با رسیدن فصل تابستان درک جذب فصلی عنصر پتاسیم برای کاربردهای زمانی کود ضروری می باشد، انگور به مقدار زیادی به عنصر پتاسیم احتیاج دارد و برای اینک تاک رشد میوه داشته باشد ضروری است، و به همین خاطر هم استفاده کردن از کود ۶۰ درصد پتاسیم برای درخت انگور ضروری بوده و این کود نقش اهمیتی روی درخت دارد در فصل بهار از جوانه زدن تا شکوفه برای پتاسیم تقاضای بسیار زیادی هست چون که موجب می شود تا با سرعت بالایی رشد جدید اتفاق بیفتد، ضروری ترین نیاز به عنصر پتاسیم در آخر های سال در طول رشد ایجاد می گردد.

به چه علتی از کود ۶۰ درصد پتاسیم برای درخت انگور استفاده میشود؟

عنصر پتاسیم نقش بسیار مهمی در گسترش سلولی میوه درخت انگور دارد و در خیلی از فرآیندهای متابولیک گیاه نقش مهمی ایفا می کند حرکت پتاسیم به داخل و خارج از سلول های باز و بسته شدن روزنه ها را تنظیم میکند پس در نتیجه عنصر پتاسیم اگر به اندازه کافی نباشد روی تنظیم شدن روزنه ها تاثیر دارد و می‌تواند به از دست دادن آب اضافی از برگ ها منجر شود.

کود ۶۰ درصد پتاسیم برای درخت انگور

همانطور که ۶۰ درصد پتاسیم دارای پتاسیم بالایی است می‌تواند تا حدودی این مواد غذایی را برای درخت انگور تامین کند، عنصر پتاسیم یک عنصر کلیدی است برای اینکه گیاه توانا شود تا بتواند انتقال و جابجایی مواد جذبی را داشته باشد که می تواند به رشد ریشه و میوه کمک کند، همچنین پتاسیم در تنظیم کردن اسمزی نیز نقش دارد که از مکانیزم های بسیار مهم در کنترل کردن روابط آبی گیاه و حفظ کردن تور گور می باشد.

بیشتر بخوانید: کود ۶۰ درصد پتاسیم برای درخت انار

اگر با کمبود پتاسیم مواجه شویم در واقع منجر به تنش های آبی و خشک شدن برگ ها می شود که این مورد امکان دارد با عنوان سوختگی بافت گیاه نمایان شود، در این هنگام برگ هایی که آسیب دیده باشند به شکل سوختگی ظاهر می شوند و قرمز شدن برگ از سوی حاشیه برگ به سمت مرکز برگ ایجاد می گردد.

در چه مواقعی لازم است که از کود ۶۰ درصد پتاسیم برای درخت انگور استفاده کنیم؟

همانطور که اطلاع دارید کودk60 سرشار از پتاسیم می باشد که این مواد مورد نیاز درخت انگور به طور معمول از ذخیره های خاک پتاسیم حاصل می شود و تا هنگامی که ذخیره خاک به اندازه کافی وجود داشته باشد وضعیت مطلوب بوده و راضی هستیم با این حال هنگامی هم که ذخایر خاک کم باشد و یا هنگامی که بار محصول به ویژه سنگین است امکان کمبود پتاسیم وجود دارد، معمولاً کمبود عنصر پتاسیم در مناطق شنی خاک و یا خاک هایی اتفاق می‌افتد که توانایی درخت انگور برای به دست آوردن پتاسیم به خاطر فشرده بودن خاک و یا خاک های بسیار خشک، آفت های خاک و یا زهکشی ضعیف و نامناسب آب محدود میباشد.

توانایی درخت انگور برای اینکه از خاک پتاسیم به دست آورد تحت تاثیر انواع انگور از جمله انگور های ریشه دار و پایه همچون انگور های پیوندی قرار دارد بعضی از پایه ها نسبت به انگور های ریشه دار در به دست آوردن پتاسیم عملکرد بهتری دارند.

کود ۶۰ درصد پتاسیم برای درخت انگور

زمانی که میوه انگور برداشت می شود عنصر پتاسیم به همراه محصول از مزرعه حذف می گردد پس در نتیجه ذخیره خاک پتاسیم همیشه تخلیه می شود و تا هنگامی که ذخایر خاک خیلی پایین نیاید مشکلی به وجود نمی آورد بنابراین به نظر شما چه میزانی از پتاسیم به هنگام برداشت محصول انگور حذف می شود؟

بر اساس تنوع این مقدار می‌تواند متفاوت باشد به طور معمول ۵.۴ پوند پتاسیم در ازای هر تن انگور سبز حذف می گردد این به این معنا است که برای یک محصول سبز رنگ ده تن در هکتار و یا ۵۴ پوند پتاسیم در هر هکتار حذف میشود.

شناسایی کردن نیازهای لقاح کود ۶۰ درصد پتاسیم برای درخت انگور

سه رویکرد موجود است که پرورش دهندگان می‌توانند

در جهت شناسایی نیازهای کود ۶۰ درصد پتاسیم برای درخت انگور استفاده بکنند

  1. نگاه کردن و نظاره کردن چشمی انگورها برای شناسایی کردن علامت های کمبود
  2. تجزیه و تحلیل کردن بافت سالانه دم برگ
  3. تجزیه و تحلیل کردن خاک

کود ۶۰ درصد پتاسیم برای درخت انگور

سیستم های آبیاری در کود ۶۰ درصد پتاسیم برای درخت انگور چه کاربرد هایی دارند؟

از طریق سیستم قطره ای تزریق کردن پتاسیم هنگامی مناسب می باشد که قسمت بسیار بالایی از تاکستان به کود پتاسیم دار احتیاج دارد، حتی می توان از شکل های مایع سولفات پتاسیم، کلرید پتاسیم و یا تیو سولفات پتاسیم استفاده نمود همچنین مورد را به خاطر داشته باشید که کلریدپتاسیم نیاز به کاربردهای شستشو دارد.

از مصرف کردن فرآورده های کود خشک، مخلوط کردن کامل نیتروژن فسفر و پتاسیم جلوگیری نمایید زیرا که آنها منابع گران قیمت و ناکارآمد پتاسیم می باشند.

بیشتر بخوانید: کود برای درشتی پیاز

اگر به نیتروژن احتیاج دارید به استفاده مواد کودهای N بپردازید و اگر هم احتیاج به پتاسیم دارید از مواد کود های K استفاده کنید که هزینه کمتری دارند.

یکی از کارهای مهم همین شناسایی کردن تاکستان هایی است که به کود دهی نیاز دارند در سال های اخیر با بیشتر شدن هزینه های کود های پتاسیم دار برای اصلاح این کمبود می توان ۸۰۰ الی ۱۲۰۰ دلار در هر هکتار هزینه کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *