تقویت کود بنجامین
گیاه بنجامین؛ یکی از محبوب ترین و زیباترین گیاهان خانگی است که در اکثر خانهها، محیطهای اداری، کافیشاپها و خیلی دیگر از فضاهای داخلی، پیدا میشود. این گیاهان بسیار ظریف هستند اما اندازهشان تقریبا بزرگ است و شاخ و برگهای براق و تیرهای دارند. این گیاه تا حدودی شبیه به درخت گریهای است و انواع مختلفی دارد. نگهداری و مراقبت از آنها بسیار راحت است اما توجه داشته باشید اگر استرس زده شوند؛ برگ های شان به راحتی میریزند و زیبایی خود را از دست میدهند. در واقع این گیاه مانند یک خورنده قوی هستند و در طول فصل رشدشان به مقدار زیادی کود، نیاز دارند. در این مقاله به کود بنجامین میپردازیم و سعی داریم سوالات شما را در این زمینه پاسخ دهیم.
انواع مختلف گیاه بنجامین
- واریگاتا؛
- نودا؛
- نور ستاره؛
- بلاک؛
- ناتاشا؛
- هاوایی؛
- ابلق؛
- شاهزادههای طلا؛
- سیلور.
کاشت و نگهداری از گیاه بنجامین چگونه است؟
اگر بدون داشتن تجربه، اطلاعات و دانش کافی دست به کاشت گیاه بنجامین بزنید؛ ممکن است گیاه آسیب ببیند و دیگر رشد نکند زیرا کاشتن این گیاه زیبا، باید باتوجه به برخی قوانین خاص صورت بگیرد. قبل از هر چیزی بهتر است بدانید که خاک برای این گیاه؛ بسیار ضروری و مورد اهمیت قرار دارد و باید حتما از برگ خشک شده، هوموس و ذغال سنگ نارس تشکیل شده باشد تا بتواند نیازهای تغذیه ای بنجامین را با کود بنجامین برآورده کند.
سپس باید کار پیوند را انجام دهید؛ بهترین زمان برای انجام پیوند، فصل بهار است. در حین انجام این کار دقت کنید که گیاه را در یک کاسه خیلی بزرگتر از ریشه آن، پیوند نزنید و اگر ریشهها تمام گلدان را پر کردند، سپس کار پیوند را انجام دهید. همچنین با در نظر گرفتن برگهای این گیاه؛ توصیه میشود حداقل ارتفاع آن را برنامه ریزی کنید. پس از این که گیاه بنجامین را در گلدان و خاک مورد نظرتان کاشتید؛ باید مراقبتهای ویژهای از آن به عمل آید.
زمانی که شاخههای آن به 10 الی 20 سانتی متر رسیدند؛ باید هر کدام از آنها را به 5 برگ برش دهید تا شکل زیباتری داشته باشند. البته برای حفظ شکل فشرده این گیاه؛ لازم است شاخهها تقریباً به سمت تنه بریده شوند. این گیاه به هرس زیادی احتیاج دارد تا آسیب نبیند و به شکل دلخواه تان رشد کند. همچنین بهتر است بدانید؛ با پیچیدن سیم مسی در اطراف شاخههای این گیاه، به راحتی میتوانید زاویه و شکل آن را به طور دلخواه تنظیم کنید. معمولا نگهداری از بنجامین زمان کمی طول میکشد اما شادی زیادی را به همراه خود میآورد و زیبایی بینظیری به فضا میدهد.
گیاه بنجامین را در فصلهای گرم سال؛ داخل فضاهای بسته نگهداری نکنید و آن را در حیاط، باغ و یا بالکن قرار دهید اما دقت کنید که نور خورشید مستقیما به آن نتابد. همچنین اگر گیاه بنجامین را در داخل فضاهای بسته نگهداری میکنید؛ درجه حرارت نرمال آن باید حداقل 10 درجه سانتیگراد باشد و رطوبت هوا نیز تقریبا حدود 50 الی 75 درصد باشد. در مورد آب دادن به گیاه بنجامین نیز توصیه میشود؛ به میزان لازم این کار را انجام دهید و گاهی اوقات با استفاده از یک اسپری و آب گرم، برگهای آن را بشویید. همان طور که متوجه شدید؛ کاشت گیاه بنجامین آن قدرها هم سخت نیست و شما نیز میتوانید به راحتی، آن را برای خود بکارید و پرورش دهید.
کود مناسب برای بنجامین
توصیه میشود بیشتر از کود مخصوص گیاه بنجامین که تقویت کننده هستند یا کودهای آلی و معدنی استفاده کنید تا گیاه تان آسیب نبیند. شما میتوانید از ماه مهر تا اردیبهشت؛ هر ماه به گیاه تان کود بدهید و آن را تغذیه کنید تا آفاتهای آن به طور کامل از بین بروند. بهتر است در مصرف کود بنجامین زیاده روی نکنید و حین مشاهده آفت یا بیماری؛ از آنها با توجه به دستور نوشته شده روی جلدشان، استفاده کنید. این نکته مهم را هم در نظر بگیرید که فصل زمستان؛ اصلا مناسب کود دهی به گیاه بنجامین نیست، زیرا ممکن است گیاه دچار آسیب شود!
کود بنجامین، و زمان کوددهی شما به آن تنها برای دفع بیماری و آفات نیست و گاهی اوقات ممکن است به علت قرار گرفتن در معرض نور خورشید و یا نرسیدن تغذیه کافی به آن؛ نیاز باشد کار کود دهی را انجام دهید. اگر خاک گیاه تان ضعیف است؛ با استفاده از کود مناسب بنجامین میتوانید خاک آن را قوی کنید. در هر شرایطی؛ استفاده کردن از یک کود عالی برای بنجامین؛ باعث میشود تا گیاه تان سر حال تر شود. شما میتوانید از انواع کودهای جامد و یا مایع استفاده کنید. از این رو اگر کود مایع را انتخاب کردید؛ محلول را حداقل به اندازه 50 درصد رقیق کنید تا باعث سوزاندن برگ های بنجامین نشود.
بیشتر بخوانید: کود هندوانه
بیماریهای اصلی و آفات گیاه بنجامین
اغلب بیماریهای گیاه بنجامین؛ با تغییر رنگ برگهای آن ظاهر میشوند و اگر از این قسمت از گیاه، به خوبی مراقبت کنید و آن را به اندازه متوسط آب دهید، هرگز با بیماری و آفات رو به رو نمیشوید. رایج ترین عوامل و آفاتی که به گیاه بنجامین آسیب میرسانند شامل؛ مقیاس زره پوش، عنکبوت کارمی و کنه میشوند. این افات به گیاه متصل میشوند و از آب آن تغذیه میکنند. شما میتوانید با استفاده از کود بنجامین دوره درمان را آغاز کنید و این آفات را از بین ببرید. در نظر داشته باشید؛ ممکن است این فرایند حدود 1 ماه طول بکشد تا تمام گیاه سالم شود و نباید تا پایان دوره، کود دهی را قطع کنید.
شما میتوانید از جوشانده غدههای سیکلامن و جوشانده بابونه و صابون نیز برای دفع کنه استفاده کنید. برای بهره گرفتن از این روش باید؛ جوشاندهها را هر روز به مدت 2 هفته به گیاه اسپری کنید و تمام شاخه و برگهای آن را با استفاده از مسواک و جوشاندهها، شستشو دهید تا بیماری از بین برود.
سخن پایانی
همان طور که متوجه شدید؛ نگهداری از گیاه بسیار زیبای بنجامین، اصلا کار دشواری نیست و اگر گاهی اوقات با زرد شدن برگهای آن مواجه شدید، به این معنی است که گیاه از عناصر تغذیهای کافی برخوردار نیست. از این رو شما باید خاک آن را با کود بنجامین مناسب تامین کنید و یا گیاه بنجامین تان را پیوند دهید. همچنین توجه داشته باشید که در صورت بروز لکه های زرد بر روی برگهای آن، بهتر است آب دهی به ان را تا مدتی متوقف کنید زیرا این امر نشان دهنده آب دهی بیش از حد نرمال به گیاه است.
برای خرید اسید هیومیک با کارشناسان ما در ایرانکود در تماس باشید