گل کاغذی یک گیاه گلدار و رونده است که به دلیل گلدهی از فصل بهار تا پاییز، زیبایی بسیار خاصی را برای فضای اطراف خود به همراه دارد. به همین علت نیز از این گل در اکثر مناطق کشور استفاده می کنند. گلهای کاغذی برای گلدهی و رشد مطلوب، به مواد غذایی مخصوصی نیاز دارند. از این رو باید از کود گل کاغذی استفاده کنید که تمام نیازهای آن را به خوبی تأمین کند.
با توجه به این که در حال حاضر کودهای بسیار زیادی در بازار وجود دارند، انتخاب کردن یک کود آلی برای گل کاغذی نسبتاً کار دشواری است. بنابر این ما قصد داریم در این مطلب علاوه بر شرایط و روش نگهداری گل کاغذی، یک کود مفید و بدون ضرر را هم به شما معرفی کنیم تا بتوانید با خیال راحت از آن بهره بگیرید و گلهای شادابتر و زیباتری را پرورش دهید.
نحوه مراقبت و نگهداری از گل کاغذی
- نور و مکان
توجه داشته باشید برای این که گل کاغذی گلدهی بسیار بالایی داشته باشد، باید حداقل 6 ساعت در روز آن را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. این گیاه به طور معمول گلدهی مناسبی دارد و میتواند در اکثر فضاها به رشد خود ادامه دهد اما و اگر حتی در فصل تابستان هم شروع به گلدهی نمیکند، بهتر است آن را به یک مکان نورگیر تر منتقل کنید. مناسب ترین مکان برای این گیاه در باغچه، کنار دیوار جنوبی و یا غربی است زیرا در این مکانها نور و گرمای بیشتری را دریافت خواهند کرد.
دقت داشته باشید اگر در منطقهای زندگی میکنید که آب و هوای آن جا سرد است، توصیه میشود این گیاه را با کمک یک پارچه یا پتو بپوشانید تا سرما به آن نرسد و گیاه نمیرد. توجه داشته باشید که پوشش مورد نظرتان باید به گونهای باشد که با گیاه به صورت مستقیم تماس پیدا نکند و یک چهارچوب مشخص داشته باشد. همچنین اگر گل کاغذیتان را در باغچه نگهداری میکنید بهتر است در فصلهای سرد سال آن را به یک مکان گرمتر منتقل کنید و یا از پوششی گرم کمک بگیرید.
- کوددهی
به طور معمول بهترین زمان برای کوددهی به این گل، فصل تابستان یا بهار است زیرا در این فصلها گیاه رشد میکند و به مواد غذایی کافی احتیاج دارد. اگر گیاهتان را در باغچه کاشتهاید، بهتر است از کود گرانوله کمک بگیرید ولی اگر آن را در گلدان کاشتهاید، بهتر است از کود مایع استفاده کنید. فراموش نکنید که کود گل کاغذی باید در اوایل بهار مصرف شود و تا نیمههای تابستان نیز این کار ادامه داشته باشد. در غیر این صورت ممکن است نتیجه بسیار مطلوبی را به دست نیاورید.
- آب دهی
گل کاغذی میتواند کم آبی را تحمل کند و در برابر کمبود آب دچار آسیب نشود. از این رو بهتر است هر 3 هفته 1 بار به آن مقدار زیادی آب بدهید. آب دادن اگر به صورت صحیح و اصولی در فصل رشد این گیاه انجام شود، گیاه گل بیشتری میدهد. دقت داشته باشید که گل کاغذی دوست ندارد که دائم در خاک خیس بماند. از این رو بین نوبتهای آبدهی اجازه دهید خاک گیاه کاملاً خشک شود. همچنین بهتر است بدانید؛ گل کاغذی اگر بیش از اندازه آب دریافت کند، ریشهاش دچار پوسیدگی میشود و در نتیجه از بین میرود.
- اندازه گلدان
اندازه گلدان نقش بسیار مؤثری در گلدهی گل کاغذی دارد. از این رو بهتر است سراغ گلدانهایی بروید که سایز استاندارد و مناسبی داشته باشند. ریشههای گل کاغذی، خیلی گلدانهایی که بزرگ هستند را نمیپسندند و به همین علت است که اغلب اوقات در گلدانهای بزرگ، گلدهی عالی ندارند.
- هرس کردن
برای هرس کردن گل کاغذی باید از دقت و مهارت کافی برخوردار باشید زیرا اگر این گیاه به صورت صحیح و اصولی هرس نشود، وارد یک فاز رویشی خاص میشود و بر روی ساقههای آن به جای گل خارهای بسیار بلندی میرویند.
برای هرس کردن گل کاغذی باید هنگامی که گل شروع به رشد میکند، ساقههای آن را حدود 1 سانتیمتر کوتاه کنید تا انرژی گیاه برای رشد ساقه و گلها بیشتر شود. البته دقت داشته باشید که به ساقه اصلی آسیب نرسانید و حتما ابزار هرس گل را قبل و بعد از انجام دادن کار، با الکل ضدعفونی کنید تا باعث انتقال بیماری بین گل و گیاهان نشوید.
- خاک
علاوه بر کود گل کاغذی، آب دهی، نور، گلدان و نحوه هرس کردن، خاک این گیاه هم باید به صورت مناسب انتخاب شود. البته گل کاغذی خیلی به نوع خاک حساس نیست و میتواند در اغلب خاکها رشد مطلوبی داشته باشد. ولی اگر از خاکی حاصلخیز بهره بگیرید، طول عمر گیاهتان تا حدود زیادی افزایش مییابد.
خاکی که انتخاب میکنید باید از زهکشی مناسبی برخوردار باشد و در آن مواد شیمیایی نیز وجود نداشته باشد. همچنین خاک مورد نظرتان باید شور نباشد تا به گیاه آسیبی وارد نشود. البته میتوانید با کمک کود اسید هیومیک، شوری خاک را به طور کامل بر طرف کنید.
بیشتر بخوانید: کود زعفران
کود اسید هیومیک برای گل کاغذی
یکی از بهترین گزینههایی که میتوانید به سادگی از آن استفاده کنید، کود آلی و مغذی هیومیک اسید است. این کود با مزایای بسیار زیادی که دارد، میتواند در سریع ترین زمان ممکن به نیازهای گل کاغذی پاسخ دهد و تمام املاح و مواد مغذی را به ریشه گیاه برساند. کود اسید هیومیک در 3 نوع؛ گرانولی، پودری و مایع در بازار موجود است و میتوانید هر کدام از آنها را که خواستید، برای خود تهیه کنید.
از کود اسید هیومیک مایع میتوانید به صورت آبیاری و مستقیم بهره بگیرید. از نوع گرانولی آن نیز باید به صورت چال کود استفاده کنید. برای استفاده کردن از نوع پودری، باید ابتدا کود را در مقدار مشخصی آب حل کنید و سپس به خاک اضافه کنید تا به ریشه گل جذب شود. دقت داشته باشید که بهترین نوعی که میتوانید از آن بهره بگیرید، اسید هیومیک مایع است. زیرا غلظت آن نسبت به نوعهای دیگر مناسبتر است و قدرت جذب بالاتری هم دارد.
کود گل کاغذی اگر غنی و کامل نباشد، ممکن است برگها و قسمتهای مختلف گیاه به مرور زمان ضعیف شوند و شدت گلدهی نیز تا حدود زیادی کاهش یابد. مثلاً با کمبود پتاسیم در گل کاغذی، ممکن است نوک برگها سوخته شوند و برگهای جوان به مرور زمان از بین بروند. یا این که کمبود آهن میتواند آسیب جدی به ریشه، برگها و گل وارد کند.
دقت داشته باشید که فسفر موجود در این کود به گلدهی بیشتر گیاه کمک میکند. از این رو حتما در هنگام مصرف کود اسید هیومیک باید توجه داشته باشید که به میزان کافی و به صورت برنامه ریزی شده از آن بهره بگیرید. علاوه بر فسفر، در این کود مغذی مقدار زیادی آهن، نیتروژن، پتاسیم، منیزیم، روی، بور، گوگرد و… نیز وجود دارد که هر کدام از آنها نقش مؤثری در رشد و کیفیت گل کاغذی دارند.
بیشتر بخوانید: تاثیر اسید هیومیک بر روی انواع گل و گیاه
سخن پایانی
دقت داشته باشید که ریشههای گل کاغذی در ناحیه اتصال به طوقه، بسیار شکننده هستند و نیاز به مراقبت زیادی دارند. از این رو میتوانید با کمک کود گل کاغذی، به تقویت آنها کمک کنید تا هنگام تعویض گلدان، به آنها آسیبی وارد نشود. در نظر داشته باشید که عمل کوددهی را نباید فقط در یک زمان کوتاه محدود کنید، زیرا این گیاه نیز مانند هر موجود زنده دیگری به تغذیه کافی نیاز دارد و اگر از طریق عمل کوددهی، تغذیه لازم را دریافت نکند بسیار ضعیف میشود و از بین میرود.