این محصول کاربردی بیشتر در صنایع ذیل استفاده میشود
کارخانه ی تولید خوراک ابزیان،کارخانه ی تولید خوراک طیور،کارخانه تولید خوراک میگو،کارخانه ی تولید خوراک دام و تهیه ی کود های درختی مورد استفاده قرار میگیرد.
کود خشک ماهی برای تغذیه ی پرندگان:صادرات کود
این محصول در صنعت پر کاربرد مرغداری مصرف فراوانی دارد که تقریبا ۶ الی ۱۲% مواد تشکیل دهنده ی خوراک مرغ را در بَر میگیرد.
پودر ماهی برای تغذیه ی ماهی:صادرات کود
در سال های گذشته طبق امار ها با در نظر گرفتن رشد صنعت ابزیان روغن و پودر ماهی به عنوان غذا برای ابزیان استفاده میگردد.
کارخانه های تولید کود خشک ماهی:صادرات کود
ماهی ها در کارخانه های مربوطه به پودر تبدیل شده و سپس جهت تولید کود برای کشاورزی و باغات و خوراک طیور و دام مصرف میشود.
مصرف خوراکی پودر ماهی:صادرات کود
در تهیه ی بعضی مواد غذایی پودر ماهی استفاده میشود مانند سور،مهیاوه،سس خوراکی و…
یکی از بهترین خوراکی های سنتی که از پودر ماهی درست میشود مهیاوه میباشد.مهیاوه یا مهوه که به زبان عربی مِشاوَه بیان میشود از خوردنی های بینظیر جنوب کشور به شمار می آید.
مصرف های حیوانی از پودر ماهی:صادرات کود
پودر ماهی از پروتئین و ارزش غذایی بالایی برخوردار است از این رو بعنوان خوراک ابزیان و خوراک طیور و دام مورد استفاده قرار میگیرد.صادرات کود
کود خشک ماهی محصولی جامد و فراوری شده است که از پختن،خشک کردن،ابگیری و اسیاب ماهی خشک تولید و ساخته میشود.صادرات کود صادرات کود
برای تهیه ی پودر ماهی میتوان از هر نوع غذای دریایی استفاده کرد مانند ماهی ، میگو و… اما معمولا از ماهی های سطح پایین دریا که دارای روغن و استخوان زیادی هستند استفاده میشود.صادرات کود
این نوع محصول با مقدار های مختلف در تولید خوراک موجودات( طیور و دام و ابزیان)مصرف میشود.صادرات کود
کود خشک ماهی پس از ارگانیک شدن به دو روش کامل و قابل استفاده میشوند ۱.خشک کردن ماهی به روش زمینی ۲.خشک کردن ماهی به روش هوایی.صادرات کود صادرات کود
انواع کود ماهیصادرات کود
از انواع ماهی هایی که از آن ها به جهت استفاده کود آلی و ارگانیک یاد میشود میتوان به ماهی هایی اشاره کرد که در لایه های زیر دریا زندگی میکنند و استخوان های بزرگ و روغن زیادی دارند مانند متو ماهی ، ساردین های بزرگ و ماهی های جنوبی.
که در صنعت کود سازی از ساردین ها بیشترین استفاده میشود.صادرات کود
امولسیون ماهی
در دسته ی کود های آلی کود امولسیون ماهی به عنوان قوی ترین کود به شمار می اید.صادرات کود
کود امولسیون ماهی دارای عطر و بوی خاصی است که مقدار زیادی از این بود متوجه مواد تشکیل دهنده ی ان است.صادرات کود
امولسیون ماهی یک کود مایع است که از محصولات متفرقه ی تغذیه ای روغن ماهی و ماهی ساخته میشود.صادرات کود
امولیسون ماهی مناسب برای بسیار از نیاز های یک باغچه است و اما در اوایل بهار به عنوان کود سبز هم استفاده میشود. و به دلیل نیتروژن فراوانی که دارد رنگش سبز میباشد و مناسب برای استفاده برای سبزیجات خوردنی هم میباشد.برای استفاده از این نوع کود مراقب باشید.اگر خاک زمینتان به اندازه ی کافی حاوی نیتروژن است.استفاده از این امولسیون توصیه نمی شود.صادرات کود
از شرایط خاک زمین خود اگاهی ندارید؟ میتوانید یک ازمایش خاکی انجام دهید تا متوجه اوضاع زمین باشید و یا یک متخصص در این حوضه را استخدام کنید تا شرایط زمین رو به شما گزارش کند.
امولسیون ماهی آب رقیق شده و یک کنسانتره حجیم است که به زمین ها و چمن ها و باغ ها اعمال میشود.میتوان از بوی قوی ماهیی که دارد ان را شناسایی کرد.
امولسیون ماهی با سرعت بالا عمل میکند و در واقعا بسیار از محققان دانشگاه ایالت کارولینای بر این باورند که استفاده از این نوع کود هفته ای دوبار باعث رشد بسیار متفاوت گیاه نسبت به سایر فرکانس ها میباشد.
روش استفاده از امولسیون ماهی:
در یک گالن آب فقط مقدار ۱.۲ اونس امولسیون ماهی اضافه کنید.سپس با استفاده از ابزار مناسب به خاک گیاه منتقل کنید. شما میتوانید در هنگام کاشت یک درخت یا گیاه با یک شلنگ سم پاش کود امولسیون رو به ان اضافه کنید.
هیدرولیز ماهیصادرات کود
هیدرولیز چیست؟
یک نوع واکنش شیمیایی میباشد که در ان شرایط ایجاد شده اب نسبت به مواد دیگر واکنش هایی نشان میدهد و سپس اب ان ماده را میشکافد و چندین ماده ی متفاوت و مستقل از ماده ی اصلی تولید میکنید.
درواکنش هیدرولیز یا آبکافت از قطب های ملکول ها و یا برق برای تجزیه ی محلول در اب مورد استفاده قرار میگیرد.
و به عبارت بهتر هیدرولیز یا ابکافت به معنای تجزیه ی مواد به واسطه ی دخالت اب میباشد.
حال به هیدرولیز ماهی می پردازیم:
این هیدرولیز ها در نهایت کودی مشابه کود امولسیون ماهی میشود که معمولا از ماهی کامل و یا بقاقای جسم ماهی تولید میشود و اندام های شیلات مانند فلس،سر و دم ماهی،استخوان و گوشت در این فرایند دخالت دارند. این مواد به خمیر مخصوص اغشته میشوند.سپس این مواد با یک دیگر تخمیر میشوند تا مواد ماهی را به کود ماهی هیدرولیز تبدیل کنند.
ماهی هیدرولیز تمامی عناصر اصلی تغذیه یک گیاه را داراست(مانند ریز مغذی ها،اسید امینه و هورمون های رشد)
این نوع گود به عنوان اسپری خاک یا خاکریز مورد استفاده قرار میگیرید و همچنین فاقد بو میباشد.
کود هیدرولیز ماهی جدید ترین کود ماهی در دسته ی خود در بازار میباشد که از بقایا یا اضافات ماهی قبل از اینکه به اسید فسفریک تبدیل شود تشکیل میشود.
در واقع این نوع کود ماهی از ماهی هایی بدست میاید که بصورت تصادفی صید میشوند و در تور گرافتار میگردند.
هیدرولیز ها p.h پایین تری نسبت به امولسیون ها دارند در نتیجه میکرو مواد های مغذی ، پروتئین ها و ویتامین های بیشتری را نسبت به دونوع کود ماهی دیگر در خود جای میدهند.
ضایعات ماهی
استفاده از صنعت ضایعات ماهی به نام کود به هدف ایجاد خاکی حاصل خیز و کاربردی و ایجاد کردن محصولات کشاورزی با ارزش قدمت بسزایی دارد.
نتایج ازمایشگاهی بر روی ضایعات ماهی انجام شده نشان داده است که تنها کود ماهی میتواند باعث زیاد شدن وزن غلاف کروفیل برگ،پروتئین دانه،پتاسیم دانه و فسفر دانه گردد اما بیشترین استفاده و کاربرد را در پتاسیم دانه داراست.
این در حالی است که کود شیمیایی به تنهایی تاثیر زیادی در افزایش مقدار پروتئین دانه نداشته است. وهمچنین نتایج به دست امده گویای این مطلب است که اگر از ضایعات ماهی به عنوان کود بیشتر استفاده شود ما شاهد کاهشph خاک خواهیم بود از ۷.۶به ۶.۹ و بیشتر شدن شوری خاک از ۰.۴۵به۰.۷۵ دسی زمینس بر متر.
در حال حاضر ضایعات و مواد مغذی محصولات دریایی معضلی بزرگ و جدیِ محیطی به شمار میاید.مخصوصا که فساد پذیری این ضایعات و محصولات به شدت بالا میباشد بنا بر این نیاز به مدیریت دارد.
تقریبا ۲۲%بیومس دریایی را احشا و امعا ماهی ها تشکیل میدهد که منبع مغذی و قوی پروتئینازهای گوارشی هستند.و اگر این محصولات و ضایعات مورد استفاده قرار نگیرد به عنوان ذباله یا ضایعاتی با ارزش پایین دور ریخته میشود در نتیجه بهترین کاربرد میتواند در حوزه ی کود سازی باشد.
ضایعات ماهی منبع بسیار بزرگ و مهمی از پروتئین ها انزیم ها و پروتئولیتیک ها میباشند که بسیار مناسب برای باروری خاک است و به گیاه رشد بیشتری میبخشد.
به دلیل مقرون به صرفه بودن این محصول پر کاربرد میتوان در بسیار از دسته بندی های کشاورزی از کمپوزیت های کود ضایعات ماهی استفاده کرد.
به صورت کلی کاربرد ضایعات ماهی در صنعت کشاورزی جای مناسبی دارد و میتواند مکمل بسیار کار امدی برای کودهای شیمیایی و رشد گیاه و حاصل خیزی خاک باشد.

تفاوت امولسیون ماهی و هیدرولیز ماهی
تفاوت از نظر گیاهان جزئی است ، اما از نظر اقتصادی تفاوت های بزرگی وجود دارد.
امولسیون ماهی و هیدرولیز ماهی از بقیه بخش های صنعت ماهی شروع می شود . سپس اینها با مواد شیمیایی مختلف و آنزیمها درمان می شوند تا مولکولهای آلی بزرگتر را به مواد مغذی و سایر مولکولهای کوچک آلی تجزیه کنند.
درمان بیشتر ممکن است یکی از این دو مسیر را طی کند. آن را گرم یا سرد می کند. در صورت استفاده از فرآیند گرمایش ، امولسیون ماهی محصول نهایی است. هیدرولیز ماهی نتیجه استفاده از فرآوری سرد است.
یک بحث بزرگ بین مزایای امولسیون در مقابل هیدرولیز وجود دارد که کدام یک بهتر است؟
واقعیت این است که گیاهان می توانند اکثر مولکولهای بزرگ آلی یا حتی کوچک را از هر فرآیند استفاده کنند. به طور معمول میکروب های موجود در خاک این موارد را در گیاهان مغذی کاهش می دهند.
بنابراین استدلال مبنی بر اینکه گرما در فرآیند امولسیون مضر است ، بی معنی است. درست است که گرما پروتئین ها را تغییر می دهد ، اما برای استفاده از گیاهان باید از آنها استفاده کرد.
من فکر می کنم استدلال برای یا علیه هر یک از این فرایندها فقط بازاریابی اعجاب انگیز است. من هیچ مدرک علمی برای حمایت از برتری هر یک از فرآیندها ندیده ام.
کاربرد کود ماهی
از آن جایی که کودهای ماهی جزء دسته ی کود های آلی هستن و فواید مواد آلی برای خاک و گیاه از هیچکس پوشیده نیست. این عامل را میتوان به عنوان کاربردی ترین قسمت کود ماهی دانست.
مواد آلی خاک از تجزیه و بقایای گیاه ها حیوان ها که توسط موجودات ذره بینی ایجاد میشوند در خاک بوجود می آیند. و این امر نقس بسزایی در بهبود روند فیزیکی، بیولوژیکی،شیمیایی و حاصل خیزی خاک دارند و این عامل مهم تاثیر بسیار بالایی در روند رشد گیاه و عملکرد صحیح زمین دارد.
در خاک هایی که از نظر مواد آلی غنی میباشند ذرات خاک به واسطه ی مواد آلی درون خاک بهم میچسبند و بصورت دانه های بزرگ و درشت درمیایند اما اگر خاک از مقدار مواد عالی مناسب درون خودش برخوردار نباشد و یا عدم وجود مواد آلی در خاک وجود داشته باشد در این صورت بین ذرات خاک فاصله ایجاد میشود و این فاصله باعث کند شدن حرکت آب در خاک میشود در این حالت فضا ی خالی بین ذرات خاک را آب پر میکند و در این شرایط عمل تهویه خاک به خوبی انجام نمیشود و دچار مشکل خواهید شد.
اندازه ی جا به جایی کاتیونی که رابطه ی موثری با حاصل خیزی خاک دارد به طرز شایسته ای مربوط به مقدار مواد آلی موجود در خاک است.
یکی دیگر از ویژگی های کود ماهی اسیدی کردن خاک و کاهش ph ان میباشد که این دو فایده ی مهم باز هم به وجود مواد آلی در کود باز میگردد.
گاز کربنیکی که از تجزیه ی مواد آلی بوجود میاید وارد واکنش های شیمیایی خاک شده و به این ترتیب ph خاک را کاهش میدهد و حلالیت مواد موثر در تغذیه گیاه را بالا میبرد.
با توجه به توضیح هایی که در بالا ارائه شدن کاربرد های کود ماهی عنوان میشود:
۱.مقاوم ساختن ساختار خاک
۲.اضافه کردن خواص بافری
۳.کاهش تدریجی ph
۴.افزایش اندازه ی جا به جایی کاتیونی cac
۵.تهویه ی موثر تر به دلیل افزایش جداسازی ذرات خاک
۶.اضافه کردنقدرت چسبندگی در خاک های شنی
۷.کم کردن قدرت چسبندگی در خاک های رسی
۸.افزایش نگهداری اندازه ی آب مخصوصا در خاک های شنی
۹.بالا بردن سرعت نفوذ پذیری به علت جداسازی ذرات خاک
۱۰.پر رنگ کردن رنگ خاک و دریافت انرژی بیشتر
مواد تشکیل دهنده کود ماهی
کود ماهی اکثرا از بقایای ماهی هایی تولید میشوند که بصورت ناخواسته در تور صیادان گرفتار میشوند و دارای استخوان های بزرگ و روغن فراوانند. اغلب مواقع از محتویات داخلی بدن ماهی (دل و روده و معده و…) هم بعنوان کود استفاده میشود. که دارای مقدار زیادی پروتئین و ویتامین است که این دوعامل به رشد هرچه بیشتر گیاه و حاصلخیزی هرچه بهتر خاک کمک میکنند.
عناصر موجود در این کود ترکیباتی از قبیل نیتروژن،ویتامین،فسفر،پتاسیم،پروتئین،کلسیم،منگنزو… میباشد.
پتاسیم نقش اساسی در رشد و تولید مثل گیاه دارد.عدم وجود پتاسیم در خاک باعث کم شدن استحکام گیاه و نوسان داشتن دمای گیاه میشود همچنین فقدان پتاسیم در خاک باعث کم شدن مقاوت گیاه در برابر افات میشود.اما نگران نباشید چون کود ماهی حاوی مقدار معینی پتاسیم است که باعث سلامت کلی اندام رشد میشود و این امر باعث قوی تر شدن گیاه در مقابل بیماری ها میگردد.
در ساختار گیاه نقش اصلی را عنصر فسفر ایفا میکند که به عنوان یک کاتالیزور در واکنش های بیو شیمیایی موثر است.
وظیفه ی مهم دیگر عنصر فسفر در گیاه جذب و تبدیل انرژی خورشیدی به ترکیبات مورد نیاز گیاه است که خوشبختانه کود ماهی حاوی مقدار مناسبی از فسفر میباشد.

نحوه استفاده امولسیون ماهی برای باغات
برای استفاده از این نوع کود در قدم اول باید امولسیون ماهی رقیق شود.
سپس پایه ی گیاهان را با ان گالن آب ماهی پر کنید. برای کاشته هر چشمه چمن شما میتوانید با استفاده از کود امولسیون ماهی و یک شلنگ سمپاش این کار را به خوبی انجام دهید.
این روش بسیار ساده است. برای هر 1 گالن آب 3 قاشق غذاخوری کنسانتره امولسیون ماهی مخلوط کنید. این تعداد را با تعداد آب گالن مورد استفاده خود افزایش دهید. این همه چیزی است که در آن وجود دارد. کود ماهی شما آماده است.
در باغچه ، کود خود را به عنوان یک گیاه جوانه زده مانند کود مایع با آبیاری گیاهان با محلول از طریق برگهای آن بمالید. به عنوان مثال توصیه می شود در هر گیاه گوجه فرنگی حدود 1/2 گالن استفاده شود.
آنها حاوی نیتروژن فراوان – فسفر- پتاسیم هستند که عناصر اصلی گیاه هستند. عناصر ریز مغذی مانند کلسیم ، منیزیم ، سدیم و غیره که بطور مداوم توسط گیاهان نیاز خود را بر طرف میکند.
برخی از آن را به صورت کود خشک به نام غذای ماهی استفاده می کنند و به همان روشی که پودر کود استخوانی اضافه می شود آن را به گلدان کمپوست اضافه می کنند.
مواد مغذی حاصل از امولسیون ماهی باعث می شود گیاهان قوی تر و در برابر آفات مقاوم باشند. علاوه بر این روغن اسطوخودوس با استفاده از گزینه دئودوریزه ، بوی ماهی را از بین می برد.
یکی دیگر از مزایای امولسیون ماهی این است که گیاهان بیش از حد تغذیه نخواهند شد.این مواد مغذی به افزایش سلامت خاک و میکروب های خاک کمک می کند.
طرز تهیه کود ماهی
فضولات ماهی منبع مناسب و غنی برای رشد گیاهان است.در اصل فضولات ماهی ها عنصر های نادر و مهم برای رشد گیاه هستند.
بسیار بعید است که کسی غذای ماهی یا امولسیون ماهی را در خانه درست کند. اما قطعاً ساختن کود ماهی هیدرولیزه بسیار آسان تر است. به ظروف محکم ، مقدار زیادی ماهی و نوعی قند احتیاج دارید. یا قند قهوه ای یا ملاس مخلوط شده با خاک اره می توانند برای اجزای قند مفید باشند.
روند تهیه این نوع کود ماهی بسیار شبیه کمپوست بوکاشی است . در این فرایند بی هوازی ، باکتری ها طی مدت زمان یک ماه ماهی ها را تجزیه می کنند و آن را به یک مایع تبدیل می کنند.
پس از کشیدن آن برای از بین بردن قطعات بزرگ (که می توانید دوباره تجزیه کنید تا بیشتر تجزیه شود) ، سپس مقادیر این ماده را در آب رقیق می کنید تا به عنوان کود استفاده کنید.
چگونه می توان کود امولسیون ماهی خانگی را تهیه کرد؟
امولسیون های فروشگاهی قابل اعتماد و صومعه هستند ، اما قطعاً می توانید خودتان ان را بسازید.
محصولات موجود در فروشگاه از قسمت های مختلف ماهی ساخته شده است . خون ، دم ، سر ، حشره و غیره. برخی از آنها از ماهی خام استفاده می کنند و بعضی از آنها را به صورت پخته استفاده می کنند. برخی ممکن است جلبک دریایی را برای افزودن ارزش غذایی اضافه کنند.
امولسیون های خانگی سرشار از مواد مغذی و همچنین قارچ ها و باکتری هایی هستند که مورد نیاز گیاهند.دستور العمل های مختلفی را برای تهیه کود امولسیون ماهی وجود داد.
کدام ماهی برای کود مناسب تر است؟
ماهی هایی برای کود مناسب هستند که استخوان های بزرگ و روغن فراوان دارند و از طرفی برای مصرف خوراکی انسانها هم استفاده نمیشوند.
بعضی ماهی ها مصرف خوراکی انها برای بدن انسان مضر است مانند ماهی هایی که در اب های پر از اهن زندگی میکنند اما این دسته ماهی بسیار مناسب برای کود شدن هستند و منبع اهن بسیار مغذی برای خاک و گیاه میباشند در نتیجه برای کود سازی بیشتر از ماهی هایی استفاده میشود که برای انسان مصرف خوراکی نداشته باشد.
اکنون که پیشینه ای از کود ماهی دارید ، اجازه دهید نگاهی بیندازیم به این که از چه نوع ماهی استفاده خواهیم کرد. هنگام صحبت از ماهی ، از نظر تجاری ، دو شرکت برای فروش ماهی دو گزینه دارد
اولی ماهی است که مردم می خورند. اینها معمولاً همه ماهی هایی هستند که شما از آنها مثل ماهی تن ، ساردین ، تیلاپیا و ماهی قزل آلا می دانید. اکنون در بسیاری از موارد برخی از این ماهی ها به نوعی در کود ماهی استفاده می شوند. این می تواند ناشی از عدم تقاضای مصرف انسان باشد یا فقط از قراضه هایی مانند سر ، فلس و باله استفاده شود.
بیشتر آنچه در کود ماهی مورد استفاده قرار می گیرد ماهی های آشغال ، قراضه یا ماهی است که به دلیل میزان سمیت زیاد توسط انسان قابل مصرف نیست. به عنوان مثال منادن بخش بزرگی از زندگی خود را در آب آلوده به فلزات می گذراند. بنابراین آنها کود کاملی درست می کنند ، اما نه غذای مناسب.
کود ماهی مزایای بسیاری برای شما و باغ شما دارد. مهمتر از آن ، یک مزیت پنهان مزایایی است که برای اکوسیستم مینی که حیاط خلوت شماست انجام می دهد. کود ماهی به سادگی یکی از بهترین راه ها برای رشد محصولات با کیفیت و کمک به تجدید مواد مغذی موجود در خاک شما است.
کودهای ماهی نسبت به انواع دیگر کودها میزان رطوبت آهسته تری دارند ، بنابراین لازم نیست که تقریباً به دفعات استفاده شود.
میکروب ها دوست دارند از مواد آلی تغذیه کنند و این باعث می شود خاک بسیار سالم و گیاهان بسیار سالم ایجاد شود. در حالی که کود ماهی پیشنهادات زیادی را نیز دارد.

کود ماهی آیا ارزش خرید آن را دارد؟
قبل از اینکه به هر مرحله دیگری بروم ، اجازه دهید بگویم که محصول هیچ مشکلی ندارد. این تنها به رشد گیاهان کمک می کند.
این نوع کود کودی مقرون به صرفه است که نسبت به کود های آلی در دسته ی خود از کیفیت مناسبی برخوردار است.
به علت فواید زیادی که در این نوع کود ایجاد شده که در تیتر های بالا بصورت کامل در موردش صحبت شده میتوان با خیال راحت از ان استفاده کرد و شاهد نتایج فوقالعاده ی ان بود.
کود ماهی بسیار محبوب است. گزارش شده است که منبع خوبی از مواد مغذی و منبع خوبی از پروتئین ها ، اسیدهای آمینه و روغن ها برای گیاهان شما است. آیا گیاهان می توانند از پروتئین و روغن ماهی استفاده کنند؟ آیا کود ماهی منبع خوبی از مواد مغذی است؟
پاسخ بله است
آیا کود ماهی ارگانیک است؟
قطعا میتوانیم بگوییم این کود کودی الی و ارگانیک است و میتوانیم به دلیل های مختلف استناد کنیم که واضح ترین دلیلش طبیعی بودن این کود است.
مواد آلی ناشی از کود های ماهی و بقایای بدن ماهی بصورت مداوم در خاک کم میشود.در نتیجه استفاده از کود های تقویتی مناسب به منظوره جلوگیری از این عمل ضروری است.
منظور از کود های ارگانیک ، کودهایی هستند که از بقایای جانوری و فضولات و گیاهان ایجاد میشود.
کود های آلی را میتوانیم به سه دسته ی مجزا از هم تفکیک کنیم که عبارتند از:
۱.کود های حیوانی
۲.کودماهی
۳.کود ایجاد شده از بقاقیای گیاهان(کود سبز)
کودهای حیوانی شامل فضولات حیوانات و بقایای بدن انها است و کود ماهی هم از بقایای بدن ماهی که بصورت مایع و خشک شده و امولسیون شده و هیدرولیز شده در بازار عرضه میگردد.
کود های آلی یا ارگانیک از ارزش غذایی پایینی برخوردارند بیشترین کاربرد را در اصحالات خاک دارند مانندتخلخل،دانه بندی،نفوذ پذیری،رطوبت و…
کود ماهی به علت فراوان بودن مواد آلی که درون خود جای داده است در هر هکتار مقدار ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ گرم توصیه میشود.همچنین درصد ازت در کود ماهی بیشتر از بقیه ی کود های آلی مبیاشد.
ماهی نیز مانند سایر محصولات طبیعی می تواند یک کود عالی باشد که سرشار از ویتامین ها ، اسیدهای آمینه ، پروتئین ها و… است.بیشتر کودهای ماهی آلی هستند. آنها ریز مغذی های دیگری را ارائه می دهند که کودهای استاندارد ان فاقد پی کا هستند.
صادرات کود اسید هیومیک به افغانستان
- جلو گیری از سله بستن و نرمی و پوکی خاک مزرعه و باغ
- تهیه شده از خالصترین عصاره هیومیک از منابع لئوناردیت آمریکای شمالی
- هر یک کیلو گرم هیومیک برند قدرتمند پرینوا معادل استفاده ده تن کود دامی پوسیده در خاک میباشد.
- باز کننده عناصر بلوکه شده در خاک و در اختیار گذاشتن مواد غذایی بلوکه شده در اختیار ریشه
نکته ی حائز اهمیت این که کلیه کود های وبسایت آل کود ثبت کودی دارند و دارای مجوز اب و خاک و شماره ثبت پروانه بهره برداری می باشند.
جهت دریافت لیست قیمت کود میتوانید با از بخش تماس باما در قسمت پایینی همین صفحه پیام ارسال نمائید.
وبسایت آل کود
جهت خرید اسید هیومیک humic acid میتوانید از بخش تماس با ما () در قسمت پایینی همین صفحه و یا جهت مشاوره محصولات اقدام فرمائید.
جهت دریافت مشاوره کشاورزی هم میتوانید از بخش پرسیدن سوال و یا سوالات پرسیده شده در بخش سربرگ اصلی سوال خود را مطرح کنید در اسرع وقت کارشناسان سایت آل کود به شما پاسخ خواهند داد.
قیمت اسید هیومیک
قیمت کود acid humic به فاکتورهای متعددی بستگی دارد. ازجمله:
- نوع آن: گرانوله، مایع و پودری
- تولید داخلی و یا کود وارداتی (معمولاً قیمت Acid humic خارجی به نوسانات قیمت دلار تغییر پیدا میکند. مانند: هیومیک اسید امریکایی و…)
- مورداستفاده (متناسب با گیاه، درخت و یا گل)
اسید هیومیک Acid humic
در کشاورزی بهعنوان کود اهمیت ویژهای دارد. چون باعث تقویت گیاهان و درختها میشود. و بهطور قابلملاحظهای بازدهی محصولات کشاورزی را افزایش میدهد.
از طرف دیگر نیز، در دهههای اخیر با ظهور کشاورزی گسترده و صنعتی، از غنای خاک کاسته شده است. جهت کشت و بارآوری محصولات پربازده لازم است خاک با کود اسید هیومیک تقویت شود. در ادامه مطلب درباره مزایا و میزان مصرف اسید هیومیک ، قیمت اسید هیومیک ، خرید اینترنتی اسید هیومیک و… صحبت کردهایم.
- اگر میخواهید از فواید هیومیک در کشاورزی مطلع شوید؛
- اگر به دنبال مناسبترین کود هیومیک برای کاکتوس و کود اسید هیومیک برای گلهای اپارتمانی هستید؛
- اگر میخواهید با نحوه مصرف هیومیک پودری و نحوه مصرف اسید هیومیک مایع آشنا شوید؛
- اگر به دنبال مناسبترین قیمت هیومیک و خرید اینترنتی اسید هیومیک هستید؛
صفحه محصولات ما را مشاهده بفرمایید.
و در ادامه مطلب همراه ما باشید.
[ما همواره تلاش میکنیم محصولات کود humic acid باکیفیت و با مناسبترین قیمت ارائه کنیم.]
فهرست مطالب:
- اسید هیومیک چیست
- طرز تهیه
- مزایا
- انواع
- گرانوله
- مایع
- پودری
- کاربردهای اسید هیومیک
- در کشاورزی
- برای گل
- بهترین زمان مصرف
- میزان مصرف هیومیک پودری
- نحوه مصرف کود هیومیک
- نحوه مصرف هیومیک پودری
- نحوه مصرف هیومیک مایع
- قیمت اسید هیومیک
- خرید اینترنتی اسید هیومیک
هیومیک اسید acid humic چیست یا اسید هیومیک humic acid چیست؟
هيوميك اسيد یک ماده آلی است که از لئوناردیت (Leonardite) استخراج میگردد. درواقع، از باقیمانده انواع گیاهان در دلِ زمین به وجود میآید. که طی فرایندهای خاصی با توجه به شرایط مختلف، باقیمانده گیاهان به هیومیک تبدیل میشود.
رنگ اسيد هيوميك قهوهای تیره هست. و ترکیبات آن به نسبتهای مختلفی نیتروژن، فسفر، ازت، گوگرد، کلسیم، منیزیم، روی و مس و… است.
كود اسيد هيوميك عامل تحریککننده رشد گیاه از طریق افزایش حجم و میزان ریشههای آن است. و مهمترین تأثیر آن کمک به گیاه برای جذب غذای لازم از طریق ریشهها میباشد.
با افزایش ریشه گیاه، جذب مواد آلی و معدنی توسط گیاه افزایشیافته و گیاه بهتر و سریعتر رشد میکند.
درواقع کود اسید هیومیک میزان دریافت موادی ازجمله نیتروژن، کلسیم، پتاسیم، فسفر و منیزیم توسط ریشههای گیاه را افزایش میدهد.
بهطور طبیعی در خاک تمام مناطق زمین میزانی از هيوميك وجود دارد. اما در خاکهای مناطق خشک مقدار آن بسیار کم است.
اهمیت هیومیک اسید در ایران
ازآنجاییکه ایران یک منطقه خشک است، مقدار آن در خاک زمینهای کشاورزی کشورمان بسیار کم هست. و لازم است در کشاورزی و باغداری مقدار مناسبی از این هیومیک استفاده کنید. تا محصولات پر بازدهی داشته باشید.
عملکرد هیومیک اسید در محیط خاک
اسيد هيوميك محیط مناسبی برای رشد و فعالیت برخی باکتریهای مفید موجود در خاک فراهم میکند. و فعالیت باکتریها، باعث تولید مواد مغذی لازم برای گیاه میشود. که این امر تأثیر زیادی برریشههای گیاه در رشد و جذب مواد غذایی لازم برای گیاه دارد.
و بهنوعی این باکتریها در سوختوساز گیاه تعادل برقرار میکنند. و همچنین با سوختوساز خود، خاک را حاصلخیز میکنند.
درواقع، ریشه گیاه غذای باکتری را فراهم میکند. و باکتریها هم با فعالیت خود، غذای موردنیاز گیاه را فراهم میکنند. همچنین ترشحات باکتریها، ریشه گیاه را از آفات و بیماریها مصون نگه میدارد.
تمام این فرایندها در صورت وجود اسید هیومیک اتفاق میافتد.
طرز تهیه اسید هیومیک
اسید هیومیک در طبیعت در فرایند کُمپوست شدن باقیمانده انواع گیاهان انباشتهشده رویهم شکل میگیرد. که این فرایند طی سالهای زیادی به طول انجامیده است.
این ماده از لئوناردیت (Leonardite) استخراج میگردد. که یک منبع سرشار از اسید هیومیک در طبیعت هست.
به روشهای مختلفی اسيد هيوميك از این ماده استخراج میگردد. که هرکدام جزئیات تخصصی مفصلی دارند. که از حوصله این مطلب خارج است.
همچنین با روشهایی هم از زغالسنگ نیز acid humic استخراج میشود.
مزایای اسیدهیومیک
با توجه به توضیحات قبلی درباره کارکرد و ساختار این ماده، مزایای فراوانی برای کشاورزی دارد. و همچنین بهعنوان کود تقویتی گلهای آپارتمانی ازجمله کاکتوس و غیره بکار میرود.
به خاطر چنین مزایایی کاربرد آن در کشاورزی و پرورش گلهای آپارتمانی کمک فراوانی به رشد و تقویت گیاه میکند.
مهمترین فواید هيوميك اسيد
برخی از مهمترین مزایای استفاده از acid humic در کشاورزی به شرح زیر است:
فواید هیومیک اسید بر خاک:
- کود acid humic با حفظ ساختار خاک باعث میشود مواد مفید برای گیاه آب شویی نشده و از دست نرود.
- فعالیتهای باکتریهای مفید موجود در خاک را بیشتر میکند. که این امر (فعالیت باکتریها) مواد موردنیاز گیاه را تأمین میکند.
- به تقویت ساختار خاک زمین کشاورزی و مقاوم کردن آن در برابر فرسایش کمک میکند.
- میزان سمی بودن خاک را کاهش میدهد.
فواید هیومیک اسید بر گیاه و درخت:صادرات کود
- گیاهان و درختها را در مقابل خشکی و کمآبی مقاوم میکند.
- به شکوفه دادن درختها، جوانه زدن بذرها و بزرگتر شدن میوههای درختها و صیفیجات کمک میکند.
- گیاه را در مقابل شوری آبها و کمآبی مقاوم میکند.
- گیاه را در برابر سرما مقاوم میکند.
- مقاومت گیاهان را در برابر بیماریهای مختلف بیشتر میکند.
- سرعت جوانه زدن انواع بذر گیاهان را بیشتر میکند.
فواد هيوميك اسيد برریشه:صادرات کود
- قابلیت جذب آهن توسط ریشههای گیاه و درختها را افزایش میدهد. (با فرایند کلاته کردن خاک.)
- میزان جذب سایر انواع کودهای شیمیایی استفادهشده را افزایش میدهد.
- سیستم ریشههای گیاه را در جهت رساندن مواد غذایی لازم به گیاه تقویت میکند.
- میزان ریشه زنی درختها و گیاهان را بیشتر میکند.
- از برخی از بیماریهای گیاهی که در ریشهها ظاهر میشوند، جلوگیری میکند.
سایر فواید کود اسید هیومیک :
- کم و کیف محصول گیاهان و درختها را افزایش میدهد.
- acid humic یک کود ارگانیک و غیر شیمیایی است. و برای گیاهان، درختها و محیط زیست خطری ندارد.
- بازدهی محصولات باغی و زراعی را بیشتر میکند.
- یک کود کاملاً طبیعی است. و با محیط زیست سازگار میباشد.
- برخلاف انواع کودهای شیمیایی، پایداری و دوام بیشتری در خاک دارد.
انواع هیومیک اسیدصادرات کود
کود اسید هیومیک دو نوع اصلی دارد:
- نوع هیومیک فعال
- نوع هیومیک غیرفعال
نوع غیرفعال، بهطور مستقیم از منبع اصلی آن یعنی لئوناردیت استخراج میگردد. که در آب قابلحل نمیباشد.
نوع فعال، از acid humic غیرفعال استخراج میگردد. که دارای حالتهای پودری و مایع میباشد. این نوع قابلیت حل شدن در آب را دارد.
کود هیومیک شکلهای مختلفی دارد: گرانول، مایع و پودری.
در ادامه هر یک را توضیح میدهیم.
اسید هیومیک گرانولهصادرات کود
هیومیک گرانوله حالت کم محلول در آب میباشد. که بهطور مستقیم از لئوناردیت به دست میآید. و از نوع هیومیک غیرفعال است. شکل گرانول به همین خاطر مدت زیادی در خاک باقی میماند. (قیمت شکل گرانوله ارزانتر است.)
هیومیک اسید مایعصادرات کود
شکل مایع از نوع هیومیک فعال است. به همین خاطر جذب آن توسط گیاه سریعتر است.
هیومیک اسید پودریصادرات کود
شکل مایع به طرق مختلفی خشکانیده شده و به پودر تبدیل میکنند. که هیومیک آنهم از نوع فعال است. (قیمت آن چند برابر شکل گرانوله هست.)
شکل پودری و مایع برای استفاده در سیستمهای آبیاری مناسبتر است. چون در آب قابلحل است. و البته در خاک مدتزمان زیادی نمیماند.
کاربردهای هیومیک اسید
این ماده کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارد. ازجمله در صنایع زیر:
- صنعت استخراج نفت
- صنعت تصفیه فاضلاب
- احیا کردن خاکهای آلودهشده با مواد نفتی و شیمیایی
- صنعت داروسازیصادرات کود
- صنعت کشاورزی
که بیشترین کاربرد آن در صنعت کشاورزی و پرورش گلهای آپارتمانی است.
کاربرد اسیدهیومیک در کشاورزیصادرات کود
كود هيوميك بهعنوان یک کود قوی و طبیعی، جهت رشد گیاه، موارد استفاده متعددی دارد. ازجمله برای درختان، گیاهان کشاورزی، باغچهها و گلهای آپارتمانی بکار میرود.
کود acid humic در مناطقی که خاکهای آهکی و یا قلیای دارند، بیشتر تأثیرگذار هست. چون آهن خاک و دیگر مواد معدنی را برای گیاه قابلجذب میسازد.
در نواحی گرم و خشک نیز کاربرد دارد. زیرا کمک میکند ریز ارگانیسمهای درون خاک فعالتر شوند. که نتیجه این امر کمک به رشد گیاه در نواحی خشک و کم آب است.
ازآنجاییکه تأثیر خیلی زیادی بر رشد و سلامت انواع درختان و گیاهان دارد. در مناطق خشک ایران میتوان با آن فقر خاک را تا حدودی جُبران نمود.
اهمیت هیومیک اسید در کشاورزی
همانطور که پیشتر توضیح دادیم، این ماده غنی و ارزشمند میتواند به محصولات کشاورزی و درختها جان تازهای ببخشد.
ازجمله کارکردهای این ماده آلی عبارتاند از:
- تقویت خاک و افزایش حاصلخیزی آن
- تقویت گیاه و مخصوصاً ریشه آن
- کنترل بیماریهای گیاه در ریشه
که نتیجه بازدهی محصولات بیشتر و سالمتر میباشد.
ازاینرو، کارشناسان کشاورزی استفاده از این کود را در کشاورزی و باغداری پیشنهاد میکنند. چون هم ارگانیک هست. و هیچ آسیبی برای گیاهان و یا محیطزیست ندارد.
کاربرد اسید هیومیک برای گلهای اپارتمانی
پیشتر کاربردها و مزایای acid humic را توضیح دادیم. که هیومیک برای گلهای آپارتمانی نیز مفید هست. چون باعث رشد و تقویت گل میگردد.
پیشنهاد میشود از هیومیک برای گلهای اپارتمانی با توجه به نیاز و دستور مصرف برای آن گل استفاده کنید. تا همیشه گلهای شاداب و باطراوتی داشته باشید.
اهمیت اسیدهیومیک برای کاکتوس
هیومیک برای کاکتوس و گلهای آپارتمانی اهمیت بیشتری دارد. چون معمولاً گلها در گلدان حجم خاک کمتری در اختیار دارند.
تأثیرات هیومیک بر کاکتوسها عبارتاند از:
- میزان ریشههای کاکتوس را افزایش میدهد. که کاکتوس میتواند مواد غذایی موردنیاز خود را در خاک کمحجم بهراحتی جذب کند.
- فرایند فتوسنتز در کاکتوس را بهبود میبخشد.
- مقاومت گیاه کاکتوس را در مقابل استرس دمایی و … افزایش میدهد.
بهترین زمان مصرف هیومیک اسید
از آنجائی که کود acid humic یک کود آلی هست. و مواد اولیه آن مواد طبیعی است، و یک کود شیمیایی نیست، محدودیت خاصی در زمان استفاده از آن نیست.
اما بهتر است بهطور منظم و در زمان مشخص فرایند کود دهی را انجام دهید. تا بیشترین تأثیر را داشته باشد. و اینکه گیاه یا درخت بتواند بیشترین مقدار مواد موجود در کود را جذب کند.
بهترین زمان استفاده از هیومیک برای درختها، موقع کاشت نهال درخت است. البته در دوران باردهی درختان نیز متناسب با نوع درخت باید استفاده شود.
استفاده از کود هیومیک قبل از کاشت نهال و یا محصول، قدرت حاصلخیزی خاک را بیشتر میکند. و همچنین نهال زودتر و سریعتر ریشه میزند. در کل بستر مناسبی برای رشد درخت و گیاه فراهم میآورد.
گیاهان و درختها در دو زمان بیشترین نیاز را به کود دهی و تغذیه دارند. یکبار در دوره رشد گیاه و درخت، و همچنین در موقع میوه دهی.
معمولاً پیشنهاد میشود هرسال 2 بار کود دهی هیومیک را انجام دهید. این فرایند بستر بسیار مناسبی برای رشد گیاهان فراهم میکند.
میزان مصرف هیومیک اسید پودری
میزان مصرف acid humic پودری ، مایع و یا گرانوله به عوامل متعددی بستگی دارد. ازجمله:
- نوع محصول زراعی، گل و یا گیاه
- سن درخت یا گیاه
- نوع خاک منطقه جغرافیایی
میزان مصرف را باید با توجه به موارد بالا در نظر بگیرید. چون استفاده میزان کم اثربخشی خوبی نخواهد داشت. و همچنین استفاده بیشازحد ممکن است آثار نامطلوبی بر گیاه و یا درخت داشته باشد.
نحوه مصرف کود هیومیک اسید
با توجه به شکل کود هیومیک ، به روشهای مختلفی استفاده میشود. ازجمله:
- محلولپاشی
- تزریق به شکل محلول در سیستم آبیاری
- چال کود
- آغشته کردن بذر
با توجه به نوع محصول و گیاه، و همچنین زمان کود دهی یکی از روشهای بالا بکار برده میشود.
نحوه مصرف اسیدهیومیک پودری
نحوه مصرف هیومیک پودری و گرانوله بهصورت چال کود و محلول نمودن در آب است. همچنین بهصورت آغشته کردن بذر هم بکار میرود.
نحوه مصرف اسیدهیومیک مایع
نحوه مصرف هیومیک مایع بیشتر بهصورت همراه با آبیاری گیاه و درخت است. همچنین بهصورت محلولپاشی نیز کاربرد دارد.
تأثیر اسیدهای هیومیک حاصل از ضایعات آلی فرآوری شده با کرم خاکی بر رشد گیاه:صادرات کود
برخی از اثرات اسیدهای هیومیک ، در هنگام تجزیه مواد زاید آلی توسط کرمهای خاکی (vermicomposting) ، بر رشد گیاهان مورد بررسی قرار گرفت. در آزمایش اول ، اسیدهای هیومیک با استفاده از روش کلاسیک اسید قلیایی / اسید کلاسیک و از مخلوط محیطی بدون آب (Metro-Mix 360) از کود ورمی کمپوست استخراج شدند .
برای تهیه دامنه 0 ، 50 ، 100 ، 150 ، 200 ، 250 ، 500 ، 1000 ، 2000 و 4000 میلی گرم هومات به ازای هر کیلو گرم وزن خشکی محیط ظرف ، و نهال گوجه فرنگی در مخلوط ها رشد داده شد.
در آزمایش دوم ، هومات های استخراج شده از کود دامی خوک و مواد غذایی ورمی کمپوست با ورمیکولیت مخلوط شدند تا دامنه 0 ، 50 ، 125 ، 250 ، 500 ، 1000 و 4000 میلی گرم هومات به ازای هر کیلوگرم وزن خشک محیط ظرف ، و نهال های خیار در مخلوط ها رشد داده شدند.
هر دو نهال گوجه فرنگی و خیار روزانه با یک محلول حاوی کلیه مواد مغذی مورد نیاز سیراب می شدند تا اطمینان حاصل شود که هرگونه اختلاف در پاسخ های رشد واسطه مواد مغذی نیست.
ترکیب هر دو نوع اسید هیومیک مشتق از ورمی کمپوست ، در هر دو نوع محیط رشد گیاه بدون چربی ، رشد گیاهان گوجه فرنگی و خیار را از نظر ارتفاع گیاهان ، مناطق برگ ، شاخه و وزن خشک ریشه بطور معنی داری افزایش داد. رشد گیاه با افزایش غلظت اسیدهای هیومیک موجود در محیط تا حد معینی افزایش یافته است .اما این با توجه به گونه های گیاهی ، منبع vermicompost و ماهیت محیط ظرف متفاوت است.
رشد گیاه با تمرکز گیاهان با 50 تا 500 میلی گرم در کیلوگرم اسید هیومیک افزایش می یابد ، اما غالباً وقتی غلظت اسیدهای هیومیک به دست آمده در محیط ظروف از 500-1000 میلی گرم در کیلوگرم بیشتر شد ، بطور قابل توجهی کاهش می یابد. این پاسخ های رشد احتمالاً به دلیل فعالیت هورمون مانند اسیدهای هیومیک از ورمی کمپوست ها بوده یا می تواند به دلیل هورمون های رشد گیاهی جذب شده بر روی هیومیک باشد.
طیف مادون قرمز اسیدهای هیومیک و مواد مرتبط:صادرات کود
اسیدهای هیومیک و فولویک از چندین منبع بسته به ویژگیهای جذب مادون قرمز به سه نوع طیفی تقسیم شدند. افراد متعلق به تیپ I گروههای مساوی به همان اندازه 1720 و 1600 cm-1 نشان دادند که هیچ جذب قابل توجهی در سطح 1/1640 cm-1 مشهود نیست. یک ویژگی متمایز از آماده سازی دادن طیف های نوع II باند بسیار قوی 1720 سانتی متر-1 ، شانه در 1650 cm-1 و عدم وجود باند 1600 سانتی متر-1 بود.
آماده سازی نوع III نوارهای مشخصی را نشان می دهد که پروتئین ها و کربوهیدرات ها را نشان می دهند. تغییرات طیفی مشاهده شده در منطقه 1700-1600 سانتی متر-1 نشان داد که فرایند humification ، بخشی از آن ، از دست دادن گروه های COOH و تغییر در محیط CO از حالت آزاد یا ضعیف H- پیوند شده تا کاملاً شاداب است. تشکیل می دهد.
از بین بردن اسیدهای هیومیک حل شده و آهن هنگام مخلوط شدن در رودخانه:صادرات کود
شیمی رودخانه اسیدهای هیومیک محلول با انجام مطالعات میدانی و آزمایشگاهی مشخص شد. این رویکردها در یک بررسی از خور خور آمازون ترکیب شدند در حالی که آزمایشات اختلاط آزمایشگاهی با استفاده از کسری از آب رودخانه فیلتر (0.45 .00 001 میکرومتر) از آب لوس (اسکاتلند) انجام شد.
نتایج نشان می دهد که بخش کوچکی از مواد آلی محلول در رودخانه ترجیحا و به سرعت در طول مخلوط کردن رودخانه لخته می شود. این کسر جزء وزن مولکولی بالا اسیدهای هیومیک محلول است (0/0 − 1/0 میکرومتر فیلتر شده).
تقریباً 60-80٪ از اسید هیومیک محلول در این رودخانه ها هنگام مخلوط کردن رودخانه جمع می شود. این نشان دهنده حذف تنها 3-6٪ از مواد آلی محلول در رودخانه است و مسئول رفتار غیر محافظه کارانه اسید هیومیک محلول در خور خور آمازون است حتی اگر کربن آلی محلول در کل محافظه کار باشد.
وابستگی به شوری که اسید هیومیک در آن در رودخانه ها جمع می شود شبیه به آهن است. این بدان معنی است که هر دو ماده سازنده ممکن است توسط مکانیسم مشترک لخته شدن کلوئید از آب رودخانه خارج شوند.
استفاده از درمان قلیایی برای کاهش لجن و بازیابی اسید هیومیک:صادرات کود
روش جدیدی برای کاهش لجن فعال شده با ضایعات و استخراج اسید هیومیک برای کود مایع معرفی شده است. لجن با NaOH (0.4 گرم در گرم جامد خشک ، 8 ساعت) از هم جدا شد و پس از آن سانتریفیوژ شد و به دست آوردن این ماده رویی.
لجن باقیمانده پس از آن آبگیری شد ، در حالی که از این مایع رویی برای استخراج اسید هیومیک با غشای فرافیلتراسیون استفاده شد. نتایج نشان داد که تیمار قلیایی بیش از نیمی از ماده آلی لجن را که 24 درصد اسید هیومیک با توده تشکیل شده بود ، حل کرد.
پس از اینکه این مایع رویی 20 بار با استفاده از غشایی با قطع وزن مولکولی از 1000 غلظت شد ، بازدارنده حاوی 94.5٪ از ارگانیک های محلول بوده و می تواند برای تولید کود اسید هیومیک استفاده شود.
علاوه بر این ، تنها 26٪ از NaOH مصرف شد و باقیمانده سدیم موجود در شار نفوذ نیز قابل استفاده مجدد است. با توجه به حذف آب و مواد آلی ، لجن حاصل از آب نمک می تواند 60٪ کاهش یابد در حالی که در مقایسه با نمونه هایی که تیمار قلیایی دریافت نکرده اند.صادرات کود

شسته شدن نیترات ازت و باقیمانده کود اسید هیومیک در خاک مزرعه:صادرات کود
برای روشن شدن تأثیر احتمالی کود اسید هیمیک بر آبهای زیرزمینی و کیفیت خاک رس (CS) و خاک شنی (SS) ، آبشویی نیترات نیترات و مانده کودهای مختلف در خاک مزرعه با استفاده از یک دستگاه درست شستشوی مورد مطالعه قرار گرفت.
غلظت نیتروژن نیترات در شستشو آب کودهای کود 2/28٪ -222.2٪ بیشتر از تیمار غیر ازت در زمانهای مختلف بود ، اما کود اسید هیومیک می تواند از شستشوی نیترات ازت در CS و SS خصوصاً در CS جلوگیری کند.
غلظت نیتروژن نیترات از آب شسته شده در CS 41.2–59.1 less کمتر از SS بود و اثر مهاری در CS بیشتر از SS بود. نیتروژن نیترات با استفاده از کود می تواند در پروفایل خاک جمع شود. باقیمانده نیتروژن نیترات در لایه 0-40 سانتی متر خاک از کود اسید هیومیک به ترتیب 8/59 درصد و 4/54 درصد بالاتر از تیمارهای اوره و کودهای ترکیبی بود.
میزان نیترات نیترات از اسید هیومیک ، اوره و کودهای شیمیایی مرکب در SS به طور معنی داری کمتر از CS بود ، به ترتیب 81.7، ، 81.1 and و 6/47 درصد بود. در مقایسه با کود معمولی ، کود کود اسید هیومیک باعث بهبود محتوای مواد آلی ، نیتروژن موجود ، فسفر و پتاسیم خاک لایه فوقانی و همچنین ظرفیت تبادل کاتیون شد.
علاوه بر این ، کل نمکهای محلول در آب در تیمار کود اسید هیومیک در مقایسه با تیمارهای اوره و کودهای ترکیبی در CS به ترتیب 24.8 درصد و 5/22 درصد کاهش یافته است. به طور خلاصه ، استفاده از کود اسید هیومیک می تواند خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک لایه بالایی را بهبود بخشد و خطر آلودگی احتمالی آبهای زیرزمینی را کاهش دهد.صادرات کود
تأثیر اسید و کودهای حاوی اسید هومیک بر عملکرد پیاز و در دسترس بودن مواد مغذی:
سلامت خاک یکی از مهمترین فاکتورهاست که باعث تعیین محصول می شود. کودهای آلی عامل ضروری در تولید سبزیجات و نظارت بر سلامت خاک هستند. مواد هوموس موجود در خاک تأثیرات متعددی دارند که در آنها می توان تأثیر اسید هیومیک بر رشد گیاهان را به اثر غیرمستقیم بر خصوصیات فیزیکی ، شیمیایی و بیولوژیکی خاک و اثر مستقیم بر فرآیندهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاهان تقسیم کرد.
مطالعه حاضر به منظور تعيين تأثير اسيدهيوميك و کودها بر مواد مغذي موجود و عملكرد لامپ پياز انجام شد. یک آزمایش خانه سبز در کویماتاتور در خاریف 2003 با پیاز انجام شد (Var.Co 4). تيمارها شامل شاهد (T1) ، 75٪ دوز توصيه شده NPK (T2) ، 100٪ دوز توصيه شده NPK (T3) ، 100٪ NPK + 10 kg اسيد هيوميك هكتار در هكتار به عنوان كاربرد خاك (T4) ، 100٪ NPK + 20 کیلوگرم اسید هیومیک ha-1 به عنوان کاربرد خاک (T5) ، 100٪ NPK + 0.1٪ اسید هیومیک به عنوان اسپری شاخ و برگ (T6) ، 100٪ NPK + 10 کیلوگرم اسید هیومیک ha-1 به عنوان کاربرد خاک + 0.1٪ اسید هیومیک به عنوان برگ اسپری (T7) ، 75٪ NPK + 10 کیلوگرم اسید هیوم در هکتار به عنوان کاربرد خاک + 0.1 اسید هیومیک به عنوان اسپری شاخ و برگ (T8) ، 100٪ NPK + 10 کیلوگرم اسید هیومیک هکتار 1 به عنوان کاربرد خاک + 0.1٪ اسید هیومیک به عنوان خیساندن پیاز دانه + 0.1٪ اسید هیومیک به عنوان اسپری شاخ و برگ (T9) و 75٪ NPK + 10 کیلوگرم اسید هیومیک در هکتار به عنوان کاربرد خاک + 0.1٪ اسید هیومیک به عنوان خیساندن پیاز دانه + 0.1٪ اسید هیومیک به عنوان اسپری شاخ و برگ (T10) بود.صادرات کود
سه بار تکرار و در CRBD گذاشته شد. بسته توصیه شده به عمل آمده و برداشت محصول در زمان بلوغ و عملکرد پیاز پیاز ثبت شد. نمونه هاي خاك در مرحله بعد از برداشت محصول جمع آوري و با استفاده از روش هاي استاندارد براي وضعيت غذايي موجود مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.صادرات کود
نتایج حاصل از عملکرد لامپ نشان داد که استفاده از اسید هیومیک @ 20 کیلوگرم در هکتار به همراه 100 درصد دوز توصیه شده NPK بالاترین عملکرد لامپ 150.7 گرم گلدان-1 را نشان داد که 12 درصد افزایش نسبت به دوز توصیه شده NPK داشت.صادرات کود
کمترین عملکرد با شاهد (98.1 گرم گلدان-1) مشاهده شد. استفاده از اسید هیومیک 20 کیلوگرم در هکتار به همراه 100 درصد دوز توصیه شده NPK ، میزان کربن آلی خاک پس از برداشت را از 30/0 درصد در شاهد به 35/0 درصد افزایش داد و همچنین باعث افزایش ظرفیت تبادل کاتیون خاک شد. درصد محتوای N ، P و K از 105 به 119.3 میلی گرم در کیلوگرم 1 ، 7.9 به 12.63 میلی گرم در کیلوگرم 1 و 132 به 139 میلی گرم کیلوگرم در 1 به ترتیب به دلیل استفاده از ترکیب اسید هیومیک و کودها افزایش یافت.
تأثیر اسیدهای هیومیک در دسترس بودن کودهای فسفر در خاکهای قلیایی:صادرات کود
تأثیر اسیدهای هیومیک بر تغییر کود فسفر در یک خاک قلیایی مورد بررسی قرار گرفت. پس از اعمال اسیدهای هیومیک با کود فسفر به خاک ، خاک P پس از 4 و 15 روز انکوباسیون تکه تکه شد.
دريافت فسفات موجود در خاك و فسفر كل در گياهان در مرحله جوانه زني و در آزمايش گلدان مشخص شد و عملكرد گندم در يك آزمايش مزرعه مورد بررسي قرار گرفت. افزودن اسیدهای هیومیک به خاک با کود فسفر به طور معنی داری میزان فسفات محلول در آب را افزایش داد ، تشکیل فسفات مسدود شده را به شدت عقب انداخت و باعث افزایش جذب و عملکرد P شد.
تأثیر کودهای گیاهی اسید هیومیک بر کیفیت و محتوای مواد مغذی گیاهان جوانه زده و فلفل :صادرات کود
تأثیر اسید هیومیک به کودهای شاخ و برگ (HAAFF) بر ارتفاع گیاه ، قطر ساقه ، تعداد برگ ، وزن تر ساقه ، ماده خشک و خشک ریشه و تجمع NPK در برگهای نهال بادمجان و فلفل مورد بررسی قرار گرفت.
HAAFF در غلظت 0 ، 500 ، 1000 ، 1500 ، 2000 و 2500 میلی لیتر · 1000 m-2 به محیط رشد داده شد و روی برگهای نهالها در 0 ، 200 ، 400 ، 600 ، 800 و 1000 میلی لیتر · 1000 استفاده شد. m-2 کاربردهای شاخ و برگ 3 بار با همان دوزها در دوره رشد انجام شد.صادرات کود
كاربرد محيط كشت قبل از كشت انجام شد. قطر ساقه نهال ، تعداد برگ ، وزن تر اندام هواي ، شاخه و ماده خشك ريشه تحت تاثير هر دو عامل رشد و نمو شاخساره HAAFF در نهال هاي بادمجان و فلفل قرار گرفت. ارتفاع بذر بالاترين ميزان (11/11 سانتيمتر) با 2500 ميلي ليتر · 1000 m-2 كاربرد HAAFF به محيط كشت بادمجان و بالاترين ميزان (22.81 سانتيمتر) با كاربرد 1500 ميلي ليتر-1000 m-2 HAAFF براي كشت متوسط در نهال هاي فلفل بود. تمام پارامترها با افزایش دوزهای HAAFF در نهالهای بادمجان افزایش یافت.
محتوای NPK (٪) در برگها به ترتیب با تیمار 1.65-3.45 ، 0.402-0.753 ، 2.08-3.94 در بادمجان و در فلفل 2.71-3.46 ، 0.261-0.882 ، 2.01-2.59 به ترتیب متفاوت است. به قطعیت میتوان گفت خرید اسید هیومیک یکی از بهترین روش ها برای این نهال ها خواهد بود.صادرات کود

تأثیر کاربرد شاخ و برگهای اسید هیومیک بر رشد و عملکرد گندم :صادرات کود
هدف از این مطالعه ، بررسی تأثیر کاربرد شاخ و برگ اسید هیومیک بر رشد گیاه ، متابولیسم فتوسنتزی و کیفیت دانه گندم دوروم است که در آب و هوای نوع مدیترانه ای رشد کرده است. می خواهیم متوجه شویم که آیا خرید اسید هیومیک در این راه کاری مقرون به صرفه است یا خیر؟
چهار تیمار کوددهی استفاده شد: یک شاهد بدون بارور ، یک محصول بارور شده با کاربرد شاخ و برگ اسید هیومیک ، محصول زراعی شده با مواد معدنی N در خاک در کاشت ، شستشو و کشیدگی ساقه ، و یک محصول بارور شده با کاربرد شاخ و برگ N (آمونیوم- محلول نیترات). تجمع انبوه گیاه در طبقه زیر در دو فصل رشد اندازه گیری شد و پارامترهای کیفیت دانه در زمان برداشت آزمایش شدند.
تبادل گاز ، محتوای پروتئین برگ و فعالیت روبیسکو در مراحل مختلف رشد گیاه مورد بررسی قرار گرفت. اختلاف بین سالها به دلیل شرایط آب و هوایی اغلب مرتبط بود. استفاده از شاخ و برگ اسید هیومیک باعث تولید موقت توده خشک گیاه با توجه به کنترل بدون کود و کاربرد انشعاب N خاک شد.
این اثر همچنین در عملکرد دانه ، باروری سنبله و محتوای پروتئین دانه در طول دو سال مطالعه مشهود بود. اسید هیومیک هرگز فتوسنتز یا هدایت روزنه را تحت تأثیر قرار نمی داد ، در حالی که فعالیت روبیسو و پروتئین برگ پاسخهای میانی بین کنترل بدون کود و کاربرد انشعاب N را نشان داد. صادرات کود
نتیجه می گیریم که اسید هیومیک اثرات تبلیغی محدود بر رشد گیاه ، عملکرد دانه و کیفیت آن ، و متابولیسم فتوسنتزی محصولات زراعی گندم دوروم که در یک اکوسیستم معمولی از نوع مدیترانه ای از جنوب ایتالیا با توجه به تقسیم خاک N استفاده می شود ، محدود کرده است.صادرات کود
عملکرد گندم و تجمع مواد مغذی تحت تأثیر اسید هیومیک و کودهای شیمیایی :صادرات کود
عملکرد گندم و تجمع مواد مغذی تحت تأثیر اسید هیومیک و کودهای شیمیایی است پس اگر به فکر داشتن یک مزرعه ی خوب گندم هستید از خرید اسید هیومیک قافل نشوید. اسید هیومیک حاصل از زغال سنگ لیگنینیت (HA) نتایج امیدوار کننده ای در افزایش تولید محصول به عنوان منبع کود طبیعی ارزان قیمت نشان داده است.
یک آزمایش مزرعه در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه کشاورزی NWFP ، پیشاور (سری خاک Tarnab) برای بررسی تأثیر 0.5 و I.0 کیلوگرم در هکتار هکتار به تنهایی و در ترکیب با کامل (60-60-60 کیلوگرم در هکتار) انجام شد. 1) و نیمی از دوزهای توصیه شده (30 تا 60-60 کیلوگرم در هکتار) NPK برای تعیین میزان تأثیر عملکرد و تجمع مواد مغذی گندم (Triticum Beautivum L. Fakhr-e-Sarhad).
علاوه بر این مقدار 0.5 و 1.0 کیلوگرم در هکتار هکتار به تنهایی و در ترکیب با دوز نیمی و کامل NPK باعث افزایش دانه گندم 25 تا 69 درصد ، ماده خشک کل 36 تا 65 درصد به طور معنی داری (P کمتر از 0.05) نسبت به شاهد بود.صادرات کود
غلظت N و P خاک پس از برداشت و تجمع آنها توسط گندم به طور معنی داری (05/0 P> کمتر از کنترل) نسبت به شاهد با 0.5 و 1.0 کیلوگرم در هکتار هکتار به تنهایی و در ترکیب با NPK افزایش یافت. محتوای ماده آلی خاک با تنهایی HA و در ترکیب با NPK 13 تا 38٪ نسبت به شاهد به دلیل بهبود جرم ریشه های محصول بهبود یافته است.
غلظت عناصر روی ، منگنز و مس و تجمع گیاهان آهن و مس به طور معنی داری (P کمتر از 05/0) با افزودن HA افزایش یافت. به نظر می رسد که اثرات مفید HA با قدرت کلات کننده آن در مواد مغذی و همچنین تأثیر آن بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و بیولوژیکی خاک همراه است. نتایج نشان می دهد که افزودن HA با نیمی از دوز NPK معنی دار است. این دقیقا به این مفهوم هست که میتوانید با خرید اسید هیومیک گندم های فوق العاده ای را پرورش دهید.
تأثیر کود اسید هیومیک بر خصوصیات خاک و ویژگی های برگ توتون و تنباکو:
آزمایشهای میدانی به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف کودهای اسید هیومیک بر مقادیر میکروارگانیسم موجود در خاک ریزوسفر ، فعالیت آنزیمهای خاک و کیفیت برگهای تنباکو در منطقه جیشیان استان هنان در سالهای 2006-2007 انجام شد.
نتایج نشان داد که مقادیر باکتریهای خاک ، قارچها ، اکتینومیسها ، باکتریهای تجزیه کننده فسفات ، باکتریهای تخریب کننده پتاسیم و باکتریهای تخریب کننده آمینات ، فعالیت ساکارز خاک ، اورهاز و فسفاتاز و خصوصیات برگهای تنباکو در تیمار اسید هیومیک نسبت به شاهد بیشتر بودند.صادرات کود
ميزان کود اسيدي با کوه اکتينوميسها و باکتري هاي تجزيه کننده آمينات رابطه نزديکي مثبت داشت و با محتواي نيکوتين و نشاسته در برگهاي تنباکو رابطه منفي داشت. اين نشان داد که استفاده از 750 کيلوگرم در هکتار کود اسيد هيوميک بهترين است وخرید اسید هیومیک یکی از بهترین راه ها برای رشد برگ های تتون و تنباکو میباشد. صادرات کود
تأثیر کمپوست ، اسید هومیک بر روی رشد و عملکرد پارامترهای شیمیایی توت فرنگی:صادرات کود
نگرانی روزافزون در مورد خطرات مربوط به سلامت انسان و آلودگی محیط زیست وجود دارد،با استفاده گسترده از کود معدنی در تولید سبزیجات. کمپوست و رشد تحریک می شوند.اسید هیومیک می تواند جایگزین مناسبی برای کود معدنی باشد. اثر افزودن خاک کمپوست وکودهای شاخ و برگ با اسی هیومیک و یا آمینه در رشد و عملکرد توت فرنگی .گیاهان توت فرنگی مورد بررسی قرار گرفتند.
لقاح کمپوست خاک با سرعت 8 تن در روز ، تغذیه شده وشاخ و برگ با استفاده از خرید اسید هیومیک به میزان 1 گرم در لیتر-1 ، لقاح شاخ و برگ اسیدهای آمینه با میزان 2 میلی لیتر در لیتر و میزان آنها از ترکیبات استفاده شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که گیاهان توت فرنگی از آن رشد می کنندوکرتهای بارور کمپوست به طور کلی طول گیاه و وزن میوه بالاتر به نمایش گذاشته می شوند.
عملکرد کل بدین شکل بود که با خرید اسید هیومیک و استفاده از آن درمقایسه با کود معدنی به طور معنی داری با تمام تیمارها افزایش یافت. علاوه بر این ، کود کمپوست همچنین میوه هایی با سطح بالاتر از کل مواد جامد محلول و آنتوسیانین محلول تولید کرد. اثرات محدود دررشد توسط کودهای شاخ و برگ با اسید هیومیک یا اسیدهای آمینه مشاهده شد. صادرات کود
اسیدهای هیومیک دقیقاً چیست؟صادرات کود
اسیدهای هیومیک بقایای حیات ارگانیک کاملاً تجزیه شده اند. آنها مولکول های زنجیره ای بلندی هستند که وزن بالایی دارند و رنگ قهوه ای تیره دارند.
آنها یک اسید واحد نیستند. در عوض ، “اسید هیومیک” یک اصطلاح گسترده است که به ترکیبی پیچیده از بسیاری از اسیدهای مختلف که در محلولهای قلیایی محلول هستند ، اشاره دارد.
آنها بطور طبیعی به عنوان بخشی از چرخه حیات طبیعت در خاک ، اقیانوس ها و نهرها وجود دارند..صادرات کود
چگونه آنها تشکیل می شوند؟صادرات کود
هنگامی که گیاهان و حیوانات می میرند ، مولکولهای آنها در خاک برای استفاده سایر ارگانیسم ها در دسترس قرار می گیرند. باکتری ها ، قارچ ها ، تک یاخته ها ، کرم های خاکی و حتی حشرات مواد تازه را مصرف می کنند. پس از مدت زمان طولانی ، هنگامی که ماده پوسیدگی خورده شده و در طی چندین چرخه تبدیل شده است ، آنچه که باقی مانده است ماده محکمی است که در برابر تجزیه بیشتر ، به نام هوموس مقاومت می کند. (این فرایند به عنوان “تحقیر” خوانده می شود.)
هوموس یک اصطلاح عمومی است که به ترکیبات بسیار پیچیده و پایدار اشاره دارد که در برابر تجزیه بیشتر مقاوم هستند. و هوموس از سه جزء تشکیل شده است – اسیدهای هیومیک ، اسیدهای فولویک و هومین. اسیدهای هیومیک و فولویک برای محیط های سالم خاک ، به ویژه به دلیل کمک به ساختار خاک و انتقال مواد مغذی بین خاک و گیاهان ، بسیار ارزشمند هستند.
محصولات اسید هیومیک از کجا آمده اند؟صادرات کود
محصولات اسید هیومیک از منابع متنوعی تهیه شده اند. ثروتمندترین محصولات از ذخایر باستانی حاصل می شود که هنگام مرگ گیاهان و حیوانات در محیط های تالاب از بین می روند. با گذشت زمان ، این تختخواب های عظیم از مواد پوسیدگی توسط سازندهای ماسه ای و سنگی پوشانده شده بودند ، و آنها را به ذخایر حتی غنی تر فشرده می کردند. برخی از رسوبات پس از آن بلند شد و اکسیژن دوباره به مواد وارد شد ، که به طور قابل توجهی در تشکیل اسیدهای هیومیک کمک می کند. این رسوبات بلند شده در نزدیکی سطح استخراج می شوند و غالباً به آنها “لیگنین” یا “لئوناردیت” گفته می شود. اینجاست که بیشتر محصولات اسید هیومیک از امروز وارد بازار شده اند.
چرا باید اسید هیومیک را به خاک خود اضافه کنم؟صادرات کود
متأسفانه بسیاری از فعالیت های انسانی باعث تخریب و آلودگی خاک ها شده و باعث کاهش اکوسیستم های خاک (مواد آلی) شده و برخی از خاک ها را برای محیط زیست و سلامت انسان مضر ساخته است. فرسایش یکی از بزرگترین دلایل تخریب خاک است ، زیرا خاک رس اساسی با سرعت بسیار بیشتر از جایگزینی از بین می رود. استفاده مداوم از
کودهای معدنی ، همراه با شخم زدن سالانه ، می توانند محتوای هوموس خاک ها را کاهش دهند. برای بازیابی خاک ، باید مواد آلی جایگزین شود. و هوموس فرسوده باید از منبع خارجی جایگزین شود ، زیرا سالها طول می کشد تا به طور طبیعی توسعه یابد. بدون داشتن یک مقدار سالم از هوموس ، فعالیت بیولوژیکی خاک و گیاهانی که به آن وابسته هستند به طرز چشمگیری کاهش می یابد. خاکهای سالم در محدوده 2-6٪ ماده آلی دارند. اما بسیاری از محیط های کشاورزی از خاک با مقادیر بسیار کمتری مواد آلی استفاده می کنند.
بسیاری از خاکهای امروزی توسط کشاورزی بیش از حد و استفاده از کودهای معدنی تخریب شده است.
فواید اسید های هیومیک چیست؟
در طول تاریخ ، کشاورزان از اسید هیومیک برای تولید گیاهان سالم تر و عملکرد محصول بالاتر استفاده کرده اند. امروزه ، اسیدهای هیومیک به دلایلی که در بالا گفته شد ، حتی بیشتر از همیشه ضروری هستند. در اینجا فقط چند مورد از بسیاری از فواید اسید هیومیک وجود دارد.
- جذب مواد مغذی را افزایش می دهد
- ظرفیت نگه داشتن آب در خاک را افزایش می دهد
- ساختار کلی خاک را بهبود می بخشد.
- فعالیت میکروبی را تحریک می کند
- مقدار pH خاک ها را تنظیم می کند.
- سموم چلات از خاک.
- با افزایش جذب آهن به از بین بردن کلروز آهن کمک می کند
- سلامت کلی گیاهان را بهبود می بخشد و به گیاهان کمک می کند در مقابل شکارچیان و بیماری ها در برابر مقاومت بهتر مقاومت کنند
- رشد ریشه را تحریک می کند ، که باعث افزایش حجم محصول می شود
- جوانه زنی را افزایش می دهد