انار گونه ای از میوه ها است که تحت شرایط هوای گرم رشد خیلی بهتری دارد و مرغوب تر از نواحی سردسیری است. درخت انار درختی ظریف است و اندازه آن تا ۱۶ فوت می رسد. این درخت را می توان مقاوم ترین درخت در برابر خشکی هوا معرفی نمود. اما با این وجود درخت انار نیز مانند بسیاری از درختان نیاز به کوددهی مناسب دارد تا بتواند محصولی با کیفیت را ارائه دهد از این رو در این مقاله به موضوع تاثیر فروت ست بر درخت انار و همچنین فواید این کود پرداخته ایم.
درخت انار و نحوه کاشتن آن
برای کشت این درخت نیز باید خاکی عاری از رطوبت زیاد را در نظر گرفت. همچنین آن ها را باید در اندازه های ۹ فوتی دور از هم کاشت تا مشکلی برای رشد آن ها ایجاد نشود. لازم به ذکر است که این درخت به انرژی خورشیدی بسیار نیاز دارد و باید آن را به نحوه ای کاشت که نور کاملا به آن برسد. همچنین خاک این درخت باید توانایی زهکشی بسیاری را داشته باشد پس قبل از هر چیز باید خاک را نیز تقویت نمود.
البته این درخت در خاک های قلیایی نیز به ثمر می رسد اما کیفیت مطلوب را ندارند. با این که درخت انار قوت بسیاری در برابر کم آب دارد اما رساندن آب کافی به آن کیفیت انار خروجی را بهتر می کند. آبیاری درخت انار بهتر است هر دو هفته یک بار و به صورت کاملا اصولی و کافی انجام گردد. در عین حال باید توجه بسیاری داشت که از رساندن بیش از حد آب به این درخت خودداری شود چرا که سبب شکافتگی پوست انار می شود.
بیشتر بخوانید: تاثیر فروت ست بر روی درخت نارنج
تاثیر فروت ست بر باروری درخت انار
از آنجایی که عواملی چون ابیاری درختان بصورت منظم باعث باردهی بیشتر درختان می شود اما باز هم برای نتیجه گیری بهتر نیاز به عامل دیگری نیز وجود دارد که این عامل استفاده از یک کود حاوی تمامی عناصر مورد نیاز برای رشد است. به همین جهت استفاده از فروت ست به عنوان یک مکمل و کود انرژی زا می توان در باردهی تمامی درختان کمک کننده بسیار خوبی باشد. فروت ست تمامی مواد معدنی مفید را به درخت انار رسانده و ریشه آن را استحکام می بخشد که این چرخه سبب افزایش میوه درخت در انتها می شود.
البته استفاده از این کود باید در زمان خود انجام گیرد که متخصصان کشاورزی استفاده از فروت ست را در هنگام فصل باربری اعلام نموده اند. چرا که با استفاده از این کود، نتیجه ای مرغوب حاصل می شود. فروت ست به دلیل دارا بودن نیتروژن باید آن را قبل از این که درخت شروع به زایش کند استفاده شود و پس از آن فروت ست فایده ای برای درخت نخواهد داشت.
رعایت کردن ارکان زمان بندی کود دهی به درخت انار یکی از عواملی است که درختان را سرزنده تر نگه می دارد. اگر درختان انار در مرحله زایشی باشند و افراد از این کود استفاده کنند، باعث می شود که شکوفه های این درخت دیرتر به ثمر برسند و یا محصول درخت رو به کاهش رود و در نهایت، زیانی را برای افراد ایجاد می کند.
به علاوه، بسیاری از تولید کنندگان انار در پی آن هستند که میوه هایی درشت تر و تازه تر تولید کنند و به همین خاطر راه های بسیاری را امتحان می کنند و با آزمون و خطای بسیاری مواجه می شوند تا به یک کود با کیفیت برسند تا این آرمان آن ها را برآورده سازد. اما حال با به میان آمدن فروت ست، دیگر نیازی به طی کردن راه های مختلف نیست.
عنصری که سبب درشت شدن میوه درختان می شود عنصری به نام فسفر است که درصد بالایی از آن در این کود قرار دارد. اگر کود فروت ست در این جهت نیز استفاده گردد در نتیجه میوه ها در انتقال از مکانی به مکان دیگر دیرتر خراب شده و با نگهداری در انبار آن هم به مدت زیاد، اتفاقی برای آن ها رخ نخواهد داد و میوه همانند روز اول تازه باقی خواهد ماند.
تاثیر فروت ست بر گل دهی درخت انار
قطعا خواسته تمامی باغ داران این است که درختان گل دهی زیادی داشته باشند و یا این گل ها ریزش کمی داشته باشند و درصد بیشتری از آن ها به میوه تبدیل گردد. همچنین ممکن است برای خیلی از آن ها این سوال پیش بیاید که کود ها باید حاوی کدام عنصر باشد تا چنین اتفاقی حاصل شود. متخصصان بسیاری در این باره ذکر کرده اند که روی می تواند سبب افزایش گل دهی تمامی درختان و گیاهان باشد و من بعد باید این عنصر در تمامی کود ها وجود داشته باشد.
بیشتر بخوانید: علت زرد شدن برگ سانسوریا
اما تنها کودی که حاوی روی است و در کنار ترکیبات دیگر آن عملکرد بهتری نشان می دهد، کود فروت است و غنی ترین کود بازار شناخته شده است که نتیجه را سریع تر از سایر کود ها نشان می دهد. استفاده از این کود را می توان به همراه آب و روش زمینی انجام داد که البته نوع دیگر همچون محلول پاشی روی برگ ها وجود دارد که مورد دوم گزینه ی بهتری است. به علاوه در مواردی این کود را به دلیل مایع بودن با سرنگ نیز تزریق کرده که این گزینه نیز در شرایط ضروری روش خوبی بنظر می رسد. برای این که درختان انار نیز باعث تغییرات فیزیولوژیکی نشوند باید حتما کود دهی انار تا قبل از بهار صورت گیرد و فرصت کود دهی تا اواسط زمستان است.