از آن جا که گیاه توت فرنگی یک گیاه آب دوست است کاشت توت فرنگی در خاک شنی میتواند نتیجه خوبی داشته باشد. زیرا گیاهان آبدوست در چنین خاکی به خوبی برای رشد و نمو میکنند. منظور از خاک شنی یعنی میزان درصد شن از خاک رس و یا مواد آلی که در خاک هست بیشتر است. این خاک خلل و فرج بیشتری دارد ، درنتیجه نفوذپذیری در آن بیشتر است. همچنین ریشههای که در سطح خاک هستند نیز میتوانند رشد خوبی را تجربه نمایند.
خاک مناسب جهت کاشت توت فرنگی
در مورد گیاه توت فرنگی از کودهای کمپوست بهره ببرید. کودهای دیگر نیز برای این گیاه قابل استفاده هستند به شرط آن که بیشتر از یک حد معینی نباشند. به دلیل اینکه اگر کود زیاد باشد گیاه سوخت میشود. زیرا کودهای طبیعی به علت گرمایی که دارند باعث آسیب به گیاه میشوند. گاهی اوقات میتوان به لایه رویی خاک از کاه یا خاک اره برای کاشت توت فرنگی استفاده نمود. اگر این روش را برای کاشت گیاه توت فرنگی انتخاب نمایید بهتر از خاک است. زیرا اگر با بذر ، درخت توت فرنگی را بکارید، بذرها کتر دچار صدمه میشوند و رطوبت زیری خاک ماندگاری بیشتری دارد.
بیشتر بخوانید: کود توت فرنگی
زیاد شدن و تکثیر جنسی با استفاده از بذر
اگر قصدتان کاشت توت فرنگی با بذر است بایستی بدانید که با دو روش مستقیم و غیر مستقیم صورت میگیرد. در روش مستقیم، بایستی بذر گیاه را در بخش اصلی کاشت، بکارید. در بخش غیر مستقیم، اول بایستی بذرها را در یک جا به صورت موقتی بکارید. سپس بعد از اینکه بذرها جوانه زدند و به گیاهان کوچک جوانی تبدیل شدند( به این گیاهان جوان نشا گفته میشود). این گیاهان کوچک جوان یا همان نشاها به بستر اصلی جهت کاشتن توت فرنگی انتقال داده میشوند و در همان جا کاشت میگردند. به این گونه کاشتن نشا کاری میگویند. برای تکثیر توت فرنگی با بذر، اول بایستی بذر توت فرنگی در یک جای به صورت موقتی کاشته شود.
ازدیاد و تکثیر غیر جنسی از طریق ریشههای رونده
- بوتههای توت فرنگی اگر فضای خاکی زیادی در اختیار داشته باشد از طریق تولید مثل رویشی تکثیر میشوند.
- یعنی ریشههای سطحی آنها، کمیاز بوته اصلی فاصله میگیرند و در جایی دیگر، جوانه میزند.
- و ریشه عمیق تر ایجاد کرده و تبدیل به بوته جدید توت فرنگی میشوند.
- تکثیر غیر جنسی به وسیله ریشههای رونده
اگر فضای خاک برای بوته توت فرنگی زیاد باشد بوتهها به روش تولید مثل رویشی یا رونده زیاد میشوند. این بدان معناست که ریشههای که در سطح قرار گرفته اند از بوته اصلی فاصله میگیرند و در بخش دیگری شروع به جوانه زدن میکنند. سپس این جوانهها ریشه عمیق تری پیدا میکنند و به بوته توت فرنگی تبدیل میگردند.
کاشتن توت فرنگی به روش تقسیم بوته
اگر نمیخواهید که توت فرنگی را با روش نشا کاری یا همان کاشت بذر بکارید میتوانید به صورت مصنوعی باعث ازدیاد توت فرنگی به روش غیر جنسی شوید. جهت این کار میتوانید از روش تقسیم بوته استفاده کنید. یعنی اگر در منزل بوته توت فرنگی دارید میتوانید قسمتی از آن را که دارای ریشه است از بوته مادر جدا نمایید و آن را در جای دیگر کاشت نمایید. این راه یکی از روشهای مقرون به صرفه و اقتصادی میباشد.
- کاشتن توت فرنگی در خانه
- اگر میخواهید توت فرنگی را در گلدان بکارید میتوانید از سه روش نشاکاری، تقسیم بوته ، تکثیر با بذر بهره بگیرید.
- انواع روشهای تهیه بذر توت فرنگی جهت کاشتن خانگی
- خریدن بذر آماده توت فرنگی
- در این روش میتوانید بذر خشک را از فروشگاههای بذر خریداری کنید و آن را بکارید.
در این روش بدر انواع گونه ای توت فرنگی وجود دارد. میتوانید هر کدام را که خواستید انتخاب نمایید. اگر بذری که خریداری میکنید درجه یک باشد سریع جوانه میزند و به یک گیاه سالم تبدیل میشود. این راه برای تکثیر توت فرنگی راه تقریبا ساده ای میباشد.
بیشتر بخوانید: تاثیر پلت مرغی بر گوجه فرنگی
بذر گرفتن از میوه توت فرنگی
- بذرهای توت فرنگی با چشم قابل رویت هستند. زیرا در سطح بیرونی این میوه قرار گرفته اند.
- روشهای مختلفی جهت این مقصود یعنی بذر گرفتن از میوه توت فرنگی وجود دارد.
- مثلا میتوانید با مخلوط کن میوهها را خرد نمایید. سپس بذرهای جدا شده را بردارید.
- یا اینکه توت فرنگی را خشک کنید و از میوه خشک شده آن بذرهارا جدا نمایید.
- اما بهتر است بدانید که در این روشها احتمال اینکه بذرها صدمه ببینند زیاد است و بذرهای صدمه دیده دیگر رشد نمیکنند.
- بهترین راه تهیه خانگی بذر توت فرنگی وروش کاشت گلدانی آن
- بهترین روش برای کاشت توت فرنگی، کاشتن ورقههای بذر دار میوه توت فرنگی میباشد.
- در این روش مانند زمانی که میخواهید یک میوه را پوست بکنید، لایه بیرونی چندین میوه توت فرنگی را با چاقو جدا کنید. بدین سان بذرها را به شکل کاملا سالم جهت کاشت در خانه آماده کرده اید.
- با این کار بذرها را به صورت ایمن برای کاشت توت فرنگی در خانه فراهم کرده اید. این باید به صورتی باشد که قسمتی از ورقهها که بذر روی آنها میباشد قابل مشاهده باشد. بعد از آن حدود یک سانتیمتر بر روی آنها خاک بپاشانید. مواظب باشید که خاک را متراکم نکنید و همان موقع گلدان را آب پاشی کنید. بایستی هر یک یا دو روز یک بار گلدانها را آب دهید تا جوانهها از ورقههای توت فرنگی رشد شان را شروع کنند.
- به گونه ای که سمتی از ورقهها که بذر روی آنها قرار دارد به سمت بیرون و قابل رویت باشد.
- سپس به اندازه حدود یک سانتیمتر، روی آنها خاک بریزید و خاک را فشرده نکنید و در همان لحظه گلدان را آب پاشی کنید.
- باید هر یکی دو روز گلدانها را آب پاشی کنید تا جوانههای توت فرنگی از ورقههای میوه، شروع به رشد کنند. سپس وقتی جوانهها به یک گیاه 5 الی 10 سانتیمتری تبدیل شدند آنها را به تدریج از مکان اولیه کاشت جدا کنید و به محل اصلی جهت کاشت انتقال دهید. در این انتقال متوجه خواهید شد که هر جوانه دارای ریشه مستقل شده و اکنون به نشا توت فرنگی بدل شده است. این روش بیشتر مناسب کاشت خانگی میباشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید اسید هیومیک با کارشناسان ما در ایرانکود در ارتباط باشید