طریقه کاشت انبه را در این مقاله میخواهیم به شما سروران گرامی آموزش دهیم تا اگر زمانی خواستید این میوه خوشمزه را کشت کنید اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشید. از این رو پیشنهاد میکنیم که ادامه این مقاله را از دست ندهید.
آشنایی با میوه انبه
قبل از این که به موضوع طریقه کاشت انبه بپردازیم بهتر است که قدری درباره ماهیت میوه انبه صحبت کنیم، این که انبه چگونه میوهای است؟ در چه مناطق و با چه شرایط آب و هوایی رشد میکند؟ و سوالات بیشماری دیگر.
انبه با نام علمی Mangifera میوهای گرمسیری است و در مناطقی رشد میکند که دارای آب و هوایی گرم و نسبتا مرطوب باشد. خاستگاه این میوه هندوستان، پاکستان، بنگلادش و اکثر کشورهای جنوب شرقی آسیا میباشد. اما با این حال در سایر کشورهای گرمسیری دنیا از جمله جنوب ایران نیز رشد میکند.
شاید برایتان جالب باشد که انبه با قدمتی بیش از 4 هزار سال جزء یکی از قدیمیترین میوهها به حساب میآید. درخت انبه بسیار بلند است و طول آن به 40 متر هم میرسد. درخت این میوه عمر طولانی دارد و حتی تا 300 سال نیز عمر میکند. به بار نشستن و رسیدن میوه انبه بر روی درخت بین 3 تا 6 ماه به طول میانجامد و بین 500 گرم تا دو نیم کیلوگرم وزن میگیرند. رنگ این میوه زرد است اما با توجه به شرایط و تغییرات نوری میتواند رنگهای دیگری از جمله نارنجی، قرمز و سبز به خود بگیرد. انبه دارای هستهای نسبتا درشتی میباشد.
مصارف و خواص تغذیهای انبه
از انبه علاوه بر مصرف خوراکی، به منظور آشپزی، آبمیوهگیری، طعم دهنده و رنگ دهنده نیز مورد استفاده قرار میگیرد. این میوه دارای خواص بیشماری از جمله ویتامین A، C،E، B، آهن، پتاسیم و منیزیم است که در درمان طیفی از بیماریها همچون موارد زیر به کار برده میشود:
- بهبود دیابت
- درمان فشار خون
- بهبود بینایی
- کاهش خطر ابتلا به آسم
- جوان سازی پوست
- تقویت مو
- درمان کم خونی
آشنایی با طریقه کاشت انبه
همان طور که اشاره کردیم انبه میوهای گرمسیری است و در مناطق استوایی و نیمه گرمسیری کاشت می-شود. این نوع از میوهها معمولا در اواخر بهار و اوایل تابستان کاشته میشوند. برای این که درختان انبه زیادی داشته باشید میتوانید هسته آن را در گلدان کاشت کنید و پس از رشد و جوانه زدن آن را به باغچه و یا باغ خود منتقل نمایید.
بیشتر بخوانید: کاشت زردآلو در پاییز
مراحل کشت میوه انبه
اگر قصد کاشت درخت میوه انبه را دارید میتوانید مراحل زیر انجام دهید:
- همان طور که اشاره کردیم برای کاشت میوه انبه میتوان هسته آن را کشت کرد، برای این منظور میوه انبهای که طعم، رنگ و بوی خوبی دارد و رسیده نیز هست را انتخاب کنید و هسته را از آن جدا نمایید.
- سپس دانه آن را با چاقوی تیزی از هسته جدا نمایید. مواظب باشید که به بذر آسیبی وارد نگردد.
- بعد از جدا کردن دانه، حال یک گلدان با خاک مناسبی را آماده کنید و یک سوراخی را در خاک ایجاد نماید و بذر را در آن قرار دهید. البته توجه نمایید تا قوس دانه رو به بالا باشد.
- خاک را کمی مرطوب کنید و قسمت پایین گلدان را سوراخ نمایید تا به خوبی فرایند زهکشی برای رشد بهتر گیاه صورت بگیرد.
- بهتر است که روی بذر را با 1 سانتیمتر خاک بپوشانید. و گلدان را در مکانی قرار دهید که به خوبی نور خورشید را دریافت نماید چرا که نور سبب رشد بهتر دانه انبه میگردد.
- اگر فرایند رشد به خوبی صورت بگیرد قاعدتا پس از سه هفته دانه، جوانه خواهد زد.
- دانه انبه به آبیاری چندانی نیاز ندارد اما به محض خشک شدن خاک بهتر است که با آب ولرم آبیاری گردد.
- هر وقت که دانه جوانه زد و به خوبی رشد کرد حال میتوانید آن را از گلدان بیرون بیاورید و در خاک باغچه و یا باغ کاشت کنید.
این روشی را که به آن اشاره کردیم طریقه کاشت انبه در گلدان بود، اما این میوه را میتوان به روش دیگری نیز کشت نمود. شما میتوانید دانه را از هسته جدا و آن را به مدت یک روز در آب خیس کنید، سپس دستمال پارچهای را مرطوب و بذر در داخل آن قرار دهید و در دورن یک کیسه پلاستیکی که یک گوشه آن باز هست بپیچانید و به طور مرتب دستمال را مرطوب کنید تا بذر به خوبی جوانه بزند.
بیشتر بخوانید:کاشت هندوانه در تابستان چگونه است؟
نکات مهم به هنگام کاشت انبه
در بخش های قبل، طریقه کاشت انبه را به شما عزیزان آموزش دادیم اما برای این امر بایستی به یکسری نکات مهم نیز توجه نمایید تا مرحله کاشت موفقیت آمیزی داشته باشید، که از آن جمله میتوان به تامین نور و خاک غنی از عناصر اشاره نمود. استفاده از خاک و کود مناسب میتواند نقش مهمی را در رشد برگ و میوه ایفا کند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید اسید هیومیک با کارشناسان ما در ایرانکود در ارتباط باشید