خواص گوگرد بسیار زیاد است. این عنصر میتواند موجب بهبود و بازدهی محصول شود. گوگرد بدون بر جای گذاشتن هیچ گونه عوارضی بر روی درخت، میتواند بازدهی بالای میوه را در پی داشته باشد. گوگرد را میتوان به اشکال مختلف به عنوان یک کود ارگانیگ و طبیعی برای مصارف کشاورزی مورد استفاده قرار داد که در این بین نوع مایع آن رایجتر است.
بیشتر در مورد کود گوگرد بدانیم
کود گوگرد یکی از کودهای پرمصرف در صنعت کشاورزی به حساب میآید که به منظور حاصلخیزی و اصلاح خاک مورد استفاده قرار میگیرد. اگر به هر دلیلی خاک از نظر این عنصر فقیر باشد درخت به خوبی نمیتواند رشد کند. معمولا بیشترین کمبود در خاکهایی مشاهده میشود که در معرض شستشو قرار دارند که در چنین شرایط بایستی به بستر، کود گوگرد استفاده نمود.
کود گوگرد دارای یکسری مواد مغذی برای درخت انار است که میتواند موجب رشد بهینه گردد. درخت انار این عنصر را به شکل سولفات جذب میکند. سولفات در شرایطی که خاک مرطوب باشد به راحتی شسته میشود از این رو کمبود گوگرد در خاکهای شنی بسیار شایع است.
بیشتر بخوانید: خواص گوگرد برای درخت انار
انواع کود گوگرد برای مصارف کشاورزی
نوع کود گوگردی که برای درخت انار به کار گرفته میشود بایستی با توجه به PH خاک باشد. که بر این اساس انواع مختلفی دارد. در خاکهای قلیایی میتوان از انواع کود گوگرد از جمله موارد زیر استفاده نمود:
- سنگ گچ
این کود حدود 18 درصد از گوگرد و 22 درصد از کلسیم تشکیل شده است، که استفاده از آن برای درخت انار با تامین دو عنصر مهم گوگرد و کلسیم همراه خواهد بود. به علاوه باعث میشود که خاک حالتی اسیدی به خود بگیرد.
- پودر گوگرد
از پودر گوگرد میتوان به عنوان کودی مناسب برای خاکهایی که میزان PH بالایی دارند نیز استفاده نمود.
- سولفات آمونیوم
سولفات آمونیوم را میتوان برای خاک درخت انار به کار گرفت چرا که حاوی 24 درصد عنصر گوگرد است. این کود برای خاکهایی که میزان PH پایینی دارند، بسیار مناسب میباشد، از این رو برای خاکهای اسیدی توصیه نمیگردد.
- کود گوگرد مایع
یکی از رایجترین اشکال گوکرد برای درخت انار، کود گوگرد مایع است. این نوع از کودها، برای درخت انار بسیار مفید میباشد چرا که علاوه بر داشتن گوگرد، دارای یکسری ریز مغذی نیز هست که برای حاصلخیزی و در نتیجه رشد هر چه بهتر، بسیار موثر است.
آشنایی با مزایا و خواص گوگرد
گوگرد یکی از عناصر ضروری برای درخت انار و بسیاری از گیاهان به حساب میآید. این عنصر با حاصلخیز نمودن خاک و قرار دادن مواد مغذی مورد نیاز در اختیار گیاه، موجب رشد بهتر میگردد. از مهمترین خواص گوگرد برای درخت انار میتوان اشارهای به موارد زیر نمود:
- افزایش بازدهی محصول
یکی از مهمترین خواص گوگرد برای درخت انار، افزایش بازدهی در تولید میوه است. این عنصر، بعد از فسفر، ازت و پتاسیم چهارمین عنصر مهم و ضروری برای درخت انار به حساب میآید. این عنصر در ساخت پروتئین و اسیدهای آمینه دخالت دارد و هر گونه کمبود، بر روی کمیت و کیفیت محصول تولید شده به طور مستقیم تاثیر میگذارد. بدین ترتیب با به کار گیری از گوگرد میتوان میزان بازدهی محصول را بهبود بخشید.
- اصلاح PH خاک
با توجه به این که اکثر خاکهای کشور، حالتی قلیایی و آهکی دارند معمولا از نظر گوگرد فقیر هستند. به همین جهت استفاده از کودی که حاوی گوگرد باشد، خاک را اسیدی نموده و موجب جذب بهتر فسفر، ازت و سایر ریز مغذیها میشود
- کاهش مصرف سایر کودها
همان طور که اشاره نمودیم، گوگرد موجب جذب عناصری همچون فسفر میگردد از این رو در مصرف کودهای فسفاته به طور چشمگیری صرفه جویی به عمل میآید.
افزایش ماندگاری میوه پس از برداشت، افزایش کیفیت به لحاظ رنگ و سایز، افزایش فعالیت میکروارگانیزمهای مفید خاک، ضدعفونی کردن تدریجی خاک، بهبود کیفی آب آبیاری و جلوگیری از گسترش قارچ از دیگر خواص گوگرد برای درخت انار به حساب میآید.
- مکانیزم اثر گوگرد در خاک درخت انار
همان طور که اشاره نمودیم گوگرد از مزایا و خواص بیشماری برای درخت انار برخوردار است؛ اما بیشترین میزان گوگردی که در خاک وجود دارد به صورت مواد آلی است و این شکل از گوگرد برای گیاهان غیر قابل دسترس است. به همین جهت گوگرد به شکل سولفات درمیآید تا گیاه به راحتی بتواند از خواص و مزایای آن در جهت بهبود کمیت و کیفیت محصول استفاده کند.
بیشتر بخوانید: انواع کود گوگرد
کلام پایانی
در کنار کودهای مختلفی که برای درختان انار استفاده میشود، گوگرد توانسته جایگاه ویژهای را به خود اختصاص بدهد. گوگرد نه تنها برای درخت انار بلکه برای بسیاری از گیاهان به عنوان چهارمین عنصر ضروری به حساب میآید که دلیل آن را میتوان به نقشی که در متابولیسم، فتوسنتر و پروتئین سازی گیاه دارد نسبت داد. بنابراین کمبود آن میتواند درخت انار را با مشکلات فراوان از نظر رشد و بازدهی رو به رو نماید.