قارچکش

قارچکش ها ترکیباتی شیمیایی هستند که قارچ ها را نابود میکنند یا اینکه بدون نابود کردن قارچ باعث کنترل آنها می‌شوند که این چرخه سلامت گیاه را ضامن و باعث می‌شود. زمان استفاده از قارچ کش ها نیز بسیار مهم است. در ادامه قصد داریم زمان و نحوه مصرف قارچکش را بیشتر توضیح دهیم.

در گیاهان بیماری‌های گوناگونی وجود دارد که در صورت عدم توجه و پیگیری٬ علاوه بر خسارتهای زیاد و آسیب به گیاه می‌تواند باعث کاهش محصول و کیفیت آن شود. این مسئله از یکی از مهم‌ترین دلایل مصرف و توجه زیاد به قارچکش‌ها است .

قارچ کش ها می‌توانند باعث افزایش باروری گیاهان شوند٬ همچنین آنها با افزایش طول دوره انبار داری٬ از گندیده شدن سریع محصولات جلوگیری می‌کنند .

در مزارع راه های مختلفی برای مدیریت بیماری‌ها وجود دارد از جمله: تناوب کشت٬ نحوه و میزان کود دهی و… اما بهتر است برای ایجاد اطمینان در از بین رفتن قارچ ها و آفات از قارچکش‌ها استفاده شود .

قارچ کش‌ها یکی از برنامه‌های سالیانه مزرعه داران است. زیرا قارچکش‌ها توانایی مقابله با بیماری‌های زیادی را دارند و عملیت های زراعی به صورت ساده نمی‌تواند مانع بروز بیماریهای مختلف شود .

Fungicide

انواع قارچ کش ها

قارچکش ها انواع مختلفی دارند که هرکدام از آنها خواص و ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند. اکنون به معرفی انواع قارچکشها٬ فایده های آنها٬ مقدار مصرف آنها و زمان مصرف آنها میپردازیم.

  1.  نوبت اول مرحله تورم جوانه
  2.  نوبت دوم زمان باز شدن 5 درصد از شکوفه ها
  3. نوبت سوم هنگام باز شدن 50 درصد شکوفه ها
  4. نوبت چهارم در زمان باز شدن کامل شکوفه ها

قارچکش ها و زمان استفاده از آنها

طبقه بندی قارچکش ها

1- میزان تحرک در گیاه

قارچکش حفاظتی: نوعی از قارچکش است که به درون بافت برگ نفوذ نمی‌کند و روی آن باقی میماند. این قارچکش ها به گونه ای عمل می‌کنند که از ورود قارچ به درون برگ پیشگیری می‌کنند. به همین دلیل باید پیش از آلودگی گیاه از آن استفاده کرد.

قارچ کش سیستمیک: نوعی قارچکش است که به درون بافت گیاه ورود می‌کند و دارای تحرک درون گیاه است. و به دو صورت موضعی و سراسری عمل میکند.

2- نقش قارچکش در محافظت از گیاهان

عوامل پیشگیرانه: برخی از قارچکش ها وجود دارند که قبل از آلوده شدن گیاه مورد استفاده قرار میگیرند٬ که در تولید محصول سالم و مناسب نقش زیادی دارند. قارچکش بردوفیکس نوعی از این قارچکش ها است که فاقد بقایای سمی است.

کنترل بیماری در ابتدای آلودگی: برخی از قارچکش ها وجود دارند که پیش از زمانی که قارچها نفوذ زیادی پیدا نکرده اند استفاده می‌شوند و زمان استفاده آنها 24 تا 72 ساعت پس از آلودگی است.

کنترل بیماری در شدت بالا: این نوع قارچکش ها پس از آلودگی زیاد توانایی از بین بردن قارچها را دارند.

کاهش دهنده بیماری های قارچی: استفاده ازین نوع قارچکش ها می‌تواند مقدار بیماری قارچی را در گیاهان کاهش دهند.

3- طیف فعالیت

نوعی قارچکش های یک نقطه اثر هستند که تنها در یک نقطه فعالیت دارند. به عبارت دیگر تنها در برابر یک نوع آنزیم یا پروتئین حیاتی قارچ فعال هستند.

نوع دیگری از قارچکش ها چند نقطه اثر هستند که در مسیرهای مختلف متابولیک درون قارچ اثرگذارند. به همین دلیل توانایی از بین بردن قارچها از طبقات و گروه های مختلف را دارند.

4- قارچکشها به روش های مختلفی می‌توانند قارچها را از بین ببرند. مانند آسیب زدن به بافت سلولی٬ مداخله در روندهای کلیدی مانند تولید انرژی و تنفس و …

5- گروه شیمیایی

در این نوع از طبقه بندی به اینکه قارچکش از مواد الی یا مواد معدنی ساخته شده است توجه می‌شود.

قارچکش ها و زمان استفاده از آنها

نتیجه گیری:

با توجه به نوع گیاه خود می‌توانید بهترین نوع قارچکش را انتخاب کنید تا سلامت محصولات خود را تضمین کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر یا گرفتن مشاوره٬ با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی ایرانکود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

ایرانکود

برای خرید اسید هیومیک میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *