درخت سیب برای اینکه بتواند محصولات با کیفیت تولید کند تا منبع درآمدی برای باغداران عزیز باشد، نیاز به یک کود مناسب دارد. کود 1963 برای درخت سیب، باعث رشد بدون محدودیت و بهینه آن میشود و سیب را در برابر آفات و بیماری مصون میدارد. در ادامه بیشتر شما را با درخت سیب و کود 1963 برای آن آشنا میکنیم.
معرفی درخت سیب و انواع آن
درخت سیب از گونهی گلسرخیان است. سیب دارای طعمی شیرین و بسیار دلچسب است. منشا این درخت ابتدا در آسیای مرکزی بوده است. کاشت این درخت در ایران در آب و هوای خنک، بسیار مطلوب است. سیب را میتوان برای مدت طولانی بدوناینکه خواص خود را از دست دهد در انبار نگهداری کرد.
انواع درخت سیب
از معروفترین درخت سیب میتوان به این موارد اشاره کرد:
- سیب طلایی
- سیب مکینتاش
- سیب سرخ
- سیب سبز
- سیب امپراطور و …
خاک مناسب برای درخت سیب
سیب در خاکهای مختلف بهویژه خاکهای بافت سبک و متوسط رشد مطلوبی دارد. فاصله مناسب برای کاشت درختان سیب با توجه به شرایط محیطی متفاوت است. اگر از روش آبیاری قطرهای برای تغذیه این درختان استفاده شود، در هر یک هکتار 120 الی 1500 اصله درخت کاشته میشود.
بیشتر بخوانید: کود آرمافرت 5-10-30
روشهای تکثیر سیب
درخت سیب از پنج روش قابل تکثیر است. عبارتند از:
- بذر درخت سیب
- قلمه زنی درخت سیب
- خواباندن شاخه درخت سیب
- پاجوش کردن درخت سیب
- پیوند زدن درخت سیب
فاصله مناسب کاشت درخت سیب
در زمان کاشت درخت سیب باید فاصله را بین درختان رعایت کرد، تا در زمان آبیاری، کوددهی و هرس مشکل ایجاد نشود. در حالت استاندارد فاصلهی بین نهالها 5 متر و فاصله ردیفها 8 متر است. بهترین فصل برای کاشت درخت سیب بهار است.
دمای مناسب برای کاشت درخت سیب
مناسبترین آب و هوای برای کاشت درخت سیب مرطوب و سرد است. در مناطقی که میزان بارندگی در سال بیشتر از 500 میلیمتر باشد، درخت سیب رشد مطلوبی خواهد داشت. بهترین مناطق برای کاشت سیب، مناطقی هستند که سردترین نقاط آن 20 الی 25 درجه سانتیگراد و در گرمترین حالت 38 درجه سانتیگراد باشند.
آبیاری مناسب درخت سیب
اگر میزان بارندگی در منطقهای که درخت سیب در آن کاشت می شود حدود 600 الی 1000 میلیمتر باشد، برای آبیاری آن کافی است. ولیکن میزان آبیاری درخت با توجه به تراکم و فاصلهی درختان از یکدیگر متفاوت است. به طور کل هر درخت سیب در روز 25 الی 200 لیتر آب نیاز دارد.
هرس درخت سیب
بهترین زمان مناسب برای هرس درخت سیب، فصل زمستان و بعد از ریزش برگها است. در این زمان شاخهای جوانی که چند سال از عمرشان میگذرد را از درخت جدا میکنند، تا فضا برای رشد شاخههای جوان وجود داشته باشد. در غیر اینصورت درخت زود پیر میشود و محصولات ریز و بی کیفیتی را حاصل مینماید.
نکات مهم در مورد نگهداری درخت سیب
نکات مهم در مورد نگهداری درخت سیب عبارتند از:
- برای ایجاد دمای معتدل و جلوگیری از رشد علفهای هرز، میتوان اطراف درخت را مالچ پیچید.
- در صورت رشد علفهای هرز اطراف درخت، باید سریع از بین بروند زیرا مانع از رشد درخت میشوند.
- اگر درخت دچار بیماری و حشرات مضر شد از سموم دفع آفات به اندازهی کافی استفاده شود.
- کاشت و تکثیر درخت سیب راحت است و اگر درست از آن نگهداری شود منافع اقتصادی بههمراه دارد.
کوددهی مناسب درخت سیب
درخت سیب نیز مانند سایر درختان میوه برای رشد و تغذیه نیاز به کود مناسب دارد. کودهای ترکیبی برای تغذیه درخت سیب گزینه خوبی هستند. این ترکیبات شامل ترکیباتی از کودهای آلی و ریز مغذی است.
درخت سیب در زمانهای مختلف نیازهای تغذیهای متفاوتی دارد. این مراحل عبارتند از: تغذیه زمستانه، تورم جوانهها، بعد از ریزش شکوفه، فندقی شدن میوه، در طول دوره رشد و بعد از برداشت محصول است. اگر در این زمانها از کودهای مناسب استفاده نشود در نتیجه محصولات بیکیفیتی حاصل میشود.
برنامه کوددهی درخت سیب
از آنجاییکه بسیاری از باغداران به کاشت سیب، زمینهای خود را اختصاص میدهند. لذا داشتن برنامه کوددهی و تغذیه مناسب سیب از اهمیت بسزایی برخوردار است. با اجرای برنامه کودی مناسب درختان علاوه بر اینکه محصولات با کیفیتی را تولید میکنند از بیماری و آفات نیز در امان میمانند.
کود 1963 برای درخت سیب
امروزه برای اینکه درختان سیب رشد مطلوب و بدون محدودیتی داشته باشند از کود 1963 برای سیب استفاده میشود. این کود دارای 19 درصد ازت و 63 درصد فسفر به صورت مایع و نانو است. به این دلیل مانند یک محرک ریشه و شوک دهنده برای درخت سیب است.
نحوه استفاده از کود 1963 برای درخت سیب
برای استفاده از 1963 برای سیب از دو روش استفاده میشود:
- روش محلول پاشی
در این روش مقداری از کود 1963 را با آب رقیق کرده و با استفاده از سمپاش روی قسمتهای مختلف سیب پخش میکنند.
- روش آبیاری
در روش آبیاری کود 1963 را با آب بدون کلر رقیق کرده و با استفاده از تانکود یا تحت فشار به سیب تزریق میکنند.
فواید عناصر موجود در کود 1963
اگر از کود 1963 برای سیب به درستی استفاده شود نتایج فوقالعادهای حاصل میشود. فواید عناصر موجود در کود 1963 عبارتند از:
- عنصر ازت
ازت موجود در کود 1963 باعث رشد رویشی سیب میشود و باعث طراوت و شادابی آن میشود. این عنصر باعث میشود سیب بسیار مطلوب و با کیفیت تولید شود.
- عنصر فسفر
عنصر فسفر نیز در کود 1963 باعث استحکام درخت سیب و انتقال آسان هیدروکربونوتها و سایر املاح مغذی موجود در خاک به آن میشود.
بیشتر بخوانید: کود کلسیم مایع شوک برای گوجه فرنگی
درخت سیب بیش از 7500 نوع گونهی شناخته شده دارد. میوهی این درخت سرشار از خواص است. از لحاظ اقتصادی نیز منافع بسیاری به دنبال دارد. از اینرو استفاده از کود 1963 برای درخت سیب میتواند در رشد مطلوب و مقاومسازی آن در برابر آفات و بیماری بسیار مفید باشد.