در این مقاله سعی داریم تا با جلبک دریایی که یکی از عوامل موثر در کشاورزی و داروسازی و رنگ سازی و غیره هست آشنا شویم همچنین در سلامت بدن انسان بسیار مفید و دارای اهمیت بالا است، جلبک دریایی دارای خاصیت های زیاد و فوق العاده ای می باشد.از آنجایی که همانطور که گفتیم جلبک دریایی در کشاورزی نیز تاثیر دارد تحقیقات بسیاری در این باره انجام شده ابتدا از ویژگیهای خود جلبک دریایی خواهیم گفت و سپس تاثیری که روی کشاورزی می گذارد، پس با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.
آشنا شدن با جلبک دریایی
جلبک های دریایی به مجموعه ای از گیاهان آبزی گفته می شود که بیشتر اوقات در اقیانوس ها و دریاچه ها و برکه های مختلف پیدا میشود و از گیاهان دریایی به حساب می آیند؛ جلبک ها دارای انواع مختلفی هستند که جلبک ها را معمولاً می توان به دو دسته تقسیم بندی کرد: جلبک سبز و جلبک قهوه ای؛ این نوع از گیاهان دریایی دارای خاصیت های زیادی می باشند، از عمده ترین دلایلی که به خاصیت داشتن آنها اشاره می کنیم می تواند این باشد که مواد مغذی موجود در جلبک های دریایی است که از جمله این مواد مغذی می توان به مس، روی، آهن، کلسیم و پتاسیم و همچنین ید اشاره کرد که هر کدام به نوع خود بی نظیر هستند، پس در نتیجه می توان از جلبک دریایی به عنوان یک منبع بسیار غنی دارای مواد ضروری و مورد نیازی است که به عنوان یک کود در صنعت کشاورزی از آن استفاده می شود؛ علاوه بر مواد معدنی و آنتی اکسیدان های ذکر شده سراسر در این کود دارای ویتامین a .b.c.eوk است که در آنها وجود دارد.
به همین خاطر است که از جلبک های دریایی برای موارد زیر استفاده می شود:
- درمان کردن بیماری سرطان
- کاهش وزن
- هضم کردن ساده غذا
- سلامت چشم
- قندخون
- التهاب و درد و….
که برای انسان ها کمک بسیار شایان توجهی می باشد.
بیشتر بخوانید: هرس درخت
جلبک دریایی چه کاربردی در صنعت کشاورزی دارد؟
همانطور که گفتیم این کود مواد مغذی بسیار زیادی دارد که در صنعت کشاورزی هم می توان به کار برد، این محصول فوق العاده در بارور شدن بیشتر و با کیفیت تر و همچنین مقاومت بالاتر درختان و گیاهان نقش بسزایی دارد و همچنین یک کود آلی و قوی در زمین های کشاورزی و زراعی مثمر ثمر واقع می شود تا کشاورزان با وجود آن بتوانند مزرعه های کشاورزی خودرا طوری بسازند که باعث شگفتی و تعجب خود شوند.
طبق تحقیقاتی که در طی زمان انجام شده است دانشمندان به این نکته رسیدهاند که جلبک های دریایی مقدار بسیار زیادی فیبر دارند که وجود فیبر در این گیاهان زیر دریایی موجب شده است که رطوبت حفظ شده و آب و زیر خاک مورد نیاز تاثیر بسزایی داشته باشد، پس در نتیجه این فیبری که در کود جلبک وجود دارد نقش زیادی بر حفظ رطوبت و نرم کردن خاک دارد.
بیشتر بخوانید: هرس درخت
همچنین از سوی دیگر همانطور که گفتیم دربردارنده عنصرهای کمیابی است که می توانید از آن ها بهره مند شوید، در صنعت کشاورزی نرم کردن خاک مقدار حاصلخیز بودن آن در زمین های زراعی موجب شده است که بتوانید به عنوان یک کشاورز یا باغدار از بارور شدن بسیارخوب محصولات تولیدی خود بهره مند شوید.
زیرا که خاک یکی از عواملی به شمار می رود که در بارور کردن محصولات متفاوت در زمین های زراعی بسیار مفید خواهد بود و همچنین می توانید با استفاده کردن از آن منتظر برداشت با کیفیتی از محصول باشید؛ در نتیجه به طور کل این محصول در صنعت کشاورزی تاثیرات شگفت انگیزی دارد زیرا که مواد مغذی و ویتامین هایی که در آن موجود است به رشد بهتر و تقویت ریشه درختان و گیاهان کمک زیادی می کند و همچون کودهای شیمیایی و طبیعی در زمین های زراعی سرعت فتوسنتز برگ ها را افزایش داده و ساقه گل ها و میوه ها را محکم تر میکند که این اتفاق بسیار بی نظیر است.
این کود را در سه رنگ قرمز و قهوه ای و سبز دسته بندی می کنند.
جلبک های سبز در عمق کم و جلبک های قرمز در اعماق دریا پیدا میشود، همچنین جلبکهای قهوهای که برای کود های آلی مورد استفاده قرار می گیرند در فاصله این دو محیط رشد می کند.
کودهای آلی که از جلبک های قهوهای تهیه می شوند دارای عناصر با ارزش و کمیاب میباشند که بیش از هفتاد نوع ماده معدنی، آنزیم های ارزشمند و ویتامینها ونیز هورمون هایی که محرک رشد هستند مثل اکسین- جیبرلین-سیتوکنین در کودهای آلی جلبک دریایی وجود دارند.
این کود جلبک دریایی چه تاثیراتی دارد؟
- ریشه زایی قلمه ها را تحریک کرده و افزایش میدهد
- درصد جوانه زنی بذر ها را زیاد میکند
- سطح برگ گیاه را افزایش می دهد
- مقاومت گیاه را نسبت به انواع تنش های محیطی بالا میبرد
- عنصرهای غذایی از خاک را بهتر جذب کرده و راندمان تولید را زیاد میکند.
البته این را هم گفته باشیم که جلبک دریایی را به صورت اسپری بر روی گیاهان استفاده می کنند که موجب:
- بهبود کیفیت گلدهی
- بهبود رشد ریشه و ساختار استاندارد گیاه
- زیاد کردن عملکرد باکتری های مفید موجود درخاک
- جذب بهتر مواد غذایی با برگ و ریشه گیاه
- کیفیت بهتر رنگ گیاه
فواید جلبک دریایی به طور کلی
جذب بیشتر آب توسط ریشه،گسترش و توسعه سیستم ریشه تا ۴۰ درصد، افزایش تولید کلروفیل، سنتز آنزیم ها و پروتئین ها، افزایش طول عمر گیاه.
بیشتر بخوانید: مزایای شوک ده ایکس در برابر فروت ست
بعضی از ۷۰ ترکیبی که در جلبک های دریایی موجودند عبارتند از:
۱.۵درصد ازت، ۲ درصد فسفر، ۴ درصدپتاسیم، ۱.۲درصد منیزیم، ۱.۹درصد کلسیم، ۱.۸درصد گوگرد، تمامی هورمون های گیاهی، انواع هیدرات های کربن، ۶.۲درصد پروتئین، ۲.۴درصد چربی، ۲۲ درصد انواع مواد آلی