درخت انگور در واقع گیاهی رونده است که تنه محکمی ندارد. این گیاه به مراقبت و حفاظت زیادی نیاز دارد و جز گیاهان پر است که معمولا در نواحی با آب و هوای معتدل به خوبی رشد می کند. همه این گیاه نیز مانند تمامی گیاهان برای رشد بهتر و ارائه محصول خوب به کوددهی مناسب نیاز دارد و توجه به تغذیه آن کاریست که کشاورزان و باغداران باید به آن اهمیت دهند. کود 10 52 10 کودی است که می تواند در تغذیه درخت انگود مناسب باشد از این رو این مقاله را به موضوع کود 10 52 10 برای درخت انگور اختصاص داده اید.
انواع درخت انگور
از مهم ترین شهر هایی که در ایران به کشت و پرورش انگور مشغول می شوند، می توان به همدان، ارومیه، ملایر، قوچان، مراغه، کاشمر، ملکان، ابهر و زنجان اشاره کرد.
- انگور کونکرود
- انگور تامکورد
- انگور کندری کرمانشاهی
- انگور حلقو
- انگور ویس قلی
- انگور شاهرودی
- انگور یاقوتی قرمز
- انگور یاقوتی سفید
- انگور فخری
- انگور عسگری سفید
- انگور مهدی خانی
- انگور بی دانه
- انگور مهره
- انگور روچه سفید
- انگور سنگک امیری
- انگور لعل
- انگور حاجی عباسی
- انگور چشم گاوی
- انگور مراغه ای
- انگور مثقالی
- انگور خیر اندیش
- انگور دم خروسی
- انگور علنی
- انگور والنسیا
- انگور سرخ خلیلی
- انگور شست عروس
- انگور شاهانی
- انگور مادر و بچه
- انگور نباتی
و ده ها نوع دیگر انگور.
بیشتر بخوانید: کود پتاس بالا مناسب هلو
چگونه می توان درخت انگور را تقویت کرد؟
همان طور که گفتیم درخت انگور از جمله درختان حساس و نیازمند دقت و ظرافت فراوان در کشت است. از طرفی کشت انگور نیازمند آب فراوان است که این با توجه به بحران بی آبی در کشور جز چالش های مهم برای کشاورزان و دهقانان به شمار می رود. بنابراین مهم است که با روش های تقویت درخت انگور به خوبی آشنا باشیم تا بتوانیم این گیاه حساس را از آسیب حفظ کنیم تا زحمات یک ساله مان به هدر نرود.
از روش های تقویت درخت انگور می توان به کود دهی مناسب اشاره کرد. کود دهی می تواند سبب افزایش محصول درخت، افزایش کیفیت محصول درخت، جلوگیری از خشک شدن زود هنگام درخت و حفظ گیاه در برابر سرمازدگی شود. با توجه به شرایط و نیاز های درخت انگور، شاید کود 10 52 10 مناسب ترین کودی باشد که بتوانیم برای تقویت این گیاه استفاده کنیم.
کود 10 52 10 چیست؟
کود 10 52 10 که بالا ترین درصد فسفر را در بین کود های ریشه افزا موجود در بازار دارد، به کود NPK نیز معروف است. تاثیر شگفت انگیز کود 10 52 10 سبب شده تا در بین بسیاری از افراد این کود با عنوان کود ریشه افزا نیز شناخته شود.
کود 10 52 10 به دلیل ترکیبات غنی خود یکی از کامل ترین غذا ها برای گیاهان است. این کود تشکیل شده از 10 درصد نیتروژن 52 در صد فسفر و 10 در صد پتاسیم. همین امر نیز دلیل نام گذاری آن به 10 52 10 می باشد. ترکیبات دیگر کود NPK شاکل روی پتاس منیزیم آهن و… می شود که هر کدام تاثیر زیادی بر رشد گیاه دارند. نسبت و مقدار ترکیبات دیگر کود 10 52 10 بسته به کارخانه تولید کننده متفاوت است، با توجه به این که کارخانه های زیادی در داخل و خارج کشور اقدام به تولید کود 10 52 10 می کنند می توانید ترکیبات دقیق این کود را پشت بسته بندی آن بخوانید.
تاثیر عناصر موجود در کود 10 52 10 یا NPK بر درخت انگور
- نیتروژن: نیتروژن سبب تامین پروتئین می شود. کمبود پروتئین در گیاهان باعث می شود برگ های گیاه به سرعت زرد شوند و زود تر از موعد بریزند.
- فسفر: فسفر که نقش اساسی در فتوسنتز گیاه دارد، باعث افزایش قابل توجه ریشه و شکوفه زدن نهال نیز می شود. به علاوه کمبود فسفر سبب تضعیف شاخه ها و ریختن جوانه ها می شود. این امر در خصوص درخت انگور که شاخه های ضعیف و شکننده ای دارد بسیار مهم است.
- پتاسیم: در کل کمبود پتاسیم سبب زرد شدن زود هنگام میوه و برگ های درخت می شود. پتاسیم تاثیر مستقیم بر کیفیت محصول های درخت انگور شما می گذارد. در صورت کمبود پتاسیم گل و میوه کیفیت کمتری خواهند داشت. همچنین پتاسیم سبب ایجاد پروتئین در میوه می شود.
- آهن: از فواید آهن برای گیاه می توان به جلوگیری از زرد شدن زود هنگام برگ گیاه و پژمرده شدن آن ها اشاره کرد. همچنین با افزایش سطح آهن خاک می توانید از پلاسیدگی زود هنگام میوه ها جلوگیری کنید.
- روی: روی سبب افزایش مقدار گلدهی می شود. با استفاده از کود NPK می توانید مقدار گلدهی باغ را تا حد زیادی افزایش دهید.
طریقه کود دهی کود 10 52 10 به درخت انگور
کود 10 52 10 با اینکه در بازار به صورت بسته بندی های پودری شکل به فروش می رسد اما کودی محلول در آب است. معمولا برای کود دهی به گلدان های خانگی توصیه می شود که قدر یک قاشق چای خوری از پودر 10 52 10 را در یک لیوان آب حل کنید و به وسیله محلول به دست آمده گلدان را آبیاری کنید.
بیشتر بخوانید: برداشت زعفران در خراسان
با اینکه معمولا چنین نسبت ها و دستور العمل هایی را می توان روی بسته بندی کود مطالعه کرد اما توصیه می شود که اگر قصد استفاده از کود 10 52 10 را برای مزرعه انگور خود دارید، نمونه ای از خاک مزرعه را به آزمایشگاه خاکشناسی ببرید و سپس با توجه به نیاز مزرعه خود و با کمک نظر متخصصان در این حوزه به کود دهی مزرعه انگور خود بپردازید. تا از دقیق بودن مقدار کود داده شده به گیاهان مطمئن باشید.
نکته دیگر در خصوص کود دهی درخت انگور با کود NPK این است که به علت محلول در آب بودن این کود می توانید از آن در آبیاری های مکانیزه نیز استفاده کنید.