سیستم های کشت در محیط های بسته مانند هیدروپونیک و تهویه مطبوع (Aeroponics) یکی از روش های مدرن برای تولید برخی از گیاهان با دوره رشد کوتاه و سرعت رشد بالا است. امروزه این تکنیک به ویژه در سبزیجات مانند کاهو ، گوجه فرنگی ، خیار و سایر سبزیجات و همچنین برخی گیاهان زینتی مانند لاله ها ، سنبل ها ، آلسترومریا و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. حتی کشت ایروپونیک زعفران نیز در دنیای مدرن رواج زیادی یافته است. این روش بسیار اقتصادی و بسیار سودآور است. بیشترین فایده این سیستم به دلیل طبقه بالا و تراکم زیاد ، استفاده حداکثر از فضا و سطح محصول است که باعث کاهش هزینه های آماده سازی زمین و عملیات آماده سازی زمین می شود.

معرفی روش کاشت زعفران گلخانه ای به روش آئروپونیک یا همان کشت ایروپونیک زعفران

پس از زرد شدن پیاز زعفران در ماه ژوئن ، آن را از  خاک جدا کرده و در یک محیط خنک و با تهویه مطبوع ذخیره می کنند. در اول سپتامبر ، پیاز زعفران را بیش از ده گرم در لایه های چوبی قرار داده  و به گلخانه منتقل می کنند و در دمای ، نور و رطوبت نگهداری می شوند که با گذشت زمان متفاوت است.

کشت ایروپونیک زعفران

در ماه اکتبر ، پیاز شروع به جوانه زدن می کند. در این مدت ، بسیاری از ریشه ها  را در اطراف پیاز رشد کرده  که بعد از آن جوانه های دیگر  از پیازها به جز دو یا سه جوانه اصلی از بین میرود. ناگفته نماند که آب مورد نیاز برای رشد فقط از طریق رطوبت محیطی تأمین می شود و آب به دلایل زیر ارتباط مستقیمی با پیاز ندارد:

بیشتر بخوانید: کاشت زعفران در گلدان

1 باعث رشد ریشه در پیاز می شود.

2 احتمال پوسیدگی پیاز افزایش می یابد.

3 باعث شیوع بیماری می شود.

پیازها از اواخر نوامبر یا اوایل دسامبر شروع به گل می کنند و پس از گلدهی ، پیازها برداشته می شوند و  جوانه های اضافی به زمین بازگردانده می شوند. مراحل بالا  در سال بعد تکرار می شود.

کشت ایروپونیک زعفران

مزایای  کشت ایروپونیک زعفران

معایب کشت ایروپونیک زعفران

کشت ایروپونیک زعفران

بیشتر بخوانید: تاثیر فروت ست بر روی گوجه فرنگی

در این زمینه، نگرانی آینده ورود زعفران چینی به بازار بین المللی ارز با قیمت های بسیار پایین تر از هزینه این محصول برای کشاورزان و تولید کنندگان ایرانی یا افزایش ورود زعفران جعلی و کیفیت بسیار پایین است. همچنین با اولویت بندی بحران آب در کشور ، این نوع کشت به دلیل کم مصرف در آب بهترین روش برای کشت آب است. از طرف دیگر ، ما در حال حاضر به دلیل خشکسالی با بیکاری در کشور روبرو هستیم و این واقعیت است که کشت مدرن زعفران منجر به استفاده بیشتر و بیشتر نیروی کار در کشور می شود که بسیار ضروری و بسیار مفید است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *