شلیل از خانواده هلو است. در واقع، شلیل گونه ای از هلو با ژن مغلوب شده است که میوه‌های بدون کرک را حاصل می کند. به همین سبب هلوی بدون کرک نیز نامیده می شود. شلیل دارای مزه شیرین و لذیذ است. شلیل نوعی هلو است که به علت جهش رویشی در ژن‌های هلو تولید شده است. جالب است بدانید که شلیل نیز به اندازه هلو دارای قدمت است. این جهش دارای تواتر است؛ بدین معنا که در طبیعت این دو میوه دائم در حال تبدیل به یکدیگر هستند. بدین معنا که هلو به شلیل و شلیل به هلو تبدیل می شود. در نتیجه در هلو با از بین رفتن کرک‌ها که بر روی میوه است و ایجاد عطر و طعم خاص شلیل و برعکس پیوسته ادامه دارد.

 هلو و شلیل امکان دارد که از بذر همدیگر نیز ایجاد شوند و با هم قابل لقاح باشند. در کشور ایران در حدود 20 نوع شلیل دیده می شود که از مهم ترین آن‌ها می توان به شلیل زرد و قرمز اشاره نمود. جالب است بدانید که هر دوی این شلیل‌ها به شهر مشهد تعلق دارند.

بیشتر بخوانید: پرورش به لیمو

ویژگی‌های گیاه شناسی شلیل

 گرده افشانی از راه باد صورت می گیرد. اما کندو گذاری سبب می شود تا میزان محصول تولید شده افزایش پیدا کند. لازم است بدانید که بهتر است تا در هنگام گل دادن، هوا خشک باشد. زمان گل دادن شلیل در آغاز فصل بهار پس از بادام و زردآلو و در حدود 3 هفته پیش از سیب است. شلیل درختی است که عمر بسیار کوتاهی دارد. دلیل کم عمر بودن این درخت را می تواند به خاطر چوب ترد و شکننده آن دانست.

کاشت درخت شلیل

شرایط بیرونی برای رشد شلیل

 شلیل در مقابل سرمای زمستان پایداری کمتری در قیاس با سیب و گلابی دارد. پایداری شلیل مانند به است. برای شلیل سرمای غیر قابل تحمل 21- درجه سانتی گراد است. اما چنانچه هوا با سرعت زیادی سرد شود در دماهای 13- درجه هم جوانه‌ها خشک می شوند. ریشه شلیل در مقابل کمبود تهویه خاک از حساسیت فوق العاده بالایی برخوردار است. این گیاه از غرقاب شدن به شدت صدمه می خورد. لازم است بدانید که درخت شلیل برای رشد عالی به خاک‌های سبک که زه کشی کاملی دارند نیازمند است.

تکثیر شلیل مانند هلو با روش پیوند انجام می شود. این گیاه را می توان بر پایه‌های هلو، بادام ، آلو، زردآلو پیوند زد. در یک باغ خوب می توان انتظار داشت تا 40 تن شلیل در هکتار داشته باشید.

کاشت درخت شلیل

نکاتی در مورد کاشت درخت شلیل

 اگر می خواهید کاشت شلیل را در گلدان داشته باشید نیاز است تا بذر مناسبی را انتخاب نمایید. بدین منظور لازم است تا از بذر درختان شلیل پا کوتاه بهره ببرید؛ البته این برای زمانی است که می خواهید شلیل شما باروری خوبی را از سر بگذراند. در غیر این صورت می توانید از شلیل به عنوان یک گیاه زینتی نیز استفاده نمایید. بنابراین می توانید از هر هسته شلیلی بهره ببرید.

 لازم است تا گلدان مناسبی نیز انتخاب نمایید. در مرحله‌های بعدی رشد نهال شلیل بایستی قطر گلدان را 45 تا 90 سانتی متر انتخاب نمایید. جهت جدا نمودن گوشت شلیل از هسته نباید آن را به داخل دهان ببرید. زیرا آب دهان بر قوه نامیه گیاه اثر بد می گذارد.

مراحل کاشت هسته شلیل در گلدان

کاشت درخت شلیل

بیشتر بخوانید: بهترین زمان استفاده از کود کامل

در این مقاله در مورد کاشت درخت شلیل در گلدان توضیحاتی ارائه دادیم. در نظر داشته باشید که این میوه سرشار از مواد مغذی است که استفاده آن سلامت افراد را تضمین می نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *