اگر شما نیز مانند سایر باغداران قصد افزایش بهره وری از باغ درخت پسته خود را دارید، بهتر است بدانید که درختان پسته نیز مانند سایر درختان علاوه بر شرایط آب و هوایی ایده آل، خاک غنی، آبیاری کافی، نور و اندازه کافی به غذا نیز نیاز دارند. بنابراین سعی کنید با استفاده از کودهای کامل، نیاز درخت پسته را به بهترین شکل ممکن پوشش دهید تا محصولی سالم و با کیفیت داشته باشید.

بهترین و کاملترین کود برای تغذیه پسته

اگر می خواهید نیاز درخت پسته را به خوبی برآورده کنید، بهتر است ابتدا بدانید خاک باغچه شما کم است و سپس بر اساس آن کود مناسب را انتخاب کنید.  به طور کلی درختان پسته برای رشد به عناصری مانند نیتروژن، گوگرد، فسفر، منیزیم، پتاسیم، روی، کلسیم، آهن، مس و منگنز نیاز دارند و شما باید کودهای غنی از این مواد معدنی را انتخاب کنید.

برای رفع کمبود نیتروژن در باغات پسته به تجزیه خاک و برگ و حدود بحرانی این عنصر در برگ پسته، عملکرد و  گیاه در سال باید از کودهای شیمیایی و آلی استفاده کرد.

نیاز درخت پسته

با توجه به نتایج خاک و برگ و حدود بحرانی فسفر در صورت مشاهده کمبود در خاک درختان پسته می توان از کود حیوانی پوسیده، کود مرغ و کودهای شیمیایی فسفردار برای رفع آن استفاده کرد.  نیاز پسته در صورت کمبود فسفر حدود 600 گرم فسفر برای هر درخت است و مقدار کود فسفاته باید بر اساس درصد فسفر هر کود محاسبه شود.

بیشتر بخوانید: نحوه استفاده از کود کامل

با توجه به محدودیت های بحرانی پتاسیم در خاک و برگ پسته و با توجه به ویژگی های خاک مانند شوری، بافت و نوع کانی های رسی، رفع کمبود آن ضروری است.  برای رفع کمبود پتاسیم پسته می توان به طور متوسط ​​در فصل زمستان از 1 تا 2 کیلوگرم سولفات پتاسیم برای هر درخت استفاده کرد.

كمبود كلسيم در خاكهاي مناطق پسته كاري كمتر است مگر در خاكهاي خيلي سبك و سديمي.  کمبود کلسیم بیشتر کیفی است و ناشی از فعل و انفعالات با سایر عناصر یا عدم انتقال کافی در گیاه است.  مهمترین مسئله در مورد کلسیم، لزوم وجود آن در خاک برای اصلاح خاکهای سدیمی یا شور و سدیمی است.  بنابراین در صورت نیاز به افزودن کلسیم به خاک با توجه به توزیع خاک و نظر کارشناسی می توان از گچ استفاده کرد.

نیاز درخت پسته

با توجه به نتایج تجزیه خاک و برگ و با در نظر گرفتن حدود بحرانی می توان کمبود آهن را برطرف کرد.  ویژگی های خاک که در قابلیت استفاده از آهن باید در نظر گرفته شود، علاوه بر میزان آهن موجود در خاک، ضخامت و وضعیت ساختاری خاک است.  بسته به تفسیر نتایج آزمایش خاک و محلول پاشی، ممکن است از یک یا هر دو روش کاربرد خاک و محلول پاشی برای رفع کمبود آهن استفاده شود.

در تفسیر نتایج تجزیه خاک و برگ، برای توصیه محلول کمبود روی، علاوه بر محدودیت های بحرانی این عنصر، باید به مقدار ماده آلی، درصد خاک رس، با درصد … آهک و خاکستر  کمبود روی در خاک هایی با خاک قلیایی و آهک زیاد و مواد آلی کم بیشتر دیده می شود و آب آبیاری با محتوای بی کربنات بالا می تواند باعث کمبود روی شود.

یکی از نیاز درخت پسته منگنز است. که هنگام تفسیر نتایج آزمایش خاک و برگ و تشخیص کمبود بالقوه منگنز، علاوه بر محدودیت‌های بحرانی آن در خاک و برگ، باید به پراکندگی خاک و برهمکنش‌های آن با سایر عناصر غذایی توجه ویژه‌ای داشت.  به عنوان مثال، منگنز و آهن دارای اثرات متقابل هستند و مقادیر زیاد منگنز بر جذب و مصرف آهن توسط گیاه تأثیر می گذارد.  برای رفع کمبود منگنز در پسته می توان از 100 تا 150 گرم سولفات منگنز در هر درخت به عنوان کالکو در زمستان و در عمق تراکم ریشه استفاده کرد.

نیاز درخت پسته

برای رفع کمبود مس که یکی از نیاز درخت پسته است. علاوه بر محدودیت های بحرانی آن در خاک و برگ، باید به حاصلخیزی خاک و برهمکنش آن با سایر عناصر غذایی توجه ویژه ای داشت. بر اساس تفسیر نتایج حاصل از تجزیه خاک و برگ، کمبود مس را می توان با استفاده از خاک و محلول پاشی برطرف کرد.  بسته به شدت و نوع کمبود، می توان از 50 تا 100 گرم سولفات مس در هر درخت به عنوان کاربرد زمینی زمستانه به روش چالکود استفاده کرد.

سطوح بحرانی بور در آب آبیاری، خاک و برگ درخت پسته نشان دهنده مقاومت نسبی این گیاه به مقادیر بالای بور است.  در مناطق تولید پسته، برخی مناطق دارای کمبود بور و مناطق دیگر دارای سمیت بور هستند.  بور اضافی در خاک را می توان با استفاده از آب فراوان حذف کرد.  البته استفاده از گچ میزان آب مورد نیاز برای شستشوی بور را کاهش می دهد.

بیشتر بخوانید: بهترین کود برای درخت فندق

نکات مهم برای تامین نیاز درخت پسته با استفاده از کود

یکی از مهم ترین نکاتی که در تغذیه و پسته باید به آن توجه کرد، زمان مصرف کود است.  در واقع زمانی باید کود دهی کنید که ریشه و سایر شاخه های درختان بتوانند عناصر مورد نیاز خود را به خوبی جذب کنند.  بنابراین بهتر است یک برنامه غذایی مناسب با کمک کارشناسان کشاورزی تهیه شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *