پیوند درخت انگور یکی از مهمترین مسائلی است که باغداران انگور انجام میدهند. اصولاً پیوند کار سختی نیست، اما موفقیت در این امر مستلزم کسب اطلاعات کافی و دقت در فرآیند پیوند است. قبل از پیوند ساقه و پیوندک باید از زمان پیوند انگور اطلاع داشته باشید، از این رو این مقاله را به زمان پیوند انگور برای شما اختصاص دادهایم، امیدواریم برای شما مفید و مؤثر واقع شود.
اهمیت پیوند انگور
چرا باغداران انگور را پیوند میزنند؟ این عمل چه سودی برای درخت و باغبان دارد؟ سؤالاتی از این دست نیاز به پاسخهای قاطع و دقیق دارد زیرا برخی از افرادی که درخت انگور دپرپرش میدهند هنوز از دلیل پیوند بیاطلاع هستند و وقت خود را صرف چنین کاری نمیکنند.
لازم به ذکر است پیوند یکی از راههای افزایش تولید انگور در باغات است. به طور کلی خوشهها و موهای انگور به دو صورت جنسی و غیرجنسی قابل تکثیر است که در این میان روش غیرجنسی رایجتر و مؤثرتر است. به طوری که میتوان نهالهای مرغوب را به روشهای تکثیر غیرجنسی کشت، این روشها عبارتند از: قلمه، تخمگذاری و پیوند.
هدف از پیوند انگور
هدف از انتخاب این روش تکثیر ارقام مرغوب، پرمحصول و بازارپسند بر روی پایههای بسیار مقاوم در برابر شرایط نامساعد محیطی از جمله خاک، عوامل قارچی، خشکی و … میباشد.
مزایای پیوند انگور
افزایش انگورهای مقاوم و استفاده از ویژگیهای پایههای قوی که شرایط نامطلوب را به خوبی تحمل میکنند و در برابر آفات و بیماریها مقاوم هستند.
تقویت ریشه انگورهایی که ریشه ضعیفی دارند.
راهکاری موثر برای جوانسازی باغات قدیمی و ایجاد درختان یکنواخت در سرتاسر باغ و تولید انگور خوش طعم و قابل صادرات، تولید کشمش بازارپسند و مرغوب.
کاهش بروز بیماریها در انگور
بهبود رسیدن میوه و افزایش کیفیت آن
ترمیم و ترمیم قسمتهای آسیب دیده انگور
روشهای پیوند انگور
اکنون که با فواید پیوند انگور آشنا شدید و میدانید که به کمک این فرآیند میتوان ارقام جدید، سالم و قوی را پرورش داد، وقت آن رسیده است که بدانید از چه روشهایی میتوان برای پیوند استفاده کرد؟
روشهای مورد استفاده برای انگور عبارتند از: اسکنه، نیمانیم، چیب و شکمی. لازم به ذکر است که روش پیوند اسکنه انگور در مقایسه با روشهای دیگر از محبوبیت و سود بیشتری برخوردار است، زیرا پیوند با روش اسکنه نه تنها آسان است، بلکه بسیار موفق و موفق نیز میباشد به طوری که با کمترین ضربه انجام میشود.
در روش پیوند انگور سبز، پیوندک میتواند تا رسیدن به بلوغ و تولید میوه روی پایه بماند، زیرا در این روش لازم نیست درختی را که پیوند روی آن انجام میشود قطع کرد، بلکه حتی انگور تولید شده از قطع کردن آن را استفاده نمود.
زمان پیوند درخت انگور
اکنون به عنوان این مقاله به پاسخ میرسیم که فصل و زمان مناسب برای پیوند درخت انگور است. به طور کلی نباید فصول سرد و گرم سال را برای کاشت درخت انگور انتخاب کنید زیرا:
اولاً هوای سرد زمستان و شرایط حرارتی زیر ۱۰ درجه سانتیگراد به دلیل توقف فعالیت سلولهای پیوندک از به هم آمیختگی ساقه انگور جلوگیری میکند بنابراین تلاش شما بیفایده خواهد بود.
ثانیاً هوای بسیار گرم تابستان به دلیل افزایش تبخیر از سطح پیوندک باعث خشک شدن شیره گیاه و در نهایت مرگ پیوندک میشود. در چنین شرایطی اجرای پیوند غیرممکن خواهد بود.
از طرفی در انتخاب زمان پیوند انگور نباید فعالیت گیاه خیلی زیاد باشد زیرا به دلیل تولید زیاد شیره گیاهی، پیوندک در محل پیوند خفه میشود.
بهترین زمان برای پیوند درخت انگور چه زمانی است؟
بهترین زمان برای پیوند جوانه انگور خرداد یا اوایل تیرماه است و اواخر اسفند یا اوایل فروردین بهترین زمان و موقعیت برای پیوند شاخه در نظر گرفته میشود. با توجه به مطالب ذکر شده در این مقاله، دو فصل ۱۰۰% برای پیوند درخت انگور مناسب خواهد بود:
فصل بهار و بعد از شروع فعالیت اولیه چون در این زمان بر شدت شیره گیاه افزوده نشده و باعث خفگی پیوندک نمیشود و از طرفی یخبندان و سرمای شدید مناسب پیوند درخت انگور نخواهد بود.
زمان مناسب دیگر برای کاشت درخت انگور ابتدای پاییز و پایان تابستان است زیرا از شدت شیره گیاه کاسته شده و سرمای زمستان با دمای پایین هنوز فرا نرسیده است.
مدت زمان پیوند درخت انگور
بسته به اندازه درخت، این زمان از ۲ تا ۸ ساعت متغیر است.
مدت رشد درخت انگور پیوندی
یک سال
اقلام لازم برای پیوند درخت انگور
بیل، کود ارگانیک و طبیعی، آبپاش، چاقوی تیز، متر
اصلاح خاک محل رشد درخت انگور پیوند شده
یکی از مؤثرترین کارها در دوره رشد درخت پیوند شده و تغذیه آن اصلاح خاک با افزودن کود گیاهی قوی از جمله اسید هیومیک است. زیرا رشد و نمو ریشه برای پیوند بسیار مهم است. اسید هیومیک قدرت بالایی در گسترش سیستم ریشه اصلی و فرعی دارد و با بهبود عملکرد این اندام، رشد درخت بهتر و سریعتر میشود. از طرفی اسید هیومیک دسترسی و جذب مواد غذایی به درخت پیوند شده را بسیار افزایش میدهد و این خود عاملی کمکی برای گیاهی است که در حال نقاهت و رشد است.
علائم ناسازگاری پایه
جوشکاری پیوند وجود ندارد
زردی در برگها
خشک شدن گیاه پس از مدت کوتاهی
داشتن تفاوت در سرعت رشد پایه و پیوندک
رعایت جدا شدن و ترک خوردن پایه و پیوندک
کودهای مناسب پیوند درخت انگور
کود سه بیست
یکی از بهترین کودها پس از پیوند انگور، کود سه بیست است که یکی از بهترین انواع کود NPK است که به رشد بهتر گیاه کمک میکند. این کود با تأمین سه عنصر اصلی خاک یعنی نیتروژن، فسفر و پتاسیم باعث افزایش کیفیت، افزایش استحکام و بهبود رشد میشود. علاوه بر این باعث رشد بیشتر و بهتر برگها شده و با تاثیر بر ریشه و جذب بیشتر مواد مغذی بر فتوسنتز، رسیدن میوه و گلدهی تأثیر میگذارد.
کود هیومیک اسید
بیشک یکی از مهمترین و در عین حال مفیدترین کودهای موجود در کشورمان که در صورت استفاده از نسخههای اصلی آن میتواند میوههای زیادی به باغات شما بدهد، «اسید هیومیک» است.