پسته یکی از محصولات بسیار سود آور است که بازار آن بسیار پر رونق بوده و به همین سبب، تولید کنندگان آن توجه بسیاری در رشد این نوع درخت به خرج می دهند. چیزی که سبب افزایش چند برابری سود باغ داران می شود این است که پس از کاشت درخت پسته به سم پاشی، کوددهی و آبیاری و سایر مواردی که موجب رشد با کیفیت درختان پسته می شوند توجه بسیار کرده و آن ها را به اجرا در آورند.

درخت پسته و شرایط پرورش به آن

اب و هوا نیز نقش اصلی در رشد درخت پسته دارد و به همین خاطر مناطق مختلفی که تولید کننده پسته به شمار می رود، پسته هر کدام از این مناطق از نظر کیفیت متفاوت است. اما باید گفت که اب و هوای اصلی رشد پسته مختص آب و هوای گرم و معتدل می باشد. درخت پسته در برابر سرما بسیار حساس است و دوام زیادی نخواهد داشت بنابراین باید آن را در آب و هوای گرم پرورش داد.

کاشت درخت پسته

از آنجایی که ریشه درخت پیته عمیق می شود خاک زمین نیز باید نرم بوده تا این امکان را به ریشه درخت بدهد که تا به اعماق زمین نفوذ یابد. همچنین پسته طبیعتا درختی با ارتفاع کم است و جثه بسیار بزرگی ندارد. زمانی که افراد نهال درخت پسته را می کارند، باید تا زمان باردهی آن چند سال صبر کنند.

بیشتر بخوانید: نحوه و زمان کاشت پسته

روش های کاشت درخت پسته

پسته به سه روش مختلف کشت می شود که هر کدام مزایا و معایبی دارند و افراد با آگاهی از این سه طریق، می توانند بهترین روش را انتخاب کنند. اولین روش کشت پسته، کشت به صورت بذر می باشد که افراد از این طریق باید جوی های ۱۰۰ سانتی متری را در زمین ایجاد کنند.

منظور از ۱۰۰سانتی متر عرض جوی بوده و عمق این جوی ها حداکثر باید ۷۰ سانتی متر باشد.  توجه داشته باید که بذر ها قبل از کشت باید ۱۲ ساعت در آب خیسانده شوند و سپس آن ها را استفاده نمود و پس از ان که این بذر ها در عمق ۳ سانتی متری این جوی ها به کشت رسید، روی آن ها را با خاک پوشاند. همچنین در مورد آبیاری بذرهای پسته باید گفت که هر ۱۵ روز یک بار باید به آبیاری پرداخت و آبیاری نباید کمتر از ۱۰ روز یکبار باشد چرا که بذر ها دچار غرقابی شدن خواهند شد.

روش بعد کشت پسته در گلدان می باشد که افراد این طریقه را باید در بهار بکار برند. در ابتدای کار به یک کیسه پلاستیکی سیاه نیاز داریم که قطر آن ۱۵ و ارتفاع آن ۳۰ سانتی متر باشد. چند مورد از این کیسه ها را برداشته و داخل آن ها را با کود زراعی پر کنید. پس از آن بدر خیس شده را در عمق ۳ سانتی متری کاشته و روی آن را پوشش دهید.

کاشت درخت پسته

کشت در خزانه سومین روش کشت پسته می باشد که افراد از این طریق باید زمینی با متراژ ۳۰ متری داشته باشند. در این روش نیاز است که افراد بذر ها را خیس کنند و پس از گذشت ۱۲ ساعت آن ها را با فاصله ۱۵ سانتی متری از هم بکارند. آبیاری در روش کشت خزانه باید هر هفته یک بار صورت گیرد. نهال پسته می تواند تا ۲ سال در این زمین قرار گیرد و پس از آن در فصل زمستان به زمین دیگری منتقل گردد.

طریقه کشت پسته

کشت پسته باید به نحوه ای انجام شود که در آن، دو درخت نر و ماده در کنار هم قرار گیرند تا درخت به ثمر برسد. البته لازم نیست که به ازای هر درخت ماده یک درخت نر کاشته شود و افراد می توانند با کشت هر ۱۵ درخت ماده، یک درخت نر نیز در کنار آن ها بکارند. همچنین برای این که به صورت مطلوب تر و اصولی تر به کشت درخت پسته بپردازیم بهتر است درختان نر بیشتری کشت شود. اگر تعداد درختان نر بیشتر باشد، میزان باردهی درختان ان باغ بیشتر خواهد بود.

کاشت درخت پسته

فاصله مناسب کشت درخت پسته

از آنجایی که درختان با بزرگ شدن و افزایش شاخ و برگ آن ها ممکن است در هم بپیچند و جلوی رشد یکدیگر را بگیرند لازم است از همان ابتدای کشت، فاصله میان بذر ها و نهال ها رعایت گردد.  استاندارد ترین میزان فاصله میان درختان پسته ۵ متر می باشد‌. درختان پسته قابلیت رشد تا ۱۰ متر شرد می کنند بهتر است در هر ردیف کشت درختان پسته فاصله تا ۶ متر رعایت شود.

بیشتر بخوانید: تاثیر فروت ست بر روی هندوانه

همچنین نهال ها باید در جایی به کشت برسند که از نور کافی برخوردار باشند و چیزی وجود نداشته باشد که باعث ایجاد سایه بر روی درختان پسته شود. نور به دلیل رشد و ثمر دهی درخت پسته، اهمیت بسیار والایی دارد. خاک زمین مهم ترین عامل رشد درخت پسته محسوب می شود پس خاک هایی که برای رشد این درخت گزینه بهتری است خاک هایی با میزان اسیدیته خنثی است که PH خاک در آن بین ۷ تا ۷.۵ می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *