زعفران جزو با ارزش ترین ادویه های جهان محسوب می شود. کاشت زعفران به روشهای مختلف مانند روش های گلخانه ای تولید کرد. همچنین، شما می توانید در منزل نیز اقدام به کاشت زعفران در خاک و داخل سبد میوه یا گلدان کنید. همچنین، زعفران ها در انواع مختلف مانند زعفران سرگل، زعفران نگین، زعفران دخترپیچ، زعفران کنج، زعفران پوشان در بازار موجود می باشند. در این مقاله همه چیز درباره زعفران را مطالعه می کنید.
بهترین نوع زعفران
یکی از بهترین انواع زعفران، زعفران دخترپیچ است. البته، تمام انواع زعفران ها در صورتیکه اصولی کشت کشته و مرغوب و باکیفیت باشند، بهترین نوع زعفران محسوب می شوند. انتخاب نوع زعفران به عواملی از قبیل کاربرد مصرفی، میزان بودجه برای خرید زعفران و میزان نیازتان بستگی دارد.
زعفران چه کاربردی دارد؟
زعفران مملو از انواع خواص آنتی ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی است و به همین دلیل در جلوگیری از بروز بیماری ها و مشکلات مختلف نقش موثری دارد. تقویت سیستم ایمنی، مبارزه با رادیکال های آزاد، درمان مشکلات گوارشی، تقویت حافظه، بهبود سیستم گردش خون، جلوگیری از حمله قلبی، بهبود وضعیت روحی، تقویت استخوان ها از کاربردهای زعفران به شمار می آید.
بیشتر بخوانید: بهترین فاصله کاشت درخت پسته
آشنایی با چند مورد از خواص زعفران
زعفران گیاه با ارزشی است که خواص متعددی دارد. از خواص زعفران می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تقویت سیستم ایمنی: زعفران به دلیل داشتن ویتامین ها، آهن، پتاسیم، منگنز در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش موثری دارد. همچنین، زعفران به دلیل تحریک سیستم دفاعی بدن به منظور تولید گلبول های سفید از بروز بیماری ها جلوگیری می کند.
- بهبود گردش خون: زعفران در تقویت گردش خون، بهبود متابولیسم بدن، اکسیژن رسانی به سلول های بدن نقش موثری دارد.
- تقویت استخوان: زعفران به جذب بیشتر کلسیم در بدن و در نتیجه تقویت و استحکام استخوان ها کمک زیادی می کند. شما می توانید با گنجاندن زعفران در رژیم غذایی تان از بروز بیماری هایی از قبیل پوکی استخوان تاحدودی جلوگیری کنید.
- جلوگیری از بروز سرطان: زعفران به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی و مبارزه با رادیکال های آزاد از بروز سرطان های مختلف جلوگیری می کند. این ادویه پرارزش با تقویت سیستم ایمنی بدن مانع گسترش سلولهای سرطانی می شود.
- بهبود مشکلات گوارشی: اگر از مشکلات مربوط به معده رنج می برید به شما مصرف زعفران را پیشنهاد می کنیم. زعفران تاثیر زیادی در کاهش التهاب معده، تسکین درد معده، کاهش نفخ دارد.
- تقویت حافظه: اگر به دنبال راهی برای تقویت حافظه هستید، مصرف زعفران را فراموش نکنید! زعفران جزو ادویه های مفید برای افزایش تمرکز، تقویت حافظه و جلوگیری از بروز بیماری آلزایمر می باشد.
- بهبود وضعیت روحی: زعفران با تاثیر بر سیستم غدد درون ریز در بهبود روحیه و تنظیم خلق و خو نقش موثری دارد. زعفران به عنوان دارویی برای مبارزه با افسردگی نیز شناخته شده است.
- بهبود سلامت قلب و تنظیم میزان فشارخون: یکی از مهمترین ارگان های بدن، قلب است. بنابراین باید به سلامت قلب و عروق توجه ویژه ای داشته باشید. یکی از کارهایی که می توانید برای تقویت قلب انجام دهید، گنجاندن زعفران در رژیم غذایی تان است. زعفران حاوی پتاسیم می باشد و به همین دلیل در بهبود جریان خون در رگ ها، تنظیم فشارخون، جلوگیری از تصلب شرایین نقش موثری دارد. با مصرف زعفران می توانید خطر بروز مشکلاتی مانند سکته ی مغزی و حمله ی قلبی را کاهش دهید.
کشت زعفران
کاشت زعفران اگر طبق اصول صورت بگیرد به شما در برداشت محصولی باکیفیت تر و مرغوب تر کمک می کند.اگر می خواهید همه چیز درباره زعفران را بدانید اول از همه باید درباره نحوه کاشت آن به خوبی اطلاع داشته باشید. به منظور برداشت محصولی باکیفیت باید عواملی از قبیل محیط مناسب، میزان نور مناسب، دمای محیط، میزان آبیاری، نوع خاک، میزان کوددهی را در نظر بگیرید. شما می توانید زعفران را در گلخانه نیز بکارید. کاشت زعفران در محیط گلخانه ای در مواقعی مناسب است که وضعیت آب و هوایی و محیطی مناسب برای کاشت وجود ندارد.
این روش نسبت به روش دیگر که باید با استفاده از خاک صورت بگیرد، مقرون به صرفه و کم هزینه تر است. در کل از مزایای کشت گلخانه ای زعفران می توان به کاهش هزینه کشت، تراکم کشت بالا، تنظیم دما و رطوبت، کاهش مصرف آب، کاهش هزینه مبارزه با آفات، تسهیل پروسه برداشت زعفران اشاره کرد. بنابراین، کاشت زعفران در گلخانه را می توان جزو بهترین روشها در نظر گرفت.
نکات لازم برای کاشت زعفران
به منظور رشد زعفران باید نکاتی را در نظر بگیرید که در این قسمت به مختصر شرح داده شده است:
- محیط مناسب برای کاشت زعفران: زمین های آفتاب گیر و بدون درخت، محیط مناسبی برای کشت زعفران می باشند. همچنین، زعفران را می توانید در گلخانه ها نیز پرورش دهید.
- دما و آب و هوای مناسب برای کاشت زعفران: ماه های پاییز و زمستان برای رشد گیاه زعفران مناسب تر می باشند. توجه داشته باشید که رطوبت زیاد مانع رشد زعفران می شود.
بیشتر بخوانید: تاثیر فروت ست بر روی درخت کیوی
- خاک مناسب برای کاشت زعفران : خاک های شنی، آهک دار و رسی برای کشت زعفران بهترین گزینه می باشند.
- آبیاری زمین زعفران: زعفران نیاز به آبیاری خیلی زیاد ندارد. آبیاری مزارع زعفران در بازه های زمانی مختلف صورت می گیرد.
در این مقاله به همه چیز درباره زعفران پرداختیم. امیدواریم که با خواندن این مقاله اطلاعات لازم را کسب نموده باشید.