کشت ایروپونیک (هواکشت)، نیز مانند کشت هیدروپونیک از سیستم کشت بدون خاک بهره می‌گیرد. بهتر است بدانید که در این سیستم به تجهیزات و امکانات نسبتاً زیادی نیاز است و همین امر موجب می‌شود هزینه‌های تان برای ساخت یک گلخانه ایروپونیک بسیار بالا برود.

در کشت به روش ایروپونیک، ریشه گیاه در هیچ ظرفی قرار نمی‌گیرد و در هوا به‌ صورت معلق رشد می‌کند. به جای قرار دادن ریشه گیاه در خاک، آن را در معرض اسپری آب و مواد غذایی قرار می‌دهند و از این طریق ریشه را تغذیه می‌کنند. در واقع همین امر موجب شده‌ است گیاه دیگر نیازی به خاک یا بستر کشت نداشته باشد.

هواکشت برای اکثر فضاهای سرپوشیده و بسته مناسب است و با بهره گرفتن از آن دیگر نیازی به ظروف نگهدارنده یا گلدان نخواهید داشت. همچنین لازم نیست ظروف نگهداری گیاه را بعد از رشد گیاه به فضاهای بزرگ‌تر انتقال دهید. زیرا در مکان خود رشد ثابتی خواهد داشت و نیازی به جا به جایی ندارد.

وسایل و لوازم مورد نیاز برای اجرا هواکشت

بیشتر بخوانید: طریقه کاشت دانه سیب

انواع کشت ایروپونیک

  1. کشت ایروپونیک کم‌فشار (LPA)

یکی از روش‌های کشت ایروپونیک، روش ایروپونیک کم‌فشار است. در این روش، گلخانه ‌داران باید به‌ صورت 24 ساعته در شبانه‌روز ریشه‌ گیاهان خود را مرطوب کنند. در واقع این روش از کشت را می‌توانید با هزینه کم نیز راه‌اندازی کنید اما بهتر است بدانید که این روش نیاز به مراقبت بسیار زیادی دارند‌. به همین علت نیز کمتر کسی از این روش برای کشت گلخانه‌ای بهره می‌گیرد.

  1. کشت ایروپونیک فشاربالا (HPA)

کشت ایروپونیک به روش فشار بالا، جزء کارآمد ترین راه‌هایی است که می‌توانید برای پرورش گیاهان در فضا از آن بهره بگیرید. این روش از کشت ایروپونیک مزایای بسیار زیادی دارد و گیاهان در آن بیشتر مایل به جذب مواد غذایی و املاح معدنی محلول در آب هستند.

کشت ایروپونیک (هواکشت)

طریقه اسپری کردن در کشت ایروپونیک

در سیستم کشت ایروپونیک (هواکشت) معمولاً اسپری کردن به 2 صورت؛ اتوماتیک و دستی انجام می‌شود. از این‌ رو شما می‌توانید برای تغذیه کردن ریشه گیاهان، از روش دستی یا اتوماتیک بهره بگیرید. در روش دستی باید در طول شبانه‌روز دائم به ریشه‌ها مواد غذایی برسانید تا آن‌ها دچار کمبود تغذیه نشوند و از بین نروند. این روش نسبت‌ به روش اتوماتیک، تا حدودی سخت‌تر است. به همین علت هم کمتر افرادی از آن بهره می‌گیرند.

معمولا در اکثر گلخانه‌ها چند پمپ وجود دارد که به‌ صورت اتوماتیک، ریشه گیاهان را تغذیه می‌کنند و دیگر نیازی به حضور داشتن دائم گلخانه‌ داران و چک کردن تغذیه گیاهان نیست. زیرا این پمپ‌ها دارای تایمر هستند و در زمان‌های مشخص‌ شده، کار اسپری کردن را انجام می‌دهند.

چه گیاهانی مناسب کشت ایروپونیک هستند؟

به‌ طور معمول از این سیستم کشت، بیشتر برای تکثیر استفاده می‌کنند. بعضی از این محصولات شامل؛ سیب، پسته، مرکبات، گردو، گیاهان دارویی، زیتون، کاهو، گوجه‌فرنگی، بادمجان و… می‌شوند. در واقع با بهره گرفتن از این روش می‌توانید زمان رویش گیاه‌تان را بسیار کاهش دهید و محصولات بیشتری را نیز برداشت کنید.

کشت ایروپونیک چه تفاوتی با کشت سنتی دارد؟

همان‌ طور که می‌دانید اغلب سیستم‌های پرورش محصول؛ بستر کشت ریشه گیاه را در فضایی محدود فراهم می‌کنند و درون فضایی مانند گلدان آن‌ها را پرورش می‌دهند. اما در کشت ایروپونیک ریشه گیاه در هوا به‌ صورت معلق است و گیاه به سمت پایین حرکت می‌کند. در اکثر روش‌های کشت سنتی، گیاه مواد مورد نیاز خود را از خاک دریافت می‌کند و توسط کود، نور، آب و… نیز تغذیه می‌کند.

ولی در روش ایروپونیک، تغذیه گیاه به‌ صورت اسپری کردن مواد مغذی بر روی ریشه گیاه فراهم می‌شود. در کشت ایروپونیک (هوا کشت)، فضای نسبتاً کمتری نیاز است اما در اکثر روش‌های کشت سنتی به فضای بیشتری نیاز خواهید داشت. همچنین فضای کشت ایروپونیک به‌ صورت کنترل‌ شده است و شما می‌توانید میزان رشد گیاهان خود را به‌ طور کامل زیر نظر داشته باشید و به شکل دلخواه‌تان، آن‌ها را کنترل کنید.

بیشتر بخوانید: کشت هیدروپونیک

سخن پایانی

مسلماً تا این قسمت از مطلب به‌ خوبی با ویژگی‌های این سیستم کشت آشنا شده‌اید و می‌دانید که چگونه از آن بهره می‌گیرند. این روش با فاز مایع، خیلی سر و کار ندارد و بیشتر برای تولید میوه‌ از آن استفاده می‌کنند. در این روش، گیاهان را داخل حفره‌هایی که روی قالب‌های ساخته شده هستند، قرار می‌دهند و می‌کارند. اما ریشه گیاهان صرفاً در یک محیط باز و در زیر قالب‌ها به‌ صورت معلق دیده می‌شوند. همچنین قابل ذکر است؛ در روش کشت ایروپونیک (هواکشت)، ریشه گیاهان‌ را در جعبه پاشش قرار می‌‌دهند و برای نفوذ نور و رشد جلبک‌ها، آن را می‌پوشانند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید اسید هیومیک با کارشناسان ما در ایرانکود در ارتباط باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *