کاشت درخت آلو جلوه بسیار زیبایی به مناظر می دهد اما اگر هرس درخت آلو به خوبی انجام نگیرد به درختی زشت تبدیل می شود.  اگر چه هرس کردن درخت آلو زیاد سخت و دشوار نیست اما اگر به درستی انجام نشود و در زمان مناسب هرس نشود ممکن است سلامت درخت به خطر بیوفتد. هدف از هرس کردن درخت آلو بهبود سلامت درخت آلو و افزایش میزان باردهی درخت است. اگر به درستی درخت آلو هرس نشود ممکن است به دلیل باردهی زیاد به مرور زمان درخت زیر وزن ایجاد شده شکسته شود. ایجاد یک پایه قوی برای هر درخت میوه ای بسیا ضروری است. علاوه بر این هرس کردن از آلودگی گرفتن و آفت گرفتن درخت جلوگیری می کند و د برابر این آفات محافظت می شود.

زمان مناسب برای هرس درخت آلو

زمان هرس کردن درخت آلو بستگی به نوع و گونه درخت بستگی دارد. زمان مناسب هرس درخت آلو به منظور جلوگیری از دچار شدن به آلودگی و آفت ، اوایل بهار تا قبل از شکوفه زدن است. توصیه می شود د تابستان هرس انجام نشود چرا که درخت کاملا بیدار است و در اوج باردهی است و همچنین هرس درخت آلو در زمان گلدهی و شکوفه زنی هم توصیه نمی شود.

هرس درخت آلو

نحوه هرس کردن درخت آلو: سه سال اولیه

هرس درخت آلو از همان ابتدا و دو الی سه سال پس از کاشت صورت میگیرد تا در یک سیستم تربیتی مناسب به خوبی شکل بگیرد و هرس درخت آلو به صورت اصولی انجام شود تا به درخت آسیبی نرسد و موجب افزایش باردهی شود. در سال های اول کاشت درخت آلو، شاخه مرکزی  اصلی درخت آلو باید تا ارتفاع 60 سانتی متر از سطح خاک هرس شود. همیشه برش را دقیقا بالای یک جوانه جوان انجام دهید و مطمئن شوید که حداقل سه جوانه در زیر محل هرس کردن درخت آلو وجود دارد تا در آینده امکان رشد وجود داشته باشد. در سال دوم و یا سوم زمانی هرس که هرس درخت آلو را انجام می دهید ، به اندازه حدود 50 سانتی متر از جوانه ساقه اصلی را ببرید و در زیر این برش حداقل باید سه جوانه وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: بهترین کود آهن

هرس درخت آلو پس از برداشت میوه

پس از برداشت درخت آلو این نکته بسیار مهم است که شاخه هایی که پس از برداشت بار ، محصولی را تولید نکرده اند را هرس کنید و تمام شاخه های مرده ، آلوده ، آسیب دیده و شکسته شده را هرس کنید و از درخت حدف کنید. برای تحریک کردن درخت و افزایش باردهی بیشتر همه شاخه های جانبی را تا 6 برگ انتهایی شاخه هرس کنید.

تعریف هرس کردن درختان

هرس و یا به طور کلی علم و هنر قطع کامل یا جزئی از اندام درخت است که به منظور رشد و هدایت درخت و تربیت درخت در یک سیستم تربیتی مناسب برای بهبود باروری و باردهی و در کل شکل ظاهری درخت صورت میگیرد.

هرس درخت آلو

مزایای هرس کردن درختان

  1. نگهداری اندازه درخت در حد مطلوب و جلوگیری از رشد بیش از حد که در مورد هرس درخت آلو اینگونه است که باید در ابتدای بهار و قبل از بیدار شدن کامل درخت از خواب زمستانی انجام شود تا موجب باردهی بیشتر و افزایش کیفیت محصول شود.
  2. حذف شاخه های خشکیده ، بیمار ، آلوده و شکسته شده از درختان که موجب سلامتی درختان و هوا رسانی به درخت می شود.
  3. حذف شاخه های روی هم افتاده و خمیده شده.
  4. خلوت کردن قسمت های داخلی به منظور گردش هوا در بین شاخه ها ، دریافت بیشتر نور و کاهش مقاومت در برابر باد.
  5. تحریک گل دهی و میوه دهی در درختان و درختچه ها. در هرس درختان آلو اینگونه است که از همان سال های اولیه و در دو الی سه سالگی میتوان شروع به هرس کردن کرد به طوری که در هر شاخه سه الی چهار شکوفه باقی بماند.

هرس زمستانه یا هرس سیاه درخت آلو

هرس زمستانه هنگام خزان درختان و قبل از باز شدن شکوفه زدن درخت آلو باید درخت را هرس کرد که درخت تا قبل از بیدار شدن کامل از خواب این عمل را انجام داد.

هرس تابستانه یا هرس سبز درخت آلو

هرس تابستانه در کل تابستان و برای افزایش نور دهی و در نتیجه بالا بردن کیفیت محصول درخت انجام می شود که شاخه های فرعی و آلوده و یا شکسته حذف می شوند و بهتر است بعد از برداشت محصول این هرس انجام شود.

هرس باردهی درخت آلو

این هرس باردهی تقریبا مشابه هرس درخت هلو است و هدف از هرس باردهی این است که به تجمع و تشکیل بیشتر گل ها شکوفه ها روی شاخه ها است.

هرس درخت آلو

مزایای استفاده از هیومیک اسید در باغات آلو

هیومیک اسید که هیچ شباهتی با اسید های عادی و معمول ندارد و از نوع آلی و شیمیایی هم شباهتی ندارد، بلکه نوعی مواد هیومیکی است که در شرایط ویژه توسط میکروارگانسیم های خاص تولید می شود. اسید هیومیک برای افزایش مقاومت گیاه نقش بسیار موثری دارد به گونه ای که با تولید آنتی بیوتیک ها با باکتری ها در خاک مبارزه می کند و از دچار شدن درختان به عفونت و آلودگی تا حدی جلوگیری می کند و در کل مقاومت درخت آلو را در برابر آفات و عفونت ها بالا می برد.

اسید هیومیک ها و نقش آنان در برابر سرمازدگی

تا به امروزه راه حل قطعی و موثری برای جلوگیری از سرمازدگی ارائه نشده است . اما اسید هیومیک ها به علت تولید میکروارگانیسم هایی که در خاک اضافه میکند، باعث گرم شدن درخت می شود. علت دیگر این است که اسید هیومیک چون دارای رنگ مشکی و تیره است ، گرما را بیشتر جذب میکند و در سرما موثر تر است تا درختان دچار سرمازدگی نشوند و ریشه درختان در سرما استرس نگیرند و در فصل سرما مقاومت بیشتری داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اسید هیومیک برای هندوانه

هیومیک اسید ها ریشه زا هستند

هیومیک اسید به عنوان محرک در ریشه زایی درختان تاثیر بسیار موثری دارد و به همین دلیل در نهالستان ها و در باغات مخصوصا در باغات آلو استفاده می شود ، در چاله کاشت نهال به اندازه 20 گرم ریخته و با خاک مورد نظر مخلوط میکنند تا ریشه زایی در درخت تازه کاشته شده افزایش پیدا کند. مهم ترین ساز و کار تحریک ریشه زایی این است که متابولیسم و نفوذپذیری جدار های سلول ها را برای جذب بیشتر آب و مواد مغذی که از ریشه به بخش های مختلف درخت می رساند. علاوه بر این ، گرم نگهداشتن خاک و ریشه و حفظ رطوبت نیز یکی دیگر از نقش های زیاد هیومیک اسید ها در بهبود عملکرد درختان است و اگر هرس کردن درختان به درستی انجام شود و کود مورد نظر با خاک درختان مغذی باشند ، کیفیت محصول داده شده بسیار بالاتر می رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *