درخت انجیر یکی از پربارترین و مقاوم‌ ترین درختانی است که می‌تواند در شرایط سخت نیز به رشد خود ادامه دهد و محصولات پرباری تولید نماید. به طور معمول کاشت درخت انجیر از طریق بذر و نهال صورت می‌گیرد و شما می‌توانید با استفاده از این روش‌ها به راحتی درختان شادابی را پرورش دهید.

طریقه کاشت و پرورش درخت انجیر اصلا دشوار نیست و هر کسی با توجه به یک‌سری موارد ساده می‌تواند به‌ راحتی این کار را انجام دهد. بنابراین اگر می‌خواهید درختان پربار و سالمی داشته باشید، پیشنهاد می‌کنیم به مطالب ذکر شده در ادامه مقاله توجه کافی داشته باشید.

انواع روش‌های کاشت و پرورش درخت انجیر

برای کاشت درخت انجیر از طریق بذر ابتدا باید دانه‌های انجیر را از قسمت گوشتی میوه جدا کنید و سپس آن‌ها را به‌ خوبی بشویید و بگذارید خشک شوند. پس‌ از انجام این مراحل باید یک گلدان با عمق مناسب و زهکشی استاندارد تهیه کنید.

کاشت درخت انجیر

برای کاشت درخت انجیر از طریق بذر باید گلدان‌تان را با استفاده از خاک سبک و مرطوب، پر کنید و بذر را به‌ صورت سطحی بر روی آن قرار دهید. روی بذرها را با استفاده از یک ‌لایه نازک خاک نرم بپوشانید و سپس کار آبیاری را انجام دهید.

بعد از گذشت چند روز بذر گیاه شروع به جوانه زنی می‌کند و سر از خاک بیرون می‌آورد. هنگامی‌ که گیاه به رشد مناسبی رسید، می‌توانید آن را به زمین اصلی انتقال دهید و مراقبت‌های لازم را انجام دهید تا باردهی صورت بگیرد.

بیشتر بخوانید: کشت سبزیجات و گیاهان دارویی در گلخانه

اگر می‌خواهید درختان انجیرتان سریع‌تر به باردهی برسند و محصولات بیشتری نیز برداشت نمایید، بهتر است کاشت از طریق نهال را انتخاب کنید. برای انجام این کار کافی است یک نهال سالم را خریداری نمایید و سپس آن را در گلدانی بزرگ با خاک حاصلخیز بکارید.

دقت داشته باشید اگر گلدان کوچکی برای کاشت نهال انتخاب کنید، رشد گیاه دچار اختلال می‌شود و ریشه نیز ممکن است از بین برود. هنگام انتخاب گلدان بهتر است سراغ گلدان‌های سرامیکی بروید تا گرم و سرد شدن آن به‌ خوبی انجام شود.

گلدان‌های پلاستیکی برای کاشت درخت انجیر خیلی مناسب نیستند زیرا این گلدان‌ها خیلی سریع گرم می‌شوند و ریشه در آن‌ها دچار صدمه خواهد شد. گلدان‌های سفالی نیز منافذ زیادی دارند و موجب انباشته شدن نمک می‌شوند.

توجه داشته باشید مناسب‌ ترین فصل برای کاشت و پرورش درخت انجیر در گلدان، اوایل فصل بهار یا اواخر زمستان است. هنگام قرار دادن نهال داخل گلدان مواظب باشید ریشه صدمه نبیند یا قطع نشود زیرا در چنین شرایطی رشد آن به‌ طور کامل متوقف می‌شود و تمام زحمات‌تان هم به هدر خواهد رفت. در آخر نیز اطراف ریشه را با استفاده از خاک غنی پر کنید و به‌ آرامی آن را فشار دهید.

کاشت درخت انجیر

نحوه آبیاری درخت انجیر

درخت انجیر بعد از کاشت باید به‌ صورت مرتب آبیاری شود تا ریشه‌شان خشک نشود و رشد مطلوبی داشته باشند. بنابراین سعی کنید در اوایل کاشت، آبیاری را به‌ صورت عمیق انجام دهید تا ریشه‌ها به‌ خوبی سیراب شوند و مقاومت‌شان کاهش نیابد.

البته هنگام باردهی درخت باید میزان آبیاری را کمتر کنید زیرا آب‌دهی زیاد در این زمان موجب کاهش شیرینی میوه‌ها خواهد شد. درخت انجیر می‌تواند در برابر کم‌آبی نیز مقاومت زیادی از خود نشان دهد. بنابراین سعی کنید به‌ صورت مرتب و در زمان‌های لازم کار آبیاری را انجام دهید و در میزان مصرف آب نیز زیاده‌روی نکنید زیرا این امر می‌تواند موجب به وجود آمدن بیماری‌های زیادی شود.

نور و دمای مناسب برای درخت انجیر

بعد از کاشت درخت انجیر گلدان‌تان را در جایی قرار دهید که نور خورشید به میزان کافی در آن جا وجود داشته باشد. زیرا این درخت مکان‌های آفتاب‌گیر را بیشتر می‌پسندد. درخت انجیر از لحاظ دما نیز خیلی حساس نیست و می‌توانید در شرایط محیطی مختلف به رشد خود ادامه دهد.

البته اگر می‌خواهید درختان‌تان با کاهش مقاومت مواجه نشوند و عملکرد بهتری نیز داشته باشند، بهتر است گلدان آن را در  دمای بین 25 الی 35 درجه سانتی‌ گراد نگهداری کنید.

طریقه کوددهی درخت انجیر

درخت انجیر نیز مانند سایر درختان برای تولید محصولاتی مرغوب و رشد عالی به تغذیه احتیاج دارد و شما باید با بهره گرفتن از کودهای مناسب، املاح مورد نیاز را به‌ خوبی در اختیار آن قرار دهید. دقت داشته باشید بهترین زمان برای انجام کوددهی، هنگام رشد محصولات است زیرا در این زمان نیاز تغذیه‌ای ریشه نسبت‌ به زمان‌های دیگر بسیار بیشتر است و اگر نسبت‌ به این مسئله بی‌توجه باشید، با کاهش تولید محصولات مواجه خواهید شد.

قبل از کاشت درخت انجیر نیز حتما با استفاده از کودهای غنی، خاک مورد نظرتان را اصلاح کنید تا تمام ناخالصی‌ها و بیماری‌های موجود در آن به‌ طور کامل از بین بروند و یک بستر ایده‌آل برای ریشه فراهم شود. هر زمانی هم که متوجه وجود علف‌های هرز یا آفات شدید، سریعا کار کوددهی را آغاز کنید.

کاشت درخت انجیر

سعی کنید بیشتر از کودهایی که به‌ صورت ارگانیک تولید می‌شوند، استفاده کنید زیرا این کودها در مقایسه با کودهای شیمیایی، بهتر می‌توانند کمبودهای موجود را برطرف کنند و موجب افزایش مقاومت درخت انجیر شوند.

از جمله مفیدترین کود برای درخت انجیر، می‌توان کود هیومیک اسید را نام برد. این کود مغذی می‌تواند به‌خوبی تمام نیازهای ریشه و خاک را تأمین نماید و کمک کند محصولات خوش طعم‌تر تولید شود. کود اسید هیومیک رامی توانید به روش محلول پاشی، چال کود، پخش سطحی و آبیاری به راحتی مصرف کنید و در سریع‌ ترین زمان ممکن شاهد نتایج فوق‌ العاده عالی باشید.

بیشتر بخوانید: پرسودترین محصولات در کشت گلخانه ای

سخن پایانی

شما می‌توانید کار کاشت درخت انجیر را هر زمانی از سال که خواستید انجام دهید اما همان‌ طور که می‌دانید برای کاشت هر نهال، یک زمان خاص وجود دارد و افرادی که به‌ موقع این کار را انجام دهند، می‌توانند تأثیرات مطلوب‌تری به دست بیاورند و باردهی درختان‌شان نیز بیشتر شود. بنابراین سعی کنید درخت انجیر را در اوایل اسفندماه یا نیمه اول فروردین‌ ماه به صورت اصولی در خاکی حاصلخیز بکارید. همچنین اگر در زمینه کاشت و پرورش درخت انجیر مهارت کافی ندارید، بهتر است از افراد باتجربه کمک بگیرید و بدون آگاهی اقدامی انجام ندهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *