در این مقاله می‌خواهیم در مورد چاله درخت پسته و نکاتی که باید در زمان کاشت آنها را رعایت کنید صحبت کنیم. اگر شما قصد دارید که نهال پسته را در زمین اصلی خودتان بکارید و خاک زمین شما نام و مرغوب است باید یک گودال طبق یک قطر مشخص ایجاد کنید و بعد از برداشتن خاک چاله و ریختن خاک مرغوب مقداری کود های عالی پوسیده را به آن اضافه کرد و بعد اقدام به کاشت نهال کنید کاشت درخت پسته نکات زیادی دارد که باید پیش از انجام این عمل آنها را بدانید.

نکات کاشت نهال پسته

نهال درخت پسته به راحتی می تواند در انواع خاک ها با ترکیب و جنس مختلف کاشته شود، به شکلی که در زمين ‌های شور هم تحمل این درخت نسبت به ساير درختان بیشتر است، اما در زمین های کم عمق، سخت و سنگی نتيجه خوبی نمی دهد.

بهترين خاک برای کاشت و چاله درخت پسته، خاک با ترکیب شن و رس با زهکشی مناسب و تهويه شده است که به هر میزان عمق آن بيشتر باشد رشد آن هم بهتر خواهد بود و در نتیجه باروری آن بیشتر می شود.

چاله درخت پسته

علاوه بر آن درختان پسته نیاز خیلی کمی به آب دارند البته که این موضوع بدین معنی نیست که این گیاه کلا نیاز به آب ندارد. برای اطلاع از طریقه کاشت چاله درخت پسته در ادامه مطلب همراه ما باشید.

بیشتر بخوانید: ارتفاع درخت پسته

1-انجام آزمون خاک قبل از کاشت

همواره به کشاورزان توصیه می شود که حداقل یک سال قبل از کاشت و احداث باغ پسته زمین مورد نظر را با نظر کارشناسان حرفه ای انتخاب کنند و از عمق مختلف خاک یعنی حداقل تا ۱۲۰ سانتی متری آن، نمونه برداری کرده و وضعیت حاصلخیزی، بافت خاک، ph خاک، وجود یا عدم وجود لایه های محدود کننده آهکی، گچی و سنگ ریزه را مشخص کنند تا اگر مشکلی وجود داشت پیش از کاشت نهال پسته رفع شود. البته این موضوع را هم باید بدانید که اگر این زمین مشکل خاصی داشته باشد باید از کاشت نهال پسته صرف نظر کرده و زمین بهتری را انتخاب کنید.

2-تهیه نقشه کاشت و آماده کردن زمین

بعد از انتخاب زمین مورد نظر با تمام شرایطی که گفته شد باید اقداماتی را مانند شخم زدن، دیسک، کودپاشی، تسطیح، نقشه برداری و قطعه بندی زمین را انجام دهید. سپس بعد از اینکه طرح مناسب کاشت که می تواند به شکل مربع، مستطیل، مثلث و لوزی باشد انتخاب کنید. در مرحله بعد باید بر اساس شیب زمین، اقلیم و آب و هوای منطقه، سیستم تربیت درختان گودبرداری انجام شود. برای انجام عملیات چاله درخت پسته یا همان گودبرداری باید به نوع بافت چاله هایی که در ردیف های منظم و با فواصل مشخص بر حسب نوع رقم، پایه و پیوند نهال است انجام گیرد. پس از این مرحله این چاله ها با مخلوطی از کود حیوانی پوسیده و خاک پر شده و آبیاری می شوند تا خاک درون آنها نشست کند.

چاله درخت پسته

3-کاشت نهال پسته در زمان مناسب

اگر در منطقه ای با زمستان معتدل زندگی می کنید بهتر است که کاشت نهال پسته را در پاییز انجام دهید زیرا در کشت های پاییزه نهال تا فصل بهار به خوبی می‌تواند بر خاک مستقر شود و زخم ریشه ها را ترمیم کند و شروع به رشد و نمو کند. البته اگر در منطقه زمستانی سرد و یخبندان زندگی می کنید پیشنهاد می کنیم که نهال پسته را در فصل بهار بکارید.

4-ضدعفونی نهال قبل از کاشت

بعد از اینکه زمین به طور کامل طبق مراحلی که گفته شد آماده شد نهال ها را از زیر خاک خارج کرده و بعد از آن ریشه را به مدت ۵ دقیقه در یک محلول پرالیناژ بگذارید و بعد از آن در چاله ها کشت را انجام دهید. این محلول دارای مقدار ۳۰۰ گرم قارچ کش بنومیل، ۱۰ کیلو خاک رس، ۵ کیلو پهن الک کرده خشک و ۱۰۰ لیتر آب است که وظیفه ضدعفونی کردن ریشه و قرار دادن یک لایه نازک از مواد غذایی روی محل های زخم شده ریشه را دارد که در مرحله اولیه رشد مورد استفاده قرار می گیرد.

5-کاشت نهال پسته با عمق مناسب

نهال پسته باید به شکلی در چاله کاشته شود که زیر خاک نرفته و باعث خفگی آن و بیماری های پوسیدگی نشود. همچنین باید در کنار هر نهال ۱ قیم قرار بگیرد و نهال به این قیم با استفاده از یک نخ بسته شود تا درخت بتواند در برابر باد های شدید مقاومت کرده و با رشد ریشه به خوبی در خاک مستقر شود.

چاله درخت پسته

6- آبیاری نهال های پسته

بعد از اینکه نهال ها را در زمین کاشته شد باید بلافاصله آنها را آبیاری کنید که معمولاً در سال‌های اولیه و دوم آبیاری به روش طتشکی بعد از به روش پشته انجام شود. نکته ای که باید مورد توجه قرار دهید این است که تنه درخت نباید به هیچ عنوان در زمان آبیاری با آب تماس پیدا کند و حتی توصیه می کنیم از همان سال های ابتدایی سیستم آبیاری قطره ای را پیاده کرده تا درختان کمتر توسط آبیاری دچار استرس شوند.

7- اصلاح عمق کاشت نهال

بعد از اینکه چند روزی از آبیاری اولیه گذشت باید نهال های کاشته شده را بررسی کنید. اگر نهالی در اثر نشست خاک زیر خاک رفته باشد باید به آرامی آن را بالا کشیده و مجدد روی ریشه آن خاک بریزید و با استفاده از پاهایتان خاک اطراف آن را محکم کنید.

بیشتر بخوانید: تاثیر کود ۱۰xشوک بر ذرت

جمع بندی

در این مطلب به طور کامل شیوه کاشت نهال پسته و نکات آن به همراه نکات چاله درخت پسته را بیان کردیم. دقت کنید که برای اینکه درخت پسته شما باروری به موقع و با کیفیتی داشته باشد باید تمامی این نکات را رعایت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *