پسته، یکی از پر طرفدار ترین و خوش طعم ترین مغزیجات محسوب می شود که دارای طرفداران بسیار زیادی است. پسته انرژی بسیار بالایی را دارا است و اگر افراد در طول روز فقط 4 الی 5 عدد از آن را نوش جان کنند، سبب می شود تا در کل روز انرژی بالا و شادابی داشته باشند. بسیاری از پزشکان برای معالجه بیماران و حتی تسکین درد های آن ها از پسته استفاده می نمایند.. البته، در نظر داشته باشید که پسته های خام، نسبت به پسته های شور و در دستگاه رفته، دارای خواص بسیار زیاد تری است. در ادامه با ما همراه باشید تا با کشت پسته در گلخانه آشنا شوید و بتوانید برای خود درخت پسته را پرورش دهید.
همانطور که در بخش قبل به آن اشاره شد، پسته می تواند خواص درمانی و دارویی بسیار زیادی داشته باشد و بتواند برای کشاورزان بسیار پر درآمد باشد؛ اما ممکن است آن ها پس از مدتی دچار مشکل شوند و دیگر درختان پسته آن ها، نتواند باردهی خوبی داشته باشد. اما امروزه، با گسترش تکنولوژی و علم، دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که هیچ مکانی برای نگهداری درخت پسته، بهتر از گلخانه ها نیست. بهترین مکان برای پرورش درخت پسته، گلخانه می باشد چرا که قادر است دما مورد نیاز گیاهان را تامین نماید تا بتواند در رشد آن ها تاثیر گذار باشد.
طریقه کشت پسته در گلخانه
در مرحله اول، برای آن که بتوانید جوانه ها را پیش از کاشت به خوبی پرورش دهید می بایست چند گلدان آماده کنید. برای آن که بتوانید جوانه های درخت پسته را به خوبی تقویت نمایید، می بایست یک ترکیب خاک از خاک باغچه، کود های طبیعی و آفت کش ها درست کنید تا بتوانید گیاه خود را به خوبی پرورش دهید.
پس از فراهم نمودن محل مناسب برای پرورش درخت پسته، می بایست یک گودال به طول 10 سانتی متر حفر نمایید تا بتوانید بذر درخت پسته را درون آن قرار دهید.. پیشنهاد می شود برای بهبود کیفیت کار، حتما درون گودال مقداری آفت کش بپاشید تا آفات مزاحم رشد بذر پسته نشوند. سپس گودال را با خاک پرکنید و پس از پر شدن، با پشت بیلچه کمی بر روی خاک بکوبید تا هوا بیش از حد وارد خاک نشود. در مرحله آخر، می بایست خاک را کمی آب پاشی کنید تا به اندازه کافی مرطوب شود و در نتیجه بذر بتواند رشد سریع تری داشته باشد.
بیشتر بخوانید: نیاز درخت پسته
نا گفته نماند که می بایست میزان آبیاری گلدان ها را رعایت نماید چرا که تا یک الی دو ماه می بایست گلدان های پسته را روزانه آبیاری نمایید. پس از آن که پسته های شما کمی رشد کردند، می بایست آن ها را یک روز درمیان آبیاری نمایید و پس از منتقل نمودن آن ها به باغچه، می بایست هفته ای سه الی چهار بار درختان پسته را آبیاری کنید. جالب است بدانید که پسته نیاز به آب بسیار کمی دارد و اگر بالغ باشد می بایست آن را ماهی سه الی چهار بار آبیاری کنیم. این امر سبب شده تا بتوان درخت پسته را در هر مکانی کشت نمود.
نکاتی که در کشت گلخانه ای پسته باید رعایت شوند
همانطور که می دانید، برای آن که بتوانیم درختان پسته پر باری داشته باشیم، می بایست شرایط رشد و نگهداری را برای آن ها محیا و فراهم سازیم. برای آن که بتوانیم شاهد رشد خوب و پربار شدن درختان پسته خود باشیم، می بایست در حین فراهم نمودن شرایط در گلخانه، نکاتی را رعایت نماییم تا بتوانیم شاهد رشد بسیار سریع و پربار شدن درختان پسته خود شیم و از وجود آن ها لذت ببریم.
خاک، یکی از مهم ترین نکاتی است که می بایست در حین نگهداری درخت پسته در گلخانه از آن نگهداری کنیم؛ نا گفته نماند که درخت پسته، برای آن که بتواند رشد بسیار خوبی داشته باشد، می بایست خاک آن مرطوب باشد و بتواند رطوب را جذب خود نماید.. ولی این امر به طور کلی کامل نیست؛ چرا که خاک نیز باید مقوی باشد. برخی از افراد معتقد هستند که برای مقوی نمودن خاک می بایست حتما از کود حیوانی استفاده نمود؛ ولی این امر به طور کل اشتباه است چرا که در کودهای حیوانی منبع بسیار زیادی از آلودگی و میکروب ها وجود دارند و می توانند به درخت پسته آسیب برسانند.
بیشتر بخوانید: اسید هیومیک برای خربزه
همانطور که در قسمت های قبل به آن اشاره شد، پسته جزو مقوی ترین مغزیجات ها محسوب می شود که می تواند برای سلامتی بسیار مفید باشد. اما متاسفانه در کشور ما از قیمت بسیار بالایی برخوردار است. چه بسا که اگر سرمایه دارید و به گیاهان علاقه مند هستید، می توانید کشت گلخانه ای پسته را انجام دهید و در کاهش قیمت آن و مصرف برای عموم سهیم باشید. پیشنهاد می شود برای کشت گلخانه ای پسته، حتما با افراد متخصص مشورت نمایید تا بتوانید پسته بسیار خوبی تولید کنید و درختان شما بسیار پر بار تر شوند.