کشت خیار در گلخانه

کشت خیار در گلخانه

آخرین مقالات

کشت خیار در گلخانه، اگر به‌ صورت صحیح و اصولی صورت بگیرد می‌تواند باعث رونق در کسب‌ و کارتان شود و به سوددهی بسیار بالایی برسید. برای کاشتن خیار در گلخانه اول از هر چیزی باید یک بذر مناسب و خوب را تهیه کنید. بعد از انتخاب بذر مناسب باید زمان مناسبی را هم برای کشت در نظر بگیرید و با توجه به آن زمان، اقدام به کاشت کنید. مثلاً افرادی که در مناطق جنوبی زندگی می‌کنند، بهتر است زمان کشت خیار را اوایل مهرماه در نظر بگیرند و تا آخر خرداد سال بعد، محصولات خود را برداشت کنند. کسانی هم که در مناطق مرکزی و شمالی کشور زندگی می‌کنند، تا حد امکان بهتر است در اوایل دی‌ ماه کار کشت خیار را شروع کنند.

نحوه کشت خیار در گلخانه  

بعد از این‌ که بذر مناسب خود را انتخاب کردید، نوبت به کشت خیار می‌رسد. به‌طور معمول برای کاشتن خیار می‌توانید از 2 روش؛ کشت مستقیم و کشت خزانه بهره بگیرید. اگر می‌خواهید در استفاده از امکانات گلخانه‌ای صرفه‌جویی کنید و مراقب باشید که محصولات‌تان جوانه‌زنی بهتری داشته باشد، بهتر است از کشت خزانه بهره بگیرید.

برای کشت مستقیم ابتدا باید زمین را به میزان کافی مرطوب نمایید تا گاورو باشد، سپس زیر و روی بذر را به مقدار مورد نیاز بیته موس بریزید. بیته موس درواقع ماده‌ای طبیعی است که در بازار می‌توانید انواع خارجی و ایرانی آن را پیدا کنید. دقت داشته باشید اگر محل قرار گرفتن سینی نشاء دارای درجه حرارت مناسب، نور و رطوبت کافی باشد، بذر بعد از 5 الی 7 روز به خوبی جوانه می‌زند و شروع به رشد می‌کند. ولی اگر شرایط مناسب برای رشد آن فراهم نباشد، بذر نمی‌تواند جوانه‌زنی مناسب و عالی داشته باشد و رشد آن دچار اختلال خواهد شد.

اگر می‌خواهید از کاشت بذر خیار نتیجه‌ای مطلوبی به دست آورید؛ پیشنهاد می‌کنیم بذرها را 24 ساعت قبل‌ از کاشت در گلخانه، در یک پارچه نخی یا پنبه‌ای قرار دهید و سپس آن را در دمای 30 درجه سانتی‌گراد نگهداری کنید. توجه داشته باشید؛ قبل‌ از این کار باید بذرهای‌تان را در آب ولرم خیسانده باشید تا گیاه بدون بیماری و آفات کاشته شود و بتواند به‌خوبی جوانه‌زنی کند.

بیشتر بخوانید: پرسودترین محصولات در کشت گلخانه ای

انتقال نشاء به گلخانه

بعد از این‌ که بذر خیار به میزان کافی رشد کرد و سبز شد، باید آن‌ها را به زمین اصلی یعنی همان گلخانه منتقل کنید. برای این کار باید حفره‌هایی با فاصله مشخص در نظر بگیرید که دقیقا اندازه حجم خاک گلدان‌های سینی نشاء باشد.

سپس با احتیاط کامل نشاء را همراه با خاک و گلدان از گلدان‌های قبل جدا کرده و در حفره‌های تازه قرار دهید. در این‌ جا باید مواظب باشید تا به ریشه‌های بذر خیار آسیبی وارد نشود. بعد از  این‌ که نشاء را به زمین اصلی انتقال دادید، نوبت به آبیاری آن می‌رسد. آبیاری باید به‌صورت مناسب باشد و از حد معمول بیشتر نباشد زیرا در این‌ صورت ریشه دچار مشکل می‌شود و از رشد طبیعی خود باز می‌ماند.

کشت خیار در گلخانه

نحوه آبیاری اولیه بذر خیار در گلخانه

توجه داشته باشید جهت آبیاری بذر خیار در گلخانه بهتر است تا حد امکان از سیستم تحت فشار به‌صورت قطره‌ای استفاده کنید. زیرا در این روش از نوارهای آبیاری استفاده می‌شود و از هدر رفتن آب تا حدود زیادی جلوگیری خواهد شد. همچنین سعی کنید بر اساس برنامه‌ای منظم، به گیاه مورد نظرتان آب بدهید چون میزان مصرف زیاد آب در کشت گلخانه‌ای، باعث از بین رفتار محصولات و شسته شدن خاک خواهد شد.

بهتر است بدانید که آبیاری گیاه بر اساس بافت خاک، سن گیاه و زمان مصرف ثابت است. مثلاً بذر در فصل زمستان، به آبیاری کمتری نسبت‌ به فصل تابستان نیاز دارد. بهتر است در نظر داشته باشید زمان گل‌دهی بذر خیار؛ باید میزان آب را تا حدودی افزایش دهید، زیرا در این دوره بذر به آب بیشتری نیاز دارد تا رشد مطلوب و مناسبی داشته باشد.

هنگام کشت خیار در گلخانه باید توجه داشته باشید؛ شرایط لازم مانند رطوبت، آب کافی، دمای مناسب و… را برای گیاه فراهم کنید تا بتواند رشد مطلوبی داشته باشد. همچنین هنگام آبیاری بذر باید مواظب باشید که خاک کاملاً خشک شده باشد سپس دوباره آن را آبیاری نمایید. زیرا بیش‌ از اندازه آبیاری کردن بذر، موجب فرسوده شدن ریشه و از بین رفتن گیاه می‌شود.

نحوه هرس اولیه کشت خیار در گلخانه

برای بوته خیار تا وقتی‌ که ارتفاع آن به 30 سانتی‌متر نرسیده باشد، نباید هیچ‌گونه هرسی را انجام دهید اما بعد از این‌ که ارتفاع بوته به 30 سانتی‌متر رسید، باید شاخه‌های فرعی آن را به‌تدریج حذف کنید. در واقع با این‌ کار به گیاه‌تان اجازه می‌دهید که همه انرژی تولیدی را صرف کند و ساقه یا برگ‌های اضافی مواد مغذی را مصرف نکنند.

معمولاً در فصل بهار، جوانه‌ انتهایی شاخه‌های فرعی را باید حذف کنید. البته به یاد داشته باشید که هرس اولیه گیاه تاثیر بسیار زیادی بر رشد و باردهی بوته دارد اما به شرطی که به‌ صورت صحیح و اصولی انجام گیرد، در غیر این صورت ممکن است نتیجه مطلوبی را به دست نیاورید. اگر تا به‌ حال کار هرس را انجام نداده‌اید، بهتر است از افراد ماهر و باتجربه در این زمینه کمک بگیرید تا به گیاه‌تان آسیبی وارد نشود.

تراکم بوته‌ها

عامل دیگری که در کیفیت بذر خیار نقش دارد؛ تراکم بوته‌ها است. از این‌ رو تراکم بوته‌ها را نباید نادیده گرفت. درواقع بوته‌های خیار باید به‌گونه‌ای کاشته شوند که بر روی یک‌دیگر سایه نیندازند و موجب جلوگیری از تابش نور کافی به گیاه نشوند. همچنین باید دقت داشته باشید که تراکم بین بوته‌ها خیلی زیاد نباشد زیرا در این شرایط نیز مواد کافی به ریشه نمی‌رسد و گیاه نمی‌تواند به‌خوبی تغذیه شود.

در کل سعی کنید برای کشت بذر خیار، فاصله بسیار مناسبی را انتخاب کنید تا محصولات‌تان از بین نروند و بتواند رشد مطلوبی داشته باشد. همچنین اگر در این زمینه اطلاعات و تجربه کافی ندارید بهتر است از افراد ماهر و باتجربه بخواهید تا به شما کمک کنند.

نحوه برداشت محصول

یکی از مهم‌ترین مواردی که باید به آن دقت کنید. و، نحوه چیدن خیار از بوته است درواقع باید به‌گونه‌ای این کار را انجام دهید که به گیاه آسیبی وارد نشود. روش اصولی و صحیح چیدن خیار از بوته به این صورت است که ابتدا باید آن را به سمت بالا بکشید تا از ساقه جدا شود در واقع این عمل باعث می‌شود که بقایا یا دنباله که دنباله میوه بر روی ساقه باقی نماند. در واقع باقی ماندن این قسمت، موجب پوسیدگی ساقه می‌شود و وزن میوه را سنگین‌تر می‌کند.

یا این‌که می‌توانید برای جدا کردن خیار از ساقه، از قیچی استفاده کنید. البته باید مواظب باشید که قیچی مورد نظرتان به بیماری‌های ویروسی و قارچی خاص، آلوده نباشد زیرا با این کار امکان انتقال بیماری از یک بوته به بوته دیگر بسیار زیاد می‌شود. بنابر این سعی کنید برای چیدن میوه از دست کمک بگیرید و سراغ هر قیچی نروید. همچنین بهتر است هنگام کندن خیار با دست، از دستکش نیز استفاده کنید زیرا ممکن است دستان‌تان هم آلوده باشند و این آلودگی، به میوه منتقل شود.

بیشتر بخوانید: کود گوجه و خیار

سخن پایانی

مسلماً تا این قسمت از مطلب به‌خوبی با نحوه کشت خیار در گلخانه، نحوه آبیاری اولیه، نحوه هرس کردن بوته، چگونگی برداشت محصول و… به‌ خوبی آشنا شده‌اید. امیدواریم از این مطلب نهایت لذت را برده باشید و بتوانید با بهره گرفتن از این موارد ذکر شده، باکیفیت‌ترین و سالم‌ترین محصولات را تولید کند.

اشتراک گذاری
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در print
خرید کود مایع گیاهان آپارتمانی
کود ارگانیک

خرید کود مایع گیاهان آپارتمانی شوک

خرید کود مایع گیاهان آپارتمانی شوک اگر عاشق گیاهان آپارتمانی هستید، دوست دارید گیاهان شما سرسبز باشند،  برای سالم نگه داشتن هر گیاه  به یک

بهترین کود جلبک دریایی
کود ارگانیک

کود جلبک دریایی

کود جلبک دریایی همونطور که می‌دانیم برای رشد و نمو گیاهان عوامل مختلفی نیاز است، یکی از این عوامل که تاثیر زیادی بر کیفیت و

خرید خرید کود فروت ست
کود ارگانیک

خرید کود فروت ست

خرید کود فروت ست (کود بهاره) برای گیاهان یکی از کودهای فوق العاده‌ای که تاثیر بسیار زیادی در افزایش تناژ محصول داشته کود فروت ست

قیمت خرید کود آهن
کود ارگانیک

قیمت کود آهن

قیمت کود آهن آمریکایی شوک کود آهن در برخی از حیاتی ترین عملکردهای گیاهان مصرف می شود، مانند: تولید کلروفیل و آنزیم  های تثبیت نیتروژن