شاید نتوان انگور را به طور علمی و اینکه مبدا آن از کجا بوده تشریح کرد؛ اما با توجه به ویژگی های بینظیر و منحصربفردش میتوان گفت که یکی از پیچیده ترین ساختار را در میان میوه ها دارد.انگور یکی از مهمترین و خوشمزهترین محصولات کشاورزی در ایران است که اگر به صورت صحیح از آن نگهداری و رسیدگی کنند ثمره بسیار زیادی خواهد داشت. معمولا یکی از مشکلاتی که اغلب کشاورزان و باغداران با آن مواجه هستند آهکی بودن خاک است و این امر به علت وجود پی اچ زیاد در خاک است و موجب میشود، مواد مغذی و ضروری به انگور نرسد. به همین علت لازم است تمام باغداران هر چند وقت یکبار از اسید هیومیک برای انگور استفاده کنند و تمام املاح ضروری را به گیاه برسانند. از آنجایی که در این کود فوق العاده مقدار زیادی آهن، نیتروژن، کلسیم، فسفر، بورن، پتاسیم، زینک و اکسیژن وجود دارد مصرف هیومیک اسید در انگور برای سلامت و کیفیت این درخت، لازم است.
روش محلول پاشی در مصرف اسید هیومیک برای انگور
یکی از مؤثر ترین روشهای کوددهی به انگور با استفاده از کود آلی اسید هیومیک تغذیه برگی است که با بهره گرفتن از آن، می توان به راحتی تمام عناصر و املاح غذایی را به صورت مستقیم در اختیار میوه، برگ و شاخهها قرار داد. در این روش از کوددهی جذب مواد لازم به سرعت شکل میگیرد و تمام ریزمغذیهای لازم را به گیاه میرساند.
معمولا توصیه میشود برای درختهایی که دارای ریشه عمیقی هستند از این روش کوددهی استفاده کنید تا سریعتر کود به آن نفوذ پیدا کند. البته دقت داشته باشید که در این روش غلظت کود باید مناسب باشد و خیلی آب به آن اضافه نکنید زیرا ممکن است عناصر مهم خود را از دست بدهد.
توجه داشته باشید که در هر یک از روشهای کوددهی استفاده از اسید هیومیک باید درست و اصولی صورت بگیرد، در غیر این صورت ممکن است اصلا نتیجه مطلوبی از خود نشان ندهد. در روش چال کود کشاورزان و باغداران باید دقت خود را بالاتر ببرند و با توجه به سن درخت، فصل، حجم شاخه و برگهای درخت، 2 الی 4 چاله به عمق 30 الی 40 سانتیمتر در پای درخت حفر کنید.
سپس کود اسید هیومیک را در آن چاله بریزید و دوباره خاک را روی آن قرار دهید. بعد از اتمام کار نیز مقداری آب به آن قسمت بدهید یا این که اگر در باغتان از سیستم آبیاری قطرهای استفاده میکنید، چالهها و گودال ها را در زیر قطره چکانها ایجاد کنید.
بیشتر بخوانید: زمان مصرف هیومیک اسید در برنج
مواد غذایی که در کود اسید هیومیک وجود دارند بیشتر به صورت یونهای محلول در آب هستند که توسط ریشه درخت انگور جذب میشوند. فراموش نکنید که در هر روش از کوددهی برای اینکه مواد بهتر جذب گیاه شوند به آب احتیاج دارند. به همین علت استفاده از اسید هیومیک برای انگور بهتر است تا حد امکان به روش آبیاری انجام شود.
روش آبیاری در مصرف اسید هیومیک برای انگور
در این روش باید هیومیک اسید را به طور کامل با آب مخلوط کنید و آن را به قسمت سایه انداز درخت، اضافه کنید. استفاده این روش محدودیتی ندارد اما دقت کنید که بیش از اندازه این عمل را انجام ندهید، زیرا ممکن است شوری خاک افزایش یابد و کیفیت گیاه به طور کامل از بین برود.
کود هیومیک اسید با ساختار طبیعی و فوق العاده خود یکسری کمپلکسهای پایدار را برای درخت انگور ایجاد میکند که بسیار مهم هستند. اسید هیومیک برای انگور مانند یک کود شگفت انگیز عمل میکند و بدون اثرات شیمیایی است. در واقع بیشتر خاکهای کشاورزی که در ایران وجود دارند قلیایی هستند و به همین علت برای رشد گیاه انگور، مناسب نیستند.
این کود با محتوی بینظیر خود کمک میکند عناصر نامحلولی که در خاک وجود دارند، به راحتی آزاد شوند و خاک ساختار با کیفیتتری داشته باشد. این کود موجب جذب عناصر معدنی به تمام قسمتهای مختلف گیاه، افزایش میزان فتوسنتز در برگ درخت، نفوذ پذیری راحتتر آب و اکسیژن به ریشه گیاه، افزایش سطح برگ، افزایش غلظت نیتروژن در میوه و… میشود.
کسانی که طی یک دوره مشخص و با برنامه ریزی از این کود محبوب برای درختان انگورشان استفاده کنند با نتایج بسیار مثبتی مواجه خواهند شد که مطمئنا هیچ کود دیگری نمیتواند این اثرات را از خود نشان دهند. همان طور که میدانید دیگر کودهایی که دارای ترکیبات شیمیایی هستند، عوارض زیادی بر روی محصولات به جای میگذارند و تأثیرات مفیدشان، در طول زمان دراز مدت به جای نمیماند. اما استفاده از اسید هیومیک برای انگور هیچگونه عوارضی ندارد و حتی بعد از چندین سال، اثرات آن در خاک باقی میماند.
اگر باکتری و یا قارچهای غیر مفید به داخل درخت انگور نفوذ پیدا کنند هیومیک اسید تمام آنها را از بین میبرد و اجازه نمیدهد که باعث از بین رفتن گیاه و میوه شود. این کود بیشتر از هر قسمتی بر روی ریشه درخت انگور تأثیر میگذارد و در کل قدرت، کیفیت، استحکام، ساختار و رشد ریشه، نقش مهمی در رشد میوه و درخت انگور دارد.
بیشتر بخوانید: تاثیر کود شوک 10X بر روی پتوس
اگر جذب آب و مواد مغذی توسط ریشه درخت انگور به خوبی انجام نشود پس از مدتی درخت خشک میشود و دیگر ممکن است محصول ندهد. ریشه نقش مهمی در سلامت درخت انگور دارد زیرا این سیستم عامل اصلی نگه داشتن گیاه است و حتی به گونهای، نقش بازآفرینی انگور را هم دارد.