کاشتن درخت سیب امروزه مورد توجه افراد بسیار زیادی قرار گرفته است. اما در برخی مواقع درختان سیب ممکن است میوه ندهند و موجبات نگرانی افراد را فراهم آورند. لازم به ذکر است که علت میوه ندادن در خت سیب در هر مکان و منطقه ای با توجه به شرایط مختلف می تواند متفاوت باشد وهمیشه به یک دلیل نیست. در این مقاله با ما همراه شوید تا علت میوه ندادن درخت سیب را با هم بررسی نماییم.
برداشت نکردن محصولات
زمانی که درخت سیب میوه می دهد حتما لازم است که بار آن را سبک نمایید. اگر این کار را انجام ندهید ممکن است باروری درخت سیبتان کم شود. لذا لازم است تا در هر سال میوهها را در زمان مناسب برداشت کنید تا میوه دهی درخت کم نشود.
سرمای زیاد
سرمای زیاد یکی دیگر از عوامل میوه ندادن درختان سیب است. زمانی که درختان سیب شروع به گل ذهی می کنند سرمای سبب می شود تا ساختمان بیرونی گلها دچار صدمه بشود و میوه به خوبی تولید نشود. لذا بهتر است تا در ختان هوا در زمینهایی با شیب بالا کاشته شوند تا بتوانید هوا را فیلتر کنید. اما شیب نباید رو به جنوب ساخته شود. چون این کار باعث می شود تا سرما به درختان آسیب بیشتری برساند.
لذا اگر میخواهید شکوفههای درخت را در فصول سرما سالم نگه دارید و اجازه ندهید آنها از نابود شوند بهتر است صبح زود پیش از تابش نورخورشید، بر روی جوانه ای درخت آب پاشی کنید.
بیشتر بخوانید: هرس درخت سیب چه تاثیری در رشد آن دارد؟
هرس غیر اصولی
از علت میوه ندادن درخت سیب میتوان هرس کردن به طور نامناسب و غیر اصولی را اشاره کرد. هرس کردن غیر اصولی می تواند به درختان آسیبهای جدی وارد کند که یکی از این صدمات میوه ندان درختان سیب است. هرس کردن برای این است که شاخههای اضافی درخت قطع شود نه اینکه شاخههای جوان از بین بروند. اگر هرس را اشتباه انجام دهید و شاخههای جوان را از بین ببرید لذا درختان سیب آسیب می بینند و میوه دهی نمیکنند. بنابراین لازم است تا هرس کردن را بر طبق اصول پیش ببرید. هرس کردن اگر بر طبق اصول انجام شود سبب میگردد که مواد مغذی بهتر جذب شاخههای باقی مانده شود.
لذا مواد مغذی بهتری به آنها برسد و پربارتر گردند. هرس کردن در سال اول بعد از کاشتن درختان سیب انجام می شود. این کار با قیچی باغبانی انجام می شود. هر شاخه ای که هرس می کنید مواظب باشید حداقل پایین شاخه 4 تا 5 جوانه وجود داشته باشد. اگر این گونه نباشد درخت آسیب می بیند. درسال دوم کاشت درختان سیب نیز باید عمل هرس کردن را به طرز مناسبی به انجام رسانید . جهت این امر بهتر است تا عمل هرس کردن را در فصل زمستان انجام دهید. یعنی زمانی که درختان سیب در خواب زمستانه هستند. حتما مراقب باشید تا قسمت صورتی شاخهها را هرس نکنید. فقط قسمتهای سیاه را هرس کنید. قسمتهای صورتی رنگ نشان دهنده رشد سال قبل درخت هستند.
کاهش مقدار آبیاری
دلیل دیگر میوه ندادن درخت سیب خشک ماندن ریشه آن است. حتما در نظر داشته باشید که بایستی درخت را در فواصل منظم آبیاری نمایید. زیرا اگر آبیاری کم صورت پذیرد می تواند ریشه گیاه را خشک کرده و در نتیجه میوه دهی آن را کم کند یا به صفر برساند.
استفاده نکردن از کود مناسب برای درختان سیب
اگر از کود درخت سیب استفاده نکنید باعث آسیبهای جدی به آنها می شوید. یکی از این آسیبها شکوفه ندادن درختان سیب است. پس اگر می خواهید محصول دهی درختان سیب را کم نکنید حتما از کودهای مناسب برای آن استفاده نمایید. کود مناسب می تواند درخت را تقویت نماید و میوه دهی آن را زیاد کند. بنابراین حتما کود دادن به درختان سیب را فراموش نکنید. نوع کودی که به درختان سیب داده می شود نیز مهم است. باید ابتدا قبل از کود دادن نظر چندی از کارشناسان را در این باره جویا شوید و بهترین کود را در فواصل زمانی مناسب به درختان سیب خود اضافه نمایید. کودهایی که حاوی انواع و اقسام مواد مغذی و مواد معدنی باشد تا بتواند ثمردهی درختان شما را بالاتر ببرد. از کودهایی که می توانید برای درختان سیب به کار برید کود مرغی، کود اسیدهیومیک، کود گوگرد، کودهای شاما نیتروژن می باشد. البته همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم این کودها باید بر طبق اصول و دانش افراد باتجربه در زمینه کوددهی صورت بگیرد. در غیر این صورت ممکن است نتایج معکوس به بار آورد و خسارات جبران ناپذیری را به درختان سیب وارد نماید. همچنین محصول دهی را نیز با شکست مواجه کند.
بیشتر بخوانید: بهترین کود برای درخت سیب
نکتههای مهمی که بایستی برای کود دادن درخت سیب از نظر بگذرانید.
- حتما سعی کنید از کودهایی استفاده کنید تا طبیعی و مفید باشند و بتوانند تمام مواد مورد نیاز را به درختان سیب برسانند.
- بهترین خاک جهت درختان سیب خاک سبک و زه کشی شده می باشد. بنابراین لازم است تا قبل از کاشتن درختان سیب خاک را از مواد مفید غنی کنید.
- سعی کنید از کودهایی استفاده کنید که میزان روی در آن زیاد باشد. چرا که این ماده در باروری محصول بی اندازه مهم است.
- هرس درخت را در زمان مناسب انجام دهید تا به درخت آسیب و صدمه ای وارد نشود.
- علفهای اطراف درختان سیب را از بین ببرید. زیرا این علفها سبب می شوند مواد مغذی کافی به ریشه درختان سیب نرسد.
- درختان سیب نسبت به سایر درختها بیشتر در معرض بیماریهای قارچی قرار می گیرند. لذ بهتراست برای از بین بردن این مشکلات احتمالی از سمهای مناسب استفاده نمایید.
- اگر خاک زمین سفت و خشک است زمین را هر چند وقت یک بار شخم بزنید. سپس با کود مناسب خاک را غنی کنید تا تقویت شود.
- درختان سیب برای رشد محیطهای خنک را بیشتر می پسندند. بنابراین برای کاشت درختان از محیطهایی بهره ببرید که هوای خنک تری دارند.
پس همان طور که متوجه شدید علت میوه ندادن درخت سیب می تواند بسیار متفاوت باشد، پس لازم است تا اول علت را شناسایی کنید. سپس در جهت رفع مشکل اقدام نمایید تا باروری درختان سیبتان را افزایش دهید.