علت ریزش برگهای درخت لیمو را در این مقاله بررسی می کنیم. درختان مرکبات دارای برگهای فراوان و سرسبز هستند. همین خصوصیات سبب شده است تا ظاهر این درختان بسیار شاداب به نظر برسد و نام درختان همیشه سبز را بگیرند. ولی به علل گوناگونی همچون سرمازدگی، هجوم آفتها، بیماریهای متفاوتی که گیاهان را تهدید می کند، کمبود مواد غذایی مفید و غیره، برگهای این درختان دچار زرد شدن برگها و در نتیجه ریزش می شوند.
بی شک اگر درختان لیمو را بدون برگ ببینید دچار تعجب خواهید که چرا ظاهری خالی از برگ را نمایان ساخته اند. این جاست که باید علت ریزش را بررسی نمود و نسبت به علت ریزش برگهای لیمو اهتمام ورزید. به دلیل آن که مرکبات از جمله لیمو از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار است و برای صادرات بسیار اهمیت دارد بنابراین لازم است تا باغداران اطلاعات خود در رابطه با هر گونه مشکلات این درختان برطرف سازند و درختان پر باری را پرورش دهند.
علت ریزش برگهای درخت لیمو چیست؟
- زیاده روی در آبیاری کردن درختان لیمو
اگر درختان لیمو را بیش از اندازه آبیاری کنید می توانید زمینه ساز پوسیدگی در آنها شوید و با تداوم این کار، مقدار زیادی آب در قسمت ریشه گیاه جمع می شود و میزان پوسیدگی ریشه را بالا می برد و در پایان سبب ریخته شدن برگهای درختان لیمو می شود. لذا لازم است تا حتما یک برنامه منظم جهت آبیاری برای درختان در نظر بگیرید تا از بروز این قبیل مشکلات جلوگیری کنید.
لازم است تا از خشک بودن خاک تا ارتفاع 10 تا 15 سانتی متر در اعماق خاک خاطر جمع باشید و همچنین در هنگام کاشت درختان، خاک زهکشی مناسبی را انتخاب نمایید.
- یخ زدگی درختان لیمو
سرمای هوا نیز از دیگر علت ریزش برگهای درخت لیمو است. برای جلوگیری از تاثیرات صدمات که از جانب سرما بر درخت وارد می شود لازم است تا باغداران برنامه مناسبی را جهت این کار در نظر بگیرند. درختان لیمود از منجمد شدن و قرار گرفته شدن در دماهای پایین تر از منفی 2 درجه سلسیوس تنفر دارند. لذا اگر این درختان در این شرایط بد قرار بگیرند واکنشی منفی شامل ریزش برگها در زمستان را از خود به نمایش می گذارند. اما راهکاری که برای در امان قرار دادن این درختان از سرما زدگی و ریزش برگها وجود دارد این است که بایستی دامای محیط را به پایین تر از صفر درجه سانتی گراد برسانید. با استفاده از روش محلول پاشی آمینو اسید شوک مایع و انجام عمل فروت ست می توانید از کلیه صدمات احتمالی به درختان لیمو تا حد بسیار زیادی جلوگیری کنید.
بیشتر بخوانید: پرورش قارچ
همچنین لازم است توجه داشته باشید که از انجام دادن هر گونه آبیاری در سرمای زمستان خودداری کنید تا موجبات ریزش درختان برگ لیمو را فراهم نیاورید.
- کمبود مواد غذایی درختان لیمو
درختان لیمو از گیاهان مفیدی هستند که نیار بالایی به همه عنصرهای غذایی مفیددارند. در اثر کمبود هریک از این مواد مغذی، کیفیت میوه ها و باردهی آن ها تحت تاثیر قرار می گیرد و ظاهر درختان را بد می کند. یکی از صدماتی که درختان لیمو به علت کاهش مواد مغذی می بینند، ریزش برگهایشان است که سبب می شود تا سر شاخهها خالی شود و جوانهها کم شوند. برای اینکه این اتفاق پیش نیاید لازم است تا درختان لیمو، تغذیه کاملی داشته باشند.
درختان لیمو در مقابل کم بودن مواد مغذی مثل نیتروژن، آهن ، منگنز، روی و غیره حساسیت بالایی از خود بروز می دهند. این حساسیت شامل تغییر رنگ دادن برگها می شود.
برگ های مسن به علت کمبود مواد تغذیه ای سریع تر از برگهای جوان دچار ریزش می شوند. همچنین به علت این که نشانه ای عنصرهای غذایی با هم فرق دارد امکان این که برگهای جوان زودتر از برگهای مسن ریزش کنند وجود دارد. به هر حال وظیفه ای که باغدار به عهده دارد این است که در زمان مناسبی عناصر مغذی را در اختیار درختان لیمو قرار بدهد.
درختان لیمو در اوایل فصل به عناصر مفیدی مانند نیتروژن، فسفر و پتاسیم نیاز دارند و در طول فصل نیز مواد مفید و مغذی پر استفاده برای تولیدات محصول، درشت نمودن آنها و بالا بردن کیفیت و مرغوبیت آنها مورد نیاز است. به بیانی دیگر درختان لیمو بسته به احتیاج درخت و آزمایش خاک، در طول یک سال نیاز دارند تا 4 بار کوددهی شوند. این 4 دوره در هنگام اسفند، بهار، میانه تابستان و پاییز است.
برای مثال لازم است تا در انتهای فصل زمستان، عمل چال کود زمستانی و انجام کود فروت ست انجام شود. همچنین از اوایل بهار بهره گیری از کودهای اسید هیومیک و npk لازم است. در میانه بهار تا اواخر فصل، کود کلسیم دار، مولتی کمپلکس شوک، کود پتاس بالا شوک مایع، فسفیت پتاسیم ضروری است. بعد از برداشت محصول نیز اجرای دوباره فروت ست و آبیاری درختان لیمو با اسید شوک مایع برای درختان لیمو لازم است. تمامی این کارها به علت جلوگیری از ریزش برگهای درخت لیمو پیشنهاد می شود.
بیشتر بخوانید: بهترین کود برای درخت فندق
- هوا دادن خاک و نفس کشیدن ریشه
علت ریزش برگهای درخت لیمو می تواند به نرسیدن اکسیژن کافی به ریشه درخت لیمو برای نفس کشیدن نیز بستگی داشته باشد. این مهم شاید در نظر اول بسیار ساده به نظر بیاید. ولی یکی از علل اصلی ضعیفی و ریزش برگهای درختان است. با کاشت درختان لیمو در خاک سنگین سبب می شوید تا ریشه درختان دچار خفگی شود و سر شاخهها توانایی نگهداری برگها را از دست بدهند و برگها دچار ریزش شوند.