علت سیاه شدن مغز گردو

علت سیاه شدن مغز گردو

آخرین مقالات

بعد از شکستن پوسته گردو ممکن است با گردویی پر مغز به رنگ سفید یا گردویی سیاه چروکیده و نامرغوب روبرو شوید. بی تردید گردوی با کیفیت پرمغز چرب مطلوب همگان است. این نوع گردو در جذب مشتری بسیار تاثیر گذار است. این موضوع ذهن بسیاری از باغداران را به خود مشغول ساخته است. در این مقاله در مورد علت سیاه شدن مغز گردو صحبت می کنیم و مطالب مفیدی را ارائه می دهیم.

چرا مغز گردو دچار سیاه شدگی می شود؟

دلایل متفاوتی در سیاه شدن مغز گردو نقش دارند. این عوامل می تواند ژنتیکی باشند، تعداد رقم کاشت، مریضی­های مرتبط با گردو، نوع کود دادن و نحوه رسیدگی به درختان، هنگام برداشت گردوها، روش چینش و خشک کردن گردوها، آب دادن و مدت زمان انبار داری محصولات همگی از موارد تاثیر گذار در کیفیت گردوها هستند.

ارقام گردو و اثرات آن بر سیاه شدن مغز گردو

هنگام خرید نهال گردو دقت کنید به نوع رقم گردو توجه کنید. نوع رقم گردو بایستی دیر رس باشد. چون رقم­های زودرس به دلیل اینکه در تابستان رشد می کنند هنگام برداشت بیشتر مغز گردوها سیاه می شوند. لذا کاشتن ارقام دیررس در پرورش گردوهای با کیفیت مهم است.

بیشتر بخوانید: بهترین کود برای افزایش باردهی گوجه فرنگی

رابطه آبیاری و سیاه شدن درختان گردو

کم آبی درختان گردو گاهی می تواند علت سیاه شدن مغز گردو باشد. آبیاری درختان گردو بر سفید شدن مغز گردو موثر است. چون به دلیل آن که گردوها در دمای بیشتر از 38 درجه سانتی گراد به علت گرما، دچار افت کارایی می شوند لذا با انجام آبیاری درست و در زمان مناسب می توان شرایط را بهبود داد تا درختان به بهترین شکل ممکن باردهی داشته باشند و مغز آن­ها چرب و سفید شود.

 توجه کنید که بعد از گلدهی تا شش هفته آبیاری را متوقف کنید. زیرا زمان آبیاری در بیشتر نواحی ماه اردیبهشت است که بایستی آب مورد نیاز درختان را آماده کنید. در برخی مناطق به دلیل بارش کافی، درختان نیازی به آبیاری زیاد ندارند.

علت سیاه شدن مغز گردو

هنگام برداشت درختان گردو

برخی از باغداران از اثر زمان برداشت گردو بر سفید شدن مغز گردو بی خبر هستند. آن­ها بر این باورنذد که بعد از رسیدن گردوها تا هر وقت که بخواهند می‌توانند برداشت را به تعویق بیندازند. ولی حقیقت این است که اگر گردوهای در موقع مناسب برداشت نشوند، بی کیفیت و بد رنگ می شوند. به عبارت دیگر زمان ماندگاری پوست سبز گردو نبایستی طولانی باشد. چون با گذشت زمان رنگ پوست از راه نفوذ به درون گردو سبب سیاه شدن و تلخ شدن مغز می شود.

بهترین موقع برداشت گردو بعد از مشاهده شکاف در پوست­ها است. همچنین استفاده از دستگاه پوست کن در سفید شدن مغز گردو بسیار مهم است.

بیشتر بخوانید: نمایندگی کود شیمیایی

رابطه خشک کردن گردو با سیاه شدن مغز گردو

اگر خشک کردن گردوها را در برابر نور مستقیم آفتاب انجام دهید احتمال سیاه شدن و سوختن آن­ها وجود دارد. همچنین کیفیت گردوها پایین می آید. بنابراین بعد از برداشت گردوها لازم است تا آن­ها را در سایه قرار دهید و یا اینکه در آفتاب کم قرار دهید تا خشک شوند. همچنین  گردش هوا در خشک کردن گردوها بسیار اثر گذار است.

کود دادن نادرست سبب سیاه شدن مغز گردوها می شود

درختان گردو به عنصرهای ریز مغذی و غنی مثل فسفر، پتاسیم، کلسیم، آهن، روی، مس و غیره احتیاج دارند. این مواد معدنی در سفید شدن مغز گردوها بسیار مهم هستند. لازم است تا به عنصرهای مهمی چون کلسیم و فسفر در تغذیه درختان گردو توجه کنید. این عناصر را می توانید با روش محلول پاشی و یا آبیاری به درختان گردو بدهید. استفاده از این عناصر سبب می شوند تا بعد از گلدهی و فندقی شدن گردوها، مغز آن ها سفید شود. مواد ریز مغذی مانند کلسیم و روی در بالا بردن کیفیت درختان گردو نقش حیاتی دارد. به یاد داشته باشید تا حتما از عناصر مفید برای کود دادن درختان گردو استفاده کنید. لازم است تا ریشه درختان گردو را غنی کنید. از روش­های کوددهی بهره بگیرید و دانش خود را در این زمینه افزایش دهید تا بهترین ثمردهی را داشته باشید. کمبود هر نوع ماده مفید مغذی می تواند در بی کیفیت کردن محصول بسیار تاثیر گذار باشد و گردوها را چروکیده و سیاه نماید. یکی دیگر از مواد بسیار مفید در بالا بردن کیفیت درختان گردو استفاده از عنصر حیاتی آهن است. این ماده موثر می تواند در سفید شدن مغز گردوها بسیار اثر گذار باشد.

بیماری­هایی که سبب سیاه شدن مغز گردو می شوند

بیماری بلایت که یک نوع بیماری باکتریایی است می تواند تهدید بزرگی برای درختان گردو به شمار رود. چنانچه به موقع این بیماری درمان نشود می تواند درختان را نابود کند و همه زحمات شما را بر باد دهد. برای اینکه این بیماری را در درختان گردو تشخیص دهید لازم است تا به برگ­های درختان توجه کنید. اگر متوجه لکه بر روی سطح برگ­ها شدید، بهتر است تا با کارشناسان در این زمینه مشورت نمایید تا بهتر بتوانید به رفع مشکل بپردازید. برطرف نمودن مشکل در ابتدای بیماری بلایت می تواند شما را از خسارات جبران ناپذیر در امان دارد. لازم است بدانید که لکه‌­های بیماری بلایت هر روزه بزرگ و بزرگتر می شود که این نیز می تواند علت سیاه شدن مغز گردو باشد. با گسترش این بیماری مغز گردو سیاه و بلا استفاده می شود؛ بنابراین لازم است تا برای جلوگیری از این نوع بیماری در درختان گردو، هنگام خرید ارقام سالم توجه کنید و اگر درخت به این بیماری مبتلا شده باشد لازم است تا با آبیاری و محلول پاشی دلیل بیماری زا را به طور کامل از بین ببرید و درختان گردو را تجات دهید.

در این مقاله علت سیاه شدن مغز گردو را توضیح دادیم. لازم است تا شما باغداران عزیز اطلاعات خود را در این زمینه تکمیل نمایید.  سپس گردوهای زیاد و با کیفیت و مرغوبی را  به بازار وارد کنید. این گردوها را می توانید جهت صادرات نیز  به خارج از کشور ارسال نمایید. چنانچه به علل سیاه شدن مغز گردو توجه نکنید، در طول زمان متحمل خسارات جبران ناپذیر می شوید. بنابراین نیاز دارید تا با هوشمندی کافی تلاش در پرورش و رشد درختان گردو نمایید تا آن­ها را سالم و پرمغز بار آورید. در این میان لازم است تا ماده مفید کلسیم را در کود دادن به درختان گردو در نظر داشته باشید تا از سیاه شدن مغز درختان گردو جلوگیری نمایید.

اشتراک گذاری
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در print
خرید کود مایع گیاهان آپارتمانی
کود ارگانیک

خرید کود مایع گیاهان آپارتمانی شوک

خرید کود مایع گیاهان آپارتمانی شوک اگر عاشق گیاهان آپارتمانی هستید، دوست دارید گیاهان شما سرسبز باشند،  برای سالم نگه داشتن هر گیاه  به یک

بهترین کود جلبک دریایی
کود ارگانیک

کود جلبک دریایی

کود جلبک دریایی همونطور که می‌دانیم برای رشد و نمو گیاهان عوامل مختلفی نیاز است، یکی از این عوامل که تاثیر زیادی بر کیفیت و

خرید خرید کود فروت ست
کود ارگانیک

خرید کود فروت ست

خرید کود فروت ست (کود بهاره) برای گیاهان یکی از کودهای فوق العاده‌ای که تاثیر بسیار زیادی در افزایش تناژ محصول داشته کود فروت ست

قیمت خرید کود آهن
کود ارگانیک

قیمت کود آهن

قیمت کود آهن آمریکایی شوک کود آهن در برخی از حیاتی ترین عملکردهای گیاهان مصرف می شود، مانند: تولید کلروفیل و آنزیم  های تثبیت نیتروژن