چگونه درخت انگور را پربار کنیم؟

چگونه درخت انگور را پربار کنیم؟

آخرین مقالات

همانطور که می دانید، انگور یکی از پر طرفدار ترین، خوش طعم ترین و پر خاصیت ترین میوه های سرزمین ما محسوب می شود. درخت انگور به صورت شاخه ای سبز می گردد و می بایست برای نگهداری آن، از داربست استفاده نمود. انگور، میوه های با خواص درمانی بسیار زیادی است که بسیاری از افراد برای بهبود یافتن بیماری خود، انگور نوش جان می کنند. علاوه بر آن، در فصول سرد می توان انگور را خشک نموده که به آن کشمش می گویند و میل کنند. کشمش انگور، بسیار مقوی و خوش طعم است و چند عدد آن در روز، می تواند ویتامین و انرژی های مورد نیاز بدن را تامین نماید. امروزه، در اکثر باغچه های خانه ها، می توان درختان انگور را مشاهده نمود؛ بسیاری از افراد، علاقه مند هستند که انگور ارگانیک مصرف کنند. اما لازم به ذکر است که پرورش درخت انگور، نکاتی دارد که می بایست آن ها را رعایت کنیم تا بتوانیم درخت انگور پرباری داشته باشیم. وجود درخت انگور در خانه، نه تنها سبب تولید میوه خوشمزه و مقوی است، بلکه سایه ای دلچسب و با صفا برای حیاط به ارمغان می آورد. در ادامه با ما همراه باشید تا با موضوع چگونه درخت انگور را پربار کنیم؟ آشنا شوید.

نکاتی برای پربار کردن درخت انگور

به قول کشاورزان، درخت انگور، درختی پر توقع نیست و می تواند در هر شرایط رشد کند. اما در برخی از مواقع، می بایست نکاتی را رعایت کنیم تا علاوه بر رشد درخت، شاهده پر بار بودن آن شویم. البته، فراموش نکنید که درخت انگور بدون رعایت این نکات نیز می تواند رشد کند، اما ممکن است باردهی بسیار کمی داشته باشد که برای کشاورزان مسعله خوشایندی نباشد. پیشنهاد می شود اگر در خانه یا باغ خود درخت های انگور دارید، به نکات کلیدی رشد آن ها دقت کنید تا بتوانید آن ها را پربار نمایید.

چگونه درخت انگور را پربار کنیم؟

خاک مناسب، یکی از مهم ترین نکات برای پربار کردن درخت انگور محسوب می شود. خاک خوب و مناسب، خاکی است که دارای منابع غذایی فراوانی برای گیاه است. علاوه بر آن، خاک خوب خاکی است که علاوه بر دارا بودن منبع غنی از مواد مغذی، دارای منافذ عبور هوا است تا گیاه بتواند به خوبی رشد کند. البته ممکن است محل کاشت درخت انگور شما، دارای خاک مقوی نباشد؛ در مواجه شدن با این مشکل، می بایست با استفاده از کود های طبیعی مشکل را حل نمایید .

بیشتر بخوانید: خواص گوگرد برای چالکود درخت انگور

آبیاری نیز، یکی از مهم ترین نکات برای پربار شدن درخت انگور محسوب می شود. همانطور که می دانید، آب مهم ترین دلیل حیات تمامی موجودات زنده است. درخت انگور، همانند درختان دیگر در زمان معینی نیاز به آبیاری دارد. البته آبیاری در فصل زمستان و تابستان این درخت متفاوت هستند؛ در فصل زمستان می بایست دو هفته یک بار درخت انگور را آبیاری نمایید؛ اما در فصل تابستان، به دلیل هوای گرم و تبخیر سریع آب می بایست دو الی سه روز یک بار، درخت انگور خود را آبیاری نمایید. پیشنهاد می شود پس از آبیاری مقداری آفت کش به درخت بپاشید.

از بین بردن آفات، نیز یکی از مهم ترین نکات برای پربار شدن درخت انگور محسوب می شوند. همانطور که می دانید، آفات با چسبیدن به درخت ها و گیاهان، مواد مغذی آن ها را گرفته از آن ها تغذیه می نمایند. این امر سبب می شود تا مواد مغذی کمتری به شاخه ها برسد و در نتیجه انگور زیاد و مرغوبی بدست نیاید. علاوه بر آن، اگر به این مسئله توجه کافی نداشته باشید، ممکن است درخت انگور شما به طور کامل خشک شود. برای مقابله با آفات می توانید مقداری آفت کش از گلخانه ها تهیه کنید و آن ها را پس از آبیاری به درخت بپاشید تا آفات به طور کامل از بین بروند.

چگونه درخت انگور را پربار کنیم؟

کود مناسب برای پربار کردن درخت انگور

همانطور که در بخش قبل اشاره شد، درخت انگور برای پربار شدن، نیاز به کود دهی دارد. اما برخی از کود ها وجود دارند که ممکن است برای درخت انگور مناسب نباشند و میوه های آن را مسموم کنند. بهترین کود برای رشد درخت انگور و پربار کردن آن، کودی است که میزان فسفات بالایی دارد. برای تهیه کود فسفاتی، می توانید به گل خانه ها مراجعه کنید و مقداری کود سوپر فسفات تهیه کنید. برای افزودن فسفات به درخت انگور، می بایست حدود دو الی سه قاشق غذا خوری آن را در سه لیتر آب حل نمایید و در هنگام آبیاری ، محلول بدست آمده را پای درخت بریزید.

هیومیک اسید، نیز می تواند کود بسیار خوبی برای پربار کردن درخت انگور باشد. هیومیک اسید  اسید از دل خاک بدست می آید و دارای مواد مغذی فراوانی است که می تواند به باردهی درخت انگور، کمک بسیار زیادی کند. علاوه بر آن هیومیک اسید می تواند آفات را از بین ببرد. برای افزودن هیومیک اسید به خاک، می توانید در شب هنگام، آن را پای درخت بپاشید تا حسابی جذب خاک شود.

چگونه درخت انگور را پربار کنیم؟

بسیاری از کشاورزان بر این عقیده باورند که کود های حیوانی می تواند گزینه خوبی برای رشد و پرباری درخت انگور باشد؛ اما این عقیده اشتباه است. کود های حیوانی می توانند درخت انگور را پر بار کنند اما دارای میکروب های فراوانی هستند که می توانند از طریق ریشه وارد میوه های انگور شوند و پس از مصرف، افراد دچار بیماری های مختلف شوند. لازم به ذکر است که استفاده از کود های حیوانی، برای پربار کردن درخت انگور، ممنوع است و می بایست بجای آن از کود های طبیعی معدنی استفاده گردد.

بیشتر بخوانید: کود بنت قنسول

همانطور که می دانید، درخت انگور دارای خواص فراوانی است که می تواند برای ما بسیار مفید باشد. اما مشکل این جا است که برخی از درختان انگور کم بار هستند و انگور کمی تولید می کنند. برای مقابله با این مشکل، می بایست سریعا اقدام نمایید تا درخت انگور شما از بین نرود و بتواند در سال آینده، پربار تر شود. پیشنهاد می شود که برای تقویت درخت انگور خود، حتما از کود های ذکر شده استفاده نمایید تا در سال آینده، شاهد رشد بسیار زیاد و پر بار شدن درخت انگور خود بشوید.

چگونه درخت انگور را پربار کنیم

حاصلخیزی یا پرباری  انگور می تواند عملکرد سالانه را افزایش دهد،  همچنین کیفیت انگور و خواص بیولوژیکی و شیمیایی خاک را بهبود ببخشد.

 انگور به عنوان یک محصول ریشه دار و دائمی، مقدار قابل توجهی از مواد مغذی را از خاک حذف می کند اما با مدیریت مواد مغذی  می تواند پرباری خود را حفظ کند.

عوامل موثر بر حذف عناصر غذایی عبارتند از: نوع پایه، رقم و منشاء، عملکرد، زمان کاشت، آب و هوا، نوع خاک، خصوصیات بیوشیمیایی می باشد.

نمونه برداری از خاک

ترکیبی از آزمایش خاک و تجزیه و تحلیل بافت بهترین راه برای تعیین نیاز کودی انگور  است،  نمونه های خاک در پاییز یا بهار جمع آوری می شود. نمونه برداری مناسب از خاک مستلزم آن است که نمونه معرف کل منطقه و یک پیمانه خاک نمایانگر کل مزرعه باشد.

آزمایش های خاک با در نظر گرفتن pH و ظرفیت تبادل کاتیونی، اطلاعات لازم را در مورد در دسترس بودن مواد مغذی فراهم می کند.

عوامل موثر در دسترس بودن عناصر غذایی

pH خاک یکی از مهم ترین عوامل محدود کننده در دسترس بودن مواد معدنی است. مقادیر pH بهینه برای انگور از 5.5 تا 6.5 متغیر است.

ظرفیت تبادل کاتیونی توانایی خاک برای آزادسازی، جذب و حفظ عناصر دارای بار مثبت مانند پتاسیم، کلسیم، سدیم، منیزیم و غیره است. با افزایش اسیدیته خاک، این کاتیون های اصلی با هیدروژن، آلومینیوم و منگنز جایگزین می شوند.

به عنوان مثال، هنگامی که پتاسیم به ذرات خاک متصل می شود، کلسیم را بیرون می راند و آن را در محلول آب داخل خاک آزاد می کند و برای جذب ریشه در دسترس قرار می دهد.

بیشتر کلسیم، منیزیم و پتاسیم گیاه از محل های تبادلی خاک  به دست می آید، به طور کلی، خاک‌های سنگین‌تر با محتوای مواد آلی بالاتر،  تبادل کاتیونی بالاتری دارند.

خاک های شنی معمولاً دارای مقادیر ظرفیت تبادل کاتیونی  از 1 تا 5 هستند، برای  خاک های سیلت، 5 تا 20; خاک رس، 20 تا 30  و خاکهای ارگانیک، بالاتر از 30 می باشد.

زمانی که انگورها شروع به تولید کنند، معمولاً از سال سوم تا تثبیت محصول، سطح مواد مغذی در انگورها از طریق تجزیه و تحلیل بافت سالانه به دست می آید.

مواد مغذی مورد نیاز انگور

 کود نیتروژن شوک

در میان مواد مغذی و عناصر مورد نیاز انگور  ، نیتروژن در مقادیر نسبتاً زیادی برای قدرت  رشد و عملکرد خوب مورد نیاز است،  چون نقش مهمی در سنتز پروتئین ایفا می کند.

در تاکستان هایی که سطح نیتروژن کمی دارند، رنگ برگ ها سبز کم رنگ تا زرد می شود. برگ های جوان بلافاصله تحت تأثیر قرار نمی گیرند زیرا علائم ابتدا روی برگهای مسن ظاهر می شود.

به طور کلی، رشد رویشی ضعیف می شود و برگ های کوتاه، جوانه دهی  گل ضعیف، میوه دهی ضعیف و عملکرد  کاهش می یابد.

از طرف دیگر، نیتروژن بیش از حد می تواند باعث رشد بیش از حد، تاخیر در رسیدگی ، افزایش حساسیت به بیماری در زمان برداشت و تولید  میوه های بی کیفیت شود.

سطوح بالای نیتروژن می تواند باعث بروز علائم کمبود فسفر، بور و مس شود.

با توجه به پتانسیل شستشوی بالا،  بهتر است  کود  نیتروژن شوک  در دو مرحله داده شود. اول  باید درزمان جوانه زنی و دوم در زمان  شکوفه دهی  یا در عرض دو هفته بلافاصله پس از گلدهی باشد که در حدود مرحله میوه دهی است.

 اگر  انگورها نیتروژن کمبود داشته باشند، 80 تا 100 پوند در هر هکتار باید اعمال شود. اما اگر در انگور سطوح  نرمال نیتروژن باشد، بیش از 60 پوند در هکتار مورد نیاز نیست.

فسفر

فسفر در فتوسنتز نقش دارد، باعث توسعه ریشه می شود و  بر گلدهی تأثیر می گذارد. به طور کلی، خاک دارای سطوح کافی فسفر است مگر اینکه pH پایینی وجود داشته باشد.

در صورت کمبود، کود با فسفر مخلوط می‌شود یا کود سوپر فسفات  شوک می‌تواند برای اصلاح مشکل استفاده شود.

پتاسیم

پتاسیم به دلیل نقشی که در ساختار دیواره سلولی انگور  ایفا می کند، بر رشد و بلوغ و مقاومت آن در برابر  آفات نیز  تأثیر می گذارد.

علائم کمبود پتاسیم از اواسط تابستان ظاهر می شود،  که از  وسط ساقه شروع می شود، سپس به سمت پایه ساقه منتشر می شود. برگها ظاهری برنزی به خود می گیرند که حاشیه برگها سوختگی دارند.

در موارد شدیدتر، لکه های نکروزه تیره ممکن است در سراسر برگ ظاهر شوند. مشکلات کمبود پتاسیم در خاک‌های سنگین با pH 7 یا بالاتر شایع‌تر است.

منیزیم

کمبود منیزیم منجر به کاهش فعالیت متابولیک فسفر از طریق کاهش فتوسنتز و سنتز کربوهیدرات، نوکلئیک اسید و پروتئین می شود. کمبود منیزیم معمولاً در خاک‌های اسیدی و جایی که اثر متضاد بین عناصر غذایی موجود در خاک وجود دارد، مشکل زا می شود.

دسترسی به پتاسیم جذب منیزیم و دسترسی به کلسیم را محدود می‌کند که منجر به کمبود منیزیم می شود.

علائم کمبود ابتدا روی برگ های مسن تر با زردی حاشیه ای و بین رگبرگی (کلروز) ظاهر می شود که به صورت مناطق زرد یا سبز کم رنگ بین رگبرگ های برگ های مسن ظاهر می شود.

کلسیم

کلسیم مهمترین عناصر  در میان مواد مغذی انگور  است، باعث  استحکام دیواره سلولی و در نتیجه ماندگاری انگور را افزایش می دهد و به طور غیرمستقیم بر بیماری ها و حساسیت به آفات  تأثیر می گذارد.

به طور کلی، کلسیم در خاک به مقدار کافی وجود دارد. در موارد نادری که نیاز به افزودن کلسیم است، می توان آن را از طریق آهک یا محلول پاشی استفاده کرد.

گوگرد

گوگرد برای اسیدهای آمینه و سنتز پروتئین مهم است. به تشکیل کلروفیل کمک می کند، رشد ریشه را تقویت و به تشکیل دانه های انگور  کمک می کند. همچنین باعث مقاومت به سرما در انگور  می شود.

بور

بور برای رشد گیاه  انگور ضروری است،  باعث انتقال قندها از برگ به میوه می شود، نقش بسیار مهمی در تشکیل میوه و  جوانه زنی دارد. کمبود بور منجربه  رشد ضعیف بذر و ریزش زودرس میوه  انگور می شود .

 بوراکس یا بورات  شوک را می توان اسپری کرد یا روی سطح خاک اعمال کرد. سمپاشی را در پاییز قبل از پیری برگ یا در بهار چند هفته قبل از گلدهی انجام دهید، بنابراین بور به موقع برای گرده افشانی گل ها مفید است.

آهن

آهن در انتقال انرژی در طول تعرق ضروری است و تشکیل کلروفیل را تنظیم می کند. علائم کمبود آهن به صورت  کلروز با مناطق سبز مشخص و برجسته در امتداد رگه های برگ مشخص می شود.

منگنز

منگنز بخشی از کلروپلاست است و نقش مهمی در فتوسنتز دارد. علائم کمبود به صورت کلروز داخلی با مناطق سبز تیره در امتداد شاخه ها ظاهر می شود.

سمیت منگنز در انگور نادر است، اما اگر اتفاق بیفتد، به صورت لکه‌های سیاه روی برگ‌ها و لکه‌ها و ایجاد حفره روی شاخه‌ها و ساقه‌های خوشه (سرخک) ظاهر می‌شود.

روی

روی سیستم انتقال الکترون، سنتز و تجزیه پروتئین انگور  را تنظیم می کند و نقش عمده ای در تنظیم رشد گیاه دارد.

علائم کمبود روی  ابتدا بر روی برگ های مسن تر به صورت لکه های بین رگبرگی یا زردی بین رگبرگ ها (کلروز بین رگبرگی) ظاهر می شود. در موارد کمبود شدید، علائم معمول شامل رشد غیر طبیعی است.

کمبود روی ممکن است به دلیل اثر آنتاگونیستی در جایی که آهک بیش از حد وجود دارد مورد تاکید قرار گیرد. خاک هایی با سطح فسفر بالا یا در جایی که مقادیر زیادی کود فسفر مصرف می شود می تواند منجر به کمبود روی شود.

مس

مس علائم نشان دهنده قدرت اندام هوایی و میوه  کم، کاهش عملکرد، سخت شدن ضعیف شاخه ها و اغلب ظاهر خشن پوست است. استفاده زیاد  از قارچ کش های مس برای کنترل بیماری، ممکن است مسمومیت مس ایجاد کند.

مولیبدن

مولیبدن در سنتز رنگدانه ها و کلروفیل انگورها  نقش دارد، سطوح پایین مولیبدن منجر به سطوح سمی نیترات می‌شود که علائم آن از بین رفتن نوک شاخه، بهره‌وری پایین و قدرت کم است.

بهترین زمان برای کاربرد کودها در انگور

به طور کلی، سه زمان  در طول فصل  انگور برای کوددهی مناسب است :  اولین زمان (بهار)، در زمان شکستن جوانه است، زمانی که رشد سریع بافتها با استفاده از ذخایر کربوهیدرات ذخیره شده به سرعت رخ می دهد. مصرف کود در آن زمان رشد خوبی را در ابتدای فصل تضمین می کند.

کاربرد دوم باید در عرض سه هفته پس از ریزش گلبرگ / تشکیل میوه انجام شود تا انرژی برای تقسیم سلولی در میوه‌ها فراهم شود .

 سومین زمان توصیه شده برای مصرف کود پس از برداشت محصول برای کمک به انگورها برای تولید و ذخیره کربوهیدرات برای زمستان و رشد اولیه در فصل بعد است.

اشتراک گذاری
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در print
خرید کود مایع گیاهان آپارتمانی
کود ارگانیک

خرید کود مایع گیاهان آپارتمانی شوک

خرید کود مایع گیاهان آپارتمانی شوک اگر عاشق گیاهان آپارتمانی هستید، دوست دارید گیاهان شما سرسبز باشند،  برای سالم نگه داشتن هر گیاه  به یک

بهترین کود جلبک دریایی
کود ارگانیک

کود جلبک دریایی

کود جلبک دریایی همونطور که می‌دانیم برای رشد و نمو گیاهان عوامل مختلفی نیاز است، یکی از این عوامل که تاثیر زیادی بر کیفیت و

خرید خرید کود فروت ست
کود ارگانیک

خرید کود فروت ست

خرید کود فروت ست (کود بهاره) برای گیاهان یکی از کودهای فوق العاده‌ای که تاثیر بسیار زیادی در افزایش تناژ محصول داشته کود فروت ست

قیمت خرید کود آهن
کود ارگانیک

قیمت کود آهن

قیمت کود آهن آمریکایی شوک کود آهن در برخی از حیاتی ترین عملکردهای گیاهان مصرف می شود، مانند: تولید کلروفیل و آنزیم  های تثبیت نیتروژن