از مزایای استفاده از کود ۲۰ ۲۰۲۰ برای درختان چه میدانید؟ در این مقاله از کود ۲۰ ۲۰ ۲۰ و مزایای آن برای درختان گفته شده است.
کوددهی برای درختان چه اهمیتی دارد؟
نقش کودها در زندگی گیاهان و درختان بسیار قابل توجه است و به نوعی رشد آن ها به کوددهی وابسته است.
کودها ترکیباتی هستند که در آن ها عنصرها و ترکیبات مفید و مغذی به کار رفته است.
درختان برای رشد کافی و تولید میوه به مقدار زیادی عنصرهای ضروری و مواد معدنی نیاز دارند. این عناصر موجب میشود تا مراحل مختلف رشد گیاه انجام شده و سرعت بگیرد.
درختان میتوانند بخشی از نیازهای تغذیه ای خود را از خاک و هوا دریافت کنند، اما بیشترین آن را باید با کوددهی در اختیار درخت قرار داد.
بیشتر بخوانید: بهترین کود گندم
به همین علت کوددهی قسمتی مهم در مراحل نگهداری و مراقبت از درختان بوده و باغداران باید در انجام آن دقت زیادی داشته باشند.
نیاز درخت به عناصر مغذی از ابتدای مراحل رشد شروع میشود. در مرحله تورم جوانه ها زمانی که جوانه ها قصد رشد دارند، درخت باید به میزان کافی نیتروژن دریافت کند. این عنصر باعث میشود تا رشد جوانه ها افزایش پیدا کند.
بعد از رشد جوانه ها، برای تبدیل جوانه ها به گل عنصرهای مختلفی مثل فسفر و نیتروژن و همچنین پتاسیم برای درخت لازم است. این عناصر سرعت تبدیل جوانه ها را به گل افزایش میدهند. همچنین باعث میشود جوانه های بیشتری به گل تبدیل شوند.
بعد از مرحله گل دهی عناصری مثل آهن باعث میشود گل ها کمتر ریزش کنند و تا زمان تبدیل شدن به میوه روی شاخه ها باقی بمانند. همچنین فسفر باعث میشود تا زمان تبدیل گل به میوه کم تر شود.
در مرحله فندقی شدن میوه عنصر پتاسیم بیشترین تاثیر را روی درخت دارد. در این مرحله میوه ها به اندازه فندق رشد کرده اند که به آن فندقی شدن میگویند. پتاسیم باعث میشود تا کیفیت میوه افزایش یافته و همینطور حجم و اندازه آن به مقدار قابل قبولی برسد.
همچنین استفاده از کودهای حاوی این عنصر قبل از زمان برداشت باعث میشود میزان محصول افزایش یابد و مقاومت درختان نیز بیشتر شود.
کود ۲۰ ۲۰ ۲۰ چیست؟
کود ۲۰ ۲۰ ۲۰ نوعی کود کامل است. کودهای کامل یا کود معروف NPK گروهی از کودهای جدید هستند که یه تازگی تولید میشوند و در سال های اخیر توانسته اند توجه کشاورزان و باغداران را به خود جلب کنند.
تاثیر و عملکرد مثبت این کودها ثابت شده است و باعث شده تا جایگاهی ثابت در برنامه کوددهی درختان مختلف به ویژه درختان میوه داشته باشند.
در ترکیب کودهای NPK سه عنصر مهم و ضروری درشت مغذی یعنی نیتروژن، فسفر و پتاسیم به کار رفته است. این عنصر طبق چند فرمول خاص و دقیق با هم ترکیب شده اند. در کنار آن ها مقادیر بسیار کمی از عنصرهای میکرو هم در این کودها به کار رفته است.
این عناصر مهم در کنار هم یک کود کامل را به وجود آورده و که مزایای زیادی برای درختان دارد.
کود ۲۰ ۲۰ ۲۰ یکی از انواع کودهای NPK است. عددهایی که نام کود را تشکیل داده اند، میزان عناصر موجود در کود را نشان میدهند. این روش نامگذاری برای همه کودهای این گروه استفاده میشود.
در ترکیب کود ۲۰ ۲۰ ۲۰ مقدار عنصرهای نیتروژن، فسفر و پتاسیم هر کدام ۲۰ درصد است. درصد باقی مانده که حدود ۴۰ درصد است شامل عناصر ریزمغذی مثل منیزیم، آهن، بور، کلسیم، روی و منگنزاست.
این کود در اشکال مختلف مایع، پودری و گرانول تولید میشود. نوع جامد و پودری این کود به شکل بلورهای ریز آبی رنگ است. کود مایع از حل کردن نوع پودری این کود در آب به وجود میآید.
کود ۲۰ ۲۰ ۲۰ گرانوله در مقایسه با نوع مایع و پودری، بسیار کمتر استفاده میشود. علت آن زمان جذب طولانی کود است. اما نوع مایع و پودری کود ۲۰ ۲۰ ۲۰ به علت انحلال پذیری بالا در آب بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. روش های استفاده از آن ها هم راحت تر است و به روش محلول پاشی و یا کود آبیاری قابل استفاده هستند.
مزایای کود ۲۰ ۲۰ ۲۰ برای درختان
استفاده از کود ۲۰ ۲۰ ۲۰ برای درختان مزایای بسیاری دارد. از ویژگی های این کود، قابل استفاده بودن آن در همه مراحل رشد درختان است. برای درختان میوه، کود ۲۰ ۲۰ ۲۰ بهترین کودی است که میتوان استفاده کرد.
مهم ترین مزایای کود ۲۰ ۲۰ ۲۰ برای درختان به شرح زیر است:
- افزایش مقاومت ریشه های درخت در برابر شرایط نامساعد محیطی
- افزایش استحکام تنه و ساقه های درخت
- بهبود فعالیت های مهم و ضروری درختان مثل فتوسنتز و تولید آنزیم و پروتئین
- حفظ درخت در برابر آسیب آفت ها و بیماری های مربوط به درختان
- سبز شدن برگ ها و جلوگیری از کلروز درختان
- افزایش سرعت جوانه زنی و گل دهی
- تسریع تبدیل شدن گل ها به میوه
- افزایش کیفیت و کمیت میوه های تولید شده
بیشتر بخوانید: علت گل ندادن درخت کیوی
زود رسیدن محصول
بهترین زمان هایی که میتوان از کود ۲۰ ۲۰ ۲۰ برای درختان استفاده کرد زمان متورم شدن جوانه ها، زمان به اصطلاح فندقی شدن میوه ها و حدود دو هفته قبل از آغاز برداشت محصول است.
کوددهی مناسب در این زمان ها باعث بازدهی بیشتر درخت و آمادگی آن برای برداشت های بعدی میشود.