کاشت درخت زرشک

کاشت درخت زرشک

آخرین مقالات

زرشک در ترکیب با غذاهای دیگر طعمی متفاوت و جذاب را ایجاد می کند. این اغذیه خوراکی برای اولین بار در قرن هفتم میلادی کشف شد. زرشک بی دانه یکی از پر استفاده ترین رقم‌های این نهال است که به زرشک پلویی مشهور است. کاشت درخت زرشک مثل دیگر درختان به موقعیت جغرافیایی مناسب، خاک مناسب، نور آفتاب به اندازه کافی، خاک مناسب احتیاج دارد.

آشنایی بیشتر با درخت زرشک

 زرشک یک درختچه است. در حقیقت این دانه بر روی درختچه‌هایی با اندازه 2 تا 5 متر رشد می کند. برخی از رقم‌های این درخت به 6 متر می رسد. ایران از مهم ترین تولید کنندگان نهال زرشک است که سهم زیادی در تولید زرشک دارد. البته در نظر داشته باشید که اصل این درخت به کشورهای آفریقایی، اروپا و آسیا بر می گردد. رنگ گیاه زرشک قرمز یا سیاه است و در طول پروسه رشد تغییر رنگ نمی دهد. همان طور که می دانید مزه زرشک ترش است. درختچه زرشک از مقاومت بالا در مقابل گرماو سرما برخوردار است. بهترین دما برای رشد زرشک بین 15 تا 18 درجه سانتی گراد است. برای برداشت محصول نیاز است تا از سن این درخت 3 تا 4 سال بگذرد.

بیشتر بخوانید: کاشت گندم

روش کاشت درخت زرشک

 کاشت زرشک بیشتر در نواحی نیمه خشک و با آب و هوای معتدل انجام می گیرد. مناسب ترین زمان کاشت نهال زرشک در میانه فصل پاییز تا اسفند است. بعضی از کشاورزان فصل بهار را برای کاشت درخت زرشک انتخاب می نمایند. در فصل بهار نیز این کار امکان پذیر است. اما در نظر داشته باشید که در فصل پاییز درختچه‌ها زمان بیشتری برای رشد کردن در اختیار دارند.

کاشت درخت زرشک

 برای کاشت درختچه زرشک لازم است تا مانند نهال‌های دیگر زمین حاصلخیز و مناسبی در اختیار داشته باشید. پیش از کاشت درخت زرشک بایستی خاک زمین زراعی را با کودهای دامی و شیمیایی غنی کنید. برای کاشتن نهال زرشک بایستی در خاک چاله‌هایی حفر نمایید. عمق این چاله‌ها باید بسیار مناسب باشد. در نظر داشته باشید که این گودال‌ها نباید نه کم عمق باشند و نه زیادی عمیق کنده شوند. ترکیب کودهای شیمیایی و دامی قبا از کاشت به شرایط جغرافیایی و نوع منطقه نیز بستگی دارد. برای مثال در مناطقی که هوا سرد است لازم است تا باغداران شرایطی را ایجاد نمایند که گیاه در مثابل سرما به خوبی حفاظت شود.

فاصله کاشت درخت زرشک

از مهم ترین عواملی که باید برای کاشت درخت زرشک در نظر گرفت این است که بایستی نور را به اندازه کافی برای این درخت تهیه کنید. همچنین لازم است تا فاصله بین درختان را نیز مناسب تعیین نمایید. فاصله استاندارد برای کاشتن نهال زرشک 3 در 4 و یا 4 در 5 متر است. توجه داشته باشید که این فاصله هنگامی مناسب است که نوع کشت آبی باشد. به این علت که در کشت دیمی بایستی فاصله به اندازه 7 در 7 متر را برای کاشت در نظر گرفت.

کاشت درخت زرشک

فصل مناسب کاشت زرشک

 امکان کاشتن نهال زرشک در بهار امکان پذیر است. با این وجود کارشناسان و باغداران در این زمینه میانه فصل پاییز و یا آغاز زمستان را بهترین موقع برای کاشت درخت زرشک در نظر می گیرند. درختچه زرشک بعد از رشد در سن 3 الی 4 سالگی باروری خود را شروع می کند و به طور معمول ماه‌های اول سال موقع رشد رویشی درخت زرشک است.

کاشت درخت زرشک در باغچه

 با خریدن نهال زرشک می توانید آن را در باغچه بکارید. همچنین می توانید ابتدا نهال زرشک را در داخل یک گلدان قرار دهید و بعد از این که گیاه شما به رشد کافی رسید آن را به خاک باغچه انتقال بدهید. جهت کاشت درخت زرشک بایستی چاله‌هایی را حفر نمایید. عمق این گودال‌ها را بایستی 50 سانتی متر در نظر بگیرید. بعد از قرار دادن نهال زرشک داخل خاک لازم است تا بر روی آن ترکیبی از کود دامی پوسیده و خاک باغچه بریزید. نور آفتاب بایستی به اندازه کافی باشد. همچنین جریان هوای مناسب و آبیاری با نظم و ترتیب برای پرورش دادن درختچه زرشک در باغچه لازم است.

آفت‌ها و بیماری‌هایی که پس از کاشت درخت زرشک امکان دارد پیش بیاید:

  • زنبور سر شاخه خوار

از مهم ترین آفت‌هایی که این درختچه را تهدید می کند زنبور سر شاخه دار است که به شاخه‌های جدیدی صدمه می زند. شناسایی این آفت و نابود کردن آن می تواند در پرورش درخت و کیفیت میوه بسیار تاثیر گذار باشد.

کاشت درخت زرشک

  • شته

 از مرسوم ترین انواع آفت‌ها شته است. به طور معمول این آفت در سال‌های اولیه پرورش نهال به گیاه زرشک می تواند صدمه بزند. کم شدن پروسه رشد، خشک شدن نهال و ضعف شاخه‌ها از مهم ترین عواملی است که شته می تواند برای نهال ایجاد نماید. بهره گیری از سم‌های گیاهی جهت از بین بردن شته‌ها کاربرد دارد. چنانچه در زمین‌های زراعی کفشدوزک وجود داشته باشد می توانید از بین بردن شته‌ها را به این حشره واگذار کنید.

  • کرم برگ خوار

کرم برگ خوار می تواند به برگ‌های درختان صدمه بزند. البته این آفت با تغذیه از درخت زرشک می تواند به آن صدمه وارد کند.

  • پروانه تخم انگشتری

از دیگر آفت‌هایی که از برگ درخت زرشک تغذیه می کند پروانه تخم انگشتری است. جهت از بین بردن این آفت لازم است تا اط سم حاوی فسفر و یا هرس نمودن شاخه‌ها استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: کاشت درخت عناب

  • پروانه ابریشم باف

از بدترین آفت‌های برگ خوار، پروانه ابریشم باف است. این آفت شروع به خوردن و نابود کردن برگ‌ها می کند که در زمان کوتاهی مشاهده خواهید کرد که برگ‌ها خالی شده اند. بیماری‌های زنگ سیاه و زنگ زرد از اصلی ترین بیماری‌ها در پرورش درخت زرشک هستند.

اشتراک گذاری
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در print
خرید کود مایع گیاهان آپارتمانی
کود ارگانیک

خرید کود مایع گیاهان آپارتمانی شوک

خرید کود مایع گیاهان آپارتمانی شوک اگر عاشق گیاهان آپارتمانی هستید، دوست دارید گیاهان شما سرسبز باشند،  برای سالم نگه داشتن هر گیاه  به یک

بهترین کود جلبک دریایی
کود ارگانیک

کود جلبک دریایی

کود جلبک دریایی همونطور که می‌دانیم برای رشد و نمو گیاهان عوامل مختلفی نیاز است، یکی از این عوامل که تاثیر زیادی بر کیفیت و

خرید خرید کود فروت ست
کود ارگانیک

خرید کود فروت ست

خرید کود فروت ست (کود بهاره) برای گیاهان یکی از کودهای فوق العاده‌ای که تاثیر بسیار زیادی در افزایش تناژ محصول داشته کود فروت ست

قیمت خرید کود آهن
کود ارگانیک

قیمت کود آهن

قیمت کود آهن آمریکایی شوک کود آهن در برخی از حیاتی ترین عملکردهای گیاهان مصرف می شود، مانند: تولید کلروفیل و آنزیم  های تثبیت نیتروژن