کشت فلفل دلمه ای در گلخانه

کشت فلفل دلمه ای در گلخانه

آخرین مقالات

کشت فلفل دلمه ای در گلخانه چگونه است؟

فلفل دلمه‌ای یکی از گیاهان خود بارور است که در حال‌ حاضر حداقل 30 گونه از آن وجود دارد. جوانه زنی این گیاه به‌ صورت برون خاکی است و ریشه‌های اصلی آن بسیار عمیق هستند. ارتفاع بوته فلفل دلمه‌ای تقریباً کوتاه است و میوه‌های آن را می‌توانید به 3 رنگ زرد، قرمز، و نارنجی پرورش دهید. کشت فلفل دلمه ای در گلخانه اصلا کار سختی نیست و هر کسی می‌تواند به ‌راحتی این کار را انجام دهد. البته باید یک‌سری نکات مهم را در نظر بگیرید تا در نتیجه محصولات باکیفیت و سالم‌تری را تولید کنید.

به‌ طور معمول از اواسط نیمه دوم سال، انتقال نشاء به زمین اصلی را باید آغاز کنید. برداشت فلفل دلمه‌ای هم در نیمه دوم اسفند ماه یا فروردین سال بعد می‌تواند صورت بگیرد، البته تا آذر سال بعد نیز می‌تواند این کار ادامه داشته باشد. توجه داشته باشید که دمای مناسب برای رشد فلفل دلمه‌ای بین 15 تا 35 درجه سانتی‌گراد است و اگر دما از این میزان بالاتر برود؛ گل‌ها شروع به ریزش می‌کنند و لکه‌های سوختگی نیز در نوک میوه مشاهده خواهد شد. همچنین کاهش دما هم مشکلاتی نظیر از بین رفتن برگ‌ها، ریزش غنچه و پوسیدگی ریشه را به دنبال دارد.

بهتر است بدانید که مناسب‌ترین دما در طول روز حداقل 18 الی 30 درجه سانتی‌گراد است و در شب این دما به 16 الی 18 درجه می‌رسد. به‌ طور کلی می‌توان گفت که دمای مناسب جهت رشد عالی فلفل دلمه‌ای؛ 21 تا 23 درجه سانتی‌گراد است.

نور در پرورش فلفل دلمه‌ای نیز نقش بسیار زیادی دارد و باید فلفل دلمه‌ای ها را در مکانی بکارید که در آن‌ جا نور کافی وجود داشته باشد. دقت کنید که در طول روز حداقل به مدت 16 ساعت این گیاهان را باید در معرض نور طبیعی یا همان نور خورشید قرار بگیرند تا رشد مطلوبی داشته باشند. علاوه‌ بر دما و نور، گیاه به رطوبت نسبی نیز نیاز دارد. در گلخانه‌تان باید حداقل حدود 75 الی 80 درصد، رطوبت وجود داشته باشد تا بیماری‌های قارچی، ویروس‌ها و باکتری‌ها موجب ریزش گل‌های فلفل دلمه‌ای نشوند و گیاه بتواند به خوبی رشد کند.

جوانه زنی بذر فلفل دلمه ای

دقت داشته باشید که تولید فلفل دلمه‌ای در گلخانه به روش نشاء کاری بیشتر از روش کشت مستقیم بذر است. در واقع برای کشت فلفل دلمه ای در گلخانه؛ باید ابتدا بذرهای سالم و با کیفیتی را آماده کنید. بذرها حدود 6 هفته در خواب به سر می‌برند و بعد از آن شرایط لازم برای جوانه زنی را پیدا می‌کنند. جوانه زنی بذر فلفل دلمه‌ای در دمای کمتر از 25 درجه سانتی‌گراد اتفاق می‌افتد. از این‌ رو بهتر است بذر را به مدت 2 الی 3 هفته در دمای 24 درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا بتواند جوانه زنی عالی و مناسبی داشته باشد.

بهتر است بدانید که عمق کشت این بذر در خزانه باید بین 1.5 الی 2 سانتی‌متر باشد. کشت بذر را باید در اواخر آبان‌ ماه انجام دهید تا بتواند رشد عالی داشته باشد. تقریباً بعد از 7 الی 10 روز، بذر شروع به سبز شدن می‌کند. به‌ طور کلی نیز می‌توان گفت که برای تهیه شدن نشاء معمولاً به 10 الی 12 هفته زمان نیاز است.

بیشتر بخوانید: پرسودترین محصولات در کشت گلخانه ای

انتقال نشاء به گلخانه

هنگامی ‌که اولین جوانه گل فلفل دلمه‌ای ظاهر شد، باید آن را به زمین اصلی انتقال دهید. به‌ طور معمول بعد از گذشت 10 هفته از زمان کشت بذر به‌ صورت نشاء، می‌توانید آن را به داخل زمین و یا گلخانه اصلی‌تان منتقل کنید. دقت داشته باشید که هنگام انتقال نشاء به داخل گلخانه، باید فلفل دلمه‌ای تان تقریباً 6 الی 7 برگ داشته باشد. تعداد بوته فلفل دلمه‌ای در هر متر مربع نیز باید 2 الی 3 بوته باشد.

تراکم بیشتر و یا کمتر از این حد، موجب کاهش کیفیت و عملکرد فلفل دلمه‌ای های تولید شده خواهد شد. پس در نظر داشته باشید که در هر متر مربع بیشتر از این میزان بوته قرار ندهید. در نظر داشته باشید که کشت عمیق نشاء تا رشد اولین برگ بعد از 30 روز، موجب بیشتر کردن تعداد گل در گیاه فلفل دلمه‌ای می شود.

اگر می‌خواهید محصولات باکیفیت‌تر و سالم‌تری را تولید کنید؛ پیشنهاد می‌کنیم بستر کشت را در حین انتقال بذر، مرطوب نگه دارید و تقریباً یک روز قبل‌ از کشت، آن را با استفاده از کودهای آلی و طبیعی تغذیه کنید تا هیچ کمبودی در خاک وجود نداشته باشد.

کوددهی صحیح و کشت فلفل دلمه ای در گلخانه

از آن جایی‌ که کشت فلفل دلمه ای در گلخانه بیشتر به‌ صورت هیدروپونیک انجام می‌شود، باید کود دهی آن را با توجه و دقت بیشتری انجام دهید. مصرف میزان مناسب از کودهای طبیعی موجب افزایش محصول‌دهی و کیفیت گیاه می‌شود. البته باید مواظب باشید و سراغ هر کودی نروید، زیرا برخی از کودهای شیمیایی اثرات مخربی از خود به‌ جای می‌گذارند و سلامت گیاهان را تهدید می‌کنند.

بنابر این بهتر است از کودهای طبیعی مانند هیومیک اسید بهره بگیرید و با استفاده از آن فلفل دلمه‌ای های خود را به‌ طور کامل تغذیه کنید. کود آلی هیومیک اسید ساختاری کاملاً طبیعی دارد و در آن هیچ‌ گونه مواد شیمیایی مضری به کار نرفته‌ است. این کود در 3 نوع؛ جامد، مایع و گرانولی موجود است و می‌توانید با توجه به نیازتان، انواع مختلف آن را تهیه کنید و مورد استفاده قرار دهید. اگر می‌خواهید از کوددهی‌تان نتیجه عالی‌تری به دست آورید؛ پیشنهاد می‌کنیم از کود آلی اسید هیومیک مایع بهره بگیرید. زیرا این کود خیلی سریع‌تر جذب ریشه گیاه می‌شود و اثرات خود را بهتر بر روی گیاه به ‌جای می‌گذارد.

هرس بوته فلفل دلمه ای در گلخانه

گیاه فلفل دلمه‌ای به‌ طور معمول از رشد نامحدودی برخوردار است و دائماً ساقه و برگ‌های آن افزایش می‌یابند. از این‌ جهت بهتر است تعادل را در بین شاخه و ساقه‌های آن برقرار نمایید و هر چند وقت 1 بار، شاخه‌های آن را هرس کنید. دقت داشته باشید که نگهداری 2 ساقه فرعی و هرس تمام شاخه‌های ثانویه، از اصول مهم هراس فلفل دلمه‌ای در گلخانه است.

هرس کردن فلفل دلمه‌ای می‌تواند تا حدود زیادی از به وجود آمدن آفات و بیماری‌ها در گیاه جلوگیری کند. از این‌ رو سعی کنید جوانه‌های جانبی و برگ‌های اضافی که اطراف بندهای جدید ساقه اصلی هستند را هرس کنید تا شکل اصلی گیاه حفظ شود. در حین انجام دادن هراس، باید مواظب باشید که جوانه انتهایی تنه اصلی از بین نرود. اگر می‌خواهید تعداد شاخه و برگ‌های فلفل دلمه‌ای بیش‌ از حد زیاد نشود، بهتر است در ابتدای هر فصل آن‌ها را هرس کنید تا فقط 1 برگ بر روی آن‌ها باقی بماند.

برداشت فلفل دلمه ای

بعد از گلدهی بذر فلفل دلمه‌ای، تقریبا حدود 22 هفته طول می‌کشد که فلفل دلمه‌ای‌ها به طور کامل رشد کنند و برسند. بعد از رشد کامل فلفل دلمه‌ای، می‌توانید 1 بار در هفته محصولات آن را برداشت کنید. البته گاهی اوقات نیز این کار را می‌توانید 3 بار در هفته، انجام دهید. فراموش نکنید که برداشت را باید زمانی انجام دهید که 85 درصد رنگ آن کامل شده باشد. در طول دوره رشد نیز می‌توانید بین 7 الی 12 بار، کار برداشت فلفل را انجام دهید.

بیشتر بخوانید : کاشت فلفل سبز

سخن پایانی

همان‌ طور که متوجه شدید؛ کشت فلفل دلمه ای در گلخانه بسیار ساده است و اگر نکات لازم را در نظر بگیرید، می‌توانید محصولات سالم زیادی را برداشت کنید. ممنون از همراهی شما عزیزان؛ امیدواریم مطالب ذکر شده در این مقاله، به اندازه کافی برای‌تان مفید بوده باشد.

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید اسید هیومیک با کارشناسان ما در ایرانکود در تماس باشید

اشتراک گذاری
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در print
خرید کود مایع گیاهان آپارتمانی
کود ارگانیک

خرید کود مایع گیاهان آپارتمانی شوک

خرید کود مایع گیاهان آپارتمانی شوک اگر عاشق گیاهان آپارتمانی هستید، دوست دارید گیاهان شما سرسبز باشند،  برای سالم نگه داشتن هر گیاه  به یک

بهترین کود جلبک دریایی
کود ارگانیک

کود جلبک دریایی

کود جلبک دریایی همونطور که می‌دانیم برای رشد و نمو گیاهان عوامل مختلفی نیاز است، یکی از این عوامل که تاثیر زیادی بر کیفیت و

خرید خرید کود فروت ست
کود ارگانیک

خرید کود فروت ست

خرید کود فروت ست (کود بهاره) برای گیاهان یکی از کودهای فوق العاده‌ای که تاثیر بسیار زیادی در افزایش تناژ محصول داشته کود فروت ست

قیمت خرید کود آهن
کود ارگانیک

قیمت کود آهن

قیمت کود آهن آمریکایی شوک کود آهن در برخی از حیاتی ترین عملکردهای گیاهان مصرف می شود، مانند: تولید کلروفیل و آنزیم  های تثبیت نیتروژن